Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
37
Favori
387.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drkozi

O kadar vahim durumlar olmaz. Bilgilendirmede bulunuyorlar ama bu da ilandan ilana değişiyor. şu iki ilan arasında bile nasıl fark var görebiliyorsunuz. Birinde model bile belli değilken diğerinde şasi no sunu bile vermişler
     İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı?

Olmaz demeyin, olabilir.

Otopark sahibinin aracın para eden ve sökülmesi kolay parçalarını söküp bunları ilaheyi kazanan adama tekrardan satması gayet mutad bir durumdur.

En basitinden, ilanları inceleyin ve bakın, kaç aracın anahtarı var, kaçının yok. Bu araçlar genelde trafikte yakalanır ve bağlanır ancak her ne hikmetse satıştan önce anahtar bir şekilde kaybolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

O kadar vahim durumlar olmaz. Bilgilendirmede bulunuyorlar ama bu da ilandan ilana değişiyor. şu iki ilan arasında bile nasıl fark var görebiliyorsunuz. Birinde model bile belli değilken diğerinde şasi no sunu bile vermişler

Olmaz demeyin, olabilir.

Otopark sahibinin aracın para eden ve sökülmesi kolay parçalarını söküp bunları ilaheyi kazanan adama tekrardan satması gayet mutad bir durumdur.

En basitinden, ilanları inceleyin ve bakın, kaç aracın anahtarı var, kaçının yok. Bu araçlar genelde trafikte yakalanır ve bağlanır ancak her ne hikmetse satıştan önce anahtar bir şekilde kaybolur.

Böyle durumlar olabileceğini biliyorum ama bunun karşısında sessiz kalırsan da sen kaybedersin. O araç getirildiği şekilde otoparka emanet ediliyor ve sana verilen bilgiler haricinde eksik parçalar olursa adamı mahkemeye verirsin. Anahtar yok bi çorba parası at gibi olaydan bahsetmiyorum bu malesef artık normal bir durummuş gibi algılandığından bunu kabullenerek gitmek durumundasın. Benim dediğim aracın para yapan kısımları sonuçta arabayı ihaleden önce görüyorsun. Teybi, hava yastığı var yok biliyorsun. Motor konusunu hiç girmiyorum, özelliklerde motoru yok diye not düşülmemiş ve aldığında motor yoksa bundan sonra otoparkçı adamlar uğraşır mahkemeyle. Tabi bunu her vatandaş yapamaz, zaten adamlar da böyleleri sayesinde kaznıyorlar.

• 1 ev ve 2 araç ihalesine girdim şimdiye kadar.

Sorun yaşanmıyor.

Son girdiğim araç 207 1.4 HDi Trendy 140 bin km de aşırı bakımsız bir halde 24 bin liraya gitti.

Piyasada 20-22 arası bulmak mümkündür o aracı.

Bir kaç acemi hırs yaptı icraya aracı düşen adam kazandı.

Ağlayanın malı derseniz çapulcular öldü parasına alıp, kar ederek satar.

Eğer icraya düşen adamı düşünüyorsanız ihaleye girinki kalabalık olsun.

En azından aracı adil bir fiyata satılsın.
  • quote:

Böyle durumlar olabileceğini biliyorum ama bunun karşısında sessiz kalırsan da sen kaybedersin. O araç getirildiği şekilde otoparka emanet ediliyor ve sana verilen bilgiler haricinde eksik parçalar olursa adamı mahkemeye verirsin. Anahtar yok bi çorba parası at gibi olaydan bahsetmiyorum bu malesef artık normal bir durummuş gibi algılandığından bunu kabullenerek gitmek durumundasın. Benim dediğim aracın para yapan kısımları sonuçta arabayı ihaleden önce görüyorsun. Teybi, hava yastığı var yok biliyorsun. Motor konusunu hiç girmiyorum, özelliklerde motoru yok diye not düşülmemiş ve aldığında motor yoksa bundan sonra otoparkçı adamlar uğraşır mahkemeyle. Tabi bunu her vatandaş yapamaz, zaten adamlar da böyleleri sayesinde kaznıyorlar.

Neyin ne olduğunu biliyorum, ağırlıklı olarak icra işi yapan bir hukuk bürosunda yaptım ben avukatlık stajımı.

Bu noktada şöyle bir sorun çıkıyor: İhale esnafını hariç tutarsak, 3 kuruş ucuz araba almak için bu işe giriyor insanlar. 3 kuruş ucuza aldığı arabayı adam etmek için ise vatandaş otoparkçıyı mahkemeye vermeye kalkarsa ettiği 3 kuruş kar çok daha fazla zarar olarak yansır vatandaşın cebine. Aracı hele satmak için aldıysa ya da arada sıkışıp satma zorunluluğu doğarsa, yargı süreci devam ederken satmak da sıkıntılı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: act02

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

3. yargı paketi mecliste kabul edildi arkadaşlar.Bundan sonra icra ihaleleri artık internette olacak.sanırm 1-2 ay içinde internetten teklifleri vermeye başlarız.Hayırlısı.Çok güzel oldu.Köpekten çakaldan kurtuldu.Artık bundan sonra parası olan konuşacak ihalelerde.

peki hangi site üzerinden alış yapabilecez

yasalaştıktan sonra bir site yapacaklardır.hazır da bir site yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 8 Haziran 2012; 13:51:04 >
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbab -- 28 Ekim 2012; 23:09:21 >
  • ona bakarsak "ah li" olmayan mal yoktur. Sonucta o mali siz sifir olarak dukkandan da aliyor olsaniz Cinde kimbilir hangi fabrikada kimlerin ah'lari ile uretilmisdir

boyle ah'la vah'la bi yere varilmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurbab

BU YAZILANLARIN HESPİ SUÇ DUYURUSU NİTELİĞİNDE BİR İHBAR KABUL EDİLMELİ BENCE... İHALAYE GİRMEK BENCE GÜNAHTAN DAHA ÇOK SEVAPTIR... NEDEN DİYECEKSİNİZ? BİZ ALMASAK O ARABALARI ELİN İTİ KÖPEĞİ DAHA DÜŞÜK FİYATA ALACAKLAR... ARACIN ASIL SAHİBİN BORCU DAHA AZ ÖDENMİŞ OLACAK... BENCE HAYRA GİRMEK İÇİN İHALELERE GİRMELİYİZ...

O DEĞİL HER İLDE BİR TANE BAŞSAVCIYI İHALELERE SOKACAKSIN... KAÇ TANE ÇORBA PARASI İSTEYEN VARSA HEPSİNE CEZAEVİNDE 1-2 YIL ÇORBA ISMARLAYACAKSIN BAKALIM MAFYA DİYE BİŞEY KALIYORMU?

HER ANAHTAR KAYBOLDU DİYENİ İÇERİ TIKIP CEZA EVİNDE ÇİLİNGİRCİLİK ÖĞRETECEKSİN... KAYBETTİĞİ ANAHTARLARIN YENİSİ YAPTIRACAKSIN...

ADALET DAĞITMAK BU KADAR ZOR DEĞİL... BİZZAT BEN BİLE BU İŞİ YAPMAYA ADAYIM... MEMURUM...

cok temiz kalplisin arkadasim,ama hayat maalesef bu kadar tozpembe degil

memlekette butun donanimhaber'in bilgini bi tek bassavcilar mi bilmiyor saniyorsun sen?

hele ki bu mafya bozuntusu capulcular...italyan mafyasi degil ya bu,devlet istese 3 gunde bunlari bitirir ama 'bir sebepten' bitmiyor iste...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 12 Haziran 2012; 12:44:18 >

• Devlet icra-ihale sitesi yaptı diyelim, e-Devletten internet üzerinden ihaleye girdin diyelim,
    herşey güllük gülistanlık mı olacak sanıyorsunuz?

Sadece açık arttırmadaki ihale öncesinde çakallar-itler gelmeyecek ama sonrasında olurda ihaleyi alırsan aldığın arabayı yine otoparktan alırken çakal otopark mafyasıyla karşılaşacaksın, en masumundan anahtar kayboldu diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corvınus

quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

Sen borcunu ödeme borçlandığın kişinin malını , parasını ye sonra lüks arabalarla dolaş..

Borçlunun aracının icrada satılmasına %100 olumlu bakıyorum. Benim borcum varsa bilerek ödemiyorsam devlet benimkini de satsın.

Sana ve senin gibi düşünenlere sonun kadar katılıyorum...

Mesela bende aracımı alırken kredile aldım ama ödeyebileceğim miktar o zaman için 8000 Tl filandı taksidini ödebileceğim şekilde ayarladım çok şükür sorun olmadı.

Bi yakınız bilinen iyi satışları olan bi markada satış danışmanlığı yapıyor. Anlatıklarna bakınca bu insanlara az bile diyorum..
    mesela adam geliyo diyor..15000-20000 tl civarı bi aracı var aylık 2000-2500 gibi geliri varmış diyo benden aylık 1000 tl ve civarı taksitlerle 50000 - 60000 tl gibi fiyatlı araçlara krediler giriyolar diyor bi kaç ay sonra patlak ve sonuç ödenmeyen kredi araç nerde hacizli otoparkta satış bekliyor...

Atalrımız boşuna dememiş AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT diye......

Bide şu ahlı mal olayını anlamam.. Kardeşim sen ödeyemiyeceğin kredi alıp araca binip gezip havanı basarken vs durum iyide kredi patlak verince malın hacze düşünce millete ne diye ah ediyosun bütçene boyuna göre bişey al en azından öde ama senin olsun..
    Çok fazla lüks özentisi olan bi milletiz...

Bu arada bu kredi durumlarında vs yazdıklarımdan yanlış anlaşılmasın lafım ölüm yada bu gibi beklenmeyen ve gerçekten ciddi durumlar sonucu araçları haciz filan olanlara değil keyfi lükse özenip sonra ödemeyip vay benim aracım gitii diyenlere..

• Bu yeni internet sistemiyle araç alan var mı arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. yargı paketi resmi gazetede yayımlandı.şu an hazırda icra ihalesi teklif sitesi yok ama en kısa zamanda yapılır.bundan sonra çakal çukalla otoparkçıyla mal sahibiyle işimiz olmayacak.PARASI OLAN KAZANACAK.
  • bik.gov.tr veya ilan.gov.tr sitesinden ilanlari gelişmeleri takip edebilirsiniz.
    ilan metninde site yapılınca site adresini vereceklerdir.
  • Tum yorumlari okudum kafama takilan bi kac soru var ruhat olayinda 650 lira masraf cikiyor mu? arac bedeli 6000 lira diyelim ve arac 4000 liradan satildi ve bu miktar otopark parsini vs karsilamiyorsa ne olacak alicinin yapmasi gereken nedir biz kalan parayi nereye yatiriryoruz bu otopark parasi ve aracin vergi borcu bizim yaptigimiz odemeyle olmuyor mu yani bu odemeler para bizden ciktiktan sonra yapilmiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

Tum yorumlari okudum kafama takilan bi kac soru var ruhat olayinda 650 lira masraf cikiyor mu? arac bedeli 6000 lira diyelim ve arac 4000 liradan satildi ve bu miktar otopark parsini vs karsilamiyorsa ne olacak alicinin yapmasi gereken nedir biz kalan parayi nereye yatiriryoruz bu otopark parasi ve aracin vergi borcu bizim yaptigimiz odemeyle olmuyor mu yani bu odemeler para bizden ciktiktan sonra yapilmiyor mu

o iş işte karışık...otopark masraflarını ödenen bedel karşılamıyorsa ne oluyor ben de bilmiyorum ama bayağı bir sıkıntı çekeceğin kesindir.küçük arabada zaten para bırakmıyorlar öyle arabalardan ekmek çıkmaz hangi akılla o arabalara o paraları veriyorlar anlamıyorum

ruhsat olayında kdv damga versini ödedikten sonra araca sigorta yaptırman gerek ve ruhsat masrafları
    Baştan olayı anlatayım...
    10.000 tl ye arabayı bitirdin diyelim misal.tellaliye %1'dir onu ihale bitişinde verip satışı yaparken geri alıyorsun masrafın olmuyor.
    binek %1 vergi veriyorsun 100 tl
    %0.045 damga vergisidir 45 tl
    Araç tescil ruhsatları 77.5+58=135 tl(ruhsatları kendin yaparsan bu fiyattır muameleciler kazıkçıdır)
    Plaka değiştirirsen:21 tl
    Sigorta masrafın istanbul için: 270 tl
    toplam: 571 tl'yi geçmez 10.000tl lik bir arac için.

otopark'tan aracı çıkarırken para ödemiyorsun ama birkaç gün ya da bir hafta geçirirsen günlüğü 10 liradan ücret alırlar gıcıklığına.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

Tum yorumlari okudum kafama takilan bi kac soru var ruhat olayinda 650 lira masraf cikiyor mu? arac bedeli 6000 lira diyelim ve arac 4000 liradan satildi ve bu miktar otopark parsini vs karsilamiyorsa ne olacak alicinin yapmasi gereken nedir biz kalan parayi nereye yatiriryoruz bu otopark parasi ve aracin vergi borcu bizim yaptigimiz odemeyle olmuyor mu yani bu odemeler para bizden ciktiktan sonra yapilmiyor mu

o iş işte karışık...otopark masraflarını ödenen bedel karşılamıyorsa ne oluyor ben de bilmiyorum ama bayağı bir sıkıntı çekeceğin kesindir.küçük arabada zaten para bırakmıyorlar öyle arabalardan ekmek çıkmaz hangi akılla o arabalara o paraları veriyorlar anlamıyorum

ruhsat olayında kdv damga versini ödedikten sonra araca sigorta yaptırman gerek ve ruhsat masrafları
    Baştan olayı anlatayım...
    10.000 tl ye arabayı bitirdin diyelim misal.tellaliye %1'dir onu ihale bitişinde verip satışı yaparken geri alıyorsun masrafın olmuyor.
    binek %1 vergi veriyorsun 100 tl
    %0.045 damga vergisidir 45 tl
    Araç tescil ruhsatları 77.5+58=135 tl(ruhsatları kendin yaparsan bu fiyattır muameleciler kazıkçıdır)
    Plaka değiştirirsen:21 tl
    Sigorta masrafın istanbul için: 270 tl
    toplam: 571 tl'yi geçmez 10.000tl lik bir arac için.

otopark'tan aracı çıkarırken para ödemiyorsun ama birkaç gün ya da bir hafta geçirirsen günlüğü 10 liradan ücret alırlar gıcıklığına.

ayrıntılı cevabınız için sagolun şimdi anladım bu 600 liralık masrafı.bide diğer soruma acıklık gelırse süper olacak mesala yukarda babasının e30 kasa bmw aldıgını soyleyen biri vardı o tarz eski araclar için sorum

• az once bı otoparkla konustum otopark parasına alıcı karısmıyomus
  • beşiktaşta yediemin parkında hacizli araçlar satıyoruz diyen bir şebeke varmıs .
    Daha önce bunlarla alıs verıs yapan olduysa bana özelden yazsın arkadaslar . önemli ..
  • Otopark parasını icradan ihaleyle alan kişi ödemiyor. araç için verdiğin paradan kesiliyor bunlar tek tek .. Tabi ihaleyle aldıktan sonra 7 gün bekledikten sonra kdvsini ödeyip aracı otoparktan çıkartmaya gideceksiniz. Otoparktan çıkarırken bekçi size kapıyı açmayacak bekleyecek . Siz de böyle şaşkın şaşkın baktıktan sonra anlayacaksınız. Elleri cebe indirdikten sonra kapı açılıyor (Aşırıya kaçmayın 20-30 yeter )
  • yorum geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocket1 -- 3 Ağustos 2012; 19:44:00 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.