Şimdi Ara

İddiayı Türk Pilotları Kazandı.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
16.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gecomert

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Yalan bence bir kere buna tsk kesinlikle izin vermez o pilotlar helikopterlerden çok daha pahalı bunu biliyorlardır

niye amerikalı pilotlar seni hayal kırıklığına uğrattı da olan olaya mı inanamıyorsun ?

yahu size açık bir soru sordum ben !!!

başka ters dönmüş black hawk gören insan evladı var mı aranızda ?????????????????????????????????????????

yukarıda canlı kanıtı var yalan diyorsunuz be..

dostum düşen uçağı at emri gelipte atmayıp kurtaran fakat ceza yiyen pilot biliyorum ben f4 pilotu kendisi

• quote:

bu olay doğrudur..

sen diyosan doğrudur
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Yalan bence bir kere buna tsk kesinlikle izin vermez o pilotlar helikopterlerden çok daha pahalı bunu biliyorlardır

niye amerikalı pilotlar seni hayal kırıklığına uğrattı da olan olaya mı inanamıyorsun ?

yahu size açık bir soru sordum ben !!!

başka ters dönmüş black hawk gören insan evladı var mı aranızda ?????????????????????????????????????????

yukarıda canlı kanıtı var yalan diyorsunuz be..

aynen ! hatta yukarida bir arkadas maket yapri guzelim skorskyi

• güzel bir ps diyorum o helikopterin pilotunun düşmüş olması gerekir helikopterde uçak techizatı yok bildiğim kadarıyla
  • Bir helikopter için 40 takla atıyoruz yav..
  • helal olsun aslanıma
  • oldu olmadı demiyorum

ama o pilot aşağı düşerdi diyenler, tsk böyle bir deneme yapılacağı zaman pilotu sabitlemeyecek kadar saf mı
  • bi arattım böyle bişey hiçbir yerde yok ama helikopterler takla atabiliyormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Can !

bi arattım böyle bişey hiçbir yerde yok ama helikopterler takla atabiliyormuş

marifet onu attırmaktaa
  • Helikopterde 'Jandarma' yazıyor
  • iddia olayını bilmiyorum ama sikorsky ları dünyada en iyi kullanan pilotlar Türk pilotları...

hatta bi haberde göstermişlerdi.Helikopterin kullanma kılavuzunda olmayan manevraları yapabiliyorlar diye...

ayrıca başka forumda şöe yazmışlar...

Bu fotograf 90'ların başında Ankara'da, Türk pilotları ile Sikorsky firması yetkililerinin girdiği bir iddia sonucu çekildi. Pilotlarımız Sikorsky S-70'e ters uçuş yaptırabileceklerini iddia ettiler, Sikorsky yetkilileri ise helikopterin bu denli ağır bir manevrayı kaldıramayacağını savundu. Sonuçta iki taraf bir çeşit iddiaya girdi. Pilotlar ters uçuşu gerçekleştirdi, ancak helikopter bir daha iflah olmadı. Sikorsky de bu helikopterin yerine yeni bir tane hediye etti ve bu fotografı uzun süre reklam kampanyalarında kullandılar...

http://www.airweb.faa.gov/Regulatory_and_Guidance_Library/rgAD.nsf/0/d6f720c84d409a6286256b27004967c0

buda resimdeki helikoptere ait resmi belge...

buda kaynak...

http://trmilitary.com/forum/viewtopic.php?t=3913&postdays=0&postorder=asc&start=15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 12 Ağustos 2008; 1:56:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Blitzkrieger

iddia olayını bilmiyorum ama sikorsky ları dünyada en iyi kullanan pilotlar Türk pilotları...

hatta bi haberde göstermişlerdi.Helikopterin kullanma kılavuzunda olmayan manevraları yapabiliyorlar diye...

ayrıca başka forumda şöe yazmışlar...

Bu fotograf 90'ların başında Ankara'da, Türk pilotları ile Sikorsky firması yetkililerinin girdiği bir iddia sonucu çekildi. Pilotlarımız Sikorsky S-70'e ters uçuş yaptırabileceklerini iddia ettiler, Sikorsky yetkilileri ise helikopterin bu denli ağır bir manevrayı kaldıramayacağını savundu. Sonuçta iki taraf bir çeşit iddiaya girdi. Pilotlar ters uçuşu gerçekleştirdi, ancak helikopter bir daha iflah olmadı. Sikorsky de bu helikopterin yerine yeni bir tane hediye etti ve bu fotografı uzun süre reklam kampanyalarında kullandılar...

http://www.airweb.faa.gov/Regulatory_and_Guidance_Library/rgAD.nsf/0/d6f720c84d409a6286256b27004967c0

buda resimdeki helikoptere ait resmi belge...

buda kaynak...

http://trmilitary.com/forum/viewtopic.php?t=3913&postdays=0&postorder=asc&start=15

biz diyoruzda anlatamıyoruz ki !!!!!

acaba farklı bişey mi söyledim yukarıda ben...?

sanada teşekkür ederim arkadaşım..

• adamlar heli yi yapmış biz takla attırmışız çok mu
  • aynı forumda
    quote:

kaynağını gözden geçirmende fayda var açıkçası, babam ilk jandarma blackhawk pilotlarından ve bakım şeflerindendir. anlattığına göre bu hadiseenvantere girişi şerefine yapılmış gösteri uçuşunda yapılmıştır. bu kesinlikle yasaktır. ayrıca bu helikopterde hiçbir sorun meydana gelmemiş ancak daha sonra kırıma uğramıştır. yan ibu helikopterdeki ikinci pilotun yakın arkadaşı olmasa yazmazdıma ama bi bakıma eminim. herhangi bir s-70 reklamında kullanılmamıştır. dediğim gibi yasak bir hareket ancak olay gerçekleştikten kısa süre sonra birkaç dergiye kapak olmuştur. ancak ortada bir iddia falan yoktur. bu arada airworthiness testi fabrika çıkışı sonrası yapılan sertifiye edilip garantilenmesi için düzenlenen bir testtir. ayrıca blackhawklar 90'ların ortalarında değil 1988'de girdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Can !

güzel bir ps diyorum o helikopterin pilotunun düşmüş olması gerekir helikopterde uçak techizatı yok bildiğim kadarıyla

hiç mi takla atan heli görmedin.Onu da geç pilotun hiç bir şekilde koltuğa sabitlenmeden uçması sana mantıklı geliyor mu ? arabalarda bile takacak kemer varken ..Herşeye ps demeseniz şaşarım.

İddiayı Türk Pilotları Kazandı..

• quote:

Orjinalden alıntı: NiQuitinCQ

aynı forumda
    quote:

kaynağını gözden geçirmende fayda var açıkçası, babam ilk jandarma blackhawk pilotlarından ve bakım şeflerindendir. anlattığına göre bu hadiseenvantere girişi şerefine yapılmış gösteri uçuşunda yapılmıştır. bu kesinlikle yasaktır. ayrıca bu helikopterde hiçbir sorun meydana gelmemiş ancak daha sonra kırıma uğramıştır. yan ibu helikopterdeki ikinci pilotun yakın arkadaşı olmasa yazmazdıma ama bi bakıma eminim. herhangi bir s-70 reklamında kullanılmamıştır. dediğim gibi yasak bir hareket ancak olay gerçekleştikten kısa süre sonra birkaç dergiye kapak olmuştur. ancak ortada bir iddia falan yoktur. bu arada airworthiness testi fabrika çıkışı sonrası yapılan sertifiye edilip garantilenmesi için düzenlenen bir testtir. ayrıca blackhawklar 90'ların ortalarında değil 1988'de girdi.

bu da doğru olabilir sonuçta benim duyumumdan çok ta farklı bi sonuç yok ortada. bende duyduğum şeyi yazdım.

Dünyada bu heliye takla attıran tek pilot bizim türk oğlu türk pilotumuz.

Olay yasak olsada gösteri uçuşunda yapılmış.Ben iddia sonucu yapıldı biliyorum.Olmayabilirde.Ama bana hiç bir pilotun durup duruken kendini böyle riske atması mantıklı gelmiyor açıkçası.yani ortada yapılabilir mi acaba diye bir soru ve merak olmasa kimse buna kalkışmaz diyorum ben.

Sonuçta bu olay firmanın güzel reklamı oldu.Çünkü çok yerde konuşuldu.

jandarma yazıyorsa ne olmuş onuda anlayamadım ben.

• helikopterlerin takla atması fiziksel olarak mümkündür kaldı ki bazı hava gösterilerinde yapılıyor zaten, Türk askerimiz de yapar zaten her türlüsünü, zaten uçaklarla da harikalar yaratıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 12 Ağustos 2008; 2:58:12 >
  • quote:

Hayır o ters S-70 resmi photoshop değil. Benim bildiğim (daha doğrusu dinlediğim) kadarıyla 1990'ların ortalarında Jandarma Genel Komutanlığı ilk S-70'leri (S-70A-17) teslim alırken (ya da aldıktan sonra) Sikorsky mühendisleri ile Jandarma pilotları aralarında iddialaşıyorlar. Jandarma pilotları helikoptere ters takla attırabileceklerini, ABD'li mühendislerse helikopterin böyle bir manevraya dayanamacağını iddia ediyorlar. İş iyice ciddiye biniyor ve üst makamların da onayı ile bir çeşit iddiaya tutuşuluyor. Pilotlar takla (loop) manevrasını deniyorlar ve gerçekten de yapıyorlar. Ancak helikopter aşırı zorlanmadan dolayı bir daha iflah olmuyor. Çok etkilenen Sikorsky firması, bu helikopterin yerine bir adet helikopter teslim ediyor ve bu fotograf uzun süre Sikorsky'nin reklam kampanyalarında kullanılıyor.

http://www.airweb.faa.gov/Regulatory_an ... enDocument

Bu linki incelerseniz, fotograftaki "701329" seri numaralı helikopterin de "airworthiness" testlerinde kullanılmış olduğunu görürsünüz. Bundan ala da airworthiness testi olmaz herhalde

başka bi forumda buldum bu yazıyı

• her gördüğü fotoya ps diyen bebeler buraya da uğramış...
  • Allah akıl fikir versin takla atan güvercinlerde var çok zor değil taklayı pkk ya atmak daha doğru teröre nalet ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.