Şimdi Ara

İde Channel 1. master disk hdd smart capability disabled sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işletim sistemi başlarken bu yazı çıkıyor
    en üstte
    İde Channel 1.(hangi porta takarsam o sayı yazıyor) Master Disk Hdd S.M.A.R.T Capability....... Disabled
    en altta sırasıyla
    Verifying DMİ Pool Data...
    BTNYW is compressed
    Press Ctrl+Alt+Del to restat

yazıları çıkıyor ve burada kalıyor ne yaptıysam olmadı normalde win 7 kurulu sata hdd kullanıyorum daha sonra extradan İde hdd taktım ama uzun zamandan beri bu ikiliyi kullanıyordum bir sorun yoktu. Yöntem olarak ide hdd çıkarıp denedim biosu sıfırlamayı denedim yinede olmadı bu arada anakart markası gigabayt acaba nasıl düzelir cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

not:Kardeşim C:/ sürücüsünü sıkıstırma işlemi başlatmıs bitmeden iptal etmiş ve pc kapamıs sonra açtıgında bu hata ortaya çıkmıs bununla bi ilgisi olabilirmi

• Evet aynı sorun bende de var ne zamandır uğraşıyorum bir türlü olmadı lütfen yardım edin
  • Arkadaşlar pc format attım hata düzeldi ama tabi bilgisayardaki bilgileri yedekleyemedigim için onlar gitti artık saglık olsun bu hatayı alan arkadaslarda format bi çözüm ama tabiki içindeki bilgiler önemli deilse diger türlü bi çözüm bulamadım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghg91

Arkadaşlar pc format attım hata düzeldi ama tabi bilgisayardaki bilgileri yedekleyemedigim için onlar gitti artık saglık olsun bu hatayı alan arkadaslarda format bi çözüm ama tabiki içindeki bilgiler önemli deilse diger türlü bi çözüm bulamadım ben

Selam
    Format atmadan olsaydı şunu yapın derdim ama yine de ben bilgi edinmeniz için yazayım..

HDD markanızın sitesinde HDD Utility diye bir yazılım olması gerek. Bu yazılım ile DOS üzerinden çalıştırarak HDD'yi yeniden HDD S.M.A.R.T Capability konumuna getirebilirsiniz. Muhtemelen 133'den 100'e düşmüştür ve bu nedenle hata vermektedir.

Veya Hiren's Boot CD içinde bu yazılımlar mevcut bulunuyor. Bu CD ile de HDD Utility yazılımları içinden kendi HDD'nizin markasını seçerek düzenleme yapabilirsiniz..
    Bilginize ve kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 21 Kasım 2012; 16:45:56 >

• Hayırlı Günler arkadaşlar. Bende de benzer sıkıntılar mevcut. Bilgisayarı ilk açtığım da önceliklehttp://i.hizliresim.com/0k48JZ.jpg resim de ki ekran geliyor. Bu ekrandan sonrahttp://i.hizliresim.com/PoY0yQ.jpg bu ekran geliyor ve bu ekran da kalıyor. Bu son ekran da 1. master disk hdd smart capability disable yazıyor ama nereden eneble ediceğimi bios da bulamadım. Bilgisayar eski bi bilgisayar. Tam özelliklerini bilmiyorum ama hard disk 1 yıllık falanmış. Çözmem de yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayktbytp -- 23 Temmuz 2015; 9:29:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.