bu kadar önemli başlık altında bu mesajı okuyorsanız muhtemelen x205 serverlarla veya en azından yedekleme üniteleriyle alakadarsınızdır. Sorun şu; Emektar IBM x205 Serverımızın IBM LTO Gen 1 Tape Sürücüsü yandı. LTO Gen 1 drive dışında diğer drive lar uymuyor. ve malesef LTO Gen 1 lerde artık üretilmiyor.
Şimdi temelde iki adet sorunum var
1. ikinci el veya sıfır bir gen 1 LTO teyp drive bulmam lazım. bulduğum bir sıfır ürün 2000$ seviyesinde olduğundan tercihim ikinci el olacak. ancak DH ikinci el forumlarında attığım bir mesaj bir kaç dakika içerisinde satılık ekran kartı ilanlarından görünmez hale geliyor ve forum takipçileri arasında duyan bilen elinde olan biri varsa dahi haberi olmuyor. Bulabileceğim bir yer bilen var mı?
2. Bence IBM bir model sunucusunda sadece tek tip bir teyp ünitesi uyumlu tutacak kadar "salak" değildir; en azından herhangi bir dönüştürücü aparat ile Gen 2 veya gen 3 teyp drive larda kullanılabilmelidir. Ben olsam öyle yapardım en azından. Bu konuyla ilgili bilgiye nereden ulaşabilirim bir fikri olan insan evladı var mı.
şimdiden teşekkürler.
Bir bilgim yok ama IBM x205 in özelliklerine baktım.Yedekleme çözümü olarak teyp den vazgeçebilirsiniz.Eski yedekler elinizde kalır ama 2000 dolar vermekten iyidir :) Ayrıca sürücüyü bu işten anlayan bir tamirciye yada bir bakım mühendisine göstermeniz faydalı olur diye düşünürüm.
evet sürücüyü birine göstermek benim de aklımdan geçti. İstanbul içerisinde doğrudan önerebileceğiniz bir adres var mı? Yazıcıoğlunda mutlaka vardır diye düşünüyorum ancak gözü kapalı gitmek de istemiyorum. Birinin referans ile gitmek daima daha iyi sonuç verecektir.
Bursada oturan biri olarak bir şey diyemicem.Belki sadece motoru yanmıştır yada basit bir çipi belki sadece bir kondansatörü görmeden birşey diyemem. Elektronik böümünde bu konuyu açarsanız sanırım istanbuldaki arkadaşlardan size yardımıcı olan çıkar