Merhabalar Eskişehir ilinde yaşamaktayım en üst katta ters dubleks bir evde oturuyorum. Yazın ev 31-32 dereceyi gördü ve zar zor aşağıdaki tek odamızda idare ettik. Yeni bebeğimiz dünyaya geldi ve bu sıcaklarlara artık dayanamıcaz önümüzde ki yaza hazırlık yapmak istiyorum. Eskişehir de ikamet ettiğim için nem ile derdim yok, ayrıca kroki ekleyeceğim ama tam metrekareden emin dediğim robot süpürge krokisinden faydalandım? Amacım bulunduğumuz odayı serinletmek gece yatak odası gündüz salon, bu sebeple koridora taktırmayı düşünüyorum. Ama aklıma takılan noktalar 1.dış ünite ile arasında ki mesafe en fazla ne kadar olmalı? 2.dış ünite klimadan aşağıda olabilir mi? 3. Klima gider bağlantısı dış üniteden mi çıkış yapıyor yağmur hortumuna gider bağlanır mı? 4. Kaç btuluk bir klima almam gerekir a+++ alıp tasarruf etmek aklıma geliyor ama ne kadar doğru? 5. Isınm amacı sadece Ekim Kasım aylarında olabilir devamında yoğuşmalı kombim var 6.Koridora taktırırsam sol-sağ manevra yaptırarak diğer oda kapıları kapanacak soğutma sağlanır mı? Amacım 31 dereceden 25 vs. Düşmesi yeterli Kullanılacak Yerin Alan (m2): salon 30 Mt2(aşşaki odaya buradan merdivenle iniliyor) yatak odası(12mt2) Kullanılacak Yerin Yüksekliği:4. Kat çatı katı Bölge/Şehir/İlçe: Eskişehir merkez Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: kuzey doğu Zemin/Ara kat/Çatı kat:çatıkat Ev /İş yeri: ev İş yeri ise İş kolu: Kişi Sayısı:3 1 bebek Ekstra Isı kaynağı:kombi En/Boy/Yükseklik Ölçüsü: Tahmini Bütçe: bütçe düşük ama aslında en maks. Aşağıdaki haori? Düşünülen Klima Modeli: https://www.toshiba-klima.com.tr/toshiba-haori-13000-dc-inverter-klima-mavi-06 Ekran Görüntüleri < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İÇ ANADOLU 2024 KLİMA ÖNERİSİ
-
-
En fazla 4-5 metre boru sağlarlar. Gerisi ücretlidir. Vestel 4 metre den fazlasını karsiliyabildigini okumuştum. Müşteri hizmetlerine teyit etmek gerekiyor.
Koridora koymak pratik olmaz. 7/24 kapılar ve klima açık kalması gerekir. Faturayı da şişirir.
Eskişehir de sık kullanacağınızı zannetmiyorum. Bu yüzden sorduğunuz Toshiba sizin için gereksiz pahalı bir ürün olur.
Eğer tüm evi illaki sogutmaniz gerekiyor ise 2 tane 9 ya da 12 bin btu'luk klima daha iyi olur.
Klimanın iç ünitesi yazın soguturken diş ünitesi isitirken su damlatir. İkisinede boru bağlatmak gerekir. İç ünite üstte olabilir.
Kışın ısıtmak için oda termostatlı (yok ise taktırın bence) kombinizi kullanın daha tasarruflu olur. Aklıma gelenler bunlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapılar kapalı kalacak ve evet dediğiniz gibi Eskişehir'de çok kullanmıcam birde direk aynı ortamda klima olmasınada alışık değiliz. Ayrıca salon tarafında takılacak yer sıkıntısıda var en üst kat olduğu için
Salona takmaya karar verdiyseniz 12 bin BTU yeterli olacaktır. Kaira 'nin klimasıni öneriyorum. Midea üretimi ve Wi-fi mevcuttur. Şuanda 20 bin Tl. bu yazın en ucuz olduğu zaman. Eğer düşünmek istiyorsanız bile alın ilk olarak fiyat yükselmeden.
https://www.hepsiburada.com/kaira-dtxr35e-a-12000-btu-wifi-inverter-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-p-HBCV00000FR2VZ?ftid=p9pkrrikhaxu5h96&magaza=Kaira+T%C3%BCrkiye&url_src=and-product-detail
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://app.hb.biz/9oY4s2DKbMNH sizce bu nasıl Bosch ve a+++ enerji verimliliği?
Önermem. Çünkü Bosch kendi klima üretmez birilerine urettirir kendisi satar. Bu klimayı kime ürettiğini bilemedim. Bosch'un Servis ve yedek parçası pahalıdır . Ayrıca sorduğunuz ürün 2 yıl garantili yazıyor. 3 yıl garantili olmasını beklerim.
7/24 saat kullanmayacağım için 40 bin TL gereksiz masraf olacaktır. Enerji verimliliği yüksek olsa bile az kullanacağınız için kendisini amorti edemeyecekdir.
Bu sebeplerle parçası daha bol bulunan , Midea uretimli ve WiFi 'li Kaira 12 bin BTU klimayı öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X