Şimdi Ara

IBM Thinkpad R50e modelindeki HDD'i T42 modeline takmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim R50e modeli bir notebook'um vardı. Adaptör girişinde sorun çıktı. Ne pili şarj ediyor nede sadece elektrikle çalışıyor. Pil doluysa çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok. Bu konuda da yardımcı olmak isteyen varsa çok makbule geçer ama asıl sorum şu:

İkinci el bir T42 serisi thinkpad aldım. (Henüz elime geçmedi) Bunda büyük ihtimal HDD'deki win+driverların bulunduğu gizli bölme yok. Dolayısıyla bir format durumunda orijinal olmayan win kurmak ve driverları tek tek bulup yüklemek zorunda kalacağım. Fakat benim eski R50e'de bu bölüm mevcut. Ve zamanında IBM'den istediğim ve gelen 6 CD'den oluşan hdd'i orijinal hale dönüştüren cd'ler de mevcut.

Bu durumda R50e'deki HDD'i T42'te taksam oradaki gizli bölmeden win kurabilir miyim, driverlarda sorun olur mu? Elimdeki CD'ler T42'de de işe yarar mı?

• t42 bende kullanmıştım mükemmel bir laptop tur.hayırlı olsun.

muhtemelen uyumsuzluk gösterecektir.r ve t serisi farklı altyapıda şeklinde biliyorum ben.ayrıca uyum gösterse bile dediin gibi driverlar mutlaka sorun çıkarır.

ayrıca ibm in yolladıgı recovery cd lerinde ve hdd ye gömülü recoverylerde genelde gizli botlar var,bu cd leri bala bir pc de kullanmanı engelliyor. seri ve part no ya özel bazı eklentiler var, başka pc lerede hata veriyor. thinkpad r61i nin dvd lerini ben t40 da denemiştim mesela, çalışmamıştı. hdd uyumu alsan bile, sistem yada driverlarda mutlaka sorun yaşayacagına inanıyorum.
  • Sağolasın dostum. Az çok ben de öyle tahmin ediyordum; emin olmak istemiştim. Gittigidiyor'dan aldım. Bugün kargolamışlar. İnşaallah satıcının dediği gibi sorunsuz bir üründür.

Bu thinkpad'lerde ne varsa bir türlü vazgeçemiyorum.

Peki burada konusu var. Cd'ler isteniyor ve geliyormuş. Bunun için garantili ürün olması falan gerekli mi acaba. Yoksa elinde thinkpad olan bu başvuruyu yapabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 3 Kasım 2009; 23:52:38 >
  • thinkpad kullanan başka laptop kullanamaz:) bende sırf zevk için gitti gidiyordan t40 aldım geçenlerde.normalde thinkpad r61i kullanıyorum.2002 model alet taş gibi çalışıyor.(t40)

denemedim ama ibm in rec. dvd destegi her zaman var. aldıgın ürün t42 biliyorsun artık üretimi yok.hatta bayadır yok.ama yinede şansını dene.yollayabilirler bence.garanti şartı aranmaz rec dvd de ama ibm bu konuda politikası tam olarak onu bilemiyorum.part no dan bu pc ne zaman satılmış nasıl satılmış kontrol ediyor olabilirler yada mac adress ten.

free dos satılan pc lerede rec dvd yollanmıyor tabi onada dikkat etmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: JACK_RUSSEL

thinkpad kullanan başka laptop kullanamaz:) bende sırf zevk için gitti gidiyordan t40 aldım geçenlerde.normalde thinkpad r61i kullanıyorum.2002 model alet taş gibi çalışıyor.(t40)

denemedim ama ibm in rec. dvd destegi her zaman var. aldıgın ürün t42 biliyorsun artık üretimi yok.hatta bayadır yok.ama yinede şansını dene.yollayabilirler bence.garanti şartı aranmaz rec dvd de ama ibm bu konuda politikası tam olarak onu bilemiyorum.part no dan bu pc ne zaman satılmış nasıl satılmış kontrol ediyor olabilirler yada mac adress ten.

free dos satılan pc lerede rec dvd yollanmıyor tabi onada dikkat etmek lazım

Tesekkurler dostum. t4X lerin bazılarında 1450*1050 gibi çözünürlükler görüyorum. Onlardan olsa daha iyi olacaktı ama acil lazım olunca çok bekleyemedim.

Bu arada bozulan r50e için ebay'da bakınırken bir sürü power jack satan satıcı gördüm. 3-7 dolar arası. Hatta biri demiş: "Bazı tamirciler bu ufak parça arızasında hemen anakarttan derler 300-500 dolarınızı alırlar. Halbuki sorun bu 5 dolarlık parçadadır..." mealinde...

Bunun üzerine gittigidiyordan hem t42'iyi hem de önceden pil aldığım bir satıcıya mesaj attım. İkisi de temin edebileceklerini söylediler. En azından denemiş olurum. Hele birde notebooku kurtarabilirsem çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Kasım 2009; 13:46:19 >

• HiGHWAYMOUSE sayesinde benimde bu modellere ilgim arttı şimdi Ibm zirve yaptığı model T modelimi , birde meslela hard disc ve ram yükselte biliyormuyuz ( öyle olmasını tahmin ediyorum )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

HiGHWAYMOUSE sayesinde benimde bu modellere ilgim arttı şimdi Ibm zirve yaptığı model T modelimi , birde meslela hard disc ve ram yükselte biliyormuyuz ( öyle olmasını tahmin ediyorum )

Aklın yolu bir...

Dostum,

T serisi en üst model denebilir. Şöyle özetliyeyim: Bazı sl500 gibi adı thinkpad ama çakma thinkpad gibi duran yeni çıkan bazı modelleri saymazsak R serisi uygun fiyatıyla öne çıkar. Ev kullanımına vs. daha uygundur. Birazda ağırdır ve kalındır.

X serisi ultra taşınabilirdir. Daha zamanında 1,25kg gibi düşük sayılan ağırlıklara sahipti. Sürekli elinde taşıyanlar için uygundur. Ve çok şirindir.

T serisi ise sanki R ve X'in karışımıdır. R serisinde olmayan bazı özelliklerle de donatılmıştır. (Yanlışım olabilir) HDD'i sarsıntıdan koruyan mekanizma, ekranın arkasında çelik barlar ve sıvı dökülmesine karşı güvenlikli klavye gibi. Fakat fiyatları çok yüksektir. İşin iç yüzünü bilmeyen insanlar niye bu kadar pahalı olduğunu anlayamazlar.

Ayrıca tüm thinkpadlerin klavyesi ödüllüdür. Ben de sanırım 2002 yılından beri thinkpad kullanıyorum. Daha onun klavyesinin rahatlığını ve sağlamlığını veren bir notebook'a rastlamadım. Çelik ekran menteşelerine IBM ömür boyu açılıp kapanma garantisi verdi diye biliyorum. Böyle ilginçlikleri de vardır.

Bir ara Z serisi de çıkmıştı. O da güzeldi. Fakat artık o seri yok sanırım. X serisinin tablet pc şeklinde olanı da vardır.

IBM ,lenovo olduktan sonra en büyük korkum Thinkpad efsanesine son vermesiydi. Fakat akıllıca bu olaya yaklaştılar. Piyasaya C serisi ve şimdilerde y530 vs. adlarla diğer firmalarla rekabet edebilecek ürünler sürüp diğer taraftan Thinpadleri ürettiler. Yalnız işte yukarıda bahsettiğim sl500 diye geçen modeli canlı gördüm ve maalesef Thinkpad'i sadece andırıyor. Çelik menteşeler yok. Asla kir tutmayan ve kolay kolay çizilmeyen tırtıklı özel plastik yerini piano black kaplamaya bırakmış vs. yani Thinkpad'i thinkpad yapan özelliklerin pek çoğundan feragat edilmiş. Bu da acaba zamanla tüm Thinkpadler bu değişimden nasibini alırlar mı diye beni korkuttu doğrusu.

Velhasılı uzatmıyayım...Tavsiyem mümkünse T serisi yoksa R serisi alınması yönünde. Hafif ufak birşey isteniyorsa da X serisi mükemmeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Kasım 2009; 20:04:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En son çıkan modellerden x300

• Dostum bilgilendirme için sağol

x300 modeli pahalıdır yanılmıyorsam , ben duruma göre max: 1000tl ikinci el thinkpad alabilirm hdd , ram konusunda birşey dememiş'sin bende o durumda yükseltilebileceğini düşünüyorum , Şaka maka yinemi notebook alıcam

y530 modelinden çok memnunum , bakalım o grafik programını kaldırısa y530 eşime verip , thinkpad alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Kasım 2009; 20:54:12 >

• Pardon dostum. Yazıya başlarken aklımdaydı sonra unutmuşum...

Ram ilavesi yaparsın tabi. Önemli olan slotların boş olması. Benim adlığım gibi baya eskilerden alırsan ddr-ram ile çalışır. Bunların da fiyatı artık üretilmediğinden ddr-2 lere göre fazla oluyor. 2 slot olur genelde. Eğer mesela benim eski r50 gibi ikiside dolu (256+256) ise diyelim 1 GB'lık bir ram aldın. Artık 256'ının birini kenara ayıracaksın 256+1000=1256 ram olarak kullanacaksın.

Ama 1000 Tl. vereceksen yeni modellerden T50, T60, R60i vs. bunların ikinci elini çok rahatlıkla alırsın. Ve bunlar ddr2 ram kullanır. Zaten yeni oldukları için pek 1GB'tan düşük ramli olmazlar. Olursa da çok ucuza bulunabilen ddr2 ramlerden alıp takarsın.

HDD değişimi de mümkün ve kolay.

• Teşekkürler dostum ,

Peki bu yeni modellerde , sağlamlık olarak aynımıdır ( Bana gönderdiğin videoda'ki gibi )

Bak bunun kapağını kırmış arkadaş mesale

http://www.sahibinden.com/ibm_lenovo_thinkpad_t60_cift_cekirdek_120_gb_hdd_wifi-03WQQaXQQ14700523WQQpXQQdisplayitem

• Çinlilere güven olmaz dostum. Malzemeden çalmış olabilirler... Biliyorsun IBM Amerikan markasıydı, Çinliler satın aldı; Lenovo oldu.

Ama o notebookun neye maruz kaldığını da bilmiyoruz. Kimbilir nasıl düştü. Biraz da şans işi. "Attan düştü birşey olmadı eşekten düştü öldü"diye bir söz vardır o misal...
  • Tam anlayamadım dostum espiri hariç Eski çin olmayan sağlam serileri hangisi acep senin bana yolladığın videoda'ki model çin'mi mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Tam anlayamadım dostum espiri hariç Eski çin olmayan sağlam serileri hangisi acep senin bana yolladığın videoda'ki model çin'mi mesela

Onu ayırması kolay dostum. Klavyenin alt tarfında sağ köşede IBM Thinkpad logosu varsa Amerikan, sadece Thinkpad yazıyorsa menteşelerin yanında da Lenovo yazıyorsa Çinliler aldıktan sonra üretilmiş oluyor.

Fotoğraftaki logoya bakabilirsin.

Fakat çok takılma sen buna. Çünkü benim eskisinin heryerinde made in china yazıyor. Bu bir kesin delil deil yani sağlam olup olmadığına dair. Ben hala sağlam olduğunu tahmin ediyorum.

• Aslında ben sana o gün şu aşağıdaki linkteki videoyu yollayacaktım bulamadım o adamın üstüne çıkınıp tepindiyi videoyu yolladım.

Bu videodaki Lenovo olduktan sonra çıkan sanırım T serisi. Belli bir yükseklikten yere serbest düşüşe bırakılarak test ediyor adamlar. Sonunda şaşıracaksın.

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/d219883962afe916b3ce78514b484b77b8b8173ada52af7a023a44d37d8f4f9f089aa29de650554419605

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Kasım 2009; 22:11:09 >

• Anladım dostum sağolasın Video güzel oldu Alma aşamasına gelirsem danışırım abi , şimdilik ön bilgi alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Kasım 2009; 22:12:18 >
  • Tv'lerden sıkılmıştım bende, kafamı nadasa bırakmış gibi oldum; IBM'den falan konuşunca...

Benim satın aldığım satıcının sattığı ürünlerin aynısından alan birisi yorum yapmış: Bir de temiz diyordun, şurasında çatlak var yok vga girişi pas tutmuş vs. diye. İnşallah bana yolladığında da benzer sorunlar yoktur. Bu kadar övdükten sonra hiç iyi birşey olmaz bu.
  • Tabi burda bir kitle oluyormuş senin sayende , hepsinde benzer sorunlar çıkıyormuş şakası bir yana umarım herhangibi sorunu olan bir cihaz yollamaz

HiGHWAYMOUSE elektronik'te şans gülsün artık

Edıt ; Bu ıbm bir ara yazar kasaları vardı taş gibiydi mubarek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 5 Kasım 2009; 1:49:55 >
  • Öğlen civarı T42 elime ulaştı. R50e ye göre daha ince, daha zarif, daha kibar...Kızılötesi gibi ekstra bazı özellikleri de var. Sadece biraz temizliği yapılmamış. Sanırım VGa ve Paralelport girişleri kullanılmamaktan hafif paslanmış.

Windows kurulmuş ve hdd ikiye bölünmüş olarak geldi. İkinci bölmeye gerekli t42 driver'larını koymuş arkadaş. İnce bir düşünce...

İlk yaptığım bu driverları usb belleğe koymak oldu. Sonra HDD'ini söktüm. Benim eski R50 deki HDD'i buna taktım. Çünkü t42'nin hdd'i 40 GB idi. Benim eskisi 80 GB idi. Bu değişimi yapmadan önce fotoğraflarım ve işyerinin programları gibi gerekli şeyleri harici hdd'e yedekledim.

İkinci işim ram yuvalarını kontrol etmek oldu. Ve bir yuvanın boş olduğunu gördüm. Hemen benim eskisindeki ramlerden birini söktüm. Yenisine taktım. 512+256=768 ram oldu.

Sonra konuyu açmaktaki maksadım olan sorunun cevabını denemek için eski hdd'in gizli bölmesindeki win kurulumuna geçtim; access ibm tuşuna basarak. Format ve kurulum işleri başladı. Yaklaşık 1 saat sonra kurulum tamamlandı. Sadece wireless sürücüsü ve ekran kartının sürücüsü kurulmamıştı. Onları da yedeklediğim usb bellekten tanıttım. Şu an sorun yok. Bu beni çok sevindirdi. Böylece kopya win'le ve driverlarla pek uraşmak zorunda kalmayacağım. Yedeklediğim harici hdd'e de gerek kalmadı. İkinci bölme aynen duruyordu. Sadece C'ye format atıp win kurulmuş.

T42 oldukça hoşuma gitti. 350 TL.ya mal oldu kargo dahil. Port replikatör de hediye. Bu fiyatı eder dye düşünüyorum.

• Eder dostum eder

Sadece ekran kartını yükseltmemiş'sin Şakası bir yana şu Hdd 120 yapsan çok güzel olucak Ram yuvası doldu dimi başka takamıyorsun ? Birde kurduğun Windows 7'mi ? Performans nasıl Hdmı port varmı ?

Buda görüntü olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 5 Kasım 2009; 18:08:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.