Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
292.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir diğer basit ama gözden kaçan yalıtım ise kağıttır!!!
    Duvar kağıdı oldukça etkili oluyor!

Arabaların motor ön tarafına bile Gazete koyarlar bilirsiniz

Bizim İstanbuldaki evin Salonu Saten idi,ama diğer odalar kağıt yaptırmıştım ve oldukça ciddi fark vardı!
    Salonda elimi duvara vurduğum zaman buz gibi idi ama kağıt olan odalarda öyle değildi ve farkı çok ciddi
    anlıyorsunuz!!
    Kapıt tabiki diğer bahsettiklerinize göre basit bir uygulama ama,yinede netice veriyor!

Bir arkadaşta çok değişik bir ısı ölçer(Digital) vardı,onunla bir kaç sefer ölçüm yaptığımızda(Duvara yapıştırınca aleti) saten olan duvarla,üstelik tam kuzeye
    bakan kağıt kaplı duvar arasında 3/5derece fark vardı!!!

Ama asıl adam gibi çözüm ise dıştan "mantolama" yapmaktır!en az 3/4cm lik

Diğer 1/2cmlik içten yapılan işler belki biraz fark eder ama,bu olay tam bir yalıtım olmaz!

En güzeli ise soğuğa dayanıklı hale getirmektir vücudu bunu başarırsanız olay bitmiştir,tek sorun çocuklar
    ve hasta-yaşlı v.s dir,ama soğua alışkın olmak en güzel yalıtımdır vede ilaçtır

Biz şimdi Antalya dayız,Yatak odaları tam Kuzey ve kışın ciddi soğuk ve oda ısısı gece 12/13 dereceye kadar düşmektedir(hiç bir şey yanmadığı zaman)
    ama gece o ısıda çoook rahat uyumaktayız!1 gün bile(geleli 2 tam kış+1yarım kış oldu)yatak odasında Klimayı Kışın hiç çalıştırmadık!!
    İstanbul da iken yatak odaları(Merkezi DGaz vardı en son) ve yatak odaları 22/24 oluyordu,o sıcakta rahatsız oluyordum açıkçası!
    ülen soğukta kendimize geldik ve sabah zımba gibi kalkıyoruz

Yalıtım malıtım iyi güzelde,vücudu da sürekli sıcağa alıştırmak başka şeylere kapı açabiliyor!!kimi evlere gidiyorum yaw Hamam gibi!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bir diğer basit ama gözden kaçan yalıtım ise kağıttır!!!

Bizim İstanbuldaki evin Salonu Saten idi,ama diğer odalar kağıt yaptırmıştım ve oldukça ciddi fark vardı!
    Salonda elimi duvara vurduğum zaman buz gibi idi ama kağıt olan odalarda öyle değildi ve farkı çok ciddi
    anlıyorsunuz!!
    Kapıt tabiki diğer bahsettiklerinize göre basit bir uygulama ama,yinede netice veriyor!

Bir arkadaşta çok değişik bir ısı ölçer(Digital) vardı,onunla bir kaç sefer ölçüm yaptığımızda(Duvara yapıştırınca aleti) saten olan duvarla,üstelik tam kuzeye

Diğer 1/2cmlik içten yapılan işler belki biraz fark eder ama,bu olay tam bir yalıtım olmaz!

En güzeli ise soğuğa dayanıklı hale getirmektir vücudu bunu başarırsanız olay bitmiştir,tek sorun çocuklar

Biz şimdi Antalya dayız,Yatak odaları tam Kuzey ve kışın ciddi soğuk ve oda ısısı gece 12/13 dereceye kadar düşmektedir(hiç bir şey yanmadığı zaman)
    ama gece o ısıda çoook rahat uyumaktayız!1 gün bile(geleli 2 tam kış+1yarım kış oldu)yatak odasında Klimayı Kışın hiç çalıştırmadık!!
    İstanbul da iken yatak odaları(Merkezi DGaz vardı en son) ve yatak odaları 22/24 oluyordu,o sıcakta rahatsız oluyordum açıkçası!

Yalıtım malıtım iyi güzelde,vücudu da sürekli sıcağa alıştırmak başka şeylere kapı açabiliyor!!kimi evlere gidiyorum yaw Hamam gibi!!

++

Yalıtım daireye uygulanıyordu diye biliyordum ama siz Vücuda uygulama örnegi veriyorsunuz.Eger vücuda tam yalıtım yaptırmak istiyorsanız kıyafetlerinizin içine gazete kagıdı ile kaplayın bakın ne kadar sıcak tutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr
    Merhaba Ramazan Yalcın arkadasın demis oldugu gibi artık kopuklu mantoloma yerini alternatif ve daha basit uygulamalara bırakmaktadır. SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus... Linke TIKLAyın degisik videolarda var bilen fiyat alan varmı bu malzemeden?

Selamlar,

İçerden ve dışardan yapılan mantolama ile ilgili bir çok açıklama yapılmış ama , burda en doğru temel açıklama "mbirol" arkadaşdan gelmiş,
    Aynen dediği gibi, yapıların aslen ısı taşıyıcı özelliği olan kısımları, taşıyıcılar, yani kolon, kiriş veya perde betonlardır. Metal taşıyıcılarında aynı etkiyi yaptığını da belirtelim.
    Bakın ekte binaların dışından çekilmiş termal kamera görüntüleri var. Çok net olarak durum ortada.
    İçerden yapılan yalıtım binayı öldürür , rutubet sorunu olur. Zaten bu kadar fazla bir su emilimi varsa ilk olarak dış cephenin yalıtılması gerekir.
    Bunun iç cepheden yapılan yalıtımla ne alakası var. Tamamen uydurma , siz içerden yalıtımı düzgün malzemelerle yaptıkdan sonra hiç bir şey olmaz.
    Beton içindeki demirlerde olan karbonatlaşma dış cepheden gelen nem kesilmediği sürüce olur. Ayrıca beton tabiri ile nefes aldığı yani azda olsa geçirgen olduğundan , sadece dışardan değil içerden de aynı etkiye maruz kalır. Sonuçda oksijen emilimi olduğu sürece reaksiyon kesilmez. İçerden yapılan yalıtım zarar veriyor düşüncesine katılmıyorum. Isı yalıtı başka, sızdırmazlık veya su yalıtımı başka konular.
    İçerden yapılan uygulamada, dikkat edilecek husus, özellikle TR fazlaca olan çıkma kirişlerin içerlede en azından koluna birleştiği yere kadar yalırmak gerekir, Eğer perde beton dış ve iç cepheye bakıyorsa yine içerden tamamını yalıtmak gerekir. Bu şekilde yapılmayan iç yalıtımdan en fazla %50 verim alırsınız. Ayrıca iç kısımdaki sıcak havanın içindeki su buharı bu kısımlarda yoğuşur ve damlayada başlar.

Benim daire 9 kat çatı dublex, tüm dış cepheler içerden 2 cm markasını bilmiyorum ama mavi renkte ve çok sert değil tahminen 24-26 density bir malzeme ile dediğim şekilde daireyi aldığımda yeni yapılmışdı. Teras olduğu için altın kalan odalarda ilk sene nispeten 1-2 derece düşme oluyordu. Sonrasında buraları 3 cm, lik dow 30-32 density tavandan ve bazı yapılmamış yerleri yine aynı malzeme ile içerden yaptırdım.
    Isıtma m2 117 olan alt katı (net kullanım 123 m2 , brütü 160 m2, üst katı yatıya kalan misafir olması durumunda ısıtıyoruz. Üst kat 46 m2 net kullanım ve ısıtma alanına sahip, daire teras hariç brüt 230m2 civarında) geçen kış 21-22 derecelik iç sıcaklıkda en fazla aralık ayı soğuk olmuşdu 347 tl vererek ısıttım(üst katta 5 gün kadar ısıtıldı), bu ay dışında 250 -270 tl verdim. buna tabiki bol sıcak su ve mutfak kullanımıda dahil.
    Komşularım ise sadece belli odalarını ısıtmak şartıyla bu rakkamları veya üstünü ödüyorlar. Yalıtım olmadan ekonomik ısınma mümkün değil.

Benimde temelde ilk amacım, yönetici olarak dışardan mantolama ayapılmasını sağlamak. Bu arada binamızın 2500 m2 cephesi bulunuyor, Ayrıca ahşap tayışıcı üstü kiremit olan çatımızda da zamanla çukurluk ve eğimler oluşmuş. Burdaki ahşap taşıyıcıları terazilerine alıp , kiremit yerine başka bir malzeme kullanmayı düşünüyorum. Kiremitin kaldırısak binanın yüküde azalmış olacak. En azından mantolamadan gelen yükü rahat karşılar.
    Bir kaç firmadan teklif aldım. Mesela DOW un xps malzemesi için fazla sert olduğundan çok önermiyorlar . Çatı ve cephelerde kullanılan malzeme markaları hakkında bilgisi olan arkadaşlarında tavsiyelerini bekliyorum.

İÇ DUVAR ISI YALITIM

İÇ DUVAR ISI YALITIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 17 Eylül 2009; 15:49:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bir diğer basit ama gözden kaçan yalıtım ise kağıttır!!!

anlıyorsunuz!!

++

Öncelikle ısı ölçer ile sıcaklık ölçemezsiniz, ısı 12/13 C ye düşmez, sıcaklık düşer, lütfen terimleri doğru kullanalım. Ayrıca duvar kağıdının kalınlığı ne ki, eğer formulde yerine koyarsanız hiçbir etki etmeyeceğini görebilirsiniz, ancak yaptığınız denemede 3/5 C fark ediyor demişsiniz, bence deney koşullarına dikkat ederek bir daha deneyiniz, hiçbir etki etmeyeceğini görebilirsiniz.

• öncelikle herkezin bayramı mübarek olsun.
    maxfocus. arkadaşım. yazınızız tam anlayamadım siz içten yalıtımımı savunuyorsunuz. dıştan yalıtımımı.

ben birkez daha yazayım bu yalıtım olayında mbirol arakadaşda sizin dediklerinizde anlayabildiğim kadarıyla katılıyorum.
    şahsen ev benim olsa bir parantez açıcam ( çatı arasına izocam serdirmek yerine ısı köprüsü vs daha az olsun diyip.. sprey poliüretan yaptırdıydım akrabam olan evsahibimin desteğiyle.. ağzımıza yüzümüze bulaştı. ALLAH tan yapan firma anlayışlı çıktı!!!!! 1500 tl senedim ellerinde kaldı 350 tl 1 cm köpük parası gitti sadece.. ne düşük yanmazlık sınıfı ve eksik atılan köpüğü tamamladılar... nede kazıyıp yanmazlık sınıfını yükseltip 3cm atıp.. paralarını peşin ödeme şartımızı kabul ettiler.. tüm görüşmelerde ses kayıtlı olmak üzere .. sözleşme tek taraflı düzenlenmiş.. incelettim tamamen yola çıkışları yasa boşluklarını değerlendirmekle başlamışlar işe... sağolsunlar okuyorlardır onlarında bayramı mübarek olsun ... sonrasında akrabam düşme peşlerine zorlarlarsa eve haciz getirseler ne alıcaklar en değerlisi klimalar... klimaların faturalarıda amcamın üstünde hepsi... sağolsun senede bir kez gelir yurt dışından... sonası biz yaşıyoruz işte..)

parantezden sonra sizin ve benim durumumda olan arkadaşlar her nekadar İZODER ısı vb yalıtım derneği.. İÇTEN İZOLE OLAYINI ÖNERMESEDE.. ÜSTTEKİ YAZILARIMDADA YAZDIM. EN İYİ YALITIM İÇERDEN OLUR DIŞARIYA ISI KAÇIŞI ÇOK AZA İNER... bende ev benim olsa bu yalıtımı yaptırmadan önce . HAVALANDIRMA SİSTEMİ kurup sonra içten yalıtım yaparım .. bu havalandırma sitemi olmazsa Mbirolda belirtmiş her daim havalandırma gerek diyerek. kesinlikle içten yalıtım yaptırmam . tarihi tam hatırlamıyorum . 2004-2005 te fuara gittim gitmeden önce . uygulamayı yapan yakınımın alış veriş yaptığı FİLLİ boya bayiiden uzun vade faizsiz kampanyalı malzeme fiyatını anlaşmıştım... fuarda anadolu yakası bizim tarafa bakan bölge sorumlusuyla görüştüm ADAM GAYET DÜRÜST BİRİSİYDİ.. bana sade şunu söyledi KESİNLİKLE İÇTEN ÖNERMİYORUZ BİZİM MARKAMIZI ALIP BİZE SONRADAN DERT YANMAYINIZ...

peşi sıra izoderi aradım SİZ SERT KÖPÜK İYİ DEĞİL DESENİZDE.. EVET BENDE AYNI KANAATLE XPS DEN EPS ismini şaşırmıyorsam iri taneli yumuşak köpüğe dönmüştüm... izoderdeki görevliy sordum evet bizde marka farketmez içten yapılma mecburiyeti doğan yerlerde SERT KÖPÜK öneriyoruz... BENDE TABİ TAM ESNADA DOLAR BİRA OYNAYINCA KADIKÖYDEKİ NALBURDAN TÜM MARKALARA GÖRE EN UCUZA BULDUĞUM İÇİN MAVİKALE DOW PAKET SİSTEMİ 150 TL KAZIK YİYEREK ALDIM.. GÜZEL BİR UYGULAMA YAPILDI. BEN KEDNİ DENEYİMLERİMİ YAZIYORUM. SİZLERDE İZODERİ ARAYABİLİRSİNİZ.. kesinliklede çatlama yok teras bölümü dıştan yapıldı.. iskele kurulamayan bölümler içten.. fakay kışın gerçekten hava bunalıyor.. izoder dahai bana demişti çok fazla etkisi olmaz ama oluyor siz şundan kazanıyorsunuzdur dublexte devamlı yaşamadığınız gibi bir durum okudum havayı bir tür aspire ediyor o bölüm bana göre.. ve kimseye içten izalasyon tavsiye etmiyorum. affınıza sığınarak bu işin rajonu üstü şişhane altı.. olmaz.. balon gibi komple bina yalıtılmalı ama malesef çeşitli durumlardan dolayı bölük pörçük yaptırıyoruz .. buna bişe demiyorumda firmalar yaa bişe olmaz diyorlar ya esas ona dikkat etmek lazım... zaten işlemi eksik yaptırıyoruz sonuçta..

samet kardeşimiizin demiş olduğu malzemeler benzer malzemeleride görmüştüm fuarda hepsini sordum izodere kesinlikle enaz 4cm bir hacmi olmayan malzemeyi önermiyorlar. samet ve ramazan arkadaşımızın vermiş oldukları linklerdede net bir açıklama yapamamış bu frimalar veya ben tam anlayamadım.. birgün expo kanalda yalıtımı türkiyede ilk uygulayan firma sahibi hatta prof ünvanı vardı galiba. aynen şu cümleleri sarf etti .. bizim memleketimizde PERLİT boldur yanı sıra bir malzeme daha söyledi .. binalarımızın betonını dökerken bu malzemeleri kullnsak yalıtım yapma ihtiyacımız dahi olmaz demişlerdi .. bunuda sordum (mbirol arkadaşımızda demiş alçı iyibir yalıtım malzemesidir. evet öyle yüksek perlit içeren malzeme.. ) izoderin cevabı tv de çıkan duayen firma sahibini zıt oldu..... nekadar denenmişliği var.. alçı levhalar ok.. ama binaların ana taşıyısında nekadar sağlam olur.. duvar tuğlası olarakta böyle bir mamül yok dediler..

FAKAT İZODER E BAĞLI FİRMALARDA İÇTEN YALITIMI ÖNERMİYOR DEĞİL... bence çok iyi incelenmesi gereken konu bunlar.. sizbir ön ayak olun yalıtım topiği sayfası kurun. bu zamana kadar kurulmadı ama siz bu işi başarırsınız kombilerle sıcaklık ölçümlerinizle ilgili yazılarınızdan anladığım kadarıyla .

Orijinalden alıntı: maxfocus

Merhaba Ramazan Yalcın arkadasın demis oldugu gibi artık kopuklu mantoloma yerini alternatif ve daha basit uygulamalara bırakmaktadır. SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus... Linke TIKLAyın degisik videolarda var bilen fiyat alan varmı bu malzemeden?

Selamlar,

İçerden ve dışardan yapılan mantolama ile ilgili bir çok açıklama yapılmış ama , burda en doğru temel açıklama "mbirol" arkadaşdan gelmiş,
    Aynen dediği gibi, yapıların aslen ısı taşıyıcı özelliği olan kısımları, taşıyıcılar, yani kolon, kiriş veya perde betonlardır. Metal taşıyıcılarında aynı etkiyi yaptığını da belirtelim.
    Bakın ekte binaların dışından çekilmiş termal kamera görüntüleri var. Çok net olarak durum ortada.
    İçerden yapılan yalıtım binayı öldürür , rutubet sorunu olur. Zaten bu kadar fazla bir su emilimi varsa ilk olarak dış cephenin yalıtılması gerekir.
    Bunun iç cepheden yapılan yalıtımla ne alakası var. Tamamen uydurma , siz içerden yalıtımı düzgün malzemelerle yaptıkdan sonra hiç bir şey olmaz.
    Beton içindeki demirlerde olan karbonatlaşma dış cepheden gelen nem kesilmediği sürüce olur. Ayrıca beton tabiri ile nefes aldığı yani azda olsa geçirgen olduğundan , sadece dışardan değil içerden de aynı etkiye maruz kalır. Sonuçda oksijen emilimi olduğu sürece reaksiyon kesilmez. İçerden yapılan yalıtım zarar veriyor düşüncesine katılmıyorum. Isı yalıtı başka, sızdırmazlık veya su yalıtımı başka konular.
    İçerden yapılan uygulamada, dikkat edilecek husus, özellikle TR fazlaca olan çıkma kirişlerin içerlede en azından koluna birleştiği yere kadar yalırmak gerekir, Eğer perde beton dış ve iç cepheye bakıyorsa yine içerden tamamını yalıtmak gerekir. Bu şekilde yapılmayan iç yalıtımdan en fazla %50 verim alırsınız. Ayrıca iç kısımdaki sıcak havanın içindeki su buharı bu kısımlarda yoğuşur ve damlayada başlar.

Benim daire 9 kat çatı dublex, tüm dış cepheler içerden 2 cm markasını bilmiyorum ama mavi renkte ve çok sert değil tahminen 24-26 density bir malzeme ile dediğim şekilde daireyi aldığımda yeni yapılmışdı. Teras olduğu için altın kalan odalarda ilk sene nispeten 1-2 derece düşme oluyordu. Sonrasında buraları 3 cm, lik dow 30-32 density tavandan ve bazı yapılmamış yerleri yine aynı malzeme ile içerden yaptırdım.
    Isıtma m2 117 olan alt katı (net kullanım 123 m2 , brütü 160 m2, üst katı yatıya kalan misafir olması durumunda ısıtıyoruz. Üst kat 46 m2 net kullanım ve ısıtma alanına sahip, daire teras hariç brüt 230m2 civarında) geçen kış 21-22 derecelik iç sıcaklıkda en fazla aralık ayı soğuk olmuşdu 347 tl vererek ısıttım(üst katta 5 gün kadar ısıtıldı), bu ay dışında 250 -270 tl verdim. buna tabiki bol sıcak su ve mutfak kullanımıda dahil.
    Komşularım ise sadece belli odalarını ısıtmak şartıyla bu rakkamları veya üstünü ödüyorlar. Yalıtım olmadan ekonomik ısınma mümkün değil.

Benimde temelde ilk amacım, yönetici olarak dışardan mantolama ayapılmasını sağlamak. Bu arada binamızın 2500 m2 cephesi bulunuyor, Ayrıca ahşap tayışıcı üstü kiremit olan çatımızda da zamanla çukurluk ve eğimler oluşmuş. Burdaki ahşap taşıyıcıları terazilerine alıp , kiremit yerine başka bir malzeme kullanmayı düşünüyorum. Kiremitin kaldırısak binanın yüküde azalmış olacak. En azından mantolamadan gelen yükü rahat karşılar.
    Bir kaç firmadan teklif aldım. Mesela DOW un xps malzemesi için fazla sert olduğundan çok önermiyorlar . Çatı ve cephelerde kullanılan malzeme markaları hakkında bilgisi olan arkadaşlarında tavsiyelerini bekliyorum.

• quote:

SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus...

Verdiğin linkteki ürünü inceledim. İlgili maddenin ana dağıtıcısı Konya'daki bir firma imiş.http://www.izoneks.com/
    Web sayfasındaki bilgiye göre ilgili maddenin ısı yalıtım değeri oldukça yüksek. Ayrıca XPS veya EPS mantolamadaki gibi yüzeyde kalın bir katman oluşturmuyor. Firmanın iddia ettikleri doğru ise yalıtım için iyi bir malzeme gibi sanki. Ama firmanın web sayfasında çok detaylı bilgi yok malesef. Sayfadaki pek çok link vs doğru dürüst çalışmıyor. Telefonla firmadan bilgi almaya çalışacağım.
    Benim önceki mesajımda linkini verdiğim ürünü epey inceledim. Yanmaması, iyi bir yalıtım sağlaması, hava geçirgen oluşu ve su geçirmeyip aksine itici oluşu çok dikkatimi çekti.
    Bu iki ürün hakkında daha çok detay toplamaya çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

SUPERTHERM adında bir malzeme gercektende inanmak guc ama bu malzemenin 1 cm. lık uygulanması kopugun 15 cm.lki uygulamasına tekabul ediyormus...

Verdiğin linkteki ürünü inceledim. İlgili maddenin ana dağıtıcısı Konya'daki bir firma imiş.http://www.izoneks.com/
    Web sayfasındaki bilgiye göre ilgili maddenin ısı yalıtım değeri oldukça yüksek. Ayrıca XPS veya EPS mantolamadaki gibi yüzeyde kalın bir katman oluşturmuyor. Firmanın iddia ettikleri doğru ise yalıtım için iyi bir malzeme gibi sanki. Ama firmanın web sayfasında çok detaylı bilgi yok malesef. Sayfadaki pek çok link vs doğru dürüst çalışmıyor. Telefonla firmadan bilgi almaya çalışacağım.
    Benim önceki mesajımda linkini verdiğim ürünü epey inceledim. Yanmaması, iyi bir yalıtım sağlaması, hava geçirgen oluşu ve su geçirmeyip aksine itici oluşu çok dikkatimi çekti.

İlginc ve bilimsel orneklendirme asagıdaki videoda mevcut bakın nasıl bir malzeme simdi neden inanmak guc dedigimi fark edeceksiniz...

• Herkese merhabalar,
    her ne kadar konu başlığı ile tam zıt bir soru olsada, yeni konu açmak istemediğim ve burada yazan arkadaşların bu konularda bilgileri olduğunu tahmin ettiğim için, sorumu burada yazmaya karar verdim... Yaklaşık 30 yaşında olan binamıza dıştan mantolama yaptırmaya karar verdik. Karar verdik vermesine de, çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da ortaya alternatif ürün ve uygulamalar çıktı...Bu durum doğal olarak kafamızın karışmasına neden oldu... Teknik olarak bakıldığı zaman daha esnek olması ve rutubeti dışarıya atabilme özelliği ile "Capatect Dalmaçyalı " öne çıkıyor gibi gözükse de uygulama için binayı gösterdiğimiz firma "Mavikale" daha iyidir diyor... Sizlerden ricam bu iki cins malzemeyi de kullanmış kişilerin tarafsız olarak yorumda bulunmaları ve bizi pahalı bir yanlışlığa düşmeden, hangisi neden daha iyidir lütfen belirterek, uyarmaları...
    İlgilenecek olanlara şimdiden teşekkür ederim...
    Saygılarımla...

• Ben eve iç cepheden yalıtım yaptırmıştım. Kesinlikle faydasını gördüm. Dışarıdan yapılsa daha iyi olurdu.
    Ancak şu ana kadar edindiğim tecrübeler ve bilgiler doğrultusunda şunu belirtmek isterim: Yalıtım konusunda yanabilen ve duman çıkartan malzemelerden kesinlikle uzak durun. XPS ve EPS levhalar iyi bir yalıtım sağlamasının yanında çok kötü bir dezavantaj olarak çabuk yanabilen ve duman çıkartan maddelerdir. Bir yangın sırasında tüm binanın dumanla kaplanma ve bina içindeki insanların boğulma riski vardır. Bu nedenle kısaca sıkıştırılmış köpük diyebileceğimiz XPS ve EPS türü ürünlerden uzak durmak gerek.
    Önceki mesajımda linkini verdiğim Thermocoat isimli ürünü çok yakından inceledim ve yalıtım konusunda farklı ürünler araştırıyorum. Yaptırmakta olduğum ev için daha iyi bir ürün bulamaz isem yalıtım için bu malzemeyi kullanmayı düşünüyorum.

• sevgili samet kardeşim video için bir link adresi oluştursan . izleyemedim bilgisayarımda sanırım gerekli programım yok . çünkü ramazan arkadaşında dediği gibi ilgimi çekti ama kendi sitelerinde yeterli bilgi ve link yok.. kış gelmek üzere gene tutuştuk gene doğalgaza elektriğe çalışıcaz . bizimkiler gene namert zammı yapacaklar..

quote:

quote:

quote:

İlginc ve bilimsel orneklendirme asagıdaki videoda mevcut bakın nasıl bir malzeme simdi neden inanmak guc dedigimi fark edeceksiniz...

• sevgili kardeşim sakın reklam yaptığım sanılmasın ben bir paranoyağım. dow u falan övmem yabancı şirketler iş yapmak için değil ülkemizi satın almak için geldiklerine inanmaktayım. bunlara çanak tutan yerli firmalardanda nefret ediyorum. ama malesef geçinmek zorunda olduğumuz için almak zorundayız mamüllerini. bizim toplumumuzdada bir huy var bak milliyetçiyim der sonada ermeniden mal alır derler.. ama düşünmez az kar edimde oraya gitmesin demez burnundan kıl aldırmayacak aptal uygulamalar içindeler. bide küserler bak üç kuruş fazlasına vermedi. ama üç kuruş fazlası değildir senin 3-4 aylık geçineceğin parayı isterler senden.. ve ne senin kiranı öderler nede kredi kartı borcunu öderler anca bir haltmış gibi konuşurlar.. halbuki dev firmalar bir yere ucuz mal vererek kendi ticaretlerini batırıyorsa bunun şikayet mekanizmasıda vardır.. ama onlar için ne gerek sorana hakaret vari konuşmak varken. hele dindarlarımız daha düne kadar içki satan yerden alışveriş yapmak haram derken haşa islam dini değişmiş gibi değil içki domuz satan yerden bile alış veriş yapıp ticret demişlerdir..borsa ve faize bile helal demek noktasına gelmişlerdir. tantana ediyorumdur bazılarına göre. anlayınki ben tarafsızlığımı ıspatlama mecbur olmasamda duyduklarımı yazıyorum..

bunları böyle değerlendir ve reklam yaptığımı sanma capatec dalmaçyalı iyi bir sistem bende bu sistemi alacaktım ama içten uygulamaya kendi elemanları hayır dedi.. vede uygulamacılar özellikle dow veya diğer marka pürüzlü yapışma yüzeyine sahip xps köpüğü tercih ediyorlar..

herkez bişe konuşuyor bazıları xps köpüğün kanserojen olduğunu söylüyor..

bazıları xps köpük zamanla kendini yiyor bitiyor diyor. ben bu soruları dow firmasına sordum ve elimde ses kayıtlı belge var yok böyle birşey diyorlar.. tabi ayranım ekşi demezlerde..

fuarda bana bir test önerdiler bir dolma kalemin ucunu önce eps köpüğe dansitesi nekadar yüksek olursa olsun batır bak o mürekkep nasıl yayılacak.. sonrada xps köpüğe batır sonucu görün farkı siz düşünün dediler.
    burda amaç yardımcı olmaksa ben diğerlerini denemedim . kendi denediğim paket sistem dow ve çok memnunum 3 yılı geçti uygulama özellikle yapıştırıcı ve dış sıvası gerçekten kemik gibi . elyaflı sıvalara göre daha kolay uygulanıp daha dalgasız görünüm sağlıyor.. ikidebir paket sistem diyorum gerçekten daha ucuza çıkıyor ve her şeyi orijinal oluyor.. yaz google a arat numarası çıkar arman çobanoğlu. fiyat al daha ucuzunu ara . ben bulamadım ama dah ucuz veren yerler var diyorlar... uygulamcınızada paket sistemin daha orijinal ve ucuzluğunu anlatın.. ve güvenmeyin kötü bir durum ama ben annemlerin ev için güvendim sonasında binada kavga çıktı birbirimizi kırdık.. kesinlikle yasal prosüdüre uygun sözleşme yapın.. yalıtım ciddi bir iş çünkü bina yönetimi hep şurdan burdan kısmaya çalışır yok balkon altları açık kalsınmış çok bilirler ya ısının boş kalan alanada 1 metre ilerlediğini net bilgi aldığını söyledinmide sen profesörmüsün derler .. söyleyeceklerim bunlar .. Ücretsiz Danışma Hattı: 0800 211 33 67 --- 0216 415 74 94 arayınız. bendeki bilgiler eski.. samet-ramazan arkadaşımızın demiş olduğu sistemlerde iyi olabilir..

http://209.85.129.132/search?q=cache:PtvoZePFal0J:www.izoder.org.tr/HaberDetay.asp%3FID%3D22+izoder+%C3%BCcretsiz+dan%C4%B1%C5%9Fma&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

quote:

Orijinalden alıntı: elantra

Herkese merhabalar,
    her ne kadar konu başlığı ile tam zıt bir soru olsada, yeni konu açmak istemediğim ve burada yazan arkadaşların bu konularda bilgileri olduğunu tahmin ettiğim için, sorumu burada yazmaya karar verdim... Yaklaşık 30 yaşında olan binamıza dıştan mantolama yaptırmaya karar verdik. Karar verdik vermesine de, çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da ortaya alternatif ürün ve uygulamalar çıktı...Bu durum doğal olarak kafamızın karışmasına neden oldu... Teknik olarak bakıldığı zaman daha esnek olması ve rutubeti dışarıya atabilme özelliği ile "Capatect Dalmaçyalı " öne çıkıyor gibi gözükse de uygulama için binayı gösterdiğimiz firma "Mavikale" daha iyidir diyor... Sizlerden ricam bu iki cins malzemeyi de kullanmış kişilerin tarafsız olarak yorumda bulunmaları ve bizi pahalı bir yanlışlığa düşmeden, hangisi neden daha iyidir lütfen belirterek, uyarmaları...
    İlgilenecek olanlara şimdiden teşekkür ederim...
    Saygılarımla...

• Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

sevgili samet kardeşim video için bir link adresi oluştursan . izleyemedim bilgisayarımda sanırım gerekli programım yok . çünkü ramazan arkadaşında dediği gibi ilgimi çekti ama kendi sitelerinde yeterli bilgi ve link yok.. kış gelmek üzere gene tutuştuk gene doğalgaza elektriğe çalışıcaz . bizimkiler gene namert zammı yapacaklar..

Bu linkler var ama tam anlamıyla bende bilgi sahibi degilim cok iddalılar fakat ne derecede dogru anlamak guc...

www.specoating.com
    http://www.youtube.com/watch?v=xo0C4tOOT2A
    http://www.youtube.com/watch?v=tdoHh6i0kQg
    www.izolinex.com
    İzolinex.com | Neden Supertherm ?
    http://www.izolinex.com/neden_supertherm.html

• quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik
    bunları böyle değerlendir ve reklam yaptığımı sanma capatec dalmaçyalı iyi bir sistem bende bu sistemi alacaktım ama içten uygulamaya kendi elemanları hayır dedi.. vede uygulamacılar özellikle dow veya diğer marka pürüzlü yapışma yüzeyine sahip xps köpüğü tercih ediyorlar..

Hiç bir firma ayranım ekşi dememektedir. Hatta birbirinin ürünleri hakkında ileri geri konuşmaktadırlar. Bizler tüketici olarak en uygun ürünü seçmeliyiz.
    Isı yalıtımı konusunda şu an kullandığım evde yaptırdığım yalıtım sırasında pek kriter olarak almadığım yangına dayanımlılık konusunda çok daha hassas davranıyorum. Öyle görünüyorki bu husus ekseriyetle hep gözardı ediliyor. Köpük türü maddelerle yapılan yalıtımda bina potansiyel bir tehlike ile kaplanmaktadır. Bu maddeler yanmasının yanında kötü duman çıkarırlar. Bu çok tehlikelidir.
    Bir örnek vermem gerekirse: Bursa'da Şevket Yılmaz hastanesinde 4-5 ay önce çıkan bir yangında 8-10 kişi hayatını kaybetti. Şu veya bu amaçla kullanılan malzemelerin kötü duman çıkarma potansiyeli nedeniyle zemin katta çıkan bir yangın üst katlardaki hastaların yangının alevinden değil dumanından boğularak ölmesine neden olmuştur. Dolayısı ile hangi amaçla olursa olsun kullanılan malzemelerin yangın dayanımı yanında duman çıkarmaması bence vazgeçilmez bir unsurdur.

• evet ramazan kardweşim çok önemli . şahsım adına gevezelik yaparken bu konuyu es geçtim . ama hep zar zor yaptırdığımızdan dolayı olayları anlatırken çok az değindim. bildiğim kadarıyla xps b1 sınıfı az yananlar sınıfında fakat yandımı alav almasada dumandan insanı öldürür . bizim çatıya atılan polyüreten köpüğü b2 anlaştık b3 attılar. yani en yanmazlardan biri köpüktür ama yanar. bunun için yeni malzemeleri araştırıp aldığımız sonuca göre izoder i arayıp bilgileri paylaşalım. samat kardeşin videolarını izledim baya güzel.. şunuda bilelim bu firma izoder e üye değilse izoder bu ürüne iyi değil diyebilir. ama bu ürünün iyi olmayacağı anlamını taşımaz.. izoder çalışma prensiplerini anlatmıştı zamanında bir ürün bize getirilip incelettirilir. onay aldığı taktirde biz tavsiye ederiz .. 2 şekilde değerlendirmek lazım 1- üyelikten dolayı aidat alınamayan ürünün dışlanması benim ve herkezin paronayası. 2- ürünün denenmesiyle birlikte önerilmesi eğer o ürün denenip beğenilse dahi firma üyeliğe girmediyse gene kötü denebilineceğide göz ardı edilmemeli. malesef ülkemizin gerçekleri böyle bu forumda bile reklam alındığı için rahatça doğru yazılar silinebiliyor.. bunu açıkça söyleyebiliyorlar.. bu yazıda silinebilir.. atılabilirim ama doğrular değişmez.. bizim gibi açık konuşanların etiketi hazırdır ya komonist ya şeriatçı şu bu..

yanmazlık sınıfı a olan sadece taşyünü ve benzeri bir yün daha var bildiğim kadarıyla .. fakat çok pahalıya çıkıyor güce göre en iyiside bu..

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

Hiç bir firma ayranım ekşi dememektedir. Hatta birbirinin ürünleri hakkında ileri geri konuşmaktadırlar. Bizler tüketici olarak en uygun ürünü seçmeliyiz.
    Isı yalıtımı konusunda şu an kullandığım evde yaptırdığım yalıtım sırasında pek kriter olarak almadığım yangına dayanımlılık konusunda çok daha hassas davranıyorum. Öyle görünüyorki bu husus ekseriyetle hep gözardı ediliyor. Köpük türü maddelerle yapılan yalıtımda bina potansiyel bir tehlike ile kaplanmaktadır. Bu maddeler yanmasının yanında kötü duman çıkarırlar. Bu çok tehlikelidir.
    Bir örnek vermem gerekirse: Bursa'da Şevket Yılmaz hastanesinde 4-5 ay önce çıkan bir yangında 8-10 kişi hayatını kaybetti. Şu veya bu amaçla kullanılan malzemelerin kötü duman çıkarma potansiyeli nedeniyle zemin katta çıkan bir yangın üst katlardaki hastaların yangının alevinden değil dumanından boğularak ölmesine neden olmuştur. Dolayısı ile hangi amaçla olursa olsun kullanılan malzemelerin yangın dayanımı yanında duman çıkarmaması bence vazgeçilmez bir unsurdur.

• Arkadaşlarımın hiç biri değinmemiş...Yalıtımı saglayan sadece o maddenin kaç cm kkalın olduğu değil..Isı geçirgenlik katsayısı ( lamda ile gösterilir ters y ) ve YALITIM MALZEMESİNİN YOĞUNLUĞUDUR..GR / CM 3 OLARAK AGIRLIGI...Bunada dansite deniyor...15 dansite köpük deyince 1 m3 hacimda köpük 15 kg demek...35 dansite eps yada xps demek 1 m3 hacimli o malzeme 35 kg. agırlıgında demek.. Sonrada kalınlığı önemlidir...Kısaca şunu bilin dansite ne kadarr yüksek , kalınlık ne kadar fazla olursa o kadar iyi yalıtım demek...Fiyatıda daha yüksek demek...İşçilik aynı olduguna göre yüksek dansite yalıtım malzemesi kullanmak çok daha güzel yalıtım demek...Yalıtım firmaları genelde 16 dansite eps yani beyaz köpük kullanıyorlar..İstanbul için... Biz 25 lik istiyoruz derseniz lüzum yok gerek yok...Derler...Maliyet ne kadar aşagı ise kar oranı o kadar yüksek olur...Her yörenin iklim şartlarına göre en yüksek yogunlukta yalıtım malzemesi kullanmak iyidir...Saygılarımla ilavemdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Eylül 2009; 21:45:51 >

• Malzemenin yoğunluğunun konu ile uzaktan, yakından, ordan, burdan bir ilgisi yok. Dünya üzerinde yalıtım malzemeleri ile ilgili hiçbir standartta yoğunluğa değinilmemiştir. Sadece uygulamada 16 kg/m3 den daha yoğun malzemeler kullanılması tavsiye edilir, ki bu da dayanımla ilgili bişey. Bu yoğunluğun tek konuşulduğu ülke de bizimkisi zaten nerden piyasaya bulaştı ise. Isı transfer katsayısının formulunde de sadece ısı iletim ve taşınım katsayıları ile kalınlık vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigboomer
    Malzemenin yoğunluğunun konu ile uzaktan, yakından, ordan, burdan bir ilgisi yok. Dünya üzerinde yalıtım malzemeleri ile ilgili hiçbir standartta yoğunluğa değinilmemiştir.

http://www.xpsturkiye.org/xpsnedir.html
    Linkteki açklamalarda ve sayfadaki resimde görüldüğü gibi sıkıştırılmış köpüğün dansitesi ile ısı iletkenlik katsayısı arasında sıkı bir ilişki mevcut. Grafikte de görüldüğü üzere en iyi yalıtım 30-50 dansite değerinde elde ediliyor.

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 22 Eylül 2009; 1:20:09 >

• Ben yoğunluk ısı iletim katsayısına etki etmez mi dedim. Ona bakarsanız sıcaklıkla da bu değişir.Siz hangi hesapta yoğunluğu kullandınız bugune kadar?

Yoğunluk basınç dayanımı ve ısıl iletkenlik katsayısına etki eder. Sadece eğer üzerine basılacak bir yerde kullanacaksanız yoğunluğuna ve burdan da basınç dayanımına bakabilirsiniz. Ben bundan başka bir yerde yoğunluğun kullanıldığı başka bir yer görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigboomer -- 22 Eylül 2009; 12:42:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigboomer
    Ben yoğunluk ısı iletim katsayısına etki etmez mi dedim. Ona bakarsanız sıcaklıkla da bu değişir. Ben size hesaplarda ve malzeme tercihinde yoğunluk kullanılmaz, hiçbir standartta yalıtım malzemeleri tanıtılırken yoğunluğun bahsi geçmez diyorum.Ya ben anlatamıyorum, ya da siz anlamak istemiyorsunuz

Anlatmak istediklerimizi doğru kelime ve cümlelerle ifade edersek hiç bir anlama problemi ortaya çıkmaz.
    "Sadece uygulamada 16 kg/m3 den daha yoğun malzemeler kullanılması tavsiye edilir, ki bu da dayanımla ilgili bişey." demişsiniz. Bu cümle size ait. Bu cümleden anlaşılan şey şudur: yüksek yoğunluklu malzemenin kullanım amacının dayanın gücünün yüksek olmasıdır.
    Belki kasdetmemiş olabilirsiniz ama yazmış olduğunuz cümlenizden malzeme yoğunluğunun ısı yalıtımına bir katkısı olmadığı, amacın dayanıklılık olduğu kanaati ortaya çıkar.
    Hesaplamalarda hangi kriterlerin kullanıldığı hemen hiç bir tüketiciyi ilgilendirmiyor. Bizleri ilglilendiren malzemenin yaltım değerinin yüksek olmasıdır. Hesaplamalarda yoğunluğun bir kriter olarak geçmiyor oluşu belki bu amaçla kullanılan mazlemelerin yoğunluğunun zaten 30-50 arasında oluşundan kaynaklanıyor olabilir.
    Selamlar saygılar...

• Standarttan malzeme seçerken siz yoğunluğuna bakıp mı malzeme seçiyorsunuz?Lamda değerine göre seçiyorsunuz, bazılarının lamdası yoğunluğuna göre de değişiyor, bakıyorsunuz, hangi lamda değeri size uygunsa onu seçiyorsunuz. Yoğunluğa göre değil, lamda değerine göre seçim yapıyorsunuz. Yani yoğunluğu ne kadar yuksekse o kadar iyidir gibi bir mantık yanlış. Benim anlatmak istediğim sey sadece şu;

Eğer siz bir tüketici olarak gidip yalıtım malzemesi alacaksanız, sizin bakmanız gereken şey ısı iletim katsayısı(düşük olmaslı),kalınlığı(falza olmalı) ve yangında yanmaması-yanıyorsa da koyu ve zehirli gaz çıkarmamasıdır. Normal bir kullanıcı genelde bu malzemeyi duvar için kullanır. Duvar için kullanılan yalıtım malzemelerinde de tavsiye edilen şey, yoğunluğun 16 kg/m3'ten yüksek olması(ben bu değeri de kafadan sallamıyorum TS825 eğitiminde bize verilen bir değer bu), ki bu da basınç dayanımı ile ilgili.Sanırım da piyasada bundan daha düşük bir değer yoktur. Ha şayet siz basılacak bir yerde bir malzeme kullanacaksanız, o zaman basınç dayanımına da bakmalısınız.

Yalıtım malzemesi satan yerler insanların kafasını karıştırıyor, yok densite şu bu diye. Siz duvara yalıtım yapacaksanız sadece ısı iletim katsayısına ve kalınlığına baksanız yeter.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.