Şimdi Ara

Araç Ses Sistemi Yardım Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç ses sistemi konularına merak saldım bu aralar.

C4 2015 araç sahibiyim aracımda çin işi Px5 android multimedya ekranı mevcut. Stock hoparlörleri kullanıyorum.

Ön kapı hoparlörleri 16 cm, arka kapılar 13 cm boyutundalar, araç ön göğüsünde de tweeterlar mevcut.

Amacım hoparlörlerden temiz berrak ses almak ve çok yer kaplamayan subwoofer.

1.Temiz ses demek komponent ve koaksiyel demek midir ? Eğer öyleyse bu hoparlörlerin yanı sıra birde midrange almak hem kaliteli hem yüksek ses almak anlamına mı gelir ?

2.Esnaflardan ses sistemi yorumu aldığımda bir çoğu kapılara midrange öneriyor arkayada bir subwoofer attıkmı tamamdır diyorlar. Bu temiz bir ses verir mi ?

3.Carvocal gibi kurumsal bir yerden yorum alınca kendileri bana fiyat teklifi verdi onu ek olarak resmini koyacağım,onlarda tam tersi midrange nin adı bile geçmiyor koaksiyel ve komponent hoparlör tercih ediiyorlar. Bu mudur sağlıklı berrak temiz ses ? Eğer buysa bu tip parçaları kendim temin etsem esnaf ses sistemciler bunların montajını yapar mı ?

4.Bazı arkadaşlarda tweeterı ön göğüse değilde kapılara hoparlörlerin kenarına iliştirmeye çalışıyor. Bu nasıl fikir ?

5.Böyle benim gibi büyük beklentisi olmayan birine araç yalıtımı şart mıdır ?

6.En güzel kombin nasıl olur ?

Tweeter + Midrange + Midbass +Subwoofer

Tweeter + Komponent veya Koaksiyel + midrange + Subwoofer

Tweeter + komponent + Koaksiyel + Subwoofer

7. Beklentilerimi anlatınca Carvocal 22 Binlira fiyat çekti , esnaflarda 7-14 arası. fiyat çekiyor. carvocal in tecrübesi bana daha güvenilir geldi açıkçası ama abartı geldi fiyatı da ne dersiniz ? 22K lık bir sistem mi bu gerçekten ? Esnaflardan daha iyi sistem toplayamaz mıyız ?

Bu konular en başta hobiyle başlar daha sonra profesyonel olmaya kadar gider. Bu konularda severek yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var arkadaşlar.

Zaman ayırıp cevaplayabilecek herkese çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal_3462 -- 31 Mayıs 2023; 12:26:8 >

• Kartal_3462 K kullanıcısına yanıt
    sizin beklentiniz doğrultusunda aracınıza midrange takmayın. component demek 1 adet woofer, 1 adet tweeter ve 1 adet crosoverdan oluşan sistemdir. siz ön kapıya component takacaksınız. arka kapıya da coaxiel takacaksınız. bagajada 25cm slim kabin subwoofer koyacaksınız. carvocalin verdiği liste benim listeme yakın, ama ben 5 kanal amfi ile tüm sistemi amfiye giriyorum. onlar muhtemelen arka kapıları teypden besleyecekler.
    ben ön kapılara Audison 165p
    Arka kapılara Audison apx 6.5
    Subwoofer olarak Dls mcv 10 + slim portsuz mdf kabin.
    Kablo seti Forx 4ga.
    Reiss 5080 5 kanal amfi.
    yalıtım tabi ki iyi olur, ama bütçeyi aşarsa yalıtımı iptal edin.
    carvocalin verdiği fiyat normal. benim önerdiğim sistem ise daha yüksek sesi bozmadan verebilir. Carvocal in işçiliği iyidir. eğer dediğim parçaları sen dışardan aldığında işçilikle takmayı kabul ederlerse orada yaptırabilirsin.
    tweeterları ön göğüsteki kendi yuvasına koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 20 Mayıs 2023; 20:36:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Golf 2016 aracım var. Teypten beslenen hoparlör düşünüyorum. Fabrikasyon hoparlörler gibi bas ve temiz ses alabileceğim hoparlör tavsiyesi yapabilirmisiniz?
    Teyp golf 7.5 teybi. Teypte yükseltme yaptığımdan fabrikasyon hoprlörler son sese yakın bir yerden sonra tizler kısılıyor. Rms dsha yüksek bir hoparlör seti sorunu çözer diye düşünğyorum. Sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrRush kullanıcısına yanıt
    sonradan takılan aftermarket ürünler amfisiz beslendiğinde mid ve tiz anlamında iyileşme sağlarken bass anlamında kayba neden oluyor. eğer kapılara kaliteli yalıtım yaparsanız bu sorun bir nebze azalabilir. bu durumu bilerek kolonları değiştirin. önlere Alpine 17cs, arkalar Alpine 17c2 konulabilir. ilerde amfi konulacaksada amfiye girebilirler.

• Alpine kullandım daha evvel ve memnun kaldım.
    Amfi düşünmüyorum.
    Mid bass dedikleri nedir? Amfiye ihtiyaç duyar mı? İhtiyaç duymayan modelleri var mı? Teypten beslenebilecek.
    Arka kapıda performansı nasıl olur sizce?
    Önde alpine spg 17c2 arkada mid bass şeklinde mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrRush -- 24 Mayıs 2023; 12:41:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrRush kullanıcısına yanıt
    mid bass, bass ağırlıklı çalan hoparlördür. subwoofer değildir. 80hz ile 400hz arası sesleri daha iyi verebilir. tam performans verebilmesi için doğru hacimli kabine ve doğru frekansların hoparlörlere gönderilmesine ihtiyacı vardır. arka kapıda sadece midbas kullanılmasını önermem. örneğin arabaya 3 yol aktif sistem yapacak olsanız, o sistemin bir parçası olarak mid bass karakterli hoparlör kullanılması uygun olur. tek başına mid bass dinlediğinizde ses boğuk olarak duyulur. arka kapılara coaxiel karakterli hoparlör koymak bu nedenle tercih edilir, coaxiel hoparlörler full range çalışırlar. amfi konulmayacaksa ilk mesajda dediğim hoparlörler yine de iyi tercih olur, ama sistemden amfisiz ve subwoofersız bass ses alabilmeniz için kapılara yalıtım yapmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 24 Mayıs 2023; 20:1:58 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam yorumunuz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç ses sitemi Hk yardım.
    10 ay önce açıldı
    Ses sistemi hakkında tavsiye
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Carvocal İşçiliği , aracını seven daha donanımlı bir yere gitsin ( Kartal Bayisi )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.