Şimdi Ara

ICRALIK.COM'DAN TASIT ALMAK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
86.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şöyle bir kaç kişi birleşip ihalelere mi girsek !!!
  • bu araçlar yediemin otoparklarında satışa çıkarılıyor.o otoparklara normal zamanlarda da çekilen arabalar götürülüyor.en azından ümraniyedekilerde öyle.ve ne zaman otoparkın önünden geçsem her zaman polis arabalarını da görürüm.ihale saati haricinde de görürüm.bir arkadaşımın dayısının ümraniyede yediemin otoparkı var.hani mafya mafya diyor ya herkes bence bu otoparkın sahipleri mafya.çünkü istedikleri aracı istedikleri fiyata aldıklarını söyledi ve arabayı direk satıyormuş.başka illerde haciz edilen herhangi bir malı yada arabayı almaya birkaç arabayla giderler hatta bir dükkanda haczedilen malı almak için bir keresinde 30 kişi gittiklerini söylemişti.söylemek istediğim bu polisler neden bu tarz davranışların önüüne geçemiyorlar yada geçmek mi istemiyorlar yoksa menfaatlerimi var bir türlü anlamadım.devlet eliyle devlet memurlarınca ihale yapılıyor fakat içerde ve dışarda sana engel olmak isteyen birileri de cirit atıyor.ihaleyi alsan bu sefer otoparkçı araca zarar veriyor.

yanlış anlamayın bende bu ihalelere girilmesi taraftarıyım(hiç girmedim bu arada).hatta o sitelerden birine de üyeyim fakat bir türlü para biriktiremedim.en az 15000 tl para olması lazımki ufak arabalara girebileyim.bu haftadan sonra yaşadığım yerdeki bazı ihaleleri gidip seyretmek istiyorum.seyretmek parayla değil en azından :)

herkese hayırlı işler

• arkadaslar bu iş bir sektör sektörü olusturan devlet yani devlet memurları 33kişi organızeden alındı gecen gene 69 kısı organızeden alındı bunlara yolu verenler zaten bellı baslı kısıler yanı bırı gıder baskası gelır kendı organızasyonunu kurar he sahsına aıt gırıp alan kısıler yokmu cok var ıhaleye gıren ınsanlara bakılır iahaleye giren aracın sahıbıyse veya ıhtıyacı olup uygun bır arac almak ısteyen kendını bellı eden ınsanlara karsı mafya dahı olsa kı kımse ole olduklarını anlamaz eskısı gıbı kalabalık gıdılmıyor bu olusumlarda bu tur ınsanlara herzaman yol verır zaten yıllık bellı bır sayıda arac alabılırsınız sahsınıza ama sureklı ıhalelerde esgalınız alınırsa ıs bıraz sıkıntı yaratır kısı ıcın yanı tıcaret yapanlar hemen anlasılıyor sahsı ıhtıyacı ıcın araba almak ısteyen arkadaslar rahatlıkla gıdıp gırebılır ama aracta expertizi bılemedıklerı ıcın bazı ufak sıkıntılara maruz kalabılırler bazı sıtelere gelelım bu sıtelere para vermeye hıcmı hıc gerek yok yukarda organızeden alınmıs 33 kısı ve 69 kısı ıcınde bırcok avukat var o sıteler avukatları kullanarak para amaclı kullanılmıs sıtelerdır yanı kımseye tahsıs edılmıs bır hızmet yok gereksız para vermeye gerek yok ....birde ıhalede artıslarda püf noktalar vardır bunları ıyı bılmek lazım ama tabi kımse söyle böyle demez kafanızda cozebılmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 26 Kasım 2012; 20:39:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İcraya evi aracı düşenler daha icralık olmadan kendilerine uyarı geliyor.Uyarılar sonucunda borç ödenmezse elinde ne varsa icra yoluyla satılacağını da adı gibi biliyor.İş bu noktaya gelmişken insanlar 3-5 kuruş aşağı olsun da malım icra yoluyla ucuza gitmesin demezler.Hem malın ucuza gidiyor hem de bir sürü masraf çıkıyor icralık olduğunuzdan dolayı.
    İhalede eğer malınızı kendinizin almasını istediğiniz kişide düşük fiyatta kalması için ihaleye az kişinin girmesi tercih edilir fakat bu durum genelde az yaşanır.Bu yüzden risk var mıdır yok mudur bilmem ama ihalelere çok kişinin girip fiyatın artması icralık olmuş vatandaş için sevinç sebebidir.Bu durumdan hem icralık olmuş vatandaş kazançlı çıkar hemde icraya düşmesine sebep olmuş alacaklı kişi.
  • İcradan bir kere ev aldım. Evi boşaltırken eski sahibi her şeyi sökmüş. Kapılar, radyatörler, kombi, tüm musluklar, banyo dolapları, duşa kabin, elektirik düğmeleri, muslukların duvarda kalan bağlantılarına kadar. Buda yetmedi aidat-dogalgaz-su ve elektirikten toplam 6000tl borç. Bunu düşünün... Birde itiraz davasıyla 2 sene uzasaydı tam rezalet olacaktı.
  • İCRADAN ARAC ALMAYI DUSUNEN ARKADASLAR BU YAZIYI OKUMANIZI TAVSIYE EDERIM...İCRADAN ARAC ALMAYA KARAR VERDINIZ DIYELIM ARACI GOSTERME SANSINIZ SIFIR ARACA EN FAZLA 5 DAKKA SUREYLE BAKABILIYORSUNUZ SANSIMANI NE DURUMDA MOTORU NE DURUMDA BUNLAR HAKKINDA BILGI ALMANIZ IMKANSIZ DIYELIMKI 30 TL DEGERLE PIYASADA SATILABILEN BIR ARACI ALMAYA GITTINIZ ARACIN KILOMETRESINI BILMIYORSUNUZ MOTOR DURUMUNU BILMIYORSUNUZ MOTORUNDA EKSIK PARCA VARMI BILMIYORSUNUZ YURUYENI NE DURUMDA BILMIYORSUNUZ DIYELIMKI RISK ALIRIM DIYORSUNUZ O YAZILAN FIYATLARAMI KALDIGINI DUSUNUYORSUNUZ ARACLARIN 200BIN TL ARAC 90 A SATILIYORMUS 90 DAN ACILIYOR EN UCUZ KALACAGI RAKAM SIZE 180 DIYE DUSUNUN 180 BIN TL VERIYORSUNUZ ARACI SERVISE GOTURMEDEN ARACTA BIRSEYLER CIKSA SANSINIZA ARTIK...
    VE SU KONUDAN HIC SOZ EDEN GORMEDIM ARKADASLAR BU ICIN ITIRAZIDA VAR 1 SENE SURER DEGERMI SIZCE 2 3 BIN TL DUSUK FIYATLA ARAC ALICAMDA ITIRAZ OLUCAK DA 1 SENE BOYUNCA BEKLIYCEM ICRALIK.COM BUNU BELIRTMIYOR ONUN UMRUNDA DEGIL VER VEKALETI ELINDE BOYA MAKINESI GITSIN VURSUN ALSIN ARABAYI BUYUK BIR IS BASARMIS GIBI ALDIM ARICI GIDIN GERI KALAN ISLERINI SIZ HALLEDIN DESIN PARKCISIYLA BIN TURLU UGRAS ANAHTARINI VERMESIN PARA ISTESIN ICINDEN PARCA CALSIN CALMAYANIMI VAR YOK YALAN ALAYI HIRSIZ...BUNU DEVLETIN EL ATMASI LAZIM YEDI EMIN DEGIL ADI SADECE YEDI EMIN ESKI DEYNEKCILER OLMUS YEDI EMINCI HIRSIZLAR DEVLET PARKLARI BU HIRSIZLARDAN ALIRLARSA O ZAMAN IHALELERE GIDILIR VE ARAC ALINIR...ARACI SIZDEN COK DAHA IYI BILIYORLAR.ISTEDIKLERI ARACI SIZMI ALDINIZ DIYELIM OYLE PARKCILAR VARKI OYLE PROFOSYONEL HIRSIZ OLMUSLARKI ARACIN YAGINI BOSALTIP BIR SAAT CALISTIRIP O YAGI TEKRARDAN ICINE KOYUP SIZE TESLIM EDENLER VAR HIC BIRSEKILDE ISPATLIYAMAZSINIZ GECMIS OLSUN UCUZ ALDINIZYA ARACI MOTOR YAPTIRIP BINERSINIZ.BENCE MANTIKSIZ BU HIRSLARIN ELINDE OLDUGU SURECE ARACLAR ALINMAZ GIT INT DEN AL AL ARACI GOSTER ET 2 LIRA PAHALI AL AMA BU HIRSIZLARLA UGRASMA

• Son KDV düzenlemesi ardından, İcradan satılan evlerin tamamını bankalar alıyor. Bankalar alacaklarına karşılık olduğu için KDV ödemediğinden, bu evleri almak onlar için yeni gelir kapısı oldu. Satarken evi ederinden satıp KDV tutarını cebe indirmek büyük bir kar bırakmaya başlayınca bankalar kaplan kesildi. KDV oranı arttıkça kazancı artan, hesaplandığında banka için bir çok kalemden kazançlı hale gelen icradan ev almak her bankanın iştahını kabarttı.
  • internetteicra diye bir blog sayfası var öneririm inceleyin millet baya kazık yemiş böyle sitelerden
  • İCRALIK ARABA ALMAK
    Bu yazımızda icralık araba almak konusunda bilgi vermek istiyoruz. Günümüzde binlerce aracın satışı alacaklıların borçlarını alması için yapıldığını biliyoruz.
    Öncelikle belirtmek isteriz ki icralık araç satışlarını gerçekleştiren kurum icra daireleridir. Eğer sizde araç ihtiyacınız var ise bulunduğunuz yerde ki icra dairelerini giderek ihalesi yapılacak icralık bu gereç ile ilgili detaylı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda katılmak istediğiniz ihalenin şartları ile ilgili olarak da bu dairelerden bilgileri alabilirsiniz.
    Araba ihalesine nasıl katılırım?
    İcralık arabalar ihalesine katılmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş öncelikle olara ihale katılın formunu ilgili yerlerden almak olacaktır. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız ve yine bu formda gerekli olan şartları yerine getirmek için diğer evraklarınızı tamamlamanız gerekmektedir.
    İcralık oto almak için bir diğer gerekli olan evrakınız muhtarlıktan alacağınız ikametgah olacaktır. Nüfus cüzdanı fotokopiniz ise bir diğer zorunlu olması gereken evrakınızdır. Bu dökümanlarınız eksiksiz olduğunuzda ihale katılım başvurunuzu ilgili makamlara yaparak sorunsuz bir şekilde katılabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cegerxwin -- 2 Haziran 2013; 18:54:48 >

• aman aman uzak durun hep kandırmaca bunlar
    arabaların parçaları sökülmüş bitmiş o araçları size övüyorlar sonra satınca fıss araç
  • Konuyu yine hortlattılar diyeceksiniz arkadaşlar ama bir soru sormak istiyorum. Vergisini, mafyasını filan geçtim. İlanı görüp teklif verdik diyelim. Bu ilanda açıklama kısmında bir takım şeyler yazıyor bu açıklama neden tam yazılmıyor ? Muhtelif çizik derken göçük çıkıyor arabada ? Ya da araç yakalandığında sağlam bir şekilde yakalanıyor. Bu araç otoparka belge ile filan teslim edilmiyor mu ? İhale ilanlarında ki resimlere bakıyorum (esatis.uyap.gov.tr) aracın sadece iskeleti duruyor nerdeyse böyle bir araca denk geldim, başka bir aracın farlar,stoplar filan yok. Araç göz göre göre bu hale gelip neden kimsenin dikkatini çekmiyor ? Sağlam teslim edilen araç parçalandığında kimse hesap soramıyor mu otoparktan ?
  • OTOPARKÇIYA DAVA AÇTINMI 100/100 KAZANIYORSUN VE O OTOPARKÇIDA MİLAT OLUYOR.
  • İcradan araba arsa almak isteyenlere bir yazı...

http://piyasaanketi.com/issizlik-maasi-sartlari/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slough

BMW, Mercedes, Audi gibi luks araclari almak zormus onu bende okumustum ama bu tarz sitelerin cogalmasi ve avukatlarla ihaleye girmeleri bu durumu biraz degisirmis en azindan orta sinif araclarda...

Ah'li mal kismina ben de katilmiyorum... sonucta bu araba satilmaz ise her gecen gun borclari artiyor ve biz son kullanicilar genelde mafyaya gore daha yuksek fiyta aliyoruz dolayisi ile borcu olanin isine geliyo...

Benim merak ettigim konu, araclari ihale oncesi beyin, boya, aracin ici, yuruyen aksami ile kontrol ettirdikleri ve bize bilgi verdiklerini soyluyorlar. Bunu acaba gercekten yapiyorlarmidir. birde ihale sonrasi kazanirsak islemler gercekten sorunsuz halloluyormudur.... ve en onemlisi gercekten ucuza mal oluyor mu?

dedikleriniz olsaydı herkes araç almak için sahibinden.com a değilde dediğiniz siteye bakardı. araçları genelde mafyavari insanlar alıyor piyasaya onlar satıyor sonra ha size aldırırlar ama bi o kadarda veya etmesi gerektiği karı kadar para verirseniz ancak benim teyzeoğluda çok meraklıydıda sürekli torosları takip ediyordu gitti ihaleye giremeden geri geldi bi torosa bile kafa gidiyor dedi :D

• Geçen yıl iş yerimden bir arkadaş arkadaşına İzmirde icradan araç almak için gitmişler alacakları araçta lüks falan değil şuan hatırlamıyorum ama işte toyota-focus vs tarzı bir araç..

...Bunlar ihaleye katılmışlar ve ihale bunlarda kalmış sonrasında dönerlerken yol üzerinde 2 araç bunları sıkıştırıp durdurmuşlar araçtan inen kişiler tehdit etmişler "birdaha sizi buralarda görmeyelim vs." şeklinde..Bizimkilerde yok abi biz bu işin ticaretinde falan değiliz kendimize araç almaya gelmiştik vs vs diye alttan alıp sonrasında gitmişler.Ama adamlar "birdahaki sefere farklı olur sizi görürsek" deyip baya bi korkutmuşlar bunları..Ki arkadaşta devlet memuru sonuçta.

..Bana bunu anlatınca Hadi layn dalga geçiyorsun dağ başımı burası falan demiştim ama yemin billah ediyor.İzmir gibi yerdede bunlar oluyorsa ms
    afia falan yok bu icralarda diye kimse bana demesin.Buna benzer birşeyde bizim hastanenin kantin ihalesinde olmuştu hastane derneğide ihaleye girdi bizim dernek yöneticisi olan devlet memuru arkadaşları diğer giren bir grup tehdit etmeye kalktı..Gerçi hepsinin telefonları polis tarafından dinleniyormuş sonrasında karşı taraf organize suçlar tarafından gözaltına alınmıştı..

Yani kısacası burası Türkiye burada herşey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybasan -- 28 Ekim 2015; 23:30:48 >

• Ben de ve kanaatlerimi ileteyim. Aynı amaçla, yani piyasaya göre %15-20 ucuz bulursam temiz bir araç almak amacıyla ve de biraz da neler oluyor diye bu siteye 2 sene önce üye oldum. Yaşananları tarihsel olarak aktarırsam;

Bir kere bu şirket te muhatap olduğunuz müşteri temsilcilerinin hepsi pirimle çalışıyor. Kamçı kap müşteriyi al primi! Ne kadar çok müşteri bağlantısı bir ihale için o kadar kazanç. Araç icralık.com üyesinde yada üyelerinden birinde kalmasa bile ihaleye giriş komisyonu yol parası v.s. koy alt alta!

1-Sizi ilk zamanlarda gelen bilgi e-postalarının haricinde telefonla sürekli arayıp bir şekilde motive ediyorlar. potansiyel kurbansınız ya!
    2-Bu arada nasıl bir arabanın sizin için "fırsat" olduğunu çok iyi kavradıklarından örneğin konya da ankarada şöyle bir araç var (diyelimki piyasada 40.000 TL) 35'e biter diyorlar. Beni, "bu karda kışda kim gelecek ihaleye garanti alırız" diye ikna ettiler! (Kar kış dedikleri ihaleye İst. dışındaydı 17 kişi katıldı!)
    3-İkna oldunuz mu hemen vekaleti hazırlatıyorlar teminat miktarını da belirtip hesaba yatırtıyorlar. Şimdiiii siz saf saf bu elemanın size angaje olup otobüse falan atlayıp sizin adınıza ihaleye girdiğini falan zannediyorsunuz. Amaa bilemiyorsunuz ki 3-4 gündür sizin gibi 100 kişiyi aradılar! sizin gibi kaç kişinin tamam kardeşim girelim ihaleye dediğini.
    4-İhaleden bir gün önce tekrar konuştuk. Bu konuşmada ne kadar vereceğiz max. O belirlendi. Yani beraber benim üst sınırımı tespit ettik. Eğer çok kişi için gidiyorlarsa bunu yapıyorlar çünkü fiyat artışı sırasında telefon da konuşamadık. Yada o daha hırslı bir müşteri ile konuşuyordu. Bu tahminleri nasıl yapıyorum? İhale tutanağını istedim. Tabi ilk isteyişte çekip göndermedi ama 3-5 zorlayınca yolladı. Baktım benim eleman benim sınırın 2.800 TL üstünde fiyat sürmüş? Sonradan şefi ile tartışırken bu ne peki? diye soruyorum. ık, mık...
    5-İhale bitiminden yarım saat sonra konuşabildik. "Şu kadara gitti bizde kalmadı" dedi kapattı. Eğer ihaşenin kaldığı isim de adı yazsaydı eminim tutanağı hiç alamazdım. Ha ne yapardım çok uğraşıp o icra dairesinden biri kanalıyla gene elde ederdim ama o durumda da gene aşağıdaki sonucu yaşardım. 350-400 TL yi kurtarmak için dava açıp 1500 tl mi harcayacaksın diyorsun. Kişisel meblağlar bunlar çünkü...
    6-Para(teminat) duruyor onlarda. Bu arada bu ihaleye girişle ilgili telefon görüşmesi dışında herhangi bir form falan yazışmıyoruz! Aradım dedim paramı geri yatırın üstelik hepsini çünkü bu eleman başkası için de girdi ihaleye! Bir daha asla girmem hepsini keserseniz dedim. Allem ettiler kallem ettiler yol parası+-250 miydi 300 müydü hizmet bedeli kesip üstünü 10 günde 5 kere aramadan sonra ödediler. Kısaca ben bu tezgaha geldim. Ha bu bir dolandırıcılık mı? HAYIR. Ama yukarıda anlattığım mekanizma ile bir hareketle misli para kazanma şekli. Çünkü o sisteme müdehale edemiyorsunuz!
    7-Sonraki ilk aramaların da "ben dedim artık sizle yokum bu işte" Bir daha da aramaadılar. Üyeliğim sürdüğünden bilgilendirme postaları geliyor o kadar
    8. Ben de gittim gözüme kestirdiğim 3 ihaleye kendim girdim misler gibi İstanbulda. Hiç bir şey olmadı. Evet garip tipler gördüm ama ihalelerin hepsi Kartaldaydı normal tiplerde çoğunluktaydı ve açık söyleyeyim araçların 2 si piyasa değerinin biraz üstünde satıldı. Yani temiz, iyi durumdaki araçları öyle kapatırım falan boş bir sevda. Çünkü herkes aynı sevda ve arzu ile üşüşüyor oraya. Ben kimsenin malının değerinin altında icradan satıldığına inanmıyorum. Alınır mı alınır. Mal bu. Hukuk var.
    9-Sonunda adam gibi sahibinden 2. el temiz arabamızı pazarlık v.s. bakıp kontrol edip piyasadan aldık.

• icraci.com İ kullanıcısına yanıt
    mrblar
    ben icralara girmek istiyorum. bir çok prosüdürü okudum hatta icra kanunuda okudum. ancak ihaleden sonra gelen ve taşıtın önceki sahibine ait cezalar için nasıl önlem alırım. kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.