sinop nükleerde yerli katkı umarım daha fazla olur ve teknoloji transferi daha fazla olur. |
İğneada Nükleer Güç Santrali için Çinli CNOS ile görüşüldü (2. sayfa)
-
-
Ne alaka ?
-
neden alakasız olduğunu düşünüyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 17 Ekim 2024; 11:55:49 > -
1.dunya savaşında ingilizlerle muttefik olmak istedi osmanlı ingilizler ise parası ödenmiş gemileri vermedi ve günümüz 15 temmuz darbesi s400 alınması f35 catsa almanya amborgosu şu sıralar tekrar yakınlaşmaya başladılar nicelik ile baş edemediler rusya ukrayna savaşı 30 ulke top mermisi yetiştiremediler ukraynaya turkiyenin çin rusyaya yanaşması bir zorunluluk
-
Led dönüşüm hızlı olabilir!, halojen'leri biriktirip müsayit olunca geri dönüştürür'ler, led lamba'ları yerli firma'lara yada uygun fiyat'a gelirse çinli'lere ürettirilebilir!, bir yerde gördüm, 5 metre lik direğe led bağlamışlar, kat'lı bina'ları aydıtnlatıyor!, kaç watt bilmiyoruz?, gerek yok!, 3 metre dediğim gibi çift kafa 10 watt olsa tam iyi olur!, çıkan lamba'ları çöpe atsın gibi düşünceye nasıl vardınız, anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 17 Ekim 2024; 18:37:56 >
-
Bilmediğimiz daha neler vardır, tahminim o ki küçük rakam'lara ülkeyi çöplüğe çeviriyor'lar, kime zararları var umurları değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 17 Ekim 2024; 14:20:16 >
-
Adamlar milli parka santral yapacak akıl alır gibi değil. Longozun ekosistemini bozacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 17 Ekim 2024; 14:51:32 > -
Vatana ihanet bunun adı başka bir şey değil. Ordaki insanlarımızın genetiği bozulacak, kanser oranları artmış hali hazırda.. Para uğruna vatanımızı satmışlar.
“Europium-152 (Eu-152) izotopunun kontrolsüz şekilde toprağa gömülmesi ciddi çevresel ve sağlık riskleri yaratabilir. Eu-152, radyoaktif bir izotop olup, gama ve beta radyasyonu yayar. Eğer bu radyoaktif izotoplar koruyucu önlemler alınmadan doğrudan çevreye salınırsa, aşağıdaki zararlar söz konusu olabilir:
1. İnsan Sağlığına Etkileri:
• Radyasyon Maruziyeti: Eu-152’den yayılan gama ve beta radyasyonu, maruz kalan insanların dokularına zarar verebilir. Bu, hücrelerde mutasyonlara neden olabilir ve uzun vadede kansere yol açabilir. Maruz kalma seviyesine bağlı olarak akut radyasyon hastalığı da görülebilir.
• İçsel Maruziyet: Eğer Eu-152 radyoaktif partikülleri havaya karışırsa, bu partiküller solunum yoluyla vücuda girebilir ve içsel radyasyon maruziyeti yaratabilir. Bu durumda, vücut içindeki organlar (özellikle kemik iliği ve akciğerler) zarar görebilir.
2. Çevresel Etkileri:
• Toprak ve Su Kirliliği: Eu-152 toprağa gömüldüğünde, zamanla yeraltı su kaynaklarına sızabilir ve su kaynaklarını kirletebilir. Bu durum, radyoaktif maddelerin bitki örtüsüne, hayvanlara ve dolaylı olarak insanlara bulaşmasına yol açabilir.
• Biyolojik Birikim: Radyoaktif maddeler çevrede uzun süre kalıcı olabilir ve bitkiler ve hayvanlar aracılığıyla gıda zincirine girebilir. Bu biyolojik birikim, hem hayvanlar hem de insanlar için uzun vadeli sağlık riskleri yaratır.
3. Radyasyonun Uzak Mesafelere Taşınması:
• Toz ve Hava Yoluyla Yayılım: Radyoaktif materyal toz haline gelebilir ve rüzgar aracılığıyla geniş bir alana yayılabilir. Bu durum, bölgedeki bitki örtüsüne ve daha uzak mesafelerdeki insanlara zarar verebilir.
Alınması Gereken Önlemler:
• Kapsamlı İzolasyon: Eu-152 gibi radyoaktif maddeler, özel kaplar içerisinde saklanmalı ve uzun vadede çevreye sızmaması için izole edilmelidir.
• Düzenli Denetimler: Radyoaktif maddelerin saklandığı yerlerin düzenli olarak denetlenmesi ve güvenliğinden emin olunması gerekir.
Sonuç olarak, Eu-152’nin uygun şekilde saklanmaması hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi zararlar verebilir. Radyoaktif atıkların güvenli ve düzenli şekilde depolanması kritik önemdedir.”
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 17 Ekim 2024; 15:0:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu halt'ları edenleri bulup ceza'landırmaya kalksan vatan haini deyip seni cezalandırırlar.
-
Kimse devletten büyük değil. Siyasi irade ortaya konulursa mutlaka çözülür. Temennimiz çözülmesi yönünde. Rüzgarla, yağmurla tüm Türkiye’ye de yayılıyordur. Herkes tehdit altında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben o bölgeyi tatil yöresi diye biliyorum ama sanırım deniz kenarına kurulacağı için pek alternatif yok diye orası seçildi. Ben oralarda yaşıyor olsaydım korkardım başka yere taşınmayı düşünürdüm. Umarım sağlam ve sorunsuz yapılır. Bu noktada en sağlamını kalitelisini yapanlarla çalışmak lazım. Keşke yapmaya ihtiyaç olmasa. Nükleer atıklar tehlikeli diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarForFears -- 17 Ekim 2024; 15:22:15 >
yeni nükleer ölüm fabrikası bu kez ÇİN işi... belki daha güvenli olur...
-
millet denize giremesin diye o yer seçildi... yüzmek haram ya...
-
İğneadaya sanıyorum iki hafta önce gitmiştim. Evet sahili ve plajı var. Fakat bir antalya değil.
İğneada sahili
İğneada sahili
İğneada meydan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 17 Ekim 2024; 22:0:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ya Rus ya Çin... Neden nükleer konusunda Japonlar'dan destek almıyoruz onu anlamıyorum. Adamlar deprem ülkesi, bu işin de uzmanı, teknolojinin membağı dost bir ülke.
o çubuklar tahmini 2004-2006 arası yasadışı olarak getirilerek gömülmüş,İzmir'in dibinde inanılmaz bir tehlike var, yavaş yavaş öldürüyor. kaynağı fransa olabilir ama diğer avrupa ülkeleri de olabilir ve bunu temizleyecek teknoloji bizde YOK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 18 Ekim 2024; 1:58:30 > -
Neden sınırın dibine yapılıyor? Neden Marmara bölgesinde ormanı kalmış ender yerlerden biri seçiliyor?
yanlışın var. Rüzgar esmezse de türbinler dönüyor.
FolkPhotographer-ATruthSoldieryoutubeWindmills spinning with no windhttps://www.youtube.com/watch?v=EVrSg8ymq14
Remove All Wind BlightyoutubeWHAT IS POWERING THESE TURBINES IF THERE'S NO WIND?https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo
Enerji işinde bilmediğin konular var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
doğada birçok kez rüzgar tribünlerinin yanında bulundum ve seni doğrulayacak hiç bir gözlemim olmadı.
seni Anemometre cihazı ile test etmeye davet ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 18 Ekim 2024; 15:7:45 > -
Reaktör ithal, teknoloji yabancı, hammadde (yakıt) ithal.
Çöpü bizim (nükleer atık)
Ama yerli ve milli Dışa bağımlılığı azaltma cart curt hep aynı basmakalıp laflar. Hem komple yabancı hem dışa bağımlılığı azaltmaca _
Çin'le ilerleticez ticareti, arka planda anlaşmalar var. Tekno transferi (Ruslarla olmayan) yapılacak, nükleerde ilerleyeceğiz vs de canımı ye ama "yerli milli" diye yeme milleti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X