Bilgisayardan iCloud'a Video Yükleme
iCloud, Apple cihazlarını senkronize etmek ve dosyaları saklamak için kullanabileceğiniz bulut tabanlı bir hizmettir. Bilgisayarınızdan iCloud'a video yüklemek, videolarınıza istediğiniz cihazdan erişmenizi sağlar. İşte bilgisayardan iCloud'a video yüklemek için adım adım bir kılavuz:
Adım 1: iCloud.com'a Giriş Yap
Bilgisayarınızdaki web tarayıcısını açın ve iCloud.com adresine gidin. Apple Kimliğinizle oturum açın.
Adım 2: iCloud Drive'a Erişin
Ana sayfada "iCloud Drive" simgesini bulun ve tıklayın.
Adım 3: Yeni Bir Klasör Oluşturun (İsteğe Bağlı)
Videolarınızı düzenlemek istiyorsanız, yeni bir klasör oluşturabilirsiniz. "Yeni Klasör" düğmesine tıklayın ve klasöre bir ad verin.
Adım 4: Videoları Yükleyin
Videoları yüklemek için aşağıdaki seçeneklerden birini kullanın:
- Sürükle ve bırak: Videoları bilgisayarınızdan doğrudan iCloud Drive penceresine sürükleyip bırakın.
- "Yükle" düğmesine tıklayın: iCloud Drive penceresinin üst kısmındaki "Yükle" düğmesini tıklayın ve yüklemek istediğiniz videoları seçin.
Adım 5: Yüklemenin Tamamlanmasını Bekleyin
Videoların dosya boyutuna bağlı olarak yükleme işlemi biraz zaman alabilir. Yüklemenin tamamlanmasını bekleyin.
iCloud'a Video Yüklenmiyor mu?
Bazı durumlarda videolarınız iCloud'a yüklenmeyebilir. Bunun nedenleri şunlar olabilir:
- İnternet bağlantısı sorunları: İnternet bağlantınızı kontrol edin.
- Dosya boyutu sınırlamaları: iCloud, her dosya için 50 GB'lık bir boyut sınırına sahiptir.
- Uygun dosya biçimi değil: iCloud, MP4, MOV ve AVI gibi belirli video biçimlerini destekler. Dosyanız bu biçimlerde değilse, iCloud Drive'a yüklenemeyebilir.
Bu sorunların giderilmesiyle bilgisayardan iCloud'a videoları başarıyla yükleyebilirsiniz. Yükledikten sonra videolarınıza iCloud Drive'ınızdan veya Apple cihazlarınızdaki Dosyalar uygulamasından erişebilirsiniz.