Şimdi Ara

PHP ile CSS yolu problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

define('ROOT', dirname(__FILE__) );
    define('S', DIRECTORY_SEPARATOR);

echo ROOT.S.'css'.S.'reset.css'; ?>"/>// bu çalışmıyor, yani DOM'lar css'e göre şekillenmiyor
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/reset.css"/>//bu çalışıyor
    require_once(ROOT.S.'include'.S.'bored.php');//bu da çalışıyor.

Ayrıca, Firebug'da W3 validation hatası veriyor...
    Böyle bir kod yazmak hatalı mıdır?

Teşekkürler şimdiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabercs -- 12 Kasım 2010; 15:45:42 >

• birkaç yere baktım, anlaşılan böyle birşey mümkün değil,

parse ederken css yolunu anlayamıyor, aslında tag'ler arası çok kullanılan bir ifade ama burada niye yemedi merak ettim?
  • bu css yolunu anlayamamaktan değil. kaynak koduna hiç dikkat ettin mi? root muhtemelen "/" olarak geçer. dolayısyla "//css/...." gibi birşey çıkar ortaya. bir kontrol et derim.
  • dediğin gibi denedim, ROOT ile gelen default slash yok, zaten kaynak kodunda css yolu tam istediğim gibi geliyor.
    bu soruna yabancı bir forumda birisi daha rastlamış ama çözüm önerilmemiş. garip...
  • Arkadaşım yalnız burada şöyle bir sorun var. dirname(__FILE__) kullanımında misal dosya C:\Apache\htdocs içerisinde yer alıyorsa, ROOT = C:\Apache\htdocs olur.senin ihtiyacın olan root ise "/" ile ifade edilen root. yani sitenin kökü. Sunucu sisteminin değil. Senin orada gördüğün yol C:\apache\htdocs\.... gibi irşeyse bu da muhtemel bir sorun.
  • bir de şöyle birşey var;

define("D", DIRECTORY_SEPARATOR); "\" -> bunu basıyor.

klasörleri ayırmak için bunu kullanıyorum,

ama normalde css yolu belirtirken -> css/reset.css kullanıyoruz.

yani dirname ve directory_separator kalsörleri backslash ile "\" , Windows dizini gibi oluşturuyor
  • arkadaşım localhost'um D:/web olarak kurulu..

yeni bir çalışma için atıyorum deneme oluşturdum, şimdi dirname(__FILE__) bana D:\web\deneme olarak geldi.

Burdan sonra DIRECTORY_SEPARATOR'de bana backslash"\" oluşturdu hiç problem yok.

Yalnız normalde biz scriptlerde normalde yolu düz slah ile "/" belirttiğimiz için görmüyor.

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/reset.css"/>

burdaki gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabercs -- 12 Kasım 2010; 19:13:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.