Şimdi Ara

İel mi İfl mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben foruma daha yeni üye oldum ve bu soruyu size sormak istedim. Tercihlerde de aynı ikilemde kaldım ve 1'e Izmir Fen yazdım, sonra ben yanlış bir karar verdim diye çok ağladım ama zaten yazsam da çıkmayacakmış. Şimdide aynı ikilemi nakillerde yaşıyorum, lütfen yardımcı olun bu arada Akhisar'da yaşıyorum puan 495,1840 yd: 0,08

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• izmir fen lisesi çok başarılı bir okul.
    eğer LYS de başarılı olmak birinci önceliğinse İFL Türkiye şampiyonu bir okul, onu seç.
    yok eğer lise sadece ders veya başarı değildir, fen liselerinde eğitim çok ağır diyorsan İEL iyi bir seçim.
    başarılar.
  • Uzaklık beni caydırıyor. Hala ne yapacağımı bilmiyorum. Aklımı karıştıran başka neden ise küçük şehirden direk bir metropole gitmek yorumunuz için teşekkürler

• Sonuçta yatılı okuyacaksın...

Ailene bağlılığını tartarak karar ver...

Akhisar a hafta sonları İFL den gelebilirsin, İEL de o şansın yok anca uzun tatillerde...

Kendi adıma kesinlikle İEL e gitmeni öneririm ancak aileye bağlılık ktirik nokta...

Yatılılığı dikkate almazsak İFL ile İEL karşılaştırılmaz bile...
  • İEL .
  • Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Bu iki okul karşılaştırılamaz demişsiniz zahmet olmazsa bunun nedenini okulların artıların ve eksilerini yazarak açıklar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: bo27

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Bu iki okul karşılaştırılamaz demişsiniz zahmet olmazsa bunun nedenini okulların artıların ve eksilerini yazarak açıklar mısınız?

Forumda daha önce pek çok kez yazdım görüşlerimi...(GSL,İEL,RC konusunda)

İEL bir kültürdür...

İzmir fen ise bir lisedir....

İzmir fen ile Akhisar anadolu lisesi kıyaslanabilir...

100 üzerinden İzmir fen 95 dir, atıyorum Akhisar Anadolu lisesi 50...

Sonuçta elmalar elmalarla armutlar armutlarla kıyaslanabilir...

Fen liselerini diğer fen liseleri ile elbet karşılaştırabilirsiniz hatta anadolu liseleri ile de...

Ancak üstte yazdığım 3 okul, 4 sene (yada 5) sonraki üniversite puanınız kaç olur acaba diye seçilecek okullar değildir...

Eğer kriteriniz o ise elbette İFL ye gidin...

Lakin bir kültür, hayata sağlam ve geniş bir bakış istiyorsanız İEL e gitmenizi öneririm...

• bo27 B kullanıcısına yanıt
    İzmir fenin bu sene dahil toplam 22 kez lys de turkiye birincisi oldu.
    Olimpiyatlarda neredeyse en basarili okullardan biri.
    İstersen iki okulunda duyurular ve haberler kismini incele kararini ver.
    Hem ifl ye daha cok puanin tutma olasiligi var.
    Ama zorlar ifl eger zora alisamam cok disiplinli degilim diyorsan iel e git

• Cevapladığınız için hepinize teşekkür ederim.hOkulları gezip görmüştüm zaten ama hala karar veremiyorum. Akhisar dan direkt İstanbul a gitmek benim için nasıl olur bilemiyorum.

İEL alman müfredatı işliyor üniversite sınavı için extra çalışman gerekecek. İFL ise çok iyi eğitim verir.Dil üniversitede de öğrenilebilir. Zaten akhisar-izmir arası en fazla 1 saat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Dil üniversitede de öğrenilebilir.

Ne yazık ki bu görüşe katılamıyorum...

Üniversite de öğreneceğiniz dil İngilizce dir...

Ne düzeyde öğreneceğiniz size kalmış elbette...

Lakin 2. dili (ALmanca, Fransızca, Rusça vb) üniversite de öğrenmek kolay değildir, pek başarabilen de pek yoktur... (C1 seviyesinde öğrenmekten bahsediyorum elbette, yoksa A1 seviyesi elbette olası)

Dolayısıyla iş hayatına 2 temel dille başlamak inanın düşündüğünüzden çok daha fark yaratmaktadır...
  • Sağolun yorumlarınız için. Geçen hafta dilekçeyi yazdık tam verecekken müdür yardımcısı konuştu konuştu vazgeçirdi Bu haftayı da böyle kapattık. Sanırsam 3 hafta kaldı nakiller için

• serbes S kullanıcısına yanıt
    Aslında dil kişiden kişiye değişir. Şu anda kolejdeyim 2 dil öğreniyoruz haftada 12 saat ingilizce 6 saat almanca var. Almancada isim sormayı öğrenemedim 3 yıldır ingilizcede yazıyorum,anlıyorum fakat konuşamıyorum. Birde lisedeki dersleri fransızca görmek benim için ölüm olurdu
  • Ifl de okursam dil kursu alacağım gerekirse özel ders de olabilir

• Hayat, 14-15 yaşından bakarken fazla iyimser gelebiliyor insanın gözüne...

Şansınız bol olsun...
  • serbes S kullanıcısına yanıt
    Hangi liseden mezunsunuz ve kaç yaşındasınız? Bu sorularla haddimi aşıyorsam lütfen cevaplamayın.

3 liseyi de yakinen tanıyan bir veliyim...(GSL,İEL,RC)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 4 Eylül 2014; 17:59:10 >
  • İel kültürünün bana katabileceği şeyler nedir?

Nakilde İEL i tutturabilecek misin...
  • 1,2 gibi bir fark var iel deli 170. Ile aramızda. Iel den Nakil isteyen 42 kişi var yani bilemiyorum. Peki sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.