< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İddia: Yeni nesil iPad Pro modelleri LCD ekrana sahip olacak (2. sayfa)
-
-
Oled yanıyor epıl koymaz o ekranı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ee iPhone'a koyuyor diyecektim ama sonra okuduğum makalelerde ekranın ebadının da mühim olduğu aklıma geldi. Hala çözülemedi mi o problem?
-
Bu arada o çirkin küfür için beni affetmeni istiyorum. Dediğim gibi kendime yakışmayan bir şey, en azından sesli olarak. Diğer söylediklerimin arkasındayım tabii.
Notuma kaç verdin; merak ettim? :D
-
Oled işi stoklar bitince bitecek, sorunlu ve yanıyor, sorun çıkarmayan yanmayan uzun ömürlü micro led daha iyi ve geçiş ona yapılıp hızlandırılacak, internette detaylı araştırma yapıp oled vs micro led farklarına bakabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim. Şu an Samsun kullanıyorum. sAmoled ile oled de farklı zannedersem. iPhone'daki Oled daha farklıydı. Hatta samsungdan ona geçince bir müddet ekrana alışma evresi geçirdim.
-
OLED türü paneller dışında neredeyde tüm paneller LCD zaten. En eski nesilde fluoresan aydınlatma vardı, daha sonra LED aydınlatma geldi, sonra da local dimming adı altında kenardan değil de matris şeklinde LED lambalar ile aydınlatma geldi. Bu array şeklinde LED matris işinin suyu çıkınca firmalar kaç x kaç LED koyduklarını yazmamaya başladılar hatta aynı modeli değişik pazarlarda değişik LED sayısıyla satmaya başladılar, misal olarak Amerika'da satılan üründe 32x18 LED varken Türkiye'ye gönderilen modelde 24x12 LED olabiliyordu. Mini ve Micro LED dediğimiz LCD ekranlarda LED sayısı daha da artılmış durumda. Kontrast artarken çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor bu teknoloji, sonuçta piksel bazında aydınlatma sunmadığı için tam siyah üzerinde çok parlak nesneler hareketli ise hale vs artefaktlar ortaya çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevindim bu habere artık ekranda ölü pikseller olmucak ipad pro 3.4.ve5. nesilleri kullandım hepsinde ekranda pikseller öldü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X