Şimdi Ara

Hazır Php Script ile Site Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, php mysql bilgim hiç yok. Hazır script aldığımızda kurulumunu nasıl gerçekleştirebiliriz ?

• Pm atin destek olayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde hazır sciprtler de install klasoru olur ve scripti yazan kişi bunu düşünmüş ise, dosyaları ftp den siteye atıp ardından site ana sayfasına (script dizini) girildiğinde zaten direk karşına kurulum ekranı gelir o ekranda en önemli soru mysql veri tabanı bilgileridir.

Veri tabanına girmen (cpanel ise cpanel üstünden yada farklı panallerde farklı şekillerde) ve bir kullanıcı ve bir veri tabanı oluşturman sonrasında bu veri tabanı ve kullanıcıyı birleştirmen gereklidir. Sonra script sayfası şunları ister genelde:

mysql veri tabanı: localhost
    kullnıcısı : oluşturdugun veri tabanı kullanıcı ismi
    şifresi: oluşturdugun kullanıcının şifresi
    veri tabanı : forum (oluşturdugun veri tabanı ismi)

bunları girersin ama bazı php dosyalarını yada klasorlerini CHMOD = 777 yapman gerekebilir ilk kurulum sırasında. yoksa kurulum sırasında çeşitli hatalar karşına çıkabilir, bu şart değildir zaten şart ise script yazarı bunu belirtmiştir ve hangi dosyalara yazım izni vermen gerektiğini belirtmiştir.

Birde PHP versiyon önemi vardır yazılan script ile hostun php versiyonları uyuşmaz ise yine kurulum gercekleşmeyebilir.

• Soru biraz eksik olmuş.

Hazır script ile bir katalog sitesi mi yapmak istiyorsunuz? Mesela Templatemonster sitesindeki hazır yazılımlar ile bir şirketin veya bir kişinin, katalog veya portföy tanıtım siteleri yapılabilir.

Ama daha dinamik bir site istiyorsanız Wordpress gibi içerik yönetim yazılımları bedavadır. Wordpress'i kurduktan sonra üzerine sizin amacınıza veya zevkinize göre ücretli veya ücretsi bir tema kurarsanız, sitenize kod bilmek gerekmeksizin istediğiniz kadar içerik girebilirsiniz; veya kullanıcılarınızın da içerik eklemesine imkan verebilirsiniz.

Onun için sorunuzu sorarken hedefinizi/amacınızı da belirtebilirseniz forumdaki arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indirim kodu

Soru biraz eksik olmuş.

Hazır script ile bir katalog sitesi mi yapmak istiyorsunuz? Mesela Templatemonster sitesindeki hazır yazılımlar ile bir şirketin veya bir kişinin, katalog veya portföy tanıtım siteleri yapılabilir.

Ama daha dinamik bir site istiyorsanız Wordpress gibi içerik yönetim yazılımları bedavadır. Wordpress'i kurduktan sonra üzerine sizin amacınıza veya zevkinize göre ücretli veya ücretsi bir tema kurarsanız, sitenize kod bilmek gerekmeksizin istediğiniz kadar içerik girebilirsiniz; veya kullanıcılarınızın da içerik eklemesine imkan verebilirsiniz.

Onun için sorunuzu sorarken hedefinizi/amacınızı da belirtebilirseniz forumdaki arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

site dinamik olacak hocam, aslında sistemsel olarak bir değişik yapmayacağım üzerinde sadece rengidir logosudur değiştireceğim, yada kullanmayacağım kısımları de-aktif edeceğim. Ama alacağım script wordpress ile uyumlu değilmiş. O yüzden wp seçeneğini kullanamıyorum maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.