Şimdi Ara

İbiza 'yı bilen yada gitmeyi düşünen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birkaç ulkeye gittim ama ibiza hep anlatılıp durulan bir yer cok methediyorlar bu yaz yine tayland mı yapsam yoksa direk basıp ibizayamı gitsem diye kararsızım.
    daha once gidenler vize v.s gibi islemler gerekiyor mu ?
    şartlar cokmu zor ?
    bu yaz gitmeyi dusunuyorum hatta gelmek isteyen varsa beraberde gidebiliriz belki ispanya+ibiza yapılabilir nede olsa ugranılacak ugramısken barcelonayıda gezmekte fayda var ..

• ibiza eski ibiza degil, 15 - 20 sene önceki popülaritesinin ekmegini yiyor
    şu anki turist profili ingiliz ergen tayfası ve 50 yaş üstü kart playboylar
    ben tavsiye etmem ama tabi herkesin tatilden beklentisi farklıdır

negatif yönleri:
    - plajları kilyostan hallice, adanın arka taraflarında güzel yerler var ama oralara da ulaşım sıkıntı
    - gereksiz pahalı, hem tesisler hem hizmet o paralara degmez bence
    - çok fazla ingiliz turist oluyor, kafa şişiriyolar
    pozitif yönleri:
    - restoranları, deniz ürünleri güzeldir, yemeyi içmeyi sevenler keyif alabilir
    - ispanyanın diger yerleri gibi cansız degildir, sürekli kalabalık ve canlıdır, gece klüpleri, partiler vs saglamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixmarte

ibiza eski ibiza degil, 15 - 20 sene önceki popülaritesinin ekmegini yiyor
    şu anki turist profili ingiliz ergen tayfası ve 50 yaş üstü kart playboylar
    ben tavsiye etmem ama tabi herkesin tatilden beklentisi farklıdır

negatif yönleri:
    - plajları kilyostan hallice, adanın arka taraflarında güzel yerler var ama oralara da ulaşım sıkıntı
    - gereksiz pahalı, hem tesisler hem hizmet o paralara degmez bence
    - çok fazla ingiliz turist oluyor, kafa şişiriyolar
    pozitif yönleri:
    - restoranları, deniz ürünleri güzeldir, yemeyi içmeyi sevenler keyif alabilir
    - ispanyanın diger yerleri gibi cansız degildir, sürekli kalabalık ve canlıdır, gece klüpleri, partiler vs saglamdır

verdigin degerli bilgiler icin tesekkur edeirm daha ayrıntılı bilgi alabilmek icin bana skype yada whatsup yazarsan ssevinirim

• 2012 yazında 1 hafta kadar bulundum ibiza'da. Barcelona'dan Ryan Air ile gidiş 17 euro dönüş 23 euro'ya almıştım biletleri. Ada'ya gelince gece hayatı çok güzel, herkes yollarda, zaten adanın meşhur 2 bölgesi var, haritaya göre birisi sag tarafta olan (havalimanına yakın olan yer) Eivissa, diğer taraf solda olan san Antoni de portmany. Eivissa yaşlıların takıldığı bir bölge o taraf genelde sessiz ve sakin ama İbiza'nın en bilindik gece klübü Pacha bu bölgede. Ben mesela Türkiye'de 300 lira olan Tiesto'yu orda 26 Euro'ya izlemiştim...

sol taraftaki san Antoni tarafına gelecek olursak arkadaşın dediği gibi İngiliz ergenler cok fazla, hepsi sarhos geziyolar, hiç bir şeyden cekinmiyorlar, kaç kere tek basıma bankta falan otururken ingiliz grupların gelip muhabbet etme istekleriyle karşılaşıyordum. Kız olsun erkek olsun farketmiyor rahatlar yani. 1 kere fenerbahce macına denk gelmiş ve fener formamla portmany'de gezerken fazlaca ingiliz ve iskoc grupların formama laf atarak muhabbet etme istekleriyle karşılaşmıştım vs vs neyse..

Plajlara gelince cok fazla şey bekleme. Plajları küçük küçük genelde tabi bu bahsettiğim plajlar eivissa ve portmany taraflarında ulaşımın sıkıntı oldugu yerlerdeki plajlar daha guzel masmavi denizleri görmek mümkün ama işte ulaşım sıkıntı. Plajlar sakin genel anlamda. O youtube videolarındaki havuz partylerine de denk geldim ama içeri girmeye hiç çalışmadım sanırım tek olduğum için biraz çekindim neyse..

Daha önce nerelere gittin bilmem ama İbiza bence güzeldir. Gece hayatı bitmiyor gibi bişey orda, bilmem Tayland'a göre nasıldır...
    Kulüplere girmek de o kadar zor değil, gündüz plajlarda kızlar kulüplere giriş bileklikleri falan dağıtıyorlar, bu kural barcelona'da da böyleydi, hatta tüm avrupa'da böle sadece doğu avrupa biraz daha para düşkünü, parayla giriş daha yaygın, neyse o bileklikler ile belli bir saatin öncesine kadar gece kulüplerine girebiliyorsun. Barca'da bu saat genelde 23:00'dü ama ibiza'da 01:00'e kadar kayabiliyor. Zaten içerde o saatten sonra başlıyor yaşam. O saatten sonra 15-50 euro arası değişiyordu fiyat..

Madem Tayland görmüşşün bence İbiza'yı da dene, ama tek İbiza ile kalma Barca İbiza yap, zaten Türkiye'den direkt İbiza uçuşu yok diye biliyorum. Yerinde olsam zamana göre 6-7 gün ibiza 6-7 gün Barca yapardım..

Edit: Dezavantajlarından birisi de meşhur clubların birbirine uzak olması, pacha eivissa'da, space ve Amnesia daha farklı bölgelerde, birinden çıkıp diğerine girim falan olayları olmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dapda -- 9 Haziran 2014; 13:38:57 >

• dapda kullanıcısına yanıt
    verdigin cok degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim dogrusu kafa dengi birini bulursam barca+ibiza denemek isterim olmadı ispanya+italya+amsterdam yaapcam gibi yani su yaz ayını dolu gecirmeye niyetliyim bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.