Şimdi Ara

IE7 niçin donuyor? Sizde de oluyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben her defasında 12 tane sekme açıyorum valla canavar gibi takılma donma yok ama xp'de ie7'de performans daha düşük evet ama vista'da böyle birşey yok en azından 10 gündür visa kullanıyorum ondan biliyorum
  • bende de google açıyorum tam bi şey gircem mouse ve klavye donuyor bazı sitelerde yapıyor reset attıktan sonra öyle bir takılma olmuyor yok mu bunun bir eklentisi falan bunu ortadan kaldıracak
  • ie7 bazı sitelerde hata veriyor ve donuyor,kitleniyor.İlerleyen günlerde çıkacak updateler bu sorunları çözecektir.
  • çıksın biran önce yoksa sinir ediyor tam yeni açmışken sistemi tak diye donuyor
  • aynı sorun bende de var
    bazan bir sürü sayfa ve başka uygulamalar açıyorum hiç bir şey olmuyor bazan tek sayfada bile maos klawye donuyor hatta ctrl+alt+dell çalışmaz hale geliyor,
    büyük ihtimalle flash lardan kaynaklanıyor bundan emin gibiyim ama nedenini bulmuş değilim,

mesela bir gazete sayfası var o gazeteye girdiğimde kesin kilitleniyor

www.sakaryagazetesi.com burada çok sık donmalar oluyor,
    birde mavibilgisayar.com ve vatanbilgisayar.com da çok oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

aynı sorun bende de var
    bazan bir sürü sayfa ve başka uygulamalar açıyorum hiç bir şey olmuyor bazan tek sayfada bile maos klawye donuyor hatta ctrl+alt+dell çalışmaz hale geliyor,
    büyük ihtimalle flash lardan kaynaklanıyor bundan emin gibiyim ama nedenini bulmuş değilim,

mesela bir gazete sayfası var o gazeteye girdiğimde kesin kilitleniyor

www.sakaryagazetesi.com burada çok sık donmalar oluyor,
    birde mavibilgisayar.com ve vatanbilgisayar.com da çok oluyor

java yi yukleyin, benim kullandigim jdk-6u2-windows-i586-p.exe (64bit isletim sistemi kullaniyorsaniz jdk-6u2-windows-i586-p.exe nin yaninda jdk-6u2-windows-amd64.exe de kurun)

ayrica ie cok duzgun bi browser diildir. firefox u yada opera yi oneririm.

eger 64bit isletim sistemi kullaniyorsaniz internet gezginin 32bit kisayolunu kullanin.

• jawa yüklü zaten

bazan firefoksta da aynısını yapıyor (kurulu)
  • bende ilk açıldığında beni sinirlendirecek kadar bekletiyo.sonrasında yeni seklemelere geçince biraz kasıyo.hem vista hem xp.fark etmiyo.sanırım ie7 yle alakalı bişey.ie7 yle birçok yeni eklenti geliyo.bunlar yüzünden olabilr.zaten ne kullanıyosun ie yi.kur operayı yada firefox u rahat rahat kullanama firefox çok sanal bellek tüketiyo haberin olsun.belki fiziksel belleğide çok tüketiyordur.tam bilmiyorum.ekran kartına göre flashlarda dondurabilir.tabi cpu da önemli.önemsenmeyecek gibi duruyor ama flashlar yüzünden pc aşırı kasılabiliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-34CEA14D9 -- 17 Kasım 2007; 15:22:50 >
  • büyük ihtimal flash lardan donma oluyor
    çünkü bazı flashlı sayfalara girdiğimde CPU kullanmı %95-100 lere ulaşıyor,
    explorer ekletiler olmadan başlat dediğimde ve aynı sayfaya girdiğimde CPU kullanmı %10-20 lerde kalıyor buda CPU nun fazla kullanılmasından olduğu kanaatindeyim,
    firefokstada aynısını yaptı CPU kullanımı yüksek flashlı sayfalarda

bellek kullanımı o kadar etkilenmiyor
  • bu arada ben ie7 kullanmiyorum, ie6 dan devam ,
    cunku ie7 vista disinda kullandigimda cok kasiyordu.

firefox un yada operanin cpu kullaniminin yuksek olmasi onemli diil %100 bile gosterebilir, cunku ne kadar yuksek kullanirlarsa kullansinlar genel kullanimi etkilemiyorlar, hatta o sirada oyun bile acsaniz sorun olmuyor. Ozel bi durumlari olsa gerek.

benim dedigim java yi yuklediniz mi, kucuk olan paketi diil
    jdk-6u2-windows-i586-p.exe--->67mb
    (daha yeniside cikmis olabilir tabi)

www.sakaryagazetesi.com linki bi yere ulasmiyor ve
    mavibilgisayar bende hem ie6 de hem operada duzgun calisiyor.

• jdk-6u2-windows-i586-p.exe bu pakettin tam linkini verebilirmisiniz,
    ne işe yarıyor

mynete oyunlara girince zaten bir java uygulaması yükletiyor ve saatin yanında bir kave fincanı ikonu çıkıyor

www.sakaryagazetesi.com.tr olacakmış eksik yazmışım ( bu sayfalarında ekseriyetle kilitlenmeler oluyor)
    bazanwww.cardfinans.com.tr de sık sık kilitleniyor

bende yüklü olan ;C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03 ve 69,2 Mb. sanırım bundan bahsediyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 18 Kasım 2007; 11:02:13 >

• arada sırada banada oluyor sık olmadıgı için takmıyorum pek
  • javadan olacağını sanmıyorum ama öyle durumlar varki hiç akla gelmeyecek şeylerden sorun çıkıyo.

şunu sorcam.hiç işlemci fanını çıkarıp taktın mı?
    ben bikere çıkardım.işlemci macunu varmış.tabi benim haberim yok.neyse baktım macun çözüldü döküldü.bende o şekilde geri taktım.pc yi bi açtım ki sıcaklık 70 lere çıkıyo.işlemci durduk yere %100.sonra araştırdım macundanmış.yeni macun aldım.1 ytl olması lazım.en dandik macun.deneme için sürdüm.biraz daha fark etti.tabi işlemci hala %100.sonra orta kaliteli bişey aldım.kendine geldi.yani işlemcinin ısınında etkisi var.ama ben böyle dedim diyede gidip macun alma.fanı çıkardıysan ve yine o şekilde taktıysa sür.

ha bu arada ekran kartı demiştim.benimki bozulmuştu.onboard 96 mb intelle devam etmiştim bi süre.donanimhabere giremiyodum.düşün.sonra tamiri bitti de rahatladım

• quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER
    jdk-6u2-windows-i586-p.exe bu pakettin tam linkini verebilirmisiniz,
    ne işe yarıyor
    mynete oyunlara girince zaten bir java uygulaması yükletiyor ve saatin yanında bir kave fincanı ikonu çıkıyor
    www.sakaryagazetesi.com.tr olacakmış eksik yazmışım ( bu sayfalarında ekseriyetle kilitlenmeler oluyor)
    bazanwww.cardfinans.com.tr de sık sık kilitleniyor
    bende yüklü olan ;C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03 ve 69,2 Mb. sanırım bundan bahsediyorsunuz

siteler bende duzgun calisiyor,

elinizdeki java iş gorur, javanin 2 surumu vardir her zaman, re ve sdk, farki olmamasi lazim gibi gorunsede pratikte farkini bi laç yerde yaşadim. tabi sdk lar her zaman daha fazla yer kaplar cunku source larda vardir, simdi birileri forumda bana source lara bosuna yer kaplatiyorsun diecek, ama dedigim gibi pratikte bagzi html lerin duzgun calismadigina 1. elden şahidim.

java yi bi koseye birakalim,

caglarcsgn arkadaş çok guzesl bisi soledi işlemci fani ile ilgili, bende de bi ampul yakti.

işlemci isinizi kontrol eden bi programiniz var mi? anakart cd nizde yada sitesinde vardir.
    everest full de gosteriyor isilari
    ayrica anakartinizi tanirsa internetten speedfan programi ile de bakarsiniz. eger isi degerleriniz 55 in ustune cikiyorsa o zaman caglarcsgn arkadaşın soledi gibi fanlariniz yeterli sogutma yapamiyordur ve java-flash gibi cpu ya yuklenen uygulamalar oldugunda cpu fazla isinip kilitlenmelere sebeb oluyordur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

işlemci isinizi kontrol eden bi programiniz var mi? anakart cd nizde yada sitesinde vardir.
    everest full de gosteriyor isilari
    ayrica anakartinizi tanirsa internetten speedfan programi ile de bakarsiniz. eger isi degerleriniz 55 in ustune cikiyorsa o zaman caglarcsgn arkadaşın soledi gibi fanlariniz yeterli sogutma yapamiyordur ve java-flash gibi cpu ya yuklenen uygulamalar oldugunda cpu fazla isinip kilitlenmelere sebeb oluyordur.

Lancelot_Real'ın dediği gibi o programları denemenizi tavsiye ederim.biostan bakim demeyin.ordaki ısı değeri işimize yaramaz.önemli olan sistem açıldığında ortaya çıkan ısı değerleridir.

o sıcaklık sorunu canımı çok sıkmıştı.bide p4 kullanıyosanız bi yerden sonra işlemci ısıyı düşürmek için kendini sıfırlıyo.hızını yavaşlatıyo.neyseki şimdi hallettim

• işlemci fanını söktüm taktım ama takarkende termal macun sürerek taktım,
    zaten işlemci ile soğutucu birbirine temas etmese ve sıcaklık yükselmesi olsa genelde reset atar birde işlemci sıcaklığı bende hiç bir zaman 40-45 dereceyi geçmez, everestten sürekli bakıyorum, ama yinede şunu belirteyim büyük ihtimalle işlemcinin sıkışmasından dolayı bu donmalar oluyor, bilhassa flash olan sayfalar işlemciyi çok kullanıyorlar %100 lere çıktığı oluyor ve işlemci sıkışınca büyük ihtimalle kendisini kilitliyor olabilir,

yalnız termal macundan yinede şüphe ediyorum ucuzuna kaçmamak lazım ,
    dün ekran kartının fanını söktüm temizledim yağladım adamlar arasına gümüş alaşımlı termal macun sürmüşler yanlara taşan macunu tornavidanın ucu ile ortaya toparladım ve geri taktım, aslında işlemciyede böyle kaliteli bir macun sürmek gerekli
  • ie7 ile foruma giremiyorum ... fakat firefox la giriyorum...:(
  • artic silver 5 süpermiş.içinde gümüş parçacıkları varmış.bulsam alıcam.şuan dandik bişey kullanıyorum.yaklaşık 2 derece kaybım var ki pc yi aldığımda spot macun kullanmışlar.demekki kaliteli bişey alsam baya bi soğutur.peki fanı çıkardıktan sonra mı böyle oldu tarayıcılar.ama flashlar harbiden çok yoruyo pc yi.firefoxta flashblock diye bi eklenti var.çok rahatladım.sen istediğin flashları oynatıyosun.istersen pm atarım linkini.ama ie için bilmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglarcsgn
    artic silver 5 süpermiş.içinde gümüş parçacıkları varmış.bulsam alıcam.şuan dandik bişey kullanıyorum.yaklaşık 2 derece kaybım var ki pc yi aldığımda spot macun kullanmışlar.demekki kaliteli bişey alsam baya bi soğutur.peki fanı çıkardıktan sonra mı böyle oldu tarayıcılar.ama flashlar harbiden çok yoruyo pc yi.firefoxta flashblock diye bi eklenti var.çok rahatladım.sen istediğin flashları oynatıyosun.istersen pm atarım linkini.ama ie için bilmiyorum...

artic silver 5 in iyi oldugunu bende cok yerde duydum,
    oc yapmadigim icin ilgilenmedim,
    ama ben spot macun (diş macunu) kullaniyorum ve bi sorun yaşamiyorum,

Engin_ER acaba internet explorer 64bit temi o sitelere girmeye çalışıyır?
  • ie7 kullanıyorum. bi sayfa içinde fazlaca sekme açınca hata verip kapanıyor...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.