Arkadaşlar çok ama çok önemli,herkezin görmezden geldiği bir gerçeği açıklamak istiyorum,oda içtiğimiz sulardaki asit oranı...
Bildiğiniz gibi,şehirlerin,Motorlu araçların,uçakların vs. artmasıyla,artık havada çok fazla karbon monoksit gazı bulunmakta...
Bu gazlar,yükselerek havada toplanıyor,yağmur yağdığı zaman ise,yağmur sularına karışarak "asit" olarak,yer altı sularına ve denizlere karışıyor.
İçtiğimiz suların çoğu artık "asidik" olmaya başladı.Dünya ve Avrupa standartlarına göre 6.5 Ph değerinden daha az su satmak Yasak fakat Türkiyede,çoğu firma buna uymadan satış yapıyor,mahallenizdeki bilinmeyen suculardan su almayın.
Erikli 6.6,Pınar 7.5,Saka ise 8.1 Ph değerli su satıyor.Ph değeri yükseldikce,bazik oluyor,yani asitin etkileri dahada azalıyor.
Asitli suyun zararları şöyle,mide daha fazla zorlanıyor,fakat Asit li su insanı acıktırıyor.
Ben 5.8 Ph sudan,8.1 Saka ya geçtiğim zaman bunu çok iyi gözlemledim,anladımki 3 senedir sağlıksız su içiyormuşum.Doktorlar ve web siteleri zaten artık bu konunun üstüne düşmüş durumdalar.Alacaksanız saka veya pınar alın diyorum ben.
2.BÜYÜK TEHDİT İSE GAYLIK
Konumuzun pek alakası değil,hatta epey dışarısında,fakat sonuçta bu da su ile alakalı.Günümüzde pek çok yumuşak insan türedi bildiniz gibi,kadın gibi davranan duyguları öyle olan vs. tipler,tabi fiziksel olarak erkekler fakat,hiç düşündünüzmü acaba neden?
Amerikalı bir bilim adamı Miami de yaptığı araştırmalarda,Miami den biraz uzakta olan bir göldeki canlıların daha çok dişileştiğini gördü,bu göle ise şehrin lağım suyu akıtılıyordu.
Esas teori şu,kadınlar yıllardır doğum kontrol hapları kullanmaktalar,işte bu hapların içinde doğal olmayan "Kadınlık Hormonları" bulunmakta.Bu hormonlar insan dışikısı ile atılmakta,normalde doğa,bu hormonları yok edip,parçalayabiliyor,fakat bu hormonlar suni olduğu için,100 yıllarca PARÇANALAMIYOR.Bunun sonucundada,toprağa,içtiğimiz sulara kısacası çoğu yere karışıyorlar.Günümüzde kadınların daha seksi olmasının sebebide buymuş Miamili Bilim Adamımıza göre.
Ki gerçekten çok sakat ve tehlikeli bir durum olduğu ap açık,neyseki Türkiye su konusunda şanslı bir ülke,geçen sene Temiz su olarak Avrupanın dahi önüne geçtik,eğer binalarımızdaki depoları paslanmaz çelik ve temiz yaparsak,istediğimiz gibi su içmeye başlayabileceğiz.(Musluklardan)
Birde kendi yaptığım araştırmada,Göztepe nin suyunun Erenköydeki suya göre daha asitli olduğunu fark ettim.
listede yoktu ekleyeyim dedim.
Nestle
kesinlikle çeşmeden içmiyorum bilmediğim sulardan içmiyorum evde de 15 senedir sırmakeş içiyoruz biraz dikkatli olalım suyun şakası olmaz
pansu,erikli,saka,sağlık içiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: tırtılcık
pansu,erikli,saka,sağlık içiyorum
Turkuaz
quote:
Orijinalden alıntı: drahte 1905
Turkuaz
Alıntıları Göster
bademli memba suyu içiyoruz.
quote:
Turkuaz
Alıntıları Göster
biz eve arıtıcı aldık walla çok güzel deney gibi bi şetde yaptılar hiç pislik yok
quote:
Orijinalden alıntı: herscher
biz eve arıtıcı aldık walla çok güzel deney gibi bi şetde yaptılar hiç pislik yok
Alıntıları Göster
çeşme suyundan şaşmam öbür hazır suların tadı iğrenç
quote:
Turkuaz
Alıntıları Göster
Yeni su markaları ankete eklendi.
Birde şu var,aslında çeşme suyu çok sağlıklıymış türkiyede,zira tr de sudan bol bir şey yok çok verimli topraklardayız.
Ancak çeşmeden içememizin sebebi evlerimizdeki su depolarının kötü olmasıymış.
Hiçbir yönetici ilgilenmiyor malesef,güzelim türkiyenin suları heba oluyor.Neyseki ab nin iteklemeleriyle artık marmara denizi tamamen temizlendi
Kadınlık hormonu hakkında ise,
Avrupa gibi yerlerde bu doğum kontrol hapları 20-30 senedir tüketildiğinden Tr de yan etkileri daha az doğal olarak,oradaki sulara karışma oranıda 100 lerce kat fazla çok fazla nüfus ve ufak alandan ötürü...Bakın neler demişler;
quote:
Peki ya transseksüel levrekler ile efemine kefaller ne olacak ?
Hormonlu tavuk yiyip yumuşakça sınıfına geçmekten çok daha sofistike cinsiyet değişimleri yaşanıyor şu anda doğada.
Daha geçen ay Washington’daki Potomac Nehri’nin levreklerinde bir anomali tespit edildi. Erkek levrekler yumurtluyordu. Tahminen, tavuk gübrelerindeki östrojen atıkları ya da kanalizasyondan nehir sularına karışan insan hormonları yüzünden. Başka örnekler de var. Kanada ve Norveç’teki erkek kutup ayılarında dişi üreme organları gelişmeye başlıyor, Avrupa nehirlerindeki balıkların testislerinde yumurta oluşumuna yarayan proteinden bulunuyor. Hem de aşırı dozda. Sebebi, sulara karışan sanayi atıkları, deterjanlar. Bu kimyasal maddeler, hayvanlar üzerinde dişi hormonu etkisi yaratıyor. Doğadaki bu metamorfoz şu anlama geliyor: Erkekler de yarın öbür gün havadan sudan östrojen kapabilir. Bütün o ayılar, balıklar, kuşlar, kömür madenindeki kanaryalar artık.
Hani kömür madenlerine kafes içinde kanarya indirilir ya. Hayvancağız son nefesini verirse, madenciler bilir ki, ocaktaki zehirli gazlar artık ölümcül doza varmıştır.
İşte doğaya insan eliyle bırakılan zehirli atıklar yüzünden ölen, tükenen, cinsiyet değiştiren hayvanlar da aynı alarmı veriyor. Yeryüzünün havası suyu fena durumda. Bugün o hayvanların nesli tükeniyor, cinsiyeti sakatlanıyorsa, aynı şey yarın bizim de başımıza gelebilir.
Bu uyarı yeni değil. Yaklaşık 10 yıl önce İngiliz araştırmacılar, nehirlerdeki balıkların kimyasal atıklar yüzünden cinsel anormallikler göstermeye başladığını tespit etmişlerdi.
Ve son 10 yıldır çevre kirliliği yüzünden erkeklerin sperm sayısında azalma olup olmadığı, bu etkenlerin kısırlığa yol açıp açmadığı tartışılıyor. Sadece tartışılmakla kalmıyor, bazı bulgular da elde ediliyor. Örneğin 1992 yılında Danimarka ordusuna yeni alınan askerlerin yarısında düşük sperm konsantrasyonu tespit edilince alarm verilmişti. ABD’de ise Missouri kırsalındaki erkeklerin sperm sayısının düşük olmasıyla tarım ilaçları arasında bağlantı bulunmuştu.
İngiltere’de yapılan bir araştırma da çevre kirliliğinin insanın üremesini etkilediğini gösteriyor. İngiltere’de erkeklerin sperm sayısının 1989-2002 yılları arasında üçte bir oranında düştüğü biliniyor. Şimdi her altı İngiliz çiftten biri çocuk sahibi olamıyor, her yıl 27 bin çift tıbbi yardıma başvuruyor. Bu da son beş yılda yüzde 55’lik bir artışa işaret ediyor.
SAZAN VE ÇİPURALAR BOZULDU
Sulardaki kirliliğin türlerin geleceğini tehdit ettiği artık kesinlik taşıyor. Geçenlerde İngiltere’de elde edilen bulgulara göre bu ülkenin nehirlerindeki her üç erkek balıktan biri, kirlilik nedeniyle cinsiyet değiştiriyor. Doğum kontrol haplarında bulunan dişi hormonları, kanalizasyon yoluyla sulara karışıyor ve erkek balıklarda dişi üreme organlarının gelişimine yol açıyor. İncelenen 654 erkek sazandan 218’inde yumurtalık, yumurta ya da bozuk spermlere rastlanıyor. Çipura ve aynalı sazanlarda da aynı etkiler gözleniyor, ancak alabalık ve somon gibi göçmen balıklar nehir sularında fazla vakit geçirmediği için pek etkilenmiş görünmüyor. Bu değişimi geçiren balıkların artık üreme yeteneği kalmıyor. Üstelik çok az miktarda hormon, balığın cinsiyet değiştirmesine yeterli oluyor.
Hatta bazı araştırmacılar, bu hormonların içme sularına karışarak erkeklerde sperm sayısının azalmasına yol açtığından da kuşkulanıyor.
Fransız nehirlerindeki kimyasal atıklar da Fransız balıklarını efemineleştiriyor. Fransız Tarım ve Çevre Mühendisliği Araştırma Enstitüsü’nün Seine ve Rhone nehirlerinde yaptığı araştırmanın ardından geçen Nisan ayında yayınladığı rapora göre Paris ve Lyon yöresinde 20 ayrı bölgede yakalanan balıklarda kadınsı eğilimler tespit ediliyor. Erkek kefallerin testislerinde kadın üreme hücrelerine ve yumurta oluşumunda önemli işlevi olan vitellogenin adlı proteine bol miktarda rastlanıyor. Laboratuvarda kobay balıklar üzerinde yapılan deney, dişi hormonlarına maruz kalan balıkların karşı cinse özgü bir karakteristik geliştirdiğini kanıtlıyor.
Uzmanlara göre ambalaj ve deterjan atıkları gibi kimyasal maddeler sulardaki canlılar üzerinde hormon etkisi yapıyor. Hepsinden önemlisi balıklar, doğum kontrol hapında bulunan sentetik hormonlara maruz kalıyor.
YUMURTLAYAN ERKEK LEVREKLER
Son rapor ise daha geçen ay ABD’den geliyor. Washington’daki Potomac Nehri’nin erkek levrekleri yumurtlamaya başlıyor. Bu olay tamamen tesadüf eseri ortaya çıkarılıyor. Balıklarda lezyona rastlanması ve hayvanların kitleler halinde ölmesi üzerine bir araştırma başlatılıyor. Balıklar kesilip biçiliyor ama, lezyon ve ölümlere yol açan neden bulunamıyor. Bununla birlikte erkek levreklerin yüzde 42’sinin cinsel organlarında yumurtalar bulunuyor. Bu arada tavuk gübresinden östrojen atıklarının sulara karıştığı da tespit edildiğinden iki olay arasında hemen bağlantı kuruluyor. Potomac levreklerinin neden dişileştiği, halen üreme yeteneğine sahip olup olmadıkları henüz bilinmiyor. Ancak bir numaralı şüpheli kanatlı hayvanlardan ya da kanalizasyon yoluyla nehir sularına karışan hormonlar.
Amerikalı bilim adamları bugün balıkları etkileyen tehlikeli kimyasalların gelecekte insanların felaketi olabileceğini söylüyor. Ve bu tehlikeli kimyasallar sınıfına sadece sanayi atıkları, hormonlar girmiyor. Kanalizasyon yoluyla sulara karışan kafeinden türlü çeşitli ilaca kadar birçok madde şimdi test ediliyor. Acaba levrekleri transseksüel yapan bunlardan biri de olabilir mi diye.
ÇEKİRGE ETKİSİ
İşin kötüsü cinsiyet değiştiren kirlilik etkisi sadece nehirlerde görülmüyor, facia ta kutuplara kadar ulaşmış durumda. Norveç ve Kanadalı bilim adamlarının tespitine göre Kuzey Kutbu’ndaki kutup ayıları hermafrodit özellikler göstermeye başlamış. Her yüz ayıdan dördünde dişi ve erkek cinsel organları bir arada bulunuyormuş. Ayılardaki bu değişimin nedeni de DDT ve benzeri zehirli kimyasallar. Hikaye yine aynı; kadınlık hormonu etkisi. Peki bunlar kutup bölgesine nasıl ulaşıyor? Çekirge etkisiyle. Buharlaşan kimyasallar yeryüzünü dolaşıp çeşitli bölgelere konuyor, kuzey istikametli rüzgarlara kapılıp kutuplara düşüyor. Okyanuslar da azar azar taşıyor zehirli kimyasalları kuzeye.
Cinsiyet değiştiren hayvanlar listesi sadece balıklar ve ayılarla sınırlı değil. Florida’nın timsahları ve Kuzey Amerika’daki Göller Bölgesi’nin kuşları da yumuşamaya başlamış.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: herscher
Nerden kaça aldınız?
Birde ünlü bir kitap vardı,bir proföserün yazdığı,artık dünyada bazik değeri yüksek olan su bulmak zorlaşıyormuş,dünyanın suları asitlenmiş yani,eskiden mesela 10 Ph değerli sular varken,artık Amerikada Böyle sular bulunamıyormuş
Sularımızın kalitesi git gide düşüyor,asitli su sağlığa zararlı.Bu gün su için para veriyoruz,torunlarımız herhalde temiz hava için para verecekler yarın bir gün,kıyamet yakın...
Hatta geçen senemi ne bir zamanlar okumuştum,firmanın biri oksijen tüpleriyle evlere temiz oksijen satmaya başlamış bile...İleride parası olmayan nefes bile alamayacak ne acı.
quote:
Orijinalden alıntı: rudeboy07
quote:
Orjinalden alıntı: herscher
Nerden kaça aldınız?
Birde ünlü bir kitap vardı,bir proföserün yazdığı,artık dünyada bazik değeri yüksek olan su bulmak zorlaşıyormuş,dünyanın suları asitlenmiş yani,eskiden mesela 10 Ph değerli sular varken,artık Amerikada Böyle sular bulunamıyormuş
Sularımızın kalitesi git gide düşüyor,asitli su sağlığa zararlı.Bu gün su için para veriyoruz,torunlarımız herhalde temiz hava için para verecekler yarın bir gün,kıyamet yakın...
Hatta geçen senemi ne bir zamanlar okumuştum,firmanın biri oksijen tüpleriyle evlere temiz oksijen satmaya başlamış bile...İleride parası olmayan nefes bile alamayacak ne acı.
Alıntıları Göster
Her yüz ayıdan dördünde dişi ve erkek cinsel organları bir arada bulunuyormuş. Ayılardaki bu değişimin nedeni de DDT ve benzeri zehirli kimyasallar. Hikaye yine aynı; kadınlık hormonu etkisi. Peki bunlar kutup bölgesine nasıl ulaşıyor? Çekirge etkisiyle.
En sakatıda bu herhalde,ileride doğacak olan çocuklarımızın %4 te olsa çift organ ile doğma riski var,iğrenç midem bulandı.
Zaten türkiyede,1980 deki çernobil faciasından sonra karadenizde çift cinsel köyleri oluşmuş,televizyonda görmüştüm doğanlarda bir anormallik vardı,çift organa sahiplerdi vs.
Zaten makaledede;
Dünyanın havasıda suyuda bir tuhaf yazıyorduZaten şehirlerde her gün zehirli hava alıyoruz,kafamız tam kapasite çalışmıyor,keşke şu benzinli arabalar kaldırılsa artık
quote:
Her yüz ayıdan dördünde dişi ve erkek cinsel organları bir arada bulunuyormuş. Ayılardaki bu değişimin nedeni de DDT ve benzeri zehirli kimyasallar. Hikaye yine aynı; kadınlık hormonu etkisi. Peki bunlar kutup bölgesine nasıl ulaşıyor? Çekirge etkisiyle.
En sakatıda bu herhalde,ileride doğacak olan çocuklarımızın %4 te olsa çift organ ile doğma riski var,iğrenç midem bulandı.
Zaten türkiyede,1980 deki çernobil faciasından sonra karadenizde çift cinsel köyleri oluşmuş,televizyonda görmüştüm doğanlarda bir anormallik vardı,çift organa sahiplerdi vs.
Zaten makaledede;
Dünyanın havasıda suyuda bir tuhaf yazıyorduZaten şehirlerde her gün zehirli hava alıyoruz,kafamız tam kapasite çalışmıyor,keşke şu benzinli arabalar kaldırılsa artık
Alıntıları Göster
Yukarı.
quote:
Zaten makaledede;
Alıntıları Göster
Ben de bu konuya bir katkıda bulunmak istiyorum..
Bir dinlenme tesisinde şahit olmuştum..Firmanın ismini hatırlamıyorum ama bir 403 geldi tesise..Neyse yolcular falan indi..Otobüsü yıkayan eleman yıkadıktan sonra orta kapının yanındaki bagaj kapağını açtı..Orda büyük bir mavi bidon var belki dikkat etmişsinzdir..Eleman o otobüs yıkadğı pis hortumu bidonun içine soktu ve doldurdu..O bidon, zavallı yolcuların çay-kahve içtiği suyun bidonuymuş meğerse..O gün bugündür şayet mecburen küçük firmalarla seyahat edersem sıcak bir şey içmiyorum..
Bence siz de dikkat edin...
quote:
Orijinalden alıntı: maxu
Ben de bu konuya bir katkıda bulunmak istiyorum..
Bir dinlenme tesisinde şahit olmuştum..Firmanın ismini hatırlamıyorum ama bir 403 geldi tesise..Neyse yolcular falan indi..Otobüsü yıkayan eleman yıkadıktan sonra orta kapının yanındaki bagaj kapağını açtı..Orda büyük bir mavi bidon var belki dikkat etmişsinzdir..Eleman o otobüs yıkadğı pis hortumu bidonun içine soktu ve doldurdu..O bidon, zavallı yolcuların çay-kahve içtiği suyun bidonuymuş meğerse..O gün bugündür şayet mecburen küçük firmalarla seyahat edersem sıcak bir şey içmiyorum..
Bence siz de dikkat edin...
Alıntıları Göster
Türkiyede olağan karşılamak gerekir...Örnek olarak ,adam yazlığını yapıyor,ama lağımını denize akıtıyor fakat o denizde kendi b.kuyla yüzüyor adam
quote:
Türkiyede olağan karşılamak gerekir...Örnek olarak ,adam yazlığını yapıyor,ama lağımını denize akıtıyor fakat o denizde kendi b.kuyla yüzüyor adam
Alıntıları Göster
bende neden böyleyim diyodum artık işlenmiş su iççem
quote:
Orijinalden alıntı: DeliManyakAdam
bende neden böyleyim diyodum artık işlenmiş su iççem
Alıntıları Göster
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: DeliManyakAdam
Alıntıları Göster
la nediyonuz adammı seçiyonuz dalgamı geçiyonuz suyun sakası şunu bunu olurmu su sudur.
quote:
Orijinalden alıntı: E.A.K.K
la nediyonuz adammı seçiyonuz dalgamı geçiyonuz suyun sakası şunu bunu olurmu su sudur.
Alıntıları Göster
Biz soda iciyoruz :S fresha meyveli iciyorum normalide büyüklerim
quote:
Orijinalden alıntı: necroza
Biz soda iciyoruz :S fresha meyveli iciyorum normalide büyüklerim
Alıntıları Göster
biz arıtarak içiyoruz
testleri de var damacana su da baya kimyasal var gözlemlediğim kadarıyla
suyun markasıda hayat su
sonra işte çeşme suyunu arıtma makinesiyle temizleyerek içiyoruz