Şimdi Ara

İÇ DUVAR ISI YALITIM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
23
Favori
292.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

siz o firmadan ayrılıp kurulmadınızmı onu söyleyiverin

Bizim ürünümüz Asıl formülü hayat getiren kişiye ait asal formüldür, bahsettiğiniz marka bizden ayrılan ve aynı ürünü yapmaya çalışan bir kuruluştur bir çok bölgede de aynı şikayetler mevcuttur ama kesinlikle bizim ürünümüzden bu tür şikayetler olmamaktadır , siz ne iş yapıyorsunuz yeriniz nerede. uygulamacımısınız yoksa kullanıcı mı bu bilgileri verirseniz size daha detaylı yardımcı olurum.

ben bursadayım makine mühendisiyim uygulayanda direk benim ,mantosür denen firma daha önce açılmış ve ondan ayrılan bir grup olduğunu çok iyi biliyorum sanırım sizsiniz ,sizinlede telefonda görüştüm biz onlardan ayrıldık demiştiniz direk sizmisiniz bilemem ama ayrılmadan önceki formülle çalışırken neden böyle savunuyordunuz formülü

sizi daha önceden hatırladım.. bir ara unutmuştum hocam. bende bu tip sürme vs işleri şahsen yoğunluk olmadığı açısından tutmuyorum. zararlıda olsa şuda buda olsa strafor ve taşyünü çünkü başka çaremiz yok bitmiş olan binalarda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

siz o firmadan ayrılıp kurulmadınızmı onu söyleyiverin

Bizim ürünümüz Asıl formülü hayat getiren kişiye ait asal formüldür, bahsettiğiniz marka bizden ayrılan ve aynı ürünü yapmaya çalışan bir kuruluştur bir çok bölgede de aynı şikayetler mevcuttur ama kesinlikle bizim ürünümüzden bu tür şikayetler olmamaktadır , siz ne iş yapıyorsunuz yeriniz nerede. uygulamacımısınız yoksa kullanıcı mı bu bilgileri verirseniz size daha detaylı yardımcı olurum.

ben bursadayım makine mühendisiyim uygulayanda direk benim ,mantosür denen firma daha önce açılmış ve ondan ayrılan bir grup olduğunu çok iyi biliyorum sanırım sizsiniz ,sizinlede telefonda görüştüm biz onlardan ayrıldık demiştiniz direk sizmisiniz bilemem ama ayrılmadan önceki formülle çalışırken neden böyle savunuyordunuz formülü

Sayın mühendis bey ; görüştüğünüz kişi ben değildim ama görüşmüş olduğunuz kişinin size ne şekilde hangisini savunduğunu bilemiyorum bir yanlış anlaşılmada olabilir taktir edersiniz ki bir takım ticari mevzuları herkese açık olan yerlerde paylaşmak ticari ahlaka aykırı olduğundan dolayıwww.isiyalitim.org adresinden bize bir mail atarak iletişim bilgilerinizi iletirseniz sizinle bizzat görüşmek isterim sabit numara olması önceliğimiz. iyi akşamlar

arkadaşım baştan özğr dileyerek. karışmak istemiyorum ama arkadaş açık sormuş tanımam etmem kendisini. inanın şimdi hatırladım.

arkadaş buraya sormuşsa bence sizde buradan cevap verin. ekmeğinizdi kabul ama arkadaşta açıkça bir şey sormuş. tamam 3. olarak ben pislik yemeye razıyım. ama arkadaşın sorduğu doğru.. geçen gün vecta satan bir arkadaş gördüm hemde bu forumda reklamı vardı.. tıkladım ggidiyorda açtı reklamı. adama yazdım. dedim kardeş günaha girme. adam birkez cevap verdi. aynen reklamı atmış mailden. dedim bilmiyorsunuz.. inceleyin dedim burdaki vecta konusunu.. satmak istiyorsanız hala satın. adam inanın satışı durdurdu.. bende adamı takdir ettim. inanın sizn malınıza kötü demek isteme ama arkadaş açıkça sormuş. sorma tarzıda yanlış olabilir mümkündür. ama bizler bu forumda takır takır neyse onu yazmaktan taraftayız. ve sorup yazıyoruz. sizinde zarar görmenizi istemem şahsen. ama o malzeme gerçekten iyi değilsede günah girmenizide istemem. siz bu işin içndeyken çok çabuk doğru olanı bulursunuz.

butür malzemelerde baya uzun zaman önce hep incelendi forumda. o açıdan az evelki yazımda beğenmediğimi yazdım. özür ve selamlarımla.

• ben bursada ikamet ediyorum babam annem eşim ve oğlum aynı dairede kalıyoruz ,doğalgaz 2005 te geldi ve döşetmek nasip olu şükür ,ama evde acayip yoğuşma ( sulanma olmaya başladı ) camlar alüminyum olduğundan değiştirelim dedik plastik penceyere geçtik ısı çok fark etti ama hava alma azaldı ve sulanma dehşet derecede arttı ,halıların altı sulandı ve halılar parçalandı ,çekyatların içi hep küf duvarlardan sular iniyor vs durum bu derece vahim uzatmıyım ,2011 yazı artık olmaz dedim ve işte bulamadığım için kendim giriştim işe kışın ısıttığımız 3 ana odayı içten xps ile izole ettim ( dış cepheler ,tavan ve yer 3 cm , iç cepheler 2 cm xps ile yani full ) xps iyi bir malzememi hayır ama bu noktada mecburdum oğlum 2 yaşındaydı ve ortalık küften geçilmiyordu ,bazı noktalar misal kalebodur altına xps koyamadığım için sert bir malzeme arayışına girdim ve mantosür denen malzeme ile karşılaştım defalarca arayı p sordum ve tabi yok eder şöyle keser arkasındayız vs ,onlara göre 1,7 cm lik mantosür 4 cm lik xps den daha iyimiş neyse ,bende bazı yerlerde bu malzemeyi kullandım ve xps ile bazı noktalarda birleştiler ,tabi evdeki çürümüş tv sehbası çekyatlar halılar hep atıldı ,kış geldi ısı acayip fark etti yani eskiden duvarlar ısıyı çekiyordu şimdi ortam eskiye göre çok konforluydu sulanma bitmişti ALLAH a şükür ,ama bu mantosürü kullandığım yerler aynen sulanıyordu ,kalebodur altına 1,4 cm uyguladım banamısın demedi aynen sulanma devam ,arayıp sorunca işte görevini yerine getiriyor ondan sulanıyor diyor adamlar pişkin pişkin ,leroy merlinden almıştım ordakilerle durumu paylaştım hemen irtibata geçeriz dediler saolsunlar geçmişlerde ,arkadaşlar beni aradılar sorun neydi baştan anlat bursada adamımız var gelsin baksın dediler ok dedim adres verdim gelen giden yok ,şikayetlerim devam edincede işte orası hava almayan kısımdır şudur budur dediler ,diyorumki 1cm birleşiğindeki xps kısmında sulanma yokda nasıl oluyor bunda var cevap yok ,neyse çok uzatmıyım kimsenin ekmeği ilede uğraşmak istemem bir kere aradığımda ismi ömer idi sanırım bir arkadaş açtı anlattım sıkıntı biz onlardan ayrıldık kendimiz farklı yapıyoruz dediler ,bana açıkcası ortaklıkta sorun olmuşta aynı şeyi farklı isimle satıyorlarmış gibi geldi ,mantolamacı hocam sizede 3 tür soruyorum ne evet nede hayır diyorsunuz ,bu mantosürden ayrılan grup değilmisiniz ben mağdur olduğum için belki istemeden sert yazıyorda olabilirim ama onca emek ve para boşa gidincede insan kendini tutamıyor açıkcası

• Biz hala birbirimizi taklit ederek , birşeyler yapmaya çalıştığımız için ne ticareti becerebiliyoruz nede yaptığımız yanlışları kabul ediyoruz bu kafa ve zihniyet değişmediği sürece maalesef kazanan olamayız.
  • mantoplate ve mantosür iki ürünün sitelerini inceledim. Pazarlama yöntemleri bile hemen hemen aynı. İki ürünü üretenler arasında bir bağlantı olduğu muhakkak. Ancak mantoplate yeni bir ürünüm diyor. Doğru olabilir. Ancak buna vereceği somut deliiler gereklli. Gördüğüm kadarıyla bu tarz hazır ısı yalıtım sıvalarını hep vaatlerle satmaya çalışıyorlar. Yani üretici test yaptırdıgını, belgelerle kanıtladıgını soyluyor. Ama evet ben kullandım ve randıman aldım diyen yok. Gerçi bunun da çözümü var. Sahte bir kullnıcı gibi girip pekala kendi ürünü methedebilirsin. Sanırım doğru bir ürününüz varsa insanlar kullandıkça markanız kendini kulaktan kulağa tanıtacaktır. O zaman markanız kendi ürün kulvarına kendi ismini bile verir. Mesela bir zamanlar yapıştırcı yerine 404 ya da UHU dediğimiz gibi. Sonuç olarak mantoplatin daha yolu var bence.

• . Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şu an 90 m2 bir ev yaptırıyoruz. En üst kat. Üstte çatı olacak. Dıştan mantolama şansımız yok. Ayrıca duvarlar BİMS tuğla ile örülü ve müteahit çift tuğla arası strafora yanasmadı. Size sorum bina yapım aşamasında oldugu için neler yapabilririm. Tavana tabana dış duvarlara neler yapsam ısı izolasyonunu saglamıs olurum.

Benim fikrim tavan ve tabana kalın strafor döşedikten sonra üzerine hazır ısı yalıtım sıvası ile şap atmak. Bİr de duvaları da kaba sıvadan sonra hazır ısı yalıtım sıvası ile sıvamak. Belki üzerine capatec ve ya insuldad denen boya ile de boyaya bilirim. Sizce bu yapacaklarım doğru mu yanlış mı. Bu arada ısı yalıtım sıvası olarak izotermo ve thermocoat arasında kaldım. Blen varsa yardımlarınız bekliyorum. Çok dua ederim :)
  • aslında tembellik ediyorum yoksa yaptığım işleri gösteren bir başlık açacam içten yalıtım ile ilgili çok faydalı olacağına inanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliaskerde

. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şu an 90 m2 bir ev yaptırıyoruz. En üst kat. Üstte çatı olacak. Dıştan mantolama şansımız yok. Ayrıca duvarlar BİMS tuğla ile örülü ve müteahit çift tuğla arası strafora yanasmadı. Size sorum bina yapım aşamasında oldugu için neler yapabilririm. Tavana tabana dış duvarlara neler yapsam ısı izolasyonunu saglamıs olurum.

Benim fikrim tavan ve tabana kalın strafor döşedikten sonra üzerine hazır ısı yalıtım sıvası ile şap atmak. Bİr de duvaları da kaba sıvadan sonra hazır ısı yalıtım sıvası ile sıvamak. Belki üzerine capatec ve ya insuldad denen boya ile de boyaya bilirim. Sizce bu yapacaklarım doğru mu yanlış mı. Bu arada ısı yalıtım sıvası olarak izotermo ve thermocoat arasında kaldım. Blen varsa yardımlarınız bekliyorum. Çok dua ederim :)

Size önerim dairenizin ısı yalıtım sistemini iç cepheden bohçalama sistemi olarak yaparsanız %delik enerji tasarrufunuz fazla fazla artacaktır , fakat piyasada hazır ısı yalıtım sıvası ürünlerinden çok var dikkat ederseniz tamamı çimento esaslı bu yüzden kara sıva ince sıva ile arasında bir fark yoktur.

Bizim size önerimiz MANTO PLATE'dir üründe kesinlikle çimento esası yoktur tamamen doğal polimerlerden oluşuyor ve hazır konsantre üründür ürün açılır ve doğrudan karıştırılır.

bohçalama sistemi ile yaparsanız manto plate sie %60'ın üzerinde enerji tasarrufu sağlar.....

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkez bişeyler satmak derdinde bizde ısınma maliyetlerini düşürmenin peşindeyiz. Varmı içinizde arkadaşım gelecem senin evine uygulayacam sende kullanacaksın ürünün gerçekten faydalı olduğunu görünce parasını ödeyeceksin diyecek bir firma ?
  • arkadaşlar ben yeni bir şey duydum bilginiz var mıdır onu öğrenmek istiyorum, evimde dıştan yalıtım yok ve ciddi anlamda ısı kaybı yaşıyorum, dıştan yalıtım işi de biraz uzun sürecek o yüzden içten birşeyler yapmak isitoyrum, bir yalıtım mağazasına gittiğimde daha uygulaması daha pratik olan "thermal boya" önerdiler... yeni bir ürün olduğunu söylediler ve normal yalıtım malzemelerinden daha iyi olabileceğini söylediler... biraz araştırma yaptım internette ama sağlıklı bir bilgi ya da yapan yok bunu henüz... sizlerden varsa bilen duyan paylaşırsanız memnun olurum

bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum...

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightvision

arkadaşlar ben yeni bir şey duydum bilginiz var mıdır onu öğrenmek istiyorum, evimde dıştan yalıtım yok ve ciddi anlamda ısı kaybı yaşıyorum, dıştan yalıtım işi de biraz uzun sürecek o yüzden içten birşeyler yapmak isitoyrum, bir yalıtım mağazasına gittiğimde daha uygulaması daha pratik olan "thermal boya" önerdiler... yeni bir ürün olduğunu söylediler ve normal yalıtım malzemelerinden daha iyi olabileceğini söylediler... biraz araştırma yaptım internette ama sağlıklı bir bilgi ya da yapan yok bunu henüz... sizlerden varsa bilen duyan paylaşırsanız memnun olurum

bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum...

şimdiden teşekkürler

Boyadır sıvadır bu tarz uygulamaları kimse tavsiye etmiyor. Sadece satıcılar tavsiye ediyor. 5cmden aşağı xps kurtamıyor malesef.

• Ekim 2011'de yeni yaptırıp taşındığım, dıştan izolasyonlu evde geçen kış odalardan biri hiç ısınmıyordu. Bu yıl kışa girmeden önce 110 cm'lik panel radyatörü 180 cm ile değiştirdim. Sonra da radyatörcüden tesadüfen öğrendiğim aşağıdaki ürünü uygulattım.

http://www.ridas.com.tr/tr/urunler_canli_siva.php?cat_id=4

4 duvarı ve tavanı komple kaplattım. Herşeyden önce ürünün uygulanması çok kolay. Kırma, dökme, akma, damlama, kirlenme yok. 2-3 günlük kuruma süresinden sonra kokusu da gidiyor ve duvarlar sanki ince bir halıyla kaplanmış gibi oluyor. Oldu da birşey yaptı, çizildi, soyuldu mu? Biraz suyla ıslatıyorsunuz, elinizle şöyle biraz sıvazlayıp düzeltiyorsunuz, saç kurutma makinesiyle de kuruttunuz mu eskiden farkı kalmıyor.

Sonuç olarak, diğer odalar kadar olmasa da yine de geçen seneye göre çok büyük fark var ve soğuk hava deposu gibi olan oda şu an rahat oturulabilir halde.

Herhangi bir nedenle plakalı yalıtım yaptıramıyorsanız tavsiye ederim. Uygulaması kolay, alan kaybı yok, prizleri bile sökmenize gerek yok, rötuşu kolay. Sadece maliyeti biraz yüksek. Metrekare fiyatı model tercihine göre 15-30 TL arasında değişiyor. Ben 60 m2 için 20 TL'den 1200 TL verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihatc75

Ekim 2011'de yeni yaptırıp taşındığım, dıştan izolasyonlu evde geçen kış odalardan biri hiç ısınmıyordu. Bu yıl kışa girmeden önce 110 cm'lik panel radyatörü 180 cm ile değiştirdim. Sonra da radyatörcüden tesadüfen öğrendiğim aşağıdaki ürünü uygulattım.

http://www.ridas.com.tr/tr/urunler_canli_siva.php?cat_id=4

4 duvarı ve tavanı komple kaplattım. Herşeyden önce ürünün uygulanması çok kolay. Kırma, dökme, akma, damlama, kirlenme yok. 2-3 günlük kuruma süresinden sonra kokusu da gidiyor ve duvarlar sanki ince bir halıyla kaplanmış gibi oluyor. Oldu da birşey yaptı, çizildi, soyuldu mu? Biraz suyla ıslatıyorsunuz, elinizle şöyle biraz sıvazlayıp düzeltiyorsunuz, saç kurutma makinesiyle de kuruttunuz mu eskiden farkı kalmıyor.

Sonuç olarak, diğer odalar kadar olmasa da yine de geçen seneye göre çok büyük fark var ve soğuk hava deposu gibi olan oda şu an rahat oturulabilir halde.

Herhangi bir nedenle plakalı yalıtım yaptıramıyorsanız tavsiye ederim. Uygulaması kolay, alan kaybı yok, prizleri bile sökmenize gerek yok, rötuşu kolay. Sadece maliyeti biraz yüksek. Metrekare fiyatı model tercihine göre 15-30 TL arasında değişiyor. Ben 60 m2 için 20 TL'den 1200 TL verdim.

izobozz diye malzeme var bildiğin keçe. bu onamı benziyor?

• bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Arkadaşlar burada faydalı paylaşımlardan çok Ürün reklamı yapılıyor.Ürünü bilmeyenler alıp kullanıyor ve zarara ugruyor.Lütfen üç-beş kuruş kazanma ugruna Vatandaşı kandırmayalım.Forumdaki Arkadaşlarada Tavsiyem sadece ürünü alıp kullanmış olanların Tavsiyelerine deger vermeniz olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Arkadaşlar burada faydalı paylaşımlardan çok Ürün reklamı yapılıyor.Ürünü bilmeyenler alıp kullanıyor ve zarara ugruyor.Lütfen üç-beş kuruş kazanma ugruna Vatandaşı kandırmayalım.Forumdaki Arkadaşlarada Tavsiyem sadece ürünü alıp kullanmış olanların Tavsiyelerine deger vermeniz olacak.

Varmı bi tavsiye?

• quote:

bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Bayisi olduğumuz ve sürekli kullandığımız bir ürün hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olabiliriz bu bellidir değil mi . Kullanıpta fayda gördüğümüz ürünü bir bayi olarak tanıtımını yapamayacakmıyız.

Faydası varki ürünü öneriyoruz arkasındayız

Buyurun : www.isiyalitim.org referansları bakın, ki daha fazla var eklenecek

Ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylı bilgileri tarafımızdan edinebilirsiniz , Ayrıca uygulama olarak MANTO PLATE ustası da gönderiririz.

MANTO PLATE hazır ısı yalıtım sıvasını iç duvarlardan 5mm - tavan ve zemin dahil yapın farkı görün.

• ben aldım kullandım ve hiç bişeye yaramadığını gördüm mantosür fayans altına 1,4 cm uyguladım vallaha hiç farketmedi hala sulanıyor hemde nasıl ,tek iyi yanı gerçekten her yüzeye iyi yapışıyor ,kullanan biri olarak diyorumki bu ısı yalıtım sıvalarına itibar etmeyin
  • quote:

quote:

Bayisi olduğumuz ve sürekli kullandığımız bir ürün hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olabiliriz bu bellidir değil mi . Kullanıpta fayda gördüğümüz ürünü bir bayi olarak tanıtımını yapamayacakmıyız.

Faydası varki ürünü öneriyoruz arkasındayız

Buyurun : www.isiyalitim.org referansları bakın, ki daha fazla var eklenecek

Ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylı bilgileri tarafımızdan edinebilirsiniz , Ayrıca uygulama olarak MANTO PLATE ustası da gönderiririz.

MANTO PLATE hazır ısı yalıtım sıvasını iç duvarlardan 5mm - tavan ve zemin dahil yapın farkı görün.

Vatandaşa 0,3 ile 1cm arası sıva ile Isı yalıtımı olur demek yanıltmaktır.Bende İnşaat alanında faaliyetteyim ve Sıva türü Isı yalıtım uygulamaların ancak İç cephede bir Nebze olsun faydalı oldugu kanısındayım.Kendi oturdugumuz Binamıza 5cm Taşyünü ile Mantolama yapmamıza ragmen daha kalın olması düşüncesindeyim.Duvarlar ne kadar kalın o kadar çok Isı yalıtımı olur.İş bu kadar basit.Yok boya ile yalıtım olur yok ...coat ile yalıtım olur v.s şeyler en kolay yoldan para kazanma yollarıdır.Yapı Fuarlarında bu Tür ürünler ilgi görmüyor.Vatandaş bilinçlendikçe neyin daha faydalı oldugunu ögrenecek.

• hocam zaten ısı iletimi formülünde kalınlıkta var çarpanlar arasında yani kalınlık en önemli gereklerden biri ,onuda geç 1,4 cm uyguladım diyorum hiç hemde hiç işe yaramadı
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.