Şimdi Ara

İdeal izleme mesafesi ve TV tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Taşınacağım eve yakın zamanda TV almam gerekiyor. Ancak izleyeceğim mesafe yaklaşık 4m olacak.

Bununla ilgili olarak kaç inch bir TV tercih etmeliyim (55 veya 60 inch düşünüyorum hangisi daha uygun olur?) ve tavsiye edebileceğiniz bir ürün varsa memnun olurum.

4K olarak düşünüyorum ve 5bin-7bin arası bir bütçem var.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apoca1ypse -- 8 Nisan 2016; 10:12:51 >

• Merhaba,

Bu konu ile ilgili önerilerinize ihtiyacım var.

Forumda OLED ile ilgili iyi yorumlar yapılmış ama bildiğim kadarıyla Curve versiyonları var.

Benim ihtiyacım olan TV 60'' ve curve olmaması gerekiyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Apoca1ypse A kullanıcısına yanıt
    4m ye zaten 60" olmaz 4k olsa bile kurtarmaz size max 50-55"tv gerekiyor ama model marka konusunda iyi araştırın derim ziraz bütçeniz müsayit

ekranların cm cinsinden ölçüsünü 2.54ile çarparsanız çıkan sonuç sizin tv ye olabileceğiniz ideal uzaklığı gösterir... genelde 3 ile çarpanlarda var ancak her kanal hd olduğu için artık en uygun formulun bu olduğunu gördüm kendi tecrübelerimde...
  • 55" 4k tv var 3-4 metreden izliyoruz hiçbir şekilde büyük geliyor diyemem.
    Bence sizde 55" oled TV'lere bakın led tvlerer göre çok üstünler yaklaşık 7-8 bin TL arasında çok güzel bir oled tv alırsınız. Ama 1. Kriterinize oled olmalı led tvler hepsi sorunlu. Kimi bulutlanma yapar kimi banding kimi ışık sızması kimi hareketli sahnelerde titreme yapar yaparsa yapar ama oled TVlerde bu sorunlar nerdeyse yoktur.
    Bide tvnin kendi içindeki hoperlosu 20-30w olursa müthiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 8 Nisan 2016; 16:08:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    60'' : 152 cm* 2,54 = 386 <4 mt yani sizin hesabınıza göre arkadaş 60" TV rahatlıkla izleyebilir. (yanlış yapmadıysam)
  • Merhaba,

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 55 inch veya 60 inch arasında gerçekten çok kararsızım. 55 inch yeterli gibi geliyor ama ileride ufak gelmeye başlar mı tereddütüm var.

Ayrıca TVnin monte edilecek yerin düz olması sebebiyle curved almayı düşünmüyorum bildiğim kadarıyla OLED lerin flat modelleri TR de yok. Eğer var ise hangi modeli önerebilirsiniz?

Bir de LEDlerin sorunlarını biliyorum ancak LED alma zorunluluğum olursa nasıl bir model önerebilirsiniz?

Teşekkürler.
    Hocam verdiğim formul kendi tecrübelerimde bence doğru sonuç veriyor ve elbette bu iş zev meselesi biraz da örn 11m2 oda da 50" kullanıyorum bu ölçülere göre aldım tam geliyor daha önce 47" kullanıyordum küçük gelmişti... insan gözü çabuk alışıyor ve alabildiğiniz kadar mesefenize uygun büyük tv alın derim ama bir de hacim faktörü var onun için 55" bence uygun olandır size diye düşünüyorum şimdiden kolay gelsin diyelim
  • Merhaba,

55 inch almaya karar verdim ancak ne alacağımı bilemiyorum.

OLED ler curved kesinlikle curved istemiyorum. Ancak LED tvler için forumda birçok kötü yorum yapılıyor.

Sonuç olarak çok kararsızım :(
    Çok çeşit çok model var bu normal herkes bir modeli çok överken bazılarıda bir o kadar kötülüyebiliyor haklı veya haksız sonuçta her türlü olumlu olumsuz yorumlar görmek mümkün hemen hemen her marka ve modelde onun için araştırken bunlara maruz kalıyorsunuz aklınızın karışması normal ama bu işin sonu yok iyice araştırısanız iyice kafanız karışır hatta doğru sonuçlara ulaşmak yerine yanlış kararlar bile verebilirsiniz öncelikle yapmanız gereken bir kaç marka model belirlemek gidip onları mağazalarda incelemek gözünüze hangisi hoş geliyor ise almak yoksada işin içinden çıkamazsınız benden söylemesi... 55" de karar vermeniz bence doğru olmuş fazlası ile o mesefeden yeterli gelecektir ve bana kalırsa bütçenizin illaki hepsini tv ye basmanıza gerek yok diye düşünüyorum vestel grundig curve olmayan f/p 4k tv leri var bene bir bakın derim sonra güzel bir avr sistemi yada en azından sounbar lı bir ses sistemi takviyeside yaparsanız bene daha güzel olur...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.