arkadaşlar akusta ile görüştüm. ısrarla B&W 300 serisinin, burda sizin önerdiğiniz sistemden kat kat iyi bi sistem olduğunda ısrar ediyor. B&W 300 ün hi-end bi ürün olduğunu, kolonların hepsinin aynı marka olması gerektiğini, aksi takdirde iyi performas alamayacağımı söylüyor. önerdiği sistem şu;
HARMAN KARDON AVR335 Dolby Digital DTS Amplifier PIONEER DV380 DVD Player DVD, VCD, CD, MP3 Player B&W DM 309S3 FRONT SPEAKERS 2Ad. B&W DM 303S3 REAR SPEAKERS 2Ad. B&W DMLCR 60S3 CENTER SPEAKER B&W ASW 300 ACTIVE SUBWOOFER
toplam montaj dahil 3.150.-USD fiyat çekiyorlar. ne dersiniz satıcı gazlamayamı çalışıyo?? yoksa KillForYou ve Affan83 ün önerdiği sistemi mi aliim?? hangisi daha performaslıdır??
Aslında çok doğru. B&W benim en sevdiğim markadır. akusta'ın fiyatları uygun diye duydum.sadece duydum. Sistemi kullanacak olan sizsiniz. dinleyin.
Kullanıcı görüşlerine başvurmanız güzel. B&W dm603s3 öneripte pişman olmayan tanımıyorum.çok iyi kolondur. 300 serisi raf tipi ve sevdiğim halde 600 serisine bakmanızı öneririm. yeni farkettim dm309 yer tipi hoparlör ve dinlemedim.açıkcası DM603s3 bana çok daha iyi geldi. onu mutlaka inceleyin.309 yerine 603s3 verirlerse set iyi. center olarak b&w cc6 s2 bakman önerimdir. ayrıca önerilen b&w set de çok iyi. lakin benim yukarda önerdiğim set kadar iyi değil. hatta amfi, kaynaklara bakınca. şunun şurasında topiği açtığınız gibi iddaalı sitem istiyorsan klipsch bakmalısın. zevkini, anlayışını bilemediğimden klipsch mutlaka dinlemelisin. b&w set büyük ihtimalle mid ağırlıklı full-range olacak.çok severim. bütçeye bakınca bence daha iyisini almak istersin.ama stereo ve müzik dinlemeyi seviyorsan B&W tercih edebilirsin. dinlemeniz şart. araba müziğini severseniz, film izlerken kurşun uçsun, helikopter patlasın daha çok seversen adres tek; klipsch takım. amfilere gelince önerdiğim amfiyi illa ki dikkate al. HK avr335 iyi amfihangisini alırsan çok memnun kalacaksın. benim tercihim avr-4306 olurdu. hk-335 in denon avr-2105 denk performans sunduğunu hatırlıyorum.
Son olarak eğer çok para vermeyeyim düşüncesine kapılırsanız sizi nispeten daha ucuza malocak sistemin de çok memnun edeceğini belirteyim. ayrı bir set ve uygun optimum fiyat-teknik surround yeterli olacağını belirteyim. ör. aukta ın önerdiği set ki o fiyata belki klipsch set alırsınız.o zamn boş ver b&w 300 serisini. veya 300 sersini alırsınız. yanına bir de cdm-7nt misal ve iyi bir entegre amfi ile keyfini sürersin. kolay gele.
Dali ile B&W sinemada aynı bana kalırsa. Klipsch ikisi ile kıyaslarsak bence klipsch deler. unutmadam klpsch mid de biraz eksik kalsa da kesinlikle müzik dinlenebilen hoparlör.
Merhaba Arkadaşım,
Ben de hemen konuya bir açıklık getiricem. Hem HI-FI hem de 5.1 konusunda deneyimli bir hoparlörden bahsedicem. Alman malı CANTON .http://www.canton.de web sayfasından da deteylı olarak inceleyebilirsin.
Böyle bir sisteme sahip olmak için zamanında bayağa araştırmıştım. Fuarlara katıldım. Bütün bu sistemlerin kalbi İstanbulda atıyor sizlerinde bildiği gibi . Benim de Ankarada olmam az da olsa maliyeti arttırdı. Sonuçta güzel bir sisteme sahip oldum.
Evimde yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum. En ufak bir sorunla karşılaşmadım. Subwoofer hariç diğerleri CANTON LE 109 serisi. Subwoofer da tercihim bass'ın yatay değilde dikey olarak çalışmasından yanayım. Bu konuda tercihimi Klipsch oldu.
A/V/R olarak DENON 1802 kullanıyorum. Tek sıkıntı kumandası onun dışında mükemmel ses ve kullanım kolaylıkları. Bu konuda Learning kumanda (Akıllı yada öğrenebilen bir kumanda) almanı sana tavsiye ederim . Çünkü bu sistemleri kullanmaya başladığında elinde en az 3 kumanda olucak. Öğrenebilir bir kumanda alırsan en azında tek kumandaya indirmiş olursun.
DVD Pioneer DV-444 DVD, VCD, CD, MP3 Player
Kablolama işini çok rahat çözersin. Fakat kaliteli kablo seçmen gerekiyor. Ses kalitesi için önemli diğer bir hususda DVD ve Anfi arasında Optik Kablo kullanman.
Kolay gelsin.
slm lar dostum. ilgine teşekkür ederim. B&W 600 serisi çok pahalı geldi, yaklaşık 6.000.-USD mertebelerinde.senden bir ricam daha olacak. yukarda daha önce sistemden beklentimi anlatmıştım. bu doğrultuda senin önerdiğin klipsch kolonlarla kurulcak sistemi tam olarak sipariş listesi şeklinde yazarmısın. anfi ne olmalı? subwoofwer? dvd?? kodlarıyla yazarsanız bi fiyat aliim. bunlar için nerden fiyat alabilirim?? zira bütçem max 3.500.-USD. yardımını bekliyorum.
Orjinalden alıntı: the_cantan
Aslında çok doğru. B&W benim en sevdiğim markadır. akusta'ın fiyatları uygun diye duydum.sadece duydum. Sistemi kullanacak olan sizsiniz. dinleyin.
Kullanıcı görüşlerine başvurmanız güzel. B&W dm603s3 öneripte pişman olmayan tanımıyorum.çok iyi kolondur. 300 serisi raf tipi ve sevdiğim halde 600 serisine bakmanızı öneririm. yeni farkettim dm309 yer tipi hoparlör ve dinlemedim.açıkcası DM603s3 bana çok daha iyi geldi. onu mutlaka inceleyin.309 yerine 603s3 verirlerse set iyi. center olarak b&w cc6 s2 bakman önerimdir. ayrıca önerilen b&w set de çok iyi. lakin benim yukarda önerdiğim set kadar iyi değil. hatta amfi, kaynaklara bakınca. şunun şurasında topiği açtığınız gibi iddaalı sitem istiyorsan klipsch bakmalısın. zevkini, anlayışını bilemediğimden klipsch mutlaka dinlemelisin. b&w set büyük ihtimalle mid ağırlıklı full-range olacak.çok severim. bütçeye bakınca bence daha iyisini almak istersin.ama stereo ve müzik dinlemeyi seviyorsan B&W tercih edebilirsin. dinlemeniz şart. araba müziğini severseniz, film izlerken kurşun uçsun, helikopter patlasın daha çok seversen adres tek; klipsch takım. amfilere gelince önerdiğim amfiyi illa ki dikkate al. HK avr335 iyi amfihangisini alırsan çok memnun kalacaksın. benim tercihim avr-4306 olurdu. hk-335 in denon avr-2105 denk performans sunduğunu hatırlıyorum.
Son olarak eğer çok para vermeyeyim düşüncesine kapılırsanız sizi nispeten daha ucuza malocak sistemin de çok memnun edeceğini belirteyim. ayrı bir set ve uygun optimum fiyat-teknik surround yeterli olacağını belirteyim. ör. aukta ın önerdiği set ki o fiyata belki klipsch set alırsınız.o zamn boş ver b&w 300 serisini. veya 300 sersini alırsınız. yanına bir de cdm-7nt misal ve iyi bir entegre amfi ile keyfini sürersin. kolay gele.
klipsh'in çok daha mükemmel modelleri var bence B&W'dan daha kaliteli bir set zaten birçok hi-fi dergisinde klipsh'in birçok hoparlörü en üst sıralarda
Onkyo,Yamaha,Denon veya Marantz avr ile Definitive yada Mirage bipolar speakerleri de düşünebilirsiniz. forumdaki ilk mesajım :)
B&W her zamn ilk tercihim olur ama duruma göre değişir. aamanOO liste şu şekilde yukarda yazdığım gibi.yalnız ben 5000$ sanıyordum.
klipsch rf-3 yada rf-35,(1çift) klipsch rf-25 yada ucuz olsun rf-15(iyidir) 1çift ve rf-center. klipsch-rw10 subwoofer. dvd denon-2910 av amfi denon avr-4306 denon amfi 2000yuro olarak biliyorum.
b&w 600 serisnin bu kadar pahalı olmasına şaşırdım açıkcası fiyatlar düşümüştü ve pahalı olsa bile bu kadar yüksek fiyat beklemiyordum. 6000$ seviyesine varan 600srisi içinde ki modeller hangisi? boş ver. 300 lü seriyi düşünebilirsin diycem ama bana kalırsa piyasayı iyice araştır.yavaştan kurasın amfi iki front ve subwoofer alırsın.örnek daha sonra center arka. bu arada klipsch biraz tuzlu fiyatı çıkabilir. en uygun en başarılı sistemi sorarsanız yamaha rx-v457 ve Tannoy mercury serisi ve center hoparlörler.yanına sony sa-wm40 veya pioneer sw-150; klipsch rw-10 subwoofer eklendiğinde harika olur. net önerimdir.bence. saygılar.
arkadaşlar. burda HK AVR335 e 1100usd çektiler. bu standarda göre klonları alcam. ancak ebay.com a bakıyorum kafayı yiicem. çok uygun fiyatlara inanılmaz amfi ler var. kullanım zevkimi bu topic te anlattım. ebay.com dan alışveriş yapma imkanım var. sipariş adresi olarak abd den bi arkadaşın adresi vercem. mart başında çantaya atcak getircek. planım bu. 1000usd ye burdan bi amfi alsam çok daha iyi, iddalı ne bulabilirim??. forumda önerilen çoğu markanın ebay.com da esamesi bile okunmuyo. en çok arama yapılan markalar mcintosh, carver, rotel, krell, marantz, nad, denon, yamaha die sıralanmış. siz marka model ne önerirsiniz.?? bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum!!!!!!!!!! özellikle affan killforyou ve tanışmadığımız amirallerim bi el atın pls. üst düzeyde sistem kullanıcıları, tecrübe edenler....
quote:
Orjinalden alıntı: aaman00
arkadaşlar. burda HK AVR335 e 1100usd çektiler. bu standarda göre klonları alcam. ancak ebay.com a bakıyorum kafayı yiicem. çok uygun fiyatlara inanılmaz amfi ler var. kullanım zevkimi bu topic te anlattım. ebay.com dan alışveriş yapma imkanım var. sipariş adresi olarak abd den bi arkadaşın adresi vercem. mart başında çantaya atcak getircek. planım bu. 1000usd ye burdan bi amfi alsam çok daha iyi, iddalı ne bulabilirim??. forumda önerilen çoğu markanın ebay.com da esamesi bile okunmuyo. en çok arama yapılan markalar mcintosh, carver, rotel, krell, marantz, nad, denon, yamaha die sıralanmış. siz marka model ne önerirsiniz.?? bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum!!!!!!!!!! özellikle affan killforyou ve tanışmadığımız amirallerim bi el atın pls. üst düzeyde sistem kullanıcıları, tecrübe edenler....
ya ben sana şu kadar söyliyim .. burdaki verecegin paraya e-bayden ve hatta amazondan cok daha iyi cihazlar alırsın ..
bahsettigin markalardan özellikle krell ve mcintosh çok çok üst seviye cihazlar... eger gercekten bu seviyelere çıkabiliyosan veya böyle bi niyetin varsa alternatif markalar olarak Accuphase, Jadis, TagMclaren veya Burmester gibi markalar var.... yanlız bunlar ciddi anlamda pahallı şeyler.. tıpkı krell ve Mcintosh gibi..
şahsen ben o kadar üst seviyeyi en azından home cinema icin gereksiz buluyorum .. ozellikle reciver icin yapılcak yatırımın en fazla onkyo nun 803 modeline veya denk bir marantz, denon .. ve belkide iyi bir Sony e yapılmasından yanayım .. . ama buna baglı olarak yapacagın hoparlor secimi tamamen sana kalmış bilşey..
marant ve denon olarak ne önerirsin?? tşk
Orjinalden alıntı: atoprak
ya ben sana şu kadar söyliyim .. burdaki verecegin paraya e-bayden ve hatta amazondan cok daha iyi cihazlar alırsın ..
bahsettigin markalardan özellikle krell ve mcintosh çok çok üst seviye cihazlar... eger gercekten bu seviyelere çıkabiliyosan veya böyle bi niyetin varsa alternatif markalar olarak Accuphase, Jadis, TagMclaren veya Burmester gibi markalar var.... yanlız bunlar ciddi anlamda pahallı şeyler.. tıpkı krell ve Mcintosh gibi..
şahsen ben o kadar üst seviyeyi en azından home cinema icin gereksiz buluyorum .. ozellikle reciver icin yapılcak yatırımın en fazla onkyo nun 803 modeline veya denk bir marantz, denon .. ve belkide iyi bir Sony e yapılmasından yanayım .. . ama buna baglı olarak yapacagın hoparlor secimi tamamen sana kalmış bilşey..
ben evimde marantzın cdp sini ve denonun pre-power çiftini kullanayorum ve oldukça memnunun .. fakat ne yalan söyliyim , iki marka ilede bir ev sineması tecrübesi yaşamadım. ben marantzı aldıgımda, marantz surround konusunda "nal" topluyordu ... denon ise her yıl eisa yi kapiyordu ...
hepsiinin fiyatları hakkında yorum yapamıcam ama denon avr 2805 marantz sr 7400 marantz 5500 yamaha 757se onkyo 603
gibi modeller okudugum kadarıyla , oldukça tutulan ve iyi seviyedeki reciverler..
quote:
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: atoprak ben evimde marantzın cdp sini ve denonun pre-power çiftini kullanayorum ve oldukça memnunun .. fakat ne yalan söyliyim , iki marka ilede bir ev sineması tecrübesi yaşamadım. ben marantzı aldıgımda, marantz surround konusunda "nal" topluyordu ... denon ise her yıl eisa yi kapiyordu ...
hepsiinin fiyatları hakkında yorum yapamıcam ama denon avr 2805 marantz sr 7400 marantz 5500 yamaha 757se onkyo 603
gibi modeller okudugum kadarıyla , oldukça tutulan ve iyi seviyedeki reciverler..
+1 Hatta birde DENON AVR 3805 ve ONKYO 803 de ilave edilebilir,ama Yamaha RX-V757'de harika Bunlardan imkanınız olanları dinleyin,kulaklarınızın en beğendiği hangisiyse onu almanız yerinde olacaktır Hoşçakalın,saygılar...
quote:
hop hop aman durun :)
Bidiğiniz gibi amerikada şebeke gerilimi 110v dur. ve ne yazıkki pek çok cihaz sadece 110v olarak gelir, yani türkiye de direkman fişe takıp çalıştıramazsınız. Biraz (belki çok fazla) uğraşla anfiler 220v ile çalışabilir, ancak aktif subların açılması sorun yaratabileceğinden böyle bir dönüştürme işini kesinlikle tavsiye etmem. Voltaj dönüşüm sorunu yaşamamak için almanya ya bakabilirsiniz, internetten oldukça uygun fiyatlar bulunabiliyor örneğin burada 1.5 milyar çekilen jbller orada 300 € altında. İlaveten ses sistemleri çantaya atıp getirilecek şeyler değildir, ben geçende dvd inceliğinde slim bir anfi aldım ama ambalajlı hali 18 kg geldi dolayısıyla şu anda arkadaşın garajında duruyor... 5.1 lerde durum daha vahim, ortalama bir ses sisteminin kutusu yaklaşk 1 metre boyunda ve 30 kg civarında olur, getirme işinin böyle bir lojistik sorunu var...
haklısın teme kardeşim başka bi çözüm bulmam lazım.
Üstat yeni nesil Yamaha Receiver lar çok iyi. Onkyo nun piyasada çok iyi fiyatlı aletleri var. Fakat performansları o kadar da iyi değil. Marantz her zaman en iyisi bana sorarsan. Eğer yanın bir de Tannoy hoparlör koyabilirsin çok iyi performans elde edebilirsin. Tannoy bir ara boldu ve fiyatları çok uygundu. Şu an bulabilirmisin bilmiyorum, ama mutlaka araştırmalısım. 5 x 100 W lık bi receiver yeterlidir ama en az 200 W lık bi sub la desteklemelisin. Tabi oturduğun yer müsaitse!
arkadaşlar salon ses sistemini çözdüm. önerileriniz çok faydalı oldu. herkese çok teşekkür ederim. benzer bir konuda daha yardımınızı almak istiyorum. ilgilenirseniz sevinirim. üst katta yatak odasına çalışma odasına banyo+saunaya son olarakta terasa olmak üzere tek bir merkezden kumanda edilecek, istendiğinde kullanılmayan ortamdaki kolonların sesinin kapatılabileceği, aynı zamanda yatak odasındaki tv yede bağlanacak, bir ses sistemine daha ihtiyacım var. tabi hemen bütçeyi soracaksınız. inanın hiç bir fikrim yok. minimum bütçeyle temiz net bi ses almak istiyorum sadece. illade rakam lazımsa MAKSİMUM 1500 ytl diim. %99 radyo ve cd dinlemek için kullanılacak. önerilerinizi belirtirken markanın yanında modelinide belirtirseniz sevinirim. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
tam hayallerimi yazmışsın @aaman00
bende bu hayalim için ufak bi araştırma yapmıştım zamanında. ama işin içinden çıkamayınca vazgeçtim. amfi, hoparlörler, kablolar, bağlantılar vs.. inan 1.500ytl tüm bunlar için çok az. temiz net bir ses için bu bütçenin çok üzerine çıkman gerek ne yazıkki. eğer bu isteğini kafaya koyduysan bence ilk önce bu işten gerçekten anlayan birilerine bir tespit yaptır ve buna göre isteğini şekillendir.
Selamlar,ben de bugünlerde bir sistem kurmaya çalışıyorum.Düşündüğüm amfiler;onkyo 603-703-803-TX-NR5000E;denon avr 4306-AVC-A11XV.Bunlardan özellikle tr.de varmı bilmiyorum ama onkyo TX-NR5000E ve denon AVC-A11XV'nin ne gibi +'ları olabilir?.Salon yaklaşık 6x15x4m,ancak sistemi kuracağım bölüm 6x7m'lik bölüm yani salon dikdörtgen fakat sitemi bir bölümüne kurucam.Hem sinema hem de müzik dinlemeye yönelik olarak ta bu düşündüğüm anfilere uygun hoparlörler jbl mi olacak.İstanbuldayım,bu gibi sistemleri ist.da nerelerde dinleyebilirim? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
şu anda herhangi bir ses sistemim yok. önerilerinize göre satın almayı gerçekleştireceğim.ince işleri devam eden bi inşaatım var. ses sistemi kuracağım oda söyle;
14mt x 7mt büyüklüğünde, 4 mt tavan yüksekliği olan bir salonum var. Salonun yarısına (7mt X 7mt lik kısmına) ses ve görüntü sistemi kurmaya çalışıyorum. salonun diğer yarısı açık mutfak ve yemek olarak düzenleniyor. TV olarak hoperlörsüz PIONEER PDP-506XDE 50" plazma aldım. Anfi, Tuner, DVD, Center, Subwoofer, vs.. lerle ilgili bisürü satıcıyla konuştum. Hepsi başka telden çalıyo. Bu konuda inanın hiçbir bilgim yok. Kafam karma karışık oldu. son olarak akusta kolonlarda B&W 300 serisi, anfide Harman Kodron, DVD de Pıoneer DV380K filan önerdiler. Forumlardan görüyorumki burdaki arkadaşlar satıcılardan çok daha bilgili ve tecrübeli. Bütçem 5000-6000YTL. Beklentim adam gibi film seyredebileceğim, adam gibi müzik dinleyebileceğim bi sistem kurmak. NASIL BİR SİSTEM ve NE ALMAMI ÖNERİRSİNİZ???
quote:
Orjinalden alıntı: Audiophile1
aaman00 sisteminiz nedir ?
Sayın aaman00 ve dr.amon Belirtmeliyim ki hem müzik hem sinemayı aynı anda başarıyla verebilen sistemler çok ender ve genellikle pahalı presessör- power kombinasyonları ile mümkün olmaktadır.Eğer müziği önemsiyorsanız alabileceğiniz en iyi receiver ve front speakerı almanızı tavsive ederim.Receiver tercihinizde stereo performansındaki başarısından dolayı Marantzı tavsiye ederim.Daha sonra Denon da iyi bir seçenek olabilir.Speaker olarak ben Monitor Audio veya JM Lab tercih ederdim.Dvd olarak çok beğendiğim Philips 720 modelini önerebilirim.Bu cihazın cd ve sacd performansı çok başarılı.B&W genel olarak başarılı ama Türkiye fiyatları abartılı.JBL ise BANA göre ilk yüz arasına giremeyecek bir seçenek.Ara bağlantılar ve speaker kablolarına da önem verilmeli. Sayın dr.amon receiver seçiminizi Denon dan yana kullanmanızı tansiye ederim.İstanbulda Extereme Audio da değişik speaker markalarını ve Marantz receiver ları dinleyebilirsiniz. Eğer uygun olursam dinlemede her ikinize de eşlik edebilirim.