ŞİMDİDEN CEVAP VEREN TÜM ARKADAŞLARA ÇOK TŞKRLER...
SAYGILARIMLA...
öncelikle her browser için ayrı ayrı css yazmanın manasını bilemiyorum. w3c 'nin standartlarında yazılan css'ler tüm browserlarda aynı görünür. ara: w3school css burada navigator name microsoft demişsin o yüzden ie6 veya 7 fark etmeden ie'ler için o css dosyası görüntülenecektir. yani sorun sadece javascript'ine bir eleman daha eklemek değil aynı zamanda ie6 ve ie7 olarak da değiştirmek olacaktır. peki safari ya da opera gibi browserlar için de ayrı ayrı css mi yazmalıyız ? hayır tek ve standart bir css yazmalıyız.
ÖNCE CEVAP VERDİĞİN VE YARDIMCI OLMAK İSTEDİĞİN İÇİN TŞKR EDERİM...
ANCAK CSS STANDARTLARINA UYMAYAN BEN DEĞİL SANIRIM BROWSERLARI BİZİM KULLANIMIMIZA SUNANLAR...
BROWSERLER ARASINDA PİXEL FARKI BİLE VAR...
AYRI AYRI CSS ÇOK KARIŞIK BİR ŞEY DEĞİL Kİ... KAYAN BİR İKİ NOKTAYI DÜZELTİYORSUN.. AYNI CSS DOSYASI ÜZERİNDE BİR İKİ MANÜPİLASYON...
İE6 İLE İE7 BİLE BİRBİRİNİ TUTMAZKEN
BİZ İSTEDİĞİMİZ KADAR STANDARTLARA UYALIM....
MESELA CSS3 KURALLARININ BİR KAÇI FİREFOX DA KULLANILABİLİRKEN
İE DE KULLANILAMIYOR..
MESELA SCROOLLARA RENK VEREN KOD İE DE ÇALIŞIRKEN
FİREFOX DA ÇALIŞMIYOR...
SANIRIM BENİM İHTİYACIM OLAN BİR JAVASCRIPT...
iyi de yeryüzünde bu sorunu yaşayan bir tek sen değilsin. standartların getiriliş amacı hem browser yapanları hem de webmasterları bağlamak. sorunlarına çözüm buşman zor değil. javascript'in de navigator ayarlarının da bir zorluğu yok. sana kolay gelsin. ancak ben genel konuşuyorum ve kimseye senin yöntemini tavsiye etmiyorum. kısa vadede birkaç siteyi toparlarsınız ama uzun vadede zararınıza olacaktır. ben 2 yıldır w3c'den opacity için standart bekliyorum daha ötesi var mı ?
BU SORUNU YAŞAYAN TEK KİŞİNİ BEN OLMADIĞIMI BİLİYORUM....
YAPTIĞIMI TASARIM.. FİREFOX VE OPERA DA SORUNSUZ GÖRÜNÜYOR.. İE6 DA DA..
TEK CSS İLE BU 3 ÜNDE DE DOĞRU GÖRÜNÜMÜ ELDE ETTİM.
ANCAK İE7 İLE TASARIM KAYDI..
ŞİMDİ TAA BAŞTAN TÜM KODU YENİDEN TARAYACAĞIMA..
İE7 İÇİN İKİ UFAK RÖTUŞLA AYRI BİR CSS KOYMAK DAHA KOLAY...
BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNDA TEK CSS DOSYASI İLE GİTTİM. AMA BAZI YERLERDE İE VE DİĞERLERİ DİYE AYIRMAK İÇİN BİR JAVA SCRİPTLE AYRIM YAPTIM...
ANCAK NEREDEN BİLEBİLİRDİM....
İE6 DA DÜZGÜN GÖRÜNÜN İE7 DE SAPITACAK
EĞER SENİN DE AKLINA BİR YOL GELMİYORSA...
BANA BROWSERLARA GÖRE CSS GÖNDERMEMİ SAĞLAYACAK BİR JAVASCRIPT KODU ÖNEREBİLİR MİSİN?
css'nin editlenmesi ve ie7'ye uyarlanmasını sana bırakıyorum :) bişeler söyliyim gene de javascript için ince navigator ayarlarını bulman gerek ie7 için css'in style/gruplarcss_ie7.css olsun.