Arkadaşlar merhaba, Ekran görüntülerini eklediğim ve çok eski bir laptoptan çıkardığımız 2.5" bir HDD diskimiz var. Disk içerisinde bizim için manevi değeri olan anılar var ve bunları kurtarmak istiyorum. Yalnız disk aparatı eski IDE galiba. Bu girişe uygun bir Sata/USB dönüştürücü vs tavsiye eder misiniz sipariş edeyim. Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacizm -- 12 Ağustos 2024; 11:9:11 > |
IDE-SATA Dönüştürücü (Çözüldü)
-
-
44 pin ide to sata (arama bu şekilde olacak)
örnek arama sonucu (daha ucuzları da var)
KEEPRO Ide To Sata Çevirici 44 Pin Dişi Ide To 7 15 Sata Erkek Çevirici Fiyatı, Yorumları - Trendyol
sonra sata to usb kablosu alınacak
-
İstanbul'da mısınız?
Verileri alıp kopyalayacağınız disk vs. ile birlikte gelin/getirin bedelsiz yapayım.
-
ide hdd kutusu en güvenilir ürün bu tip diskler için.
-
Çok eşekkür ederim hocam. Sipariş verip deneyeceğim. Bu arada sadece IDE to SATA almam yeterli olacaktır. USB ye çevirmeme gerek yok, zaten bilgileri aldıktan sonra diski kullanmayacağım.
Elime gelen ürünü denedikten sonra tekrar buraya güncellemeyi yazacağım.
-
Hocam çok teşekkür ederim çok düşüncelisiniz. Çok isterdim tabi ama İstanbul'da değilim baya uzakta Van'dayım 😢
-
Rica ederim.
Aman dikkat.
2,5" IDE'lerde, PWR bağlantısı sanki DATA pini görünür.
Alacağınız cihazın konektörü yüksek ihtimalle, yanlış bağlamaya izin vermez ama... yine de iyi etüd edin elektrik vermeden önce.
Bir örnek bağlantı:
www.informit.comPATA | Upgrading and Repairing PCs: The ATA/IDE Interface | InformIThttps://www.informit.com/articles/article.aspx?p=2028834&seqNum=3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 7 Ağustos 2024; 23:54:25 > -
Arkadaşlar internetten sipraiş etmeden önce yerelde biraz arayayım dedim ve @Din Djarin'in dediği gibi bir IDE HDD Box buldum. Soket de IDE to USB halinde satılıyor. 80 lira gibi uygun fiyata bulup denedim ve çalıştı bilginiz olsun teşekkür ederim.
-
Nuh Nebi'den kalma olduğu için ve bulunması çok zor olduğu halde yok paraya IDE to USB kutusu bulup verileri kurtarmanız çok büyük şans olmuş hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bimel'i... dolayısıyla Assmann Digitus'u es geçmeyelim. Antin kuntin bir sürü şeyimi orada alıyorum...
Bir tek şunda geç kalmıştım: Digitus/Assmann DA-71100
ftp.assmann.com/pub/DA-/DA-71100___4016032362425/ – Digitus FTP Serverhttps://ftp.assmann.com/pub/DA-/DA-71100___4016032362425
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X