Şimdi Ara

IBM Thinkpad R50e modelindeki HDD'i T42 modeline takmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Am@deus

Eder dostum eder

Sadece ekran kartını yükseltmemiş'sin Şakası bir yana şu Hdd 120 yapsan çok güzel olucak Ram yuvası doldu dimi başka takamıyorsun ? Birde kurduğun Windows 7'mi ? Performans nasıl Hdmı port varmı ?

Şu an elimdekileri değerlendirerek bu kadar oldu dostum. Ama para harcamayı göze alırsan 120 gb hdd.de takarsın, ramide daha fazla yaparsın. Yuva 2 tane. Eğer benim eskisinde olduğu gibi 256+256=512 olsaydı yapacak birşey yoktu. Baktım bir yuva boş. 256 da olsa faydası olur diye diğerinden çıkarıp buna taktım.

Bilirsin ben eskisinde bile celeron 1.4m işlemciydi 720p filmlerde hiç sorun yaşamıyordum. Bunun işlemcisi centrino 1.8, ekran kartı da daha iyi. Bu yüzden performansı biraz daha iyi olabilir ama henüz erken...

Yalnız az önce ekran kartını tanıttıktan sonra mesela web sayfasını aşağıya doğru kaydırdığımda lcd tv'lerdekine rağmet okutacak kadar kesik kesik akıyordu. Korktum ilk önce ama ayarlarına baktığımda çöznürlük 1600*xxx gibi acaip yüksek bir değere ayarlandığını gördüm. Normal ekranın native çözünürlüğüne 1024*768 düşürünce sorun kalmadı. Ama ekran kartının yüksek değerlere çıkabilmesi iyi. Çünkü replikatörde dvi çıkış var. Tv'ye bağlarken işe yarayabilir...

• O fotoğraftakinin hemwn hemen aynısı dostum. Benimkinin enter tuşu büyük.

Bir de şimdi dikkatimi çekti bu T serilerinde HDD deki darbeleri algılayan ve buna göre hdd'i durduran sistem var. Onun yazılımı da yüklenmiş. Yazılımında thinkpad resmi var. Notebook'u az kımıldat o resimde aynı şekilde ve oranda hareket ediyor.
  • Sevindim dostum , umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsın , Başlığıda kendin sordun kendin cevaplamış gibi oldun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

O fotoğraftakinin hemwn hemen aynısı dostum. Benimkinin enter tuşu büyük.

Bir de şimdi dikkatimi çekti bu T serilerinde HDD deki darbeleri algılayan ve buna göre hdd'i durduran sistem var. Onun yazılımı da yüklenmiş. Yazılımında thinkpad resmi var. Notebook'u az kımıldat o resimde aynı şekilde ve oranda hareket ediyor.

Sen böyle diyince aklıma eski discman'ler geldi bazılarında shock olurdu , ama bunda olduğunu bilmiyordum
  • Sağolasın dostum. En çok zaten diğer hdd'in buna olmasına, ikinci bölmedeki tüm yedeklerimin aynen durmasına, widows'un ibm tarafından sağlanan sürümünün olmasına sevindim.

Alsana sende....Oyun için bilmem ama net ve masaüstü uygulamaları için yeter de artar bile.
  • Dostum oyun oynamıyorum ne zamandır

Benim lenovo 3dmax kaldırırsa eşime vericem ama denemelerimde kaldırmadı programı , fuul cihaz olmasına rağmen

Bakalım bu programı kullanan birinden haber bekliyoruz , sistem tavsiyesi yazıcak , kendisi toshıbanın grafik notebook'dan almış 5.000 cık battık
  • Anladım dostum. Maalesef o tip programlar autocad, 3dmax vs. baya ağır oluyorlar. İlla alınma noktasına gelmişse Masaüstü bir sistem daha uygun olur.

HDD'in çalışmasını durdurması geçen sana yolladığım videolar sayfasında vardı. Ufak bir darbede duruyor, göstermişler. Bu da hdd'in kafasının disklere çarpmasını ve dolayısyla bad sektör oluşmasını engelliyor. Zaten bu pc'lerin en zayıf noktası hdd'ler. Tek mekanik kısım orası...
  • Gerçi sorun ram ise 4gb daha yükselte biliyorum , programı açtım ama nesneleri sürüklerken çok hantal kalıyor , bizde zaten masaüstü düşünmüştük , laf aramızda nerden baksan 2000tl tutar toplayacağımız pc ,

Benim notebook verip o parayıda Lcd için kullanıcatım

• sayın arkadaslar,
    yegenimin IBM thinkpad 50 makinası vardı, arada sırada kapanıyordu.
    cd romu calısmıyor ve cd leride elimizde yok. bende IBM hdd alıp benim diger dizustunde formatladım sistem kurdum ve yerine taktım. ama su hatayı yaptım. particionlarda bir ilave bolum vardı onuda sildim daha dogrusu komple silip bolumledim. ve tekrar IBM Thinkpad 50 ye taktım. simdi makina acılmıyor. siyah bir ekranda duruyorum. biostan ilk surucu olarak HDD sectim genede olmadı, sistem tarihine bakıyorum normal. peki bu HDD eski sitemi nasıl yukluyebilirim..
    yardımcı olabilirseniz, bilmedigim bir seyi daha ogrenme fırsatını bulacagım.. tesekkurler..
  • Diğer dizüstü de aynı model mi dostum? Veya en azından benzer model mi?
  • hayır degil, digeri TOSHIBA...farklı modeller..
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestromik

hayır degil, digeri TOSHIBA...farklı modeller..

Peki sistem kurdum diyorsun. Bunu nasıl yaptın? kendi hdd'ini söküp IBM'den çıkanı Toshiba'ya takıp Windows kurma şeklinde mi, yoksa usb hdd kutusu gibi cihazlar var; öyle bir kutuya hdd'i koyup Toshiba'ya usb bellek ile bağlayarak mı?
  • IBM hdd sokup TOSHIBA ya takıp HDD tamamen sildim, yeniden boldum. ve sistem olarak XP kurdum. daha sonrada IBM geri taktım..
  • daha onceden usb ile baglanamadım, usb hdd taktıgımda gormedi, cd rom da calısmıyordu, ve IBM belli bir zamandan sonra kendisi kapanıyordu. bende formatlamanın iyi olacagını dusundum. bunu IBM de yapamayınca hdd sokup diger makinada hazırlayıp tekrar IBM taktım..ama bu saat olmasına ragmen cozebilmiş değilim. birde hdd tamamen silmeden once 4,8 mb. bir bolum vardı. C:// ve D:// dısında -:// olan bir bolum. onuda ben herhalde bir baskası yanlıslıkla yada sistemin on bellek olarka kurdugunu dusundum. ve tamamen hdd sildim..şimdi ise hdd IBM taktıgımda acamıyorum.. biostaki tarih ve diger ayarlara baktım normal...merak ettiğim IBM kendine ozel bir sistemlemi acıyor bu makinayı..??
  • quote:

IBM hdd sokup TOSHIBA ya takıp HDD tamamen sildim, yeniden boldum. ve sistem olarak XP kurdum. daha sonrada IBM geri taktım..

Farklı bileşenlerden oluşan notebooklar olduklarından bilinmeyen, tanınmayan aygıt sorunları falan beklenir. Ama yine de açılması lazım gibi geliyor bana bu durumda.

Fakat eğer Toshiba ile gelen xp'yi kurmuşsan başka bir pc'de çalışmayacak şekilde düzenleme yapılmıl olabilir XP'de.

Bu durumda yapabilecekleriniz:

1- Harici bir cd-rom sürücü bulup XP kurmak
    2- Toshiba ile yaptığınız işlemi benzer bir Thinkpad modelinde yapmak.
    3- http://forum.donanimhaber.com/m_31639074/tm.htm bu linkte anlatıldığı gibi benzer yollarla usb bellek veya harici hdd üzerinden Xp kurmak
    4- Lenovo'dan Recovery CD'si talebinde bulunmak. Forumda Recovery CD istekleri ile ilgili bir konu olacak. Gerçi bu durumda da harici cd-rom sürücüye ihtiyaç olur.
    5- Recovery bölümü duran bir çıkma hdd almak.

Benim aklıma gelenler bunlar.

Bugünlerde işlerim biraz yoğun. Eğer öyle olmasaydı hdd'i bana yollayın tabi isterseniz ben XP kurup yollıyayım diyecektim ama söz verip gecikmelere sebep olmak istemem.

Bir de teklifim var. Ben de r50e'den kalma recovery'si duran bir hdd olacak. Gittigidiyor'da satılık şu an. İsterseniz onu da alabilirsiniz.

• inanın gecenin bir vakti bu sorulara bile cevap bulabilmek güzeldi. yarın aynı model bir makina bulup onunla calısacagımm..bakalım o makindan bir sistem yedeklersem.. deniyecegim..çok teşekkür ederim bilginizi paylaşmanıza..şimdilik iyi geceler...
  • quote:

inanın gecenin bir vakti bu sorulara bile cevap bulabilmek güzeldi. yarın aynı model bir makina bulup onunla calısacagımm..bakalım o makindan bir sistem yedeklersem.. deniyecegim..çok teşekkür ederim bilginizi paylaşmanıza..şimdilik iyi geceler...

Rica ederim... Aklınızda olsun T40,41,42,43 MODELLERİ de R50 ile uyuyor birbirlerine. Örneğin ben şu an T42 kullanıyorum. Hala r50'nin windows'u ile çalışıyorum. Aldığım T42 ikinci eldi ve recovery bölümü silinmişti. R50'nin hdd'ini buna taktım sorunsuz ilave hiçbirşey yapmadan çalıştı.

Aynı zamanda kenarda bir tane o bahsettiğim recovery'li hdd duruyor. Ayrıca zamanında servisten almıştım recovery cd'leri var. Gerçi onları hiç kullanmadım.

Acronis Tru İmage diye bir program var. Bununla hdd'in yedeği-imajı alınabiliyor. Bu sorunu aşıp r50'yi çalışır hale getirebilirseniz o programla hdd'in yedeğini alın. Ondan sonra format atıp yeniden win kurmak icap ettiğinde bir kaç tıkla ve 10-15 dakika gibi kısa süre içinde o yedek haline geri dönebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.