Şimdi Ara

ICRALIK.COM'DAN TASIT ALMAK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
86.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başka bu işin içine giren var mı yorumları deneyimlerini paylaşsalar iyi olur aslında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım, diyelim ki 250 bin liralık bir araç var 2 elde değeri. Bu icraya düşünce 90 bin liradan başlıyor fiyatı vadedelim. Peki icraya düşmeden önce gidip galericiye daha alt fiyata satsa iyi değil mi? 200 bin liraya filan?

Teoride yakalandıkları için öyle bir şey yapamadıklarını düşünüyorum. Ama o konuma kadarda getirmesin, kendisi satsın yani..

Alıcı kişi adamın borcunu kapatır, üstünden haciz kalkar filan. Gerçi buda riskli bir şey. Ben İstanbul'dan, subaydan araç alırken, aracını kredi ile almış, borcu var bankaya. Bide bana söylemedi bu durumu telefonda. Kalkıp Ankara'dan gelmişim düşünün.

Hadi dedi bankaya borcu kapatalım.. Dedim ne borcu? kredi borcu. Öyleydi şöyleydi derken, Lojmanlarına kadar gittiğim için güvendim. (Kapıdaki askerler çağırmıştı satıcıyı evinden) Sonuçta aldım geldim ama riskli bir işti

• Merhabalar,

bütün yazılanları okuduktan sonra özellikle tecrübelerin bu konu için gerçekten yararlı olduğu kesin gibi görünüyor.
    bu sebepten deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

forumu devamlı takip edip az mesaj yazanlardanımdır, icradan mal alma olayını takip ettiğim için bu konuyu sıkı takip edeceğim.

ayrıca anladığım bir diğer şey yine her halükarda paranızın olması gerektiği. sonuçta ihalelerden kazanılan mal bedelleri 10 gün içerisinde ödeniyor.

burada icraci.com nickli arkadaşımızın konuyu takip edeceğine dair yazdıklarından dolayı bir soru sormak istiyorum;

-benim herhangi bir birikimim yok ama kredi çekebilirim.
    ihaleye katılmak için muhammen bedelin %20'si kadarını kredi ile çekip sıcak parayla ihaleye girdikten sonra, o ihalenin bizde kalması durumunda yine kalan bedeli ödemek için 10 gün içinde kredi çekip de ödemeyi yapma şeklinde alım yapabilir miyim?
    yani önemli olan sadece nakit paranın olması mı yoksa o nakit paranın bankaya değil de size ait olması mı?
    (hiç kredi çekmediğim için kendi kurduğum varsayımlar üzerinden sorumu sordum, kiminize garip gelebilir kusura bakmayın :) yakında düğünüm olacak ve uygun fiyata araba/gayrimenkul bakmaya şimdiden başlamak gerek diye düşünerek yola çıktım :) )

bu konuda gelecek mantıklı soruların hepimize yararlı olacağını düşünüyorum. ilerleyen zamanlarda daha bir çok sorumun da olacağından eminim :)

bir de şu cümle hoşuma gitti, sayın icralik.com nickli arkadaşın cümlesi;

"Bu işe para yatıracak olan insan bu bilgilerin kıymetini iyi bilir, anlamayan olacaktır tabi ancak kimsenin ses çıkarmaması anlayanların çokluğundan olsa gerek.."

kesinlikle katılıyorum, anlayanlar çoğunlukta ve çok değerli bilgiler ediniyorlar site site gezmeden. çünkü bu konuyu okuyanların içerisinde üye olup çoğu zaman giriş yapmadan okuyan, hatta hiç üye olmadan bu bilgileri aryan insanlar da var. eğer icra satışlarının yayılmasını istiyorsak böyle bir konu çok yararlı olacaktır.

Konuyu açan arkadaşa da çok teşekkürler bu arada :)

icralık.com sitesinin kurucusu zamanında iyi reklam/röportaj yapmış. sonuçta verilen röportajlar bir reklam aracıdır böyle yerler için ama adamın verdiği bilgiler de önemli, ilgilenen arkadaşlara araştırın derim.
    tabi o röportajları okuyup "oha süpermiş hemen üye olayım bu adamlarla ihaleye girerim ileride" derken bu başlık altındaki yine tecrübelerden yola çıkılarak yazılmış o site hakkındaki yorumları okuyup biraz şevkiniz kırılabilir. bu noktada icraci.com nickli üyenin samimi tutumu ve verdiği bilgiler bu tarz sitelere sempati ile bakmanıza yetecektir diye düşünüyorum:)

**bu arada Ankara'da kendi halinde bir özel sektör çalışanıyım, kesnilikle reklam vs. için uğraşmıyorum :) bilginize.

Herkese Saygılar!

• bazi nedenlerden dolayi aracim icralik olmustu.1 sene sonra satisa cikmisti ve almaya gittim 2 galerici vardi daha dogrusu mafya.Onlarla konusmam sonucu arabami tekrar geri aldim.Tavsiye size bulasmayin benim oturdugum sehirde böyle islere rastlanmaz ama büyük sehirlerde yakanizi birakmazlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her önüne gelen de mafya mı olmuş anlamadım!!!
  • Ağlayanın malları gülene yarar.
  • Bu işlerdeki çetelere artık polis göz açtırmıyor. İstanbulda 2012 başında polis uzun süreçli ön araştırma sonrasında icra ihalelerine fesat karıştırmaktan yaklaşık 30 kişiyi göz altına aldı. Hepsi hala içeride, sakın borçlu ve eviniz gidiyor bile olsanız icra dairesi içinde bağırıp çağırmayın ters haraket yapmayın, direkt polis gelip göz altına alıyor. Bu konuda hiç tolerans yok.
  • Merhabalar İcralık.com ' Vip Üye Oldum. Üyelik Parasını Yatırdım.
    5.000 sermayem oldugunu Söyledim
    Amacımı acıkca anlattım .
    Sermayemi Artırmak için bu işe girdiğimi küçük çalışır durumda olan araclarla başlayacagımı anlattım. elbette uzun zamandır yatan arabanın bakım masrafı olacak bunun farkındayım. kapalı kutu aldıgımın ın da farkındayım biraz sanslı olamak lazım
    bana yardımcı olacaklarını her zaman yardımcı olacaklarını ve beni megdur edmeyeceklerını beyan ettiler.

gelişmeleri buraya yazacagım... ne aldıgımı kaçça aldıımı kaça sattıgımı ne kadar kar ettıgımı ne kadar zarar ettıgımı vsvsvsv .
    1. aşamayı gecdım 2. aşamada görüşmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONAX32

Merhabalar İcralık.com ' Vip Üye Oldum. Üyelik Parasını Yatırdım.
    Sermayemi Artırmak için bu işe girdiğimi küçük çalışır durumda olan araclarla başlayacagımı anlattım. elbette uzun zamandır yatan arabanın bakım masrafı olacak bunun farkındayım. kapalı kutu aldıgımın ın da farkındayım biraz sanslı olamak lazım
    bana yardımcı olacaklarını her zaman yardımcı olacaklarını ve beni megdur edmeyeceklerını beyan ettiler.

gelişmeleri buraya yazacagım... ne aldıgımı kaçça aldıımı kaça sattıgımı ne kadar kar ettıgımı ne kadar zarar ettıgımı vsvsvsv .

Hocam 5000 TL düşük bir rakam en az 15bin TL olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: SONAX32

Merhabalar İcralık.com ' Vip Üye Oldum. Üyelik Parasını Yatırdım.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Takip edelim bakalım ne olacak.

• Hiç bulaşmayın, mafya var, piyasa fiyatına denk gelir vs vs diyen arkadaşlar;

140.000 TL değerinde ki bir Mercedes'i 90.000 TL civarına aldık arkadaşıma, paşalar gibi biniyor şimdi. Siz raaat olun, ihale işi güzel iş bende yakında böyle bir yolla araç almayı düşünüyorum.
  • icralik.com varya. sakin bulasma kardesim... komple dolandirici cetesi.. senin, benim parami alip turlu bahanelerle sana istedigin mali almiyor.. parani bir guzel kullaniyor... kendi paramla rezil oldum.. aylar oldu hala geri alamadim...
  • hiç bulaşmatın ah'lı mal sizinde canınızı sıkabilir gidin helalinden anlaşın alın birisinden.
  • riskli iş mafya değilde parçası çalınmış-eksik olabilir.
  • Mafya filan yok diyenler kandırıyor kendini. Evet hiç bir mafya sizi tehdit etmez, çekilin diye zorlamaz ihaleden ama bu işin raconu var. Bu ihalelerlere girenler sizden daha iyi istihbarata sahip, mutlaka aracın bütün eksiklerini gediklerini sizden iyi biliyorlardır, çünkü otopark sahibini tanıyorlardır yakından, yani araç için verceği fiyat sizin verceğiniz fiyata göre daha fazla isabetli olcaktır.

İcradan anca ev alınır, araba almak çok çok risklidir.

BMW, Mercedes gibi lüks araç alırsın, bi bakarsın şanzumanda sıkıntı var, al sana 15 bin lira masraf, umarım anlatabilmişimdir. Ama risk seven için iyi, yukarda arkadaş 5000tl sermaye siyle bu işi döndürmek istiyor, gitsin köfteci açsın hiç olmazsa helal para kazanır, 5000tl ile bu piyasada tutunamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Jong Un -- 14 Kasım 2012; 14:33:00 >
  • sene olmuş 2013 hala internet üzerinden yapılmıyor bu arttırmalar. ebay gibi açık arttırma sistemine geçilse ne mafyası kalır ne tehditi.
  • Herkes Polat alemdar olmuş bu devirde
  • korkulacak hiçbir yanı yok. takibini yapın araçların gider alırsınız.
    araçlar ilk ihaleye aracın eksper tarafından belirlenmiş fiyat üzerinden(genelde 2-3 bin daha az yazarlar) ilk ihalede %60 bedeli üzerinden satışa çıkar.
    ilk ihalede alıcısı çıkmaz ise ikinci ihaleye %40 bedeli üzerinden çıkar.
    ihalenin sizde kalması durumunda ihaleden önce belirlenmiş olan ve sizin yatırdığınız teminat bedelinin ihalenin kaldığı rakama tamalar ve 1 hafta temyiz süresi vardır. ihaleye giren diğer kişiler dahil olmak üzere araç sahibi de temyiz(kararın bozulması davası açabilir). temyiz gerekçesi çeşitli sebepler olabilir. orada açık arttırmayı yürüten kişinin ses tonunu, şivesini anlaşır bulmadıklarını bile gerekçe gösterebilirler. ihaleyi alamamanız durumunda yatırmış olduğunuz teminat bedelini eksiksiz geri alırsınız.

ihalesine gireceğiniz aracın piyasası bellidir. girmeden evvel piyasasını araştırıp çıkabileceğiniz en yüksek rakamı belirlersiniz. gaza da gelmezseniz araç alabilirsiniz.
    işin mafyasal boyutuna gelirsek, ihalenin yapıldığı yerler dağ başı değil. kimse gelip de kimseye bulaşmaz.
    ağlayanın malı gülene hayrolmaz diyenlere de ben gülüyorum. arabanın borçlu sahibi sağa sola borçlanmış(sen, ben de olabilir bu kişiler), borcunu ödememiş, araç satılacak ki senin benim borcum ödensin.

işin kritik boyutu ise;
    genelde bu araçlar mahkemece yakalama kararı çıkarılmış, otoparklardan, çevirmelerden veya herhangi bi yerden kaldırılmış.
    bu sebeple aracın ne ruhsatı ne anahtarı mevcut oluyor. arabayı aldıktan sonra binip giderim diyorsanız yanılıyorsunuz. düz kontak yapmayacaksanız eğer
    arabanın anahtarlarının değiştirilmesi, ruhsatının yeniden çıkarılması gibi angarya işler de çıkacaktır size.
    aklıma gelenler bu kadar.
    var ise bütçeniz, iyi bir şey denk getiririm derseniz girin ihalelere. çekinecek bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.