Şimdi Ara

İbretlik Coupe tasarım çılgınlığı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyla alakası yok ama, şu ön tampon ve sis farı tasarımını Anadol STC'ye benzeten bir tek ben miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o 4 kasaya 210 milyar verilmez. full bir ww ye 150 milyar verilmez. bunun kriteri beraber kazanıyoruz mu eleştiriyoruzu felan yok. bayagı açık ortada verilmez.

94 model şahine 20 milyar vermek nasıl bir saçmalıkda buda öyledir. 4 kasa ile 3 kasanın farkı ne allah aşkına 3 copue alırım daha rahat bir yolculuk seyrederim. o kadar parayı sırf yeni oldugu için neden vereyim ?

bmw olsun mercedes olsun artık yemin ederim küfürler edeceim. sırf ticari amaç için adamlar neler yapıyorlar yazıktır ya marka algısını çökertiyorlar. ben bir bmw e36 kullanırkan gaza çaktıgım gibi araç yerinde oynuyor resmen. aynı olayı son kasalarda yapıyorum yok. adamlar ruhu bitirmiş çünkü.

onu geçtim aduinin 2004-2005 kasaları bile son kasalardan daha iyi malzeme sunuyor ya onuda geçtim mercedes bile artık cla yı zaten satacagı kadar sattı stok yok birde dci motor getirip milleti kredi manyagı yapmanın peşinde.

premium markalar belirli segmentler hariç cidden kar amaçlı araç üretiyor. Not: C serisinin kar amaçlı üretildiğini düşünmüyorum.

ama bir a serisi cla citigan tamamen kar amaçlı üretilmiş araçlardır. buna son kasa e180 ve bmw son kasa 520i de dahildir.

artık bmw nin x5 x6 5 kasa 6 kasa dışındaki serilerinin gerçek bmw ruhunu yansttıgı düşünmüyorum. aynı olayıda audi a3 ve a4 de yapıyor mercedste a citigan ve cla da yapıyor.

buradaki amaç insanları biçinlendirmek. parayı kimse sokakta kazanmıyor. bizler kimin ne alacagına karışamıyoz sadece yol göstermek amacındayız.

beni burda öldürsünler gidip 210 BİN TL ye 4 kasa 150 BİN TL ye ww c 80 BİN TL ya golf ALMAM.

gayette bir yerinde konu olmuş. kimse eleştirmesin.

• Bizim milletimiz gösteriş meraklısıdır. Hemen hemen her Türk insanı birilerine kendini büyük göstermeye, varlıklı göstermeye, yani kısacası kendini büyük görmeye alışmıştır. Misal, 4 yıl önce aldığım cep telefonunu kullanıyorum. Benim işimi rahatlıkla görüyor. Ama insanlar bu cep telefonunu kullanırken gördüğünde bana diyorlar ki; "Herşeye para veriyorsun da bir cep telefonu alamıyorsun kendine" Kardeşim, hali hazırdaki kullandığım mal benim işimi görüyorsa ben niye gidipte o kadar para bayılayım?
    Diğer misal, asgari ücretle geçinen bir sürü aile var memlekette. Ama hepsinin elinde son model telefon vs.
    Misal, adamın arabası var, rahatlıkla işini görecek seviyede. Ama sırf birilerine artislik taslamak için gidiyor kredi çekip yeni araba alıyor.
    Böyle giderse daha çoooooook kazıklarlar Türk Milletini. Olan da bir grup bilinç sahibi insana olur.

• 207binlik araçta cc yoksa bence firmanında bişeyler yapması lazım, alana zaten bişey demiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Ayrıca ben alırken 3.20i henüz yeni gelmiş, piyasaya yerleşmemişti, onun için varsa yoksa 3.16i diyordu Borusan.
    Doğru düzgün araştırma yapmayan, piyasayı bilmeyenlerin 3.20i efficient diye bir modelden haberi bile yoktu.
    Hala bile yok, bir çoğu 2 litre benzinli motora nasıl biniyosun, 1 TL yakıyordur diyorlar.
    1.6, 170 Hp ve yaktığı benzini duyunca dumur ediyor insanları tabi ki :)

Ama simdi kazigin kallavisini atiyorlar degil mi dostum,3.16ya 110,3.20ye 120bin tl ler konusuluyor,zaten o findik motorun foyasi meydana ciktigindan beri agziniza almiyorsunuz 3.16yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

Saçmalıkları savunmakla ilgili tek bir kelime bulamazsın yazılarımda, çünkü yok.

Ve sizde de okuduğunu anlamaya dair bir yetenek bulamadım, çünkü yok.

Üslup eleştiriliyor yazıda ve diğer yazımda da fiyatlara dair kendi yaklaşımım da var, okuyup umarım anlayabilirsiniz.

Fiyatlar çok diyen birisine yapılan her eleştiri, fiyatların normal olduğunu söylemez. Şartlanma ile yaptığınız yorum çok sığ..

Kendi sözlerinizle çelişiyorsunuz biz burda bu fiyatlar pahalı bunları savunmayın dediğimizde düşüncemiz sığ oluyor ama siz gidip 1.2 Golf alabiliyorsunuz demekki aynı şeyleri düşünüyoruz.Yetenek konusuna gelince ona siz karar veremezsiniz.

Sırf gösteriş olsun diye en pahalısını almak gibi saçma bir huyumuz var toplum olarak bu kötü huyumuz yüzünden zaten hem satıcılar hemde devlet sağolsun olabildiğince fiyatları yüksek tutuyor maalesef,bizim neyimiz eksik diğer ülkelerden ama eksiğiz işte.

Kimsenin parasında gözümüz yok olamazda sadece şikayetimiz düşüncesizce para harcanmasına bu bizleride etkiliyor doğal olarak.Ayrıca burası forum ve tartışılacak bazı şeyler.Size örnek vereyim Clio 60 bine dayanmış sizce mantıklımı? Eğer mantıklı deseydiniz zaten gidip Golf almazdınız yorumlarınızı yazarken biraz daha dikkatli davranmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

• Hocam bu mantıkla düşünmemek gerekiyor bana kalırsa bir malın satıldığı fiyat maliyetine göre değildir ki..
    Araba üreticileri çok güzel bir pazarlama stratejisiyle insanlara bu coupe araçların harika olduğunu insanların beynine soktu bana kalırsa ve üretimleri az ve kullanan sayısı da az olduğu için yüzleri eskimiyor ve %50 daha fazlasına satılıyor bence böyle de olmalı coupe alan adamın da hava atmaya ihtiyacı var
  • Konu gayet yerinde bir konu ve ilk mesajda gayet okkalı ve tutarlı bir mesaj.

Tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Konu gayet yerinde bir konu ve ilk mesajda gayet okkalı ve tutarlı bir mesaj.

Tebrik ederim.

CC denilince aklına kim geldi bakayım, doğru söyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Tebrik ederim.

Dolma parmaklı uyducu birileri geldi ama bilemiyorum.
  • Güzel bir konuya değindin arkadaşım, tebrik ederim.

Türkiye'deki spor otomobillerin bir çoğu donanımsız paketler halinde getiriliyor, zaten bu modelleri tercih eden insanlardaki esas amacın kullanım faydasından ziyade, gösteriş ve karşı komşunun akşam saatlerin çay içme sefası sırasında diline dolanma ve konu olabilme amacı olduğunu da belirtmemiz lazım.

Spor otomobillerin kullanım faydası azdır, ama fiyatı çoktur. Bende bu durumun gerçek bir sebebini göremiyorum, gereksiz ve işlevsiz bir şeye yüklü miktarda para bağlamayı da mantık işi görmem. Aynı mantığı dayanarak, Apple yerine Samsung tercih ediyorum, bence daha mantıklı ve işlevselliği daha yüksek. Aynı mantığı otomobillerde de görüyoruz, zaten "Coupe" adını alır almaz aynı otomobilin daha donanımsız ama daha gösterişli (!) olan yapısına, fazladan 20.000 TL ve hatta dahada fazlasını vermek, herhalde bizim insanımızın yapısına uygun bir işlemdir. Bu otomobillerinde günlük hayata yönelik olmadığının bilinmesi lazım, CC yerine Passat almak daha mantıklıdır. Çok büyük ve geniş bir otomobil olmasına rağmen, içi son derece basık ve dar.

CC için çok farklı şeyler var, 1.6 TDI 105 HP 7-DSG Highline Passat ile CC arasında birkaç donanım farkı var, onları da opsiyon ile eklenmediği sürece CC almanın herhangi bir değeri kalmıyor. Çoğu insanda bunların farkında değil, piyasada opsiyonsuz CC satışları da çok fazla oldu ve halende olmaya devam ediyor. Dolu bir CC ile boş bir CC arasında %30 civarı fark var, az değil.

Elbette herkesin mantığı ve tercihi farklı oluyor, herkesin hesabı da bir değil. Bende CLA ve CC gibi modelleri gereksiz görüyorum, ama herkesin otomobile bakış açısı aynı olmadığı sürece, bu tarz farklı tercihlerde kendini gösterecektir.

Taner Bey'in de dediği gibi, CC tam bir konsomatris güzeli.

Sevgi ve saygılarımla.

• quote:

quote:

quote:

Tebrik ederim.

Adana'da CC satışlarında artış varmış diyorlar, VW Yetkili Satıcı Aykan'ın dediğine göre...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tebrik ederim.

Adana'da CC satışlarında artış varmış diyorlar, VW Yetkili Satıcı Aykan'ın dediğine göre...

Taner'e önce selamlarımı ilet, ardından da ona, beyaz bir F10'a geçmeden ruhundaki boşluğun ve arayışın dinmeyeceğini söyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

o 4 kasaya 210 milyar verilmez. full bir ww ye 150 milyar verilmez. bunun kriteri beraber kazanıyoruz mu eleştiriyoruzu felan yok. bayagı açık ortada verilmez.

94 model şahine 20 milyar vermek nasıl bir saçmalıkda buda öyledir. 4 kasa ile 3 kasanın farkı ne allah aşkına 3 copue alırım daha rahat bir yolculuk seyrederim. o kadar parayı sırf yeni oldugu için neden vereyim ?

bmw olsun mercedes olsun artık yemin ederim küfürler edeceim. sırf ticari amaç için adamlar neler yapıyorlar yazıktır ya marka algısını çökertiyorlar. ben bir bmw e36 kullanırkan gaza çaktıgım gibi araç yerinde oynuyor resmen. aynı olayı son kasalarda yapıyorum yok. adamlar ruhu bitirmiş çünkü.

onu geçtim aduinin 2004-2005 kasaları bile son kasalardan daha iyi malzeme sunuyor ya onuda geçtim mercedes bile artık cla yı zaten satacagı kadar sattı stok yok birde dci motor getirip milleti kredi manyagı yapmanın peşinde.

premium markalar belirli segmentler hariç cidden kar amaçlı araç üretiyor. Not: C serisinin kar amaçlı üretildiğini düşünmüyorum.

ama bir a serisi cla citigan tamamen kar amaçlı üretilmiş araçlardır. buna son kasa e180 ve bmw son kasa 520i de dahildir.

artık bmw nin x5 x6 5 kasa 6 kasa dışındaki serilerinin gerçek bmw ruhunu yansttıgı düşünmüyorum. aynı olayıda audi a3 ve a4 de yapıyor mercedste a citigan ve cla da yapıyor.

buradaki amaç insanları biçinlendirmek. parayı kimse sokakta kazanmıyor. bizler kimin ne alacagına karışamıyoz sadece yol göstermek amacındayız.

beni burda öldürsünler gidip 210 BİN TL ye 4 kasa 150 BİN TL ye ww c 80 BİN TL ya golf ALMAM.

+imza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tebrik ederim.

Taner'e önce selamlarımı ilet, ardından da ona, beyaz bir F10'a geçmeden ruhundaki boşluğun ve arayışın dinmeyeceğini söyle.

Mesajını iletirim, zaten onunda aklında F10 var. Seneye CC'yi satmayı düşünüyordu, bakalım zaman neleri gösterecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

o 4 kasaya 210 milyar verilmez. full bir ww ye 150 milyar verilmez. bunun kriteri beraber kazanıyoruz mu eleştiriyoruzu felan yok. bayagı açık ortada verilmez.

+1 imza

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

arada 500 tl var diyorsun yani,hey maşallah,arkadaşlar bmw alacaksanız engin beyi ziyaret edin,500 tl ye 40 hp kazandırıyor sizlere,bence de bu saçmalığı sürdürmeyelim,manzara ibretlik zaten

Yalan mı söyleyeceğim sana :)
    Seçeneklerden birine Line olduğunu görmüyosun tabi değil mi?
    Yazdığım donanımların içerikleri hakkında bilgiyi bile şimdi google araştırıp bulacaksın Allah bilir.
    3.16'de SportLine var diyorum, 3.20i'de var mı Line bak bakalım yazmış mıyım?
    Hala sadece 500 TL fark var diyor :)

Ne diyeyim şimdi sana, hangi dediğine mantıklı bir yorum yapalım, çocuklar, ergenler gibi anlamadan konuşuyosun sürekli.

Sayın Shadow, sevgili hocam.
    Konuyla ilgili son tespitinizi yazmadınız, bekliyoruz.
    Daha Line donanımını bilmeden etmeden fiyatlar hakkında konuşmak pek mantıklı olmuyor değil mi?
    Pazarlık mevzuunu da anladım, sen yine Bmw fiyat listesinden esinlenerek yazıp çizdin.
    Ben de onlar net rakamlar değil, gidip kendin görüşmeden etmeden, o satış temsilcisi ile pazarlığa oturmadan net fiyatı
    öğrenemezsin demişimdir.

Bunda çekinecek, gücenecek bir şey yok, Porsche Cayenne için, Full oğlu Full olsun olmayan birşey kalmasın diyerek X5 aldığmız bir abimiz için de
    oturup bir güzel pazarlık ettik, çok da zevkli oluyor tavsiye ederim.

Bu alım gücü ile alakalı değil, kazık yemenin dayanılmaz hafifliğini derinliklerinde hissedip hissetmemekle ilgili...

• E coupe der çekilirim. Dolu dolu bir standart donanım+Mükemmel zerafet+neredeyse sedanla aynı fiyata.
  • Hocam bende aynı noktada buluşmamıza sevindim,aslında tepki gösterdiğim nokta bizim milletin bilinçsizce harcaması yoksa elbette herkes istediğini alsın ona lafımız olamaz.Sizin seçiminizide takdirle karşıladım açıkcası şu anda F/P açısından en uygun aracı almışsınız güle güle kullanın.

Şunuda düşünmeden edemiyorum,mevcut fiyat politikaları bu hızla devam ederse acaba Türk insanı daha ne kadar dayanabilecek ve araç alımları cidden lükse girecek belli bir kesim alabilecek diğer kesim ancak izleyecek.

İş için yurtdışına çıktım (ÇİN) 2 kez ordaki araç ve yakıt fiyatlarını gördüm açıkcası bizi yöneten insanların ne kadar basiretsiz olduklarını daha iyi anladım.Kullanılan araçların motorları nerdeyse 1.6 cc den başlıyor küçük hacimli araç tek tük bulunuyor.Yakıt fiyatları derseniz (o zaman 1.5 TL civarı benzin satılıyordu 2011-2012 yılı) ona keza adamlar 1.5 milyarlık nüfusu idare ederken bizimkiler 80 milyonu zor idare ediyorlar bunları gördükten sonra sizde olsanız aynı serzenişte bulunursunuz eminim.

Sözün kısası kimseye sözümüz yok ama bazı şeyleri kabul edemiyorum maalesef.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.