Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
iGAME Nvidia GTX 1070 8GB (Fiyatta Son Revize)
-
-
Fiziksel olarak anlamanın bir yolu yok japonyadan aldığı kişi yapılmadı dediyse inanması çok doğal konuya da o yüzden mining ürünü değildir yazması da doğal ama zart diye konuya dalıp üyenin üstüne gitmeniz iyi birşey değil.
-
Üstadım, evet haklısınız, ancak ürünün temizliği, testlerin vermiş olduğu sonuçlar, stabilitesi maşallah diyeyim, yani çok memnun kaldım ben.
Ancak bir laz olarak, size inat mining ürünü anlaşılır mı anlaşılmaz mı diye uluslararası camiada sorucam forumlara. Cevap bulursam paylaşıcam.
Şimdilik sesimizi çıkartacak durumda değiliz.
Evet kutusu yok, garantisi yok, elimizde temiz açılmamış bir kart ve testler var. Almayı düşünüyorsanız mesajla fiyat sorabilirsiniz.
Selam herkese
İyi ve anlayışlı insanların varlığı bizlerin yüzünü güldürüyor. Allah sayılarınızı artırsın. Amin
Saygılar
Kardeşim, konuya zart diye dalıp kimsenin üstüne gittiğim falan yok sakin ol. Ayrıca kartı fiziksel olarak temizleyince ve açmayınca kart temiz olmaz, tam tersi kartı arada bir açıp termal bakımlarını yapınca temiz olur. Her neyse benim yazdığımı sanırım yanlış anladınız. Bende arada bir ikinci el ürün alıp kullanıp satıyorum. Kesin ve net bir şekilde "mining ürünü değildir" yazmanız yanlış. İkinci el aldığınız üründe eski kullanıcısının sözüyle hareket etmek yerine "ürünün daha önce mining yapıp yapmadığını bilmiyorum" yazmanız daha doğru olur.
-
Araştırdım Hocam bu konuyu, kesin bir program yokmuş. Ancak bazı yollar warmış mining te kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için.;
- Öncelikle ekran kartının anakartını iyice gözle kontrol etmeli, renk kaybı olup olmadığı anlaşılmalı, ardından
- Soğutucuyu çıkarıp GPU rengine bakmalısınız diyorlar, eğer yeşile doğru dönmüşse aşırı sıcaklığa maruz kalmış ve mining kartı olma ihtimali çok yüksek dediler,
- Fiziksel kontrol bittikten sonra, stres testine tabi tutup, aynı kartın sıfırlarıyla yapılmış stres testi ile karşılaştırma yapılmalı, aradaki farklar mining durumunu belirtir dediler,
- Stres testi esnasında fanları kontrol etmek, testten sonra da fanları belli hızlarda ayarlayıp durumu gözetlemek.
Yani bunları yapabiliyormuşuz, özel bir program warsa da ben bulamadım .. Bulursanız bizim de merakımız giderilmiş olur ..
Selamlar
Evet maalesef öyle bir program yok, keşke olsaydı da ikinci el ekran kartı alırken korkmadan alsaydık. Ekran kartının pcb'si ve gpu'nun renk değiştirmesi çok zor. Isınan metaller renk değiştirir fakat bunun için 200-300 derece gibi sıcaklıklara maruz kalması gerekir. Sıcaklık testlerinde sıfırıyla karşılaştırma yapılması çok mantıklı ama kesin bir yöntem değil tabikide. Sonuca gelirsek bir kartı sıfır kutusundan çıkarıp ilk kullanıcısı olmadıysak satarken "mining yapılmamış" yazmamak gerekir kanaatimce. Uyarımı dikkate alıp ilanı düzeltmen takdire şayan bir hareket. Umarım istediğin fiyata satabilirsin. İyi forumlar.
-
Eyw Hocam,
Esttfg, herkese saygımız var, herkesi dikkate alıyoruz.
Hakkımızda hayırlsıı olsun ne diyelim ..
Selam herkese