Şimdi Ara

İçme Suyunun Ph Değeri kaç olmalıdır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
44.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    suda ki mineraller geldiği toprak yapsından ve çıktığı kaynakla ilgilidir çokmineralli su acımsı bir tadı olur ve ambaljında mineralli veya sofra suyu yazmak zorundaır zaten minerali çok fazla olursa soda olur. Minerale filan takılmayın bu kadar keşke herkezin ölçebilceği aleti olsada o çok bilindik suların değerlerini bir ölçseniz bir damacana diğer damacanayı tutmyacak üstündeki değerleri doğru düzgün hiç tutmayacak arkadaşlar burda söyleyemdiğim şeyler var su sektörünün içindeyim öyle damcana bayi filan değil üretimin içindeyim. O yüzden her işin incelikleri sırları olduğu gibi bu işinde var açın bakın doğal kaynak suyu yönetmeliği diye bir şey var aslında bir ambalajda doğal kaynak suyu yazması ne demek biliyormusunuz o suyun dağdan çıktığı gibi enfazla içinde bir şey olamsın diye basit karbon filitrelerden geçirilip verilmesidir ama gel görki ne makinalarda ne işlemlerden geçiyo o sular anlatamam tabi.

    peki ne yapalım?ne kullanalım?

    arkadaşım bir şey diyemem hani o bilindik fabrikalrın çoğundan gezdim gördüm haberim var burda bişey yazamıyorum sonuçta güçlü markalar sadecce şunu söyleyeyim mesela türkiyenin en bilinen markasının reklam bütçesi yıllık 25 tirilyon varın siz düşünün nasıl bir üretim yapıp kazanç sağladıklarını. İnanki doğal kaynak suyu o büyük fabrikalrın hiç birine yetmez mesela o damacana makinalrı 8 li dolum yapar ve saatte en az 1500 basar bunu 1.5 litresi 19 litre iç atı 10ve 5lik ltresi ayrıca 0,5 lik ve bardağı var hepsi aynı anda geceli gündüzlü dolum yapıyo şunuda söyelyim mesela bursa bu işin mekrzi ben uludağ bölgesinde 20 ye yakın su fabrkası sayarım sizce bu kadar su sarfiyartını dağdan gelen bir kaynak sağlayabilirmi yani öyle bir kaynak akmalı ki menderes gbi olmalı böyle bir kaynakta görünürde yok size bırakıyorum sizce nassıl doluruyorlar gerçekten o suyun tamamı dağdanmı geliyo.




  • pardon ph 6.3 müş Çenesuyu'nun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: erain

    quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    ozon sistemi nedir?

    Ozon aktif oksijendir ve çok iyi bir arındırıcıdır. Güçlü bir oksidan olması nedeni ile iyi bir dezenfektan olarak kullanılır. suyu ozonlayarak istenmeyen mineraller uzaklaştırılır bakteriler virüsler vb. canlılar yok edilir.

    arıtma da ozon kullanıldığını duymadım.hangi çeşitte kullanılıyor?

    sanirim yanlis anladiniz arindirma derken icme suyunun aritilmasini kastetmedim genel olarak sularin dezenfektesinden bahsetmistim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aRiSe*

    yoo çok güzel tadı var İçmeyen bilmez gerçi ama gerçekten bu suyu içince başkası bi tuhaf geliyor. O kadar güzel.

    üstad sen tatlandırıcı reçine antiskalant diye bir şey dıydunmu bunları bilsen çok güzel suyun tadı demenin nedeni bilirdin.
  • ne kadar bazik ise midenize o kadar iyi gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    suda ki mineraller geldiği toprak yapsından ve çıktığı kaynakla ilgilidir çokmineralli su acımsı bir tadı olur ve ambaljında mineralli veya sofra suyu yazmak zorundaır zaten minerali çok fazla olursa soda olur. Minerale filan takılmayın bu kadar keşke herkezin ölçebilceği aleti olsada o çok bilindik suların değerlerini bir ölçseniz bir damacana diğer damacanayı tutmyacak üstündeki değerleri doğru düzgün hiç tutmayacak arkadaşlar burda söyleyemdiğim şeyler var su sektörünün içindeyim öyle damcana bayi filan değil üretimin içindeyim. O yüzden her işin incelikleri sırları olduğu gibi bu işinde var açın bakın doğal kaynak suyu yönetmeliği diye bir şey var aslında bir ambalajda doğal kaynak suyu yazması ne demek biliyormusunuz o suyun dağdan çıktığı gibi enfazla içinde bir şey olamsın diye basit karbon filitrelerden geçirilip verilmesidir ama gel görki ne makinalarda ne işlemlerden geçiyo o sular anlatamam tabi.

    peki ne yapalım?ne kullanalım?

    arkadaşım bir şey diyemem hani o bilindik fabrikalrın çoğundan gezdim gördüm haberim var burda bişey yazamıyorum sonuçta güçlü markalar sadecce şunu söyleyeyim mesela türkiyenin en bilinen markasının reklam bütçesi yıllık 25 tirilyon varın siz düşünün nasıl bir üretim yapıp kazanç sağladıklarını. İnanki doğal kaynak suyu o büyük fabrikalrın hiç birine yetmez mesela o damacana makinalrı 8 li dolum yapar ve saatte en az 1500 basar bunu 1.5 litresi 19 litre iç atı 10ve 5lik ltresi ayrıca 0,5 lik ve bardağı var hepsi aynı anda geceli gündüzlü dolum yapıyo şunuda söyelyim mesela bursa bu işin mekrzi ben uludağ bölgesinde 20 ye yakın su fabrkası sayarım sizce bu kadar su sarfiyartını dağdan gelen bir kaynak sağlayabilirmi yani öyle bir kaynak akmalı ki menderes gbi olmalı böyle bir kaynakta görünürde yok size bırakıyorum sizce nassıl doluruyorlar gerçekten o suyun tamamı dağdanmı geliyo.

    ben doğma büyüme bursalıyım.söyledikleriniz mantıklı.bildiğiniz,önerebileceğiniz arıtma sistemi veye markası var mı?burda yazmanız sorun olursa,pm de atabilirsiniz.teşekkürler bilgileriniz için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: d_v_a87

    ne kadar bazik ise midenize o kadar iyi gelir.

    pek dogru bir dusunce odugunu dusunmuyorum. mide ortami asidik iken neden ictigimiz su ile nötralize etmeye calisalim ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erain


    quote:

    Orijinalden alıntı: d_v_a87

    ne kadar bazik ise midenize o kadar iyi gelir.

    pek dogru bir dusunce odugunu dusunmuyorum. mide ortami asidik iken neden ictigimiz su ile nötralize etmeye calisalim ki

    yanlış hatırlamıyorsam,midenin kendisi bazik.mide sadece besinleri sindirmek için asit salgılıyor.hatta mideyi bu asitten koruyan tabakası var.
  • kanımızın ph ı 7,35-7,45 arasındadır.vücut bu aralıkta tutmak için çalışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    suda ki mineraller geldiği toprak yapsından ve çıktığı kaynakla ilgilidir çokmineralli su acımsı bir tadı olur ve ambaljında mineralli veya sofra suyu yazmak zorundaır zaten minerali çok fazla olursa soda olur. Minerale filan takılmayın bu kadar keşke herkezin ölçebilceği aleti olsada o çok bilindik suların değerlerini bir ölçseniz bir damacana diğer damacanayı tutmyacak üstündeki değerleri doğru düzgün hiç tutmayacak arkadaşlar burda söyleyemdiğim şeyler var su sektörünün içindeyim öyle damcana bayi filan değil üretimin içindeyim. O yüzden her işin incelikleri sırları olduğu gibi bu işinde var açın bakın doğal kaynak suyu yönetmeliği diye bir şey var aslında bir ambalajda doğal kaynak suyu yazması ne demek biliyormusunuz o suyun dağdan çıktığı gibi enfazla içinde bir şey olamsın diye basit karbon filitrelerden geçirilip verilmesidir ama gel görki ne makinalarda ne işlemlerden geçiyo o sular anlatamam tabi.

    peki ne yapalım?ne kullanalım?

    arkadaşım bir şey diyemem hani o bilindik fabrikalrın çoğundan gezdim gördüm haberim var burda bişey yazamıyorum sonuçta güçlü markalar sadecce şunu söyleyeyim mesela türkiyenin en bilinen markasının reklam bütçesi yıllık 25 tirilyon varın siz düşünün nasıl bir üretim yapıp kazanç sağladıklarını. İnanki doğal kaynak suyu o büyük fabrikalrın hiç birine yetmez mesela o damacana makinalrı 8 li dolum yapar ve saatte en az 1500 basar bunu 1.5 litresi 19 litre iç atı 10ve 5lik ltresi ayrıca 0,5 lik ve bardağı var hepsi aynı anda geceli gündüzlü dolum yapıyo şunuda söyelyim mesela bursa bu işin mekrzi ben uludağ bölgesinde 20 ye yakın su fabrkası sayarım sizce bu kadar su sarfiyartını dağdan gelen bir kaynak sağlayabilirmi yani öyle bir kaynak akmalı ki menderes gbi olmalı böyle bir kaynakta görünürde yok size bırakıyorum sizce nassıl doluruyorlar gerçekten o suyun tamamı dağdanmı geliyo.

    ben doğma büyüme bursalıyım.söyledikleriniz mantıklı.bildiğiniz,önerebileceğiniz arıtma sistemi veye markası var mı?burda yazmanız sorun olursa,pm de atabilirsiniz.teşekkürler bilgileriniz için.


    yani çesmeden arıtma filan şeklinde bi sistem soruyosanız ben onları pek bilmem benim fabrika tarzı arıtmalardır saatte 20 ton su basan arıtmalar filan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erain


    quote:

    Orijinalden alıntı: d_v_a87

    ne kadar bazik ise midenize o kadar iyi gelir.

    pek dogru bir dusunce odugunu dusunmuyorum. mide ortami asidik iken neden ictigimiz su ile nötralize etmeye calisalim ki

    arkadaşlar ph ı 7den küçükse su asidik 7den büyükse baziktir ayrıca su etkisi mideye kişiden kişye değişen bir şeydir yani objektif bakamazsınız subjektif bir olay.
  • 7,8 icerim ben, en ideali bence
  • sizide biraz yordum.kusura bakmayın.son bir fikrinizi sormak istiyorum:iki sistem arasındayım.1-ters osmoz+ultra viyole:%99 herşey gidiyor.+mineral filtre koymak istiyorum.bu mineral takviyesi doğal olmadığı için,ilaç gibi yapay bir durum yapar mı?
    2-karbon filtre+ultra viyole ile arıtma.burda yararlı mineraller kalıyor.
    bunlardan tavsiye edebileceğiniz olursa sevinirim.teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    sizide biraz yordum.kusura bakmayın.son bir fikrinizi sormak istiyorum:iki sistem arasındayım.1-ters osmoz+ultra viyole:%99 herşey gidiyor.+mineral filtre koymak istiyorum.bu mineral takviyesi doğal olmadığı için,ilaç gibi yapay bir durum yapar mı?
    2-karbon filtre+ultra viyole ile arıtma.burda yararlı mineraller kalıyor.
    bunlardan tavsiye edebileceğiniz olursa sevinirim.teşekkürler.

    şunu soruyum ben size sizin amacınız suyu sterilize edip sağlıklı hale getirmekmi yoksa tadınıda değiştirip mineral yönünden zenginleştirmekmi.
  • 7.5 - 8.5 olmasi iyidir diye biliyorum..
    saka iciyorum ben mesela
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan G.

    Ben 0.2 pH'lı olanını içiyorum ne varsa temizliyor yemek borusu falan

    Emin ol. O içtiğin su değil.
  • 7-8 arası iyidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    quote:

    Orijinalden alıntı: mhas

    sizide biraz yordum.kusura bakmayın.son bir fikrinizi sormak istiyorum:iki sistem arasındayım.1-ters osmoz+ultra viyole:%99 herşey gidiyor.+mineral filtre koymak istiyorum.bu mineral takviyesi doğal olmadığı için,ilaç gibi yapay bir durum yapar mı?
    2-karbon filtre+ultra viyole ile arıtma.burda yararlı mineraller kalıyor.
    bunlardan tavsiye edebileceğiniz olursa sevinirim.teşekkürler.

    şunu soruyum ben size sizin amacınız suyu sterilize edip sağlıklı hale getirmekmi yoksa tadınıda değiştirip mineral yönünden zenginleştirmekmi.

    amacım,zararlı,ağır maddelerden arındırılmış,mineralli,steril sağlıklı su.
    ters osmozla bu zararlı maddeler uzaklaştırılırken,yararlı minerallerde gidiyor.
    suyun ph ı 6 -6,5 arasında oluyor.
    bu yüzden ya t.o. olacaksa mineral takviyesi yapılacak,yada zararlı maddelerden kurtulurken minerallerin gitmediği bir sistem olacak.




  • konuyu hortlatayım


    Elime ph ölçüm cihazı geçti, bende boş kasap misali ölçtüm. Cihaz ne kadar kalibredir, ne kadar hassastır bilemiyorum.

    bu özkaynak su Bim de satılan, şişede PH6.42 yazıyor ben 7.16 ortalama ölçtüm




    buda şehir şebeke suyu (istanbul) ben 6.77 ölçtüm





    bu ise akvaryumumun suyu 7.94 ölçtüm.




    bu da 3 gün önce açılıp yarısı içilmiş Fanta :) sıfır kola yoktu evde :) PH 2.97


    sanırım akvaryumdan su içmeliyim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedatcet

    konuyu hortlatayım


    Elime ph ölçüm cihazı geçti, bende boş kasap misali ölçtüm. Cihaz ne kadar kalibredir, ne kadar hassastır bilemiyorum.

    bu özkaynak su Bim de satılan, şişede PH6.42 yazıyor ben 7.16 ortalama ölçtüm




    buda şehir şebeke suyu (istanbul) ben 6.77 ölçtüm





    bu ise akvaryumumun suyu 7.94 ölçtüm.




    bu da 3 gün önce açılıp yarısı içilmiş Fanta :) sıfır kola yoktu evde :) PH 2.97


    sanırım akvaryumdan su içmeliyim :)

    hocam çamaşır suyuyla tuz ruhunu ölçer misin




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.