Şimdi Ara

İDAALI SES ve MÜZİK SİSTEMİ önerisi yardımı rica ediyorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar. 14mt x 7mt büyüklüğünde, 4 mt tavan yüksekliği olan bir salonum var. Salonun 7mt X 7mt lik kısmına ses ve görüntü sistemi kurmaya çalışıyorum. TV olarak hoperlörsüz PIONEER PDP-506XDE 50" plazma aldım. Anfi, Tuner, DVD, Center, Subwoofer, vs.. lerle ilgili bisürü satıcıyla konuştum. Hepsi başka telden çalıyo. Bu konuda inanın hiçbir bilgim yok. Kafam karma karışık oldu. Özetle kolonlarda B&W 300 serisi, anfide Harman Kodron, DVD de Pıoneer DV380K filan önerdiler. Forumlardan görüyorumki burdaki arkadaşlar satıcılardan çok daha bilgili ve tecrübeli. Bütçem 5000YTL. Beklentim adam gibi film seyredebileceğim, adam gibi müzik dinleyebileceğim bi sistem kurmak. Kolonların hepsi aynı markamı olmalı? daha iyi bir performans için ne yapmam lazım? NE ALMAMI ÖNERİRSİNİZ??? tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekürler...

• Müzik ağırlıklımı olacak yoksa film ağırlıklımı?5000 ytl bütçeyle ister stereo anfi ile av yi ayrı alırsın isterse tek cihaz alır her ikisinide görürsün.Öncelik sırasını ve dinlediğin müzik türünü yazarsan daha kolay yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Müzik ağırlıklımı olacak yoksa film ağırlıklımı?5000 ytl bütçeyle ister stereo anfi ile av yi ayrı alırsın isterse tek cihaz alır her ikisinide görürsün.Öncelik sırasını ve dinlediğin müzik türünü yazarsan daha kolay yardımcı oluruz.
    Öncelikle ilginizee teşekkür ederim. sinema ve müziğin eşit ağırlıkta olması tercihim. ayrım yapamıyorum. müzikte tercihim rock, blues, jazz ve klasik müzik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaman00

Öncelikle ilginizee teşekkür ederim. sinema ve müziğin eşit ağırlıkta olması tercihim. ayrım yapamıyorum. müzikte tercihim rock, blues, jazz ve klasik müzik.

Alıntıları Göster
    A/V olarak onkyo marantz denon ya da yamaha alınabilir.Hoparlör olarakta b&w klipsich yada dali olabilir.Bu dediğim markaların ürünlerini dinleme şansınız varmı?Hangi ilde oturuyorsunuz?
  • quote:

A/V olarak onkyo marantz denon ya da yamaha alınabilir.Hoparlör olarakta b&w klipsich yada dali olabilir.Bu dediğim markaların ürünlerini dinleme şansınız varmı?Hangi ilde oturuyorsunuz?

Alıntıları Göster
    ist. da oturuyorum. söylediğin markaların bisürü modelleri var. birbiriyle uyumlu ve performanslı bi sistemi ürün kodlarıyla yazabilirmisin pls. forumlarda genelde jbl kolonları övüyorlar. B&W, JBL hangisi bana daha yarar??
  • quote:

ist. da oturuyorum. söylediğin markaların bisürü modelleri var. birbiriyle uyumlu ve performanslı bi sistemi ürün kodlarıyla yazabilirmisin pls. forumlarda genelde jbl kolonları övüyorlar. B&W, JBL hangisi bana daha yarar??

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aaman00

POP,ROCK ağırlıklı dinliyorsan JBL bu konuda en iyisi...!!
    Ama Klasik,Jazz senin için daha önemliyse,TRİANGLE,B&W,DALİ senin işini daha çok görür ve müzik tarzına göre çok büyük farklılık gösterir...
    Sebebi ise,JASS ve Klasik müziğin daha çok MİD ağırlıklı olmasıdır...
    Oysa JBL daha çok Bas ve Tiz ağırlıklıdır,yani POP ve ROCK vs...için birebir...
    Ancak eğer seste daha çok ayrıntı istersen(POP-ROCK için geçerli değil bunlar),mid sesleri daha yoğun istersen,özellikle klasik ve jazz müzik için B&W,Triangle ve Dali çok kaliteli kolonlar,ama Jazz ve Klasik için!!!Mesela DALİ BLUE serisinden 6006 çok kalitelidir
    Ama POP-ROCK diyorsan JBL'den iyisini bulamazsın...Seçimin JBL yönünde olursa NORTHRİDGE E-100 modeli kusursuz...
    Hoşçakal...

• quote:

Orijinalden alıntı: Affan

quote:

POP,ROCK ağırlıklı dinliyorsan JBL bu konuda en iyisi...!!
    Ama Klasik,Jazz senin için daha önemliyse,TRİANGLE,B&W,DALİ senin işini daha çok görür ve müzik tarzına göre çok büyük farklılık gösterir...
    Sebebi ise,JASS ve Klasik müziğin daha çok MİD ağırlıklı olmasıdır...
    Oysa JBL daha çok Bas ve Tiz ağırlıklıdır,yani POP ve ROCK vs...için birebir...
    Ancak eğer seste daha çok ayrıntı istersen(POP-ROCK için geçerli değil bunlar),mid sesleri daha yoğun istersen,özellikle klasik ve jazz müzik için B&W,Triangle ve Dali çok kaliteli kolonlar,ama Jazz ve Klasik için!!!Mesela DALİ BLUE serisinden 6006 çok kalitelidir
    Ama POP-ROCK diyorsan JBL'den iyisini bulamazsın...Seçimin JBL yönünde olursa NORTHRİDGE E-100 modeli kusursuz...
    Hoşçakal...

Alıntıları Göster
    Ayrıca film de izlemek istediğine göre,B&W çok sönük kalır,filmde keskin sesler alamazsın arkadaşım B&W ile,sesi boğar film izlerken,film söz konusu olduğunda yine JBL en iyisi aralarında
    Ancak bana kalırsa,aynı anda pop-rock-klasik-jazz dinleyen birisi olarak DALİ en başarılısı aralarında,yani hepsini birden dinlemek istediğin için söylüyorum...JBL ile JAZZ-Klasik tat vermez pek,B&W ve Triangle ile POP-ROCK tat vermez,ama her daldan,en ortalama performans verecek olan DALİ aralarında...
    Ama tabii bana sorarsan tercihim her zaman JBL dir
    Hoşçakalın,saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ayrıca film de izlemek istediğine göre,B&W çok sönük kalır,filmde keskin sesler alamazsın arkadaşım B&W ile,sesi boğar film izlerken,film söz konusu olduğunda yine JBL en iyisi aralarında
    Ancak bana kalırsa,aynı anda pop-rock-klasik-jazz dinleyen birisi olarak DALİ en başarılısı aralarında,yani hepsini birden dinlemek istediğin için söylüyorum...JBL ile JAZZ-Klasik tat vermez pek,B&W ve Triangle ile POP-ROCK tat vermez,ama her daldan,en ortalama performans verecek olan DALİ aralarında...
    Hoşçakalın,saygılar...

Alıntıları Göster
    slmlar ustadım. yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu işten iyi anlayanlardansınız. tafsiyenize uyacağım. bana anfiden dvd ye, bas dan center e kadar konple bi sistem önerirmisin lütfen. birbirleriyle uyumlu ürünler hangileridir? ürün kodları nelerdir? yardımın için tşk ederim....

• quote:

Hoşçakalın,saygılar...

Alıntıları Göster
    Dali iyi bir tercih olabilir.Affan83 ünde dediği gibi bence b&w sinema için iyi bir alternatif değil.Dali blue 6006 alınabilir bence.

Backlere wharfedale diamond 8.4

center da yine dalinin blue serisinde c1000

Güçlü basllar içinde jbl e-250 sub

A/V olarak onkyo sr-603 yeterli olacaktır.Anfi 5.1 değil ama sorun yaratacağını sanmıyorum

cdp olarak Ah! Njoe Tjoeb 4000 yada nad c521 bee

• quote:

Dali iyi bir tercih olabilir.Affan83 ünde dediği gibi bence b&w sinema için iyi bir alternatif değil.Dali blue 6006 alınabilir bence.

Backlere wharfedale diamond 8.4

center da yine dalinin blue serisinde c1000

Güçlü basllar içinde jbl e-250 sub

A/V olarak onkyo sr-603 yeterli olacaktır.Anfi 5.1 değil ama sorun yaratacağını sanmıyorum

cdp olarak Ah! Njoe Tjoeb 4000 yada nad c521 bee

Alıntıları Göster
    tşk ederim ustad. bi ricam daha olacak. önerdiğin ürünleri bi sipariş listesi şeklinde yazarmısın lütfen(marka, model kodları, adetleri, vs...). bunlardan başka bişiye ihtiyaç kalmıyor değilmi? bunları uygun fiyata nerden temin edebilirim? önereceğin yer bunların montajınıda yaparmı? kablolamada dikkat etmem gereken birşey varmı??

• quote:

tşk ederim ustad. bi ricam daha olacak. önerdiğin ürünleri bi sipariş listesi şeklinde yazarmısın lütfen(marka, model kodları, adetleri, vs...). bunlardan başka bişiye ihtiyaç kalmıyor değilmi? bunları uygun fiyata nerden temin edebilirim? önereceğin yer bunların montajınıda yaparmı? kablolamada dikkat etmem gereken birşey varmı??

Alıntıları Göster
    quote:

SİPARİŞ LİSTESİ :
    Önlere ; 1 çift DALİ BLUE 6006(çifti 1000-1200 YTL civarı) yada bir çift JBL NORTHRİDGE E-100(çifti 1500 YTL civarı)
    Arkalara ; 1 çift Wharfedale DİAMOND 8.4(çifti 330$ civarı)
    MERKEZE ; DALİ BLUE C1000 yada JBL EC-35 center(peşinde 400-450YTLcivarı)
    SUBWOOFER ; JBL E-250(peşinde 850-900 YTL)
    Diğerlerinin fiyatı hakkında bilgim yok pek ama ONKYO 603 de sanırım 1200-1300 civarı
    Hoşçakalın,saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 29 Ocak 2006 15:43:44 >

• quote:

quote:

SİPARİŞ LİSTESİ :
    Önlere ; 1 çift DALİ BLUE 6006(çifti 1000-1200 YTL civarı) yada bir çift JBL NORTHRİDGE E-100(çifti 1500 YTL civarı)
    Arkalara ; 1 çift Wharfedale DİAMOND 8.4(çifti 330$ civarı)
    MERKEZE ; DALİ BLUE C1000 yada JBL EC-35 center(peşinde 400-450YTLcivarı)
    SUBWOOFER ; JBL E-250(peşinde 850-900 YTL)
    Diğerlerinin fiyatı hakkında bilgim yok pek ama ONKYO 603 de sanırım 1200-1300 civarı
    Hoşçakalın,saygılar

Alıntıları Göster
    Bu arada,İstanbul'da bunları nereden temin edebilirsin bilemiyorum,KillForYou kardeşim bu konuda daha çok yardımcı olabilir,ancak İzmir'de Egemen elektronikte DALİ,Wharfedale ve ONKYO hariç hepsi mevcut,diğerleri başka mağazalarda,İzmir'den alacak olursanız eğer her türlü yardımcı olurum
    Aldığınız yerden gelip bunların montajını yaparlar dilediğiniz takdirde

• quote:

Bu arada,İstanbul'da bunları nereden temin edebilirsin bilemiyorum,KillForYou kardeşim bu konuda daha çok yardımcı olabilir,ancak İzmir'de Egemen elektronikte DALİ,Wharfedale ve ONKYO hariç hepsi mevcut,diğerleri başka mağazalarda,İzmir'den alacak olursanız eğer her türlü yardımcı olurum
    Aldığınız yerden gelip bunların montajını yaparlar dilediğiniz takdirde

Alıntıları Göster
    Bu arada KillForYou kardeşimin önerdikleri CD Player sanırım,ancak DVD player olarak,tüm alacaklarınız dışında elinizde kalan para tutarına göre SAMSUNG T-747(350 YTL civarı) süper bir DVD-Player,ardından PİONEER DV-380(300-350 YTL civarı) harika,en son olarak,elinizde fazla bütçe kalmadığı takdirde,f/p olarak Philips 720 SA(200-250 YTL arası) modeli gayet başarılı,ancak ilk olarak Samsung 747,ardından Pioneer 380,hemen ardından Philips 720

• quote:

Bu arada KillForYou kardeşimin önerdikleri CD Player sanırım,ancak DVD player olarak,tüm alacaklarınız dışında elinizde kalan para tutarına göre SAMSUNG T-747(350 YTL civarı) süper bir DVD-Player,ardından PİONEER DV-380(300-350 YTL civarı) harika,en son olarak,elinizde fazla bütçe kalmadığı takdirde,f/p olarak Philips 720 SA(200-250 YTL arası) modeli gayet başarılı,ancak ilk olarak Samsung 747,ardından Pioneer 380,hemen ardından Philips 720

Alıntıları Göster
    Ürünlerin spot yada garantili olması sizin için önemlimi?İki durum için de farklı yerler önereceğim.

DVD player olarakta bence Philips720 sa yeterli olacaktır.

• quote:

Ürünlerin spot yada garantili olması sizin için önemlimi?İki durum için de farklı yerler önereceğim.

DVD player olarakta bence Philips720 sa yeterli olacaktır.

Alıntıları Göster
    aradaki fiyat farkı %10 dan fazlaysa spot almayı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musandia

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    sistemi bütçesi yukarı çıkınca bence tüm setin serisi aynı!! olmalıdır.tonalite farkettirir.yoksa amfi için teknik olarak farklı marka-model tip farketmez.
    topikte izlenimime göre jbl pop,rock ta iyi olsa katılıyorum
    benimde önerim hem müzik hem surround klpsch rf-3 ve serisi. aynı reference serinin subwooferı. ve av receiver olarak denon
    yani denon avr
    klipsch rf-3 yada rf-35,(1çift)
    arka rf-25 yada-1çift- ucuz olsun rf-15(iyidir)
    ve rf-center. klipsch-rw10 subwoofer.
    dvd denon-2910
    av amfi denon avr-4306

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

sistemi bütçesi yukarı çıkınca bence tüm setin serisi aynı!! olmalıdır.tonalite farkettirir.yoksa amfi için teknik olarak farklı marka-model tip farketmez.
    topikte izlenimime göre jbl pop,rock ta iyi olsa katılıyorum
    benimde önerim hem müzik hem surround klpsch rf-3 ve serisi. aynı reference serinin subwooferı. ve av receiver olarak denon
    yani denon avr
    klipsch rf-3 yada rf-35,(1çift)
    arka rf-25 yada-1çift- ucuz olsun rf-15(iyidir)
    ve rf-center. klipsch-rw10 subwoofer.
    dvd denon-2910
    av amfi denon avr-4306

Alıntıları Göster
    arkadaşlar akusta ile görüştüm. ısrarla B&W 300 serisinin, burda sizin önerdiğiniz sistemden kat kat iyi bi sistem olduğunda ısrar ediyor. B&W 300 ün hi-end bi ürün olduğunu, kolonların hepsinin aynı marka olması gerektiğini, aksi takdirde iyi performas alamayacağımı söylüyor. önerdiği sistem şu;

HARMAN KARDON AVR335 Dolby Digital DTS Amplifier
    PIONEER DV380 DVD Player DVD, VCD, CD, MP3 Player
    B&W DM 309S3 FRONT SPEAKERS 2Ad.
    B&W DM 303S3 REAR SPEAKERS 2Ad.
    B&W DMLCR 60S3 CENTER SPEAKER
    B&W ASW 300 ACTIVE SUBWOOFER

toplam montaj dahil 3.150.-USD fiyat çekiyorlar. ne dersiniz satıcı gazlamayamı çalışıyo??
    yoksa KillForYou ve Affan83 ün önerdiği sistemi mi aliim?? hangisi daha performaslıdır??

• quote:

arkadaşlar akusta ile görüştüm. ısrarla B&W 300 serisinin, burda sizin önerdiğiniz sistemden kat kat iyi bi sistem olduğunda ısrar ediyor. B&W 300 ün hi-end bi ürün olduğunu, kolonların hepsinin aynı marka olması gerektiğini, aksi takdirde iyi performas alamayacağımı söylüyor. önerdiği sistem şu;

HARMAN KARDON AVR335 Dolby Digital DTS Amplifier
    PIONEER DV380 DVD Player DVD, VCD, CD, MP3 Player
    B&W DM 309S3 FRONT SPEAKERS 2Ad.
    B&W DM 303S3 REAR SPEAKERS 2Ad.
    B&W DMLCR 60S3 CENTER SPEAKER
    B&W ASW 300 ACTIVE SUBWOOFER

toplam montaj dahil 3.150.-USD fiyat çekiyorlar. ne dersiniz satıcı gazlamayamı çalışıyo??
    yoksa KillForYou ve Affan83 ün önerdiği sistemi mi aliim?? hangisi daha performaslıdır??

Alıntıları Göster
    Türkiye'den harman kardon alınmaz.Her zaman daha ucuza aynı performansı veren alternatifleri vardır.

Bu iş ile uğraşan arkadaşlarımın neredeyse tamamı farklı marka hoparlörler ile sistemlerini oluşturdular.

Ayrıca montaj işini düşünme, ben sana msn den anlatırım.Gözünde büyüttüğün kadar zor bi iş değil.

Jamolara gelince 5 milyar bütçeli bir sisteme ben şahsen jamoyu sokmam.

Beşiktaşta can hi-fi ıda ziyaret etmenizi öneririm.Ajandam yanımda olmadığı için size spot mağaza adres ve telefonları veremiyorum maalesef.Ama doğu bank sirkeci civarında onlarca mağaza bulabilirsiniz.

• quote:

Türkiye'den harman kardon alınmaz.Her zaman daha ucuza aynı performansı veren alternatifleri vardır.

Bu iş ile uğraşan arkadaşlarımın neredeyse tamamı farklı marka hoparlörler ile sistemlerini oluşturdular.

Ayrıca montaj işini düşünme, ben sana msn den anlatırım.Gözünde büyüttüğün kadar zor bi iş değil.

Jamolara gelince 5 milyar bütçeli bir sisteme ben şahsen jamoyu sokmam.

Beşiktaşta can hi-fi ıda ziyaret etmenizi öneririm.Ajandam yanımda olmadığı için size spot mağaza adres ve telefonları veremiyorum maalesef.Ama doğu bank sirkeci civarında onlarca mağaza bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    tşk KillForYou. şu satıcılarla irtibat adreslerini yada tellerini yazarsan çok yardımcı olmuş olursun. ilgine teşekürler!!!

• quote:

tşk KillForYou. şu satıcılarla irtibat adreslerini yada tellerini yazarsan çok yardımcı olmuş olursun. ilgine teşekürler!!!

Alıntıları Göster
    BOSE
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.