Şimdi Ara

İçini açmadan laptop temizleme..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
28.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 5 senelik emektar bir laptopum var, oyunda oynuyorum arada sırada, öyle ciddi bir ısınma problemim yok aslında, 3 saat full grafiklerle GTR2 oynadığımda GPU max 71C, CPU max 68 oluyor. Laptopu aldığım günden beri haftada veya 15 günde bir hava giriş ve çıkışlarından elektrik süpürgesini tam güce getirip çektiririm, o yüzden gözle gözüken bir pislik birikmiş değil soğutma düzeneğinde.(en azından dışarıdan görebildiğim kadarıyla)

Heatsink kanallarının tıkalı olup olmadığını anlamak için; karanlık bir odada laptopun altından, led fenerle fan girişinden ışık tutup, yandan(heatsink ızgaraların içinden) baktığımda tüm kanalların açık olduğunu görebiliyorum.

Fakat dahada iyi bir temizlik sağlamak için, alttan elektrik süpürgesiyle çekerken, yandan heatsink'e contact sprey veya türevi bir sıvı sıksam sizce nasıl olur? Contact sprey elektrik süpürgesinin emiş gücü dolayısı ile, başka hiçbir yere gidemeyecektir diye düşünüyorum, ayrıca yalıtkan bir sıvı içerdiğinden gitse bile bir problem olmaz heralde.

Bana çok fayda sağlayamasa bile, laptop soğutucusunu içini açmadan temizlemek isteyenlerin işine yarayabilir düşüncesiyle fikrimi paylaşmak istedim..

Saygılarımla, herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 19 Ocak 2013; 13:41:53 >

• Ayrıca bu konuyla ilgili youtube tonla video kaynıyor oradan da tam olarak nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktard

Merhaba arkadaşlar, 5 senelik emektar bir laptopum var, oyunda oynuyorum arada sırada, öyle ciddi bir ısınma problemim yok aslında, 3 saat full grafiklerle GTR2 oynadığımda GPU max 71C, CPU max 68 oluyor. Laptopu aldığım günden beri haftada veya 15 günde bir hava giriş ve çıkışlarından elektrik süpürgesini tam güce getirip çektiririm, o yüzden gözle gözüken bir pislik birikmiş değil soğutma düzeneğinde.(en azından dışarıdan görebildiğim kadarıyla)

Heatsink kanallarının tıkalı olup olmadığını anlamak için; karanlık bir odada laptopun altından, led fenerle fan girişinden ışık tutup, yandan(heatsink ızgaraların içinden) baktığımda tüm kanalların açık olduğunu görebiliyorum.

Fakat dahada iyi bir temizlik sağlamak için, alttan elektrik süpürgesiyle çekerken, yandan heatsink'e contact sprey veya türevi bir sıvı sıksam sizce nasıl olur? Contact sprey elektrik süpürgesinin emiş gücü dolayısı ile, başka hiçbir yere gidemeyecektir diye düşünüyorum, ayrıca yalıtkan bir sıvı içerdiğinden gitse bile bir problem olmaz heralde.

Bana çok fayda sağlayamasa bile, laptop soğutucusunu içini açmadan temizlemek isteyenlerin işine yarayabilir düşüncesiyle fikrimi paylaşmak istedim..

Saygılarımla, herkese iyi forumlar.

Hocam elektrik süpürgesiyle çekmekten korkuyorum içindeki kablolara vs. zarar veririm diye.Bir de süpürgeyle çekerken fan aşırı hızlı dönüyormuş bu da fana zarar verebiliyormuş sanırım

• böyle bir şey daha önce yapmıştım fan çıkışından içeriye pilastik ince bir cisim sokarak fanın haraketini engellemiştim ve çıkıştan içeriye hava basmıştım tozların bir kısmı çıkıyor fakat çok katılaşmış tozlar çıkmıyor ve fazlaca toz varsa bir kısmı makinenin içinde kalıyor
    ancak bu işlem kısa aralıklarda yapılabilinir uzun zamandır temizlemediysen tozlar baya bir kalın tabaka oluşturuyor basınçlı hava bile sökmuyor yerinden kazımak zorunda kalıyoruz istersen bir daha fakat pek tavsiye etmem gözün keserse sök temizle sökmüşken macunlarıda yenilersin daha sağlıklı bir temizlik olur kolay gelsin
  • elektrikli süpürgeyle falan bir yere kadar temizleme yapılabiliyor.Siz istediğiniz kadar dışarıdan hava tutun veya çekin makina 6 ay dan sonra çok çok daha fazla tozlanmaya başlıyor 1 senelik bilgisayarımdan ne tozlar çıktı şaşıp kalırsınız ki ben çok titiz kullanırım laptobumu yerde veya halı üstünde kesinlikle kullanmam sadece masada ve temiz yerde ona rağman makinamdan iyi toz çıktı yani senedir bir içini adam gibi açıp fana kadar temizleyip kapatın.Böylece çok daha kesin bir sonuca ulaşırsınız..
  • Sokmayın fana cisim misim pervaneleri kırar yada kablolarını kopartırda foruma konu açarsanız çok pis gülerim haberiniz ola
  • Konuyu hortlatıyorum ama Laptop'um (2 yıllık) ( Garanti bitti) oyun oynarken çok aşırı ısınıyor süpürge ile temizlemeliy miyim? Zarar verir mi? Ve de soğutucu önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenewbie -- 3 Ağustos 2015; 13:15:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pratik Laptop Fanı Temizleme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenewbie

Konuyu hortlatıyorum ama Laptop'um (2 yıllık) ( Garanti bitti) oyun oynarken çok aşırı ısınıyor süpürge ile temizlemeliy miyim? Zarar verir mi? Ve de soğutucu önerir misiniz?

süpürge ile temizlik bir işe yaramaz tecrübeniz var ise söküp temizlemenizi öneririm eğer tecrübeniz yok ise hiç kurcalamayın bilen birine götürün derim söküp toplamak biraz zor olabilir
    soğutucuların çok etkili olduğunu söyliyemem fakat yinede bir soğutucu bulunması iyidir
    süpürge ile çekmek veya basınçlı hava ile temizlemek fanın çok hızlı haraket etmesine sebep olur ve fan arıza yapabilir yada fan kanatlarından biri kırılabilir
    benzeri temizlik işlemleri daha önce yapmıştım acmilikten değilde üşengeçlikten sonucu pek iyi olmadı kimseye önermem kendinize güveniyorsanız açıp temizleyin çok abartmadan birikmiş tozu temizleyin yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 5 Ağustos 2015; 3:03:57 >

• ksksoldier kullanıcısına yanıt
    ahahaha sen beni güldürdün allahta seni güldürsün hacım :D
  • Xraynn X kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim :D :D
  • up 80° normalmi gpu kullanimi 99 yanliz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.