Şimdi Ara

iData İtalya Randevu Bilgilendirme Botu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
7
Favori
7.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2 ay önce arkadaşımın pasaportunu almak için Altunizade iData'ya gittik. Cıkarken içeri 2 tane 30 larında erkek girdi. Ellerinde sadece pasaportları var. Güvenliğe "vizeye başvuracağız, başvuru nereden yapılıyor?" diye sordular. Güvenlik, randevunuz var mı? Evraklarınız nerede gibi sorular sordu. Ne randevu var, ne evrak. Ölesine gelmişler. Siz istediğiniz sonucu çıkartın. :)

• cleanton kullanıcısına yanıt
    Bakın ben sizin düşüncenizi değiştirmek ya da tezinizi çürütmek için uğraşmıyorum. Uzun zamandır okuyorum, gözlemliyorum ve ben de saatlerce uğraşıp randevu alamayanlar grubundan olduğum için konuyla yakinen ilgileniyorum. Siz bi acente sahibi olabilirsiniz ya da konsolosluk çalışanı vs bu kadar kesin konuşmanızın kaynağı nedir bilmiyorum ama ben araştırdığım, okuduğum kadarını analiz/sentez yaparak yorumluyorum. Kaldı ki ülkemizde kaç kişi ulaşmak istediği şeyleri hakkıyla elde edip, uğraştığı yerlere hakkıyla ulaşıyor? Haksız imtiyazlar, rüşvet vs her yerde olduğu için yazdıklarınıza inanmak çok zor maalesef. Yani yazdıklarınızı kabullenememekle beraber aslında haklı olmanızı umuyorum, -keşke demeyi sevmesem de- dediğiniz gibi olsa keşke. Çok fazla komplo teorisi var ve moral bozuyor. Muhtemelen çoğu ülkede zorluk çıkıyodur ama bunlar da ortadoğu ülkeleri falandır diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mythlous kullanıcısına yanıt

Bu durumda düşünce bir işe yaramaz. "Ben böle düşünüyorum" şeklinde bir yaklaşım olamaz. Okuduklarınız hep bir takım insanların yazdığı "düşünceler". Dediğiniz gibi bir takım kişilere imtiyaz yapılsa konsolosluklar altından kalkabilir mi? Zaten bu durum sadece Türkiye'de yaşanmıyor. Dünyanın her yerinde vize sorunu yaşanıyor. Küresel bir durum söz konusu.

Sadece düşünceler değil bence çünkü insanlar deneyimlerini paylaşıyor. %80’e %20’dir oran, yani yazılanların %20’sidir “düşünce” kısmı. Daha önce de yazdığım gibi şikayet var sitesinde belki 5.000-10.000 arası ticket vardır idatayla ilgili, insanlar deneyimledikleri ve çözemedikleri, çözmek istedikleri konuları paylaşıyor sonuçta. Ülkemiz de savaş sonrası göçmenlik konularında milyonları sınırları içine aldığı için vize konularında negatif ayrımcılık yaşadığımız aşikar.

Ben imtiyaz kısmına cevap yazıyorum. Diğer konulara girmedim hiç. Elbette insanlar tecrübelerini yazıyor. İmtiyaz ile ilgili kimin ne tecrübesi olmuş? İmtiyaz ile ilgili yazılanların hangisi tecrübe sonucu yazılmış?

Görüştüğüm bir vize danışmanı kurumsal anlaşmalı acentalar için ayrılan belirli kotalar olduğunu söylemişti, bu bir imtiyaz değil midir? Yurtdışı tur için görüştüğüm firmanın çalışanı da vizeyi sizin adınıza biz alacaksak turdan 1 ay önce evrakları bize teslim etmeniz yeterli demişti 1 ayda alabileceğinin garantisini neye göre veriyor? sosyal medyada da 3 gün, 7 gün, 15 gün içinde vize garantisi veren danışman firmaların güvendiği bir şeyler olmalı? Bunlar da imtiyazdır. Garantörü kimdir? Nedir? Neye göre garanti edebiliyor? Nasıl olmayacak birşeyi garanti edebilir bu kadar firma? İnsan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythlous -- 14 Nisan 2025; 13:46:20 >
  • Bot çalışıyormuş acaba en son 15 martta bilgi vermiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İki sene önce olabilir. Artık yok öyle şeyler. Kurumsal anlaşmalı acenta ne demek? Kurumsal anlaşma kimler arasında yapılmış veya yapılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 14 Nisan 2025; 16:42:39 >
    İdata vs X Tur. İdata konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş resmi bir kurum ya hani. Karşısına da turizm bakanlığına kayıtlı, resmi acenta belgeli yurtdışı tur düzenleyen kurumları koyabiliriz mesela. 2 yıl önce yapılabilen işler ne oldu da 2 yıldır yapılamaz hale geldi acaba?

• iData zaten Almanya ve İtalya'nın başvuru kabul firması. Bir çok vize türünde onlar üzerinden başvuru yapılıyor. Herkes iData ya başvurmak zorunda. Acenta veya danışman firma değil. Vize işlemlerinin ilk adımını başlatan firma. Konsoloslukların sekreterliği gibi düşünmek lazım. Evrakları konsolosluğun istediği formatta toplayıp konsolosluğa gönderir, başvurularda hata varsa onları düzeltir. Vize red olduğu zaman ücretsiz ikinci başvuru yapamazlar, ya da vize garantisi veremezler...

İki yıl öncesine kadar vize randevu sorunu olmazdı, randevuyu 1 hafta sonraya alabilirdik. Redler bu kadar yüksek miktarda değildi. Sonrasında birden sertleştirler. İlticalar ve kaçak göçmenler artınca böyle oldu veya başka şeyler de oldu. Tamamen siyasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 14 Nisan 2025; 20:52:2 >
    İdata V(er)S(us) “X” Tur(izm) yazdım zaten ben de, evet idata, vfs gibi firmaların işlevlerini biliyorum. İdatanın acenta ya da danışman firma olmadığını da biliyorum öyle birşey de yazmadım. İki yıl öncesine kadar farklı durumların olabildiğinden bahsederken şimdi farklı yere zıpladı konu. Evet ilticalar, kaçak göçmenler, Türk vatandaşlığı verilen farklı ülke vatandaşlarının avrupa ülkelerine ilticaları esas neden ama biz gelişme ve sonuç kısmını tartışıyoruz. Ben de 10 yıl önce amerika vizesi aldım hala devam ediyor mesela ilk yurtdışı seyahatimdi, hiç zorlanmadan direkt almıştım, şimdi amerika vizesi için 2027’lere randevu verildiğinden bahsediliyor.

• X Tur yazarken ne demek istediğiniz anlaşılmıyor. Daha anlaşılır yazmak lazım. Konu farklı bir yere zıplamadı. İki sene öncesinden bahsederken ne demek istediğimi yazdım. İki sene öncesine göre değişenleri yazdım. Değişen dünyada kurallar da değişiyor. Amerikan vizesi de artık zor mu değil mi bilmiyorum ama geçenlerde arkadaşım 18 ay sonrasına randevu aldı.

Benim tek itirazım imtiyaz yazınızın imtiyaz kısmı ile ilgiliydi.

• merhaba bot çalışmıyor

• Çok teşekkürler. Bot çok iyi çalışıyor 1 saat önce uyarı mesajı geldi. direk girdim ve İtalya için randevuyu aldım :D .Emeklerinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORKUN AHMET -- 21 Nisan 2025; 18:16:18 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.