Herkese merhaba, acemi olduğum bir konuda size danışmak istedim. Elimde su an boşta durmakta olan bir seagate 40 gb ide hardisk var. Daha önce bunun yanında 1 tane daha aynısından vardı. 2. el olarak anakartla beraber bir tanıdığımdan almıstım. Aldığım zaman bu harddisklere sata dönüştürücü takılmıştı sata bağlantısına takıp o şekilde raid 0 olarak kullanmaktaydım. Şimdi bunlardan birini bir arkadaşa verdim kendimde de yeni bir harddisk var. Neyse çok uzatmadan ben bu hardiski extra olarak dosya saklamak için kullanayım diyorum. Merak ettiğim konu gene bu şekilde sata dönüştürücüsü ile beraber mi kullanayım yani bir performans söz konusu olur mu (sürekli dosya yazılacak hardiske) yoksa normal ide bağlantı ile mi kullanayım. Şimdi mutlaka dene kendin gör diyen olacaktır o yüzden merak ettiğim diğer konu daha önce ide olarak kullanılan bir hdd yi sata dönüştürücü ile sata potuna bağlayarak kullanırsak herhangi bir veri kaybı olur mu yani hdd otomatik olarak formatlanır mı vs. vs. yardımlarınız için teşekkürler.
Not: Biliyorum önemsiz bir konu ama yinede merak ettiğim ve öğrenmek istediğim için açtım
normalde formatlanması gerekmez de ben olsam dönüştürücü falan kullanmazdım.zaten harddisk hızları IDE nin hızınada erişemiyo fakat hdd önbelleklerinin daha hızlı veri alması için arabirim ne kadar hızlı olursa iyi olur tabiki eğer önbellek büyükse sata dönüştürücü kullan belki performansta artış olur. eğer elimde var işte dönüştürücü kullanayım diyorsan dene bi gör tabiki formatlanmaz kendiliğinden korkma
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme