Şimdi Ara

İğneada Nükleer Güç Santrali için Çinli CNOS ile görüşüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İğneada Nükleer Güç Santrali için Çinli CNOS ile görüşüldü
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin ziyareti kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bunlarda birisi de Çinli nükleer enerji şirketi CNOS'nin Başkan Yardımcısı Qiao Gang ile yapılan görüşme oldu. Bayraktar, Qiao Gang ile Türkiye'de inşa edilebilecek büyük ölçekli ve küçük modüler reaktörlere (SMR) yönelik olası işbirliği imkanlarını ele aldıklarını bildirdi.

Trakya İğneada NGS için Çin ile görüşülüyor

Bayraktar, X hesabından yaptığı paylaşımda enerjide arz güvenliğinin sağlanması ve dışa bağımlılığın azaltılmasının hedeflendiğinin altını çizdi. 2050'ye kadar 20 bin megavatlık nükleer enerji kapasitesinin devreye alınacağını aktaran Bayraktar, "Akkuyu, Sinop ve Trakya'da kuracağımız toplam 15 bin megavatlık 12 reaktörün yanı sıra nükleer enerji sepetine 5 bin megavatlık küçük modüler reaktörleri de eklemek istiyoruz. CNOS ile yaptığımız görüşmede de ülkemizde inşa edilebilecek hem büyük ölçekli hem de küçük modüler reaktörlere ilişkin olası iş birliği imkanlarını ele aldık." ifadelerini kullandı.

İğneada Nükleer Güç Santrali için Çinli CNOS ile görüşüldü
    Bilindiği üzere halihazırda Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom), Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (Akkuyu NGS) inşası üzerinde çalışıyor ve ilk ünitede sona yaklaşıyor. Rosatom Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, bu yılın Şubat ayında yaptığı açıklamada Sinop Nükleer Güç Santrali’ni de Rosatom'un inşa edeceğini söylemişti. Bakan Bayraktar ise Temmuz ayında 2-3 yıl içerisinde Sinop’ta lisanslama çalışmalarının biteceğini ve Akkuyu ekibinin Sinop’a gideceğini açıklamıştı.

Ayrıca Bkz.Akkuyu NGS’nin 1. Ünitesinde kritik bir aşama daha tamamlandı

Bununla birlikte Trakya’daki üçüncü santral projesi olan İğneada Nükleer Güç Santrali için ise Çin ile geçmişten bugüne görüşmeler sürüyor. Dolayısıyla CNOS ile yapılan görüşme de bunlardan birisi. Ancak henüz bu tesisin inşaasına yönelik bir karara varılmış değil.

Sinop Nükleer Güç Santrali, Akkuyu NGS’nin ikizi olarak planlanıyor. Dolayısıyla Sinop NGS de toplam 4,8 GW kapasiteye sahip 4 reaktörden oluşacak. İğneada NGS’nin kapasitesi şimdilik belirsiz ancak yine 4 reaktörlü olması bekleniyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/bakan-bayraktar-cinli-cnos-ile-nukleer-enerjide-olasi-isbirligi-imkanlarini-gorustu/3363047
    Kaynak:https://x.com/aBayraktar1/status/1846171616725602639

• Yenilenebilir enerji kaynaklarında çok iyi ilerliyoruz. Nükleer enerjide sisteme katılırsa, Türkiye üretim üssü olma yolunda bir adım daha atmış olacak.

uzun vadeli planlar yapma AKP sayesinde oldu. hatırlıyorum Erdoğan 2023 hedefleri saydığında 2023 yılına kadar AKP nin iktidarda kalması imkansız olduğunu düşünmüştüm. Bence Erdoğan haricinde AKP li vekillerin de buna inandığını düşünmüyorum (hedeflerde ne kadar başarılı oldu olmadı o konulara girmiyorum)

Artık çıta yükseldi. Muhalefet bu çıtaya göre hamle yapmak zorunda. keşke çıtayı yükselten Muhalefet olsaydı.
  • En pahalı enerji ve riski bizde . Bir başka riskte Çin kendisi bela .

Akkuyu da kazıklanan Türkiye oldu! Karda olan Ruslar!

De-Facto Rus Askeri üstlerine bir de Çin liler ile zaten Ruslarla Karadeniz deki savaş hazırlıklarında Amerika Türkiye'ye güvenmeyip Yunanistan ve Bulgaristan'a odaklanmaları her bir detayı elçiliklerine kadar anlamlı oluşu ile . Türkiye bu konuda Amerika ile arasını iyi tutması gerekir(di) ...

• Yenilenebilir enerji kaynaklarında çok iyi ilerliyoruz. Nükleer enerjide sisteme katılırsa, Türkiye üretim üssü olma yolunda bir adım daha atmış olacak.

uzun vadeli planlar yapma AKP sayesinde oldu. hatırlıyorum Erdoğan 2023 hedefleri saydığında 2023 yılına kadar AKP nin iktidarda kalması imkansız olduğunu düşünmüştüm. Bence Erdoğan haricinde AKP li vekillerin de buna inandığını düşünmüyorum (hedeflerde ne kadar başarılı oldu olmadı o konulara girmiyorum)

Artık çıta yükseldi. Muhalefet bu çıtaya göre hamle yapmak zorunda. keşke çıtayı yükselten Muhalefet olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 16 Ekim 2024; 17:32:29 >
  • 4,8 gwh dedikleri yıllık mı aylık mı ne kadarlık acaba. bir önceki haberlerde 28gwh lık bir rüzgar trübününden bahsedildi. şimdi 4 tane reaktör kulesi bir rüzgar trübünü kadar üretemiyor anlamına mı geliyor? eğer öyleyse durum vahim.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    yanlışın var en büyük rüzgar trübüni 26 MW, GW ın yanından bile geçmiyor. Tabi oda rüzgar eserse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 16 Ekim 2024; 17:58:14 >
  • Tüm türkiye'de sokak ve yol direk lambaları 3 metre yükseklik'te sağ ve sol çift kafa duy (sağa ve sola aydınlatma) 10 watt dikey çaprazlama direk'lere beyaz veya 5000k led ampül takılması elektrik tüketimini azaltır, gerekirse elektrikli araçlar'dan vazgeçilmesi gerek!,

elektrik tüketimi düşürecek yöntemlere kafa yormaktansa felaket getirecek proje'lere kafa yoruyorlar!, muhalefet edecekler arkadaşlar zamanla bağımlılık ve sıkıntılar arttıkça beni anlayacaklar!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 16 Ekim 2024; 22:05:51 >
  • Bunlara gelene kadar İzmir'de bize ait olmayan nükleer atığın imhasına kafa yorun. Dünya tarihinde eşine az rastlanır bir ihanet gerçekleşti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

yaw bi harften şaşırdık. Doğru. Mw Gw.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bu sigara değil.

• Umarım yeni hükümet yapar, fakat çinlilere yaptırmasın. Bir de anadoluya yapsın oralar daha güzel daha ferah, trakyaya kurmasınlar yeteri kadar kanserimiz var.

• Hani uçuyorduk? Kendimiz yapalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Soğutma ihtiyacı nedeniyle deniz kenarına yapılıyor. Keyfiyetten değil.

• Bloody Roar B kullanıcısına yanıt
    Sokak lambalarında led dönüşümü devam ediyor, önümüzdeki 5 yıl içinde hedefler kondu. Ekonomik ömrü dolan halojen lambalar dönüştürülecek. Sağlam lambaları da çöpe atacak değil devlet.

• Daha çok santral hızla yapılmalı enerjide bağımsız olmak gerek

• Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

İzmir Gaziemir’e nükleer çubuklar kurşun hammaddelerinin arasına gizlenerek 2006’da ülkeye sokulmuş bunları da şirket fabrika arazisine gömmüş. Kimseninde umurunda değil.

İğneada Nükleer Güç Santrali için Çinli CNOS ile görüşüldüSÖZCÜ Televizyonuyoutube
    Kırmızı Alarm! Nükleer Çubuklar Türkiye'de! Arena Ekibi 'İzmir'in Çernobil'ine Girdi! Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz? Digiturk: 60 D-smart: 93 Turkcell TV Plus: 69 Tivibu: 69 Türksat Kablo TV: 76 Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 Sosyal Medya Hesaplarımız; https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/ https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu https://twitter.com/szctelevizyonu https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?si=LT9d4T6uCHiVYueA&v=e-jkK6an_2o&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 18 Ekim 2024; 7:54:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fantomasds kullanıcısına yanıt
    Yada ciddi bir nehir yada büyük bir gölde oluyor tabii.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ruslar inşaat yapmayı bilmiyor, yeni nükleer santrallerde kaba inşaatı bir zahmet ruslara vermeyin! Ve "yap işlet sahip ol" sisteminden vazgeçin bizi kendi ülkemizde sanki araziyi sahiplenen ruslara karşı parya durumuna dusurmeyin, lütfen daha dikkatli mekanizmalar kurun enerji bakanlığı!

• Biz bir kuruş para vermeyiz, ama şu kadar yıl alım garantisi veririz diyoruz oradaki fiyatta öyle abartı bir fiyat değil nükleer enerji için.

Hal böyle olunca bu kadar masraf yapacak yıllarca inşaa halinde olacak sonrada üretim yapıp on yıllar sonra kara geçecek bir şey için çok hevesli olmuyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Peki

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    5000MW için 200 tane Rüzgar tribünü gerekli. Sürekli enerji üretiminin olmadığını varsayarsak 2 katına yani 400 adet kurmak gerekiyor. maaliyete bakar. Fakat santralin yaptırıldığı firmaya bakarsak türkiyenin birkaç yıla nükleer bir felaket yaşayacağı gerçeğini değiştirmiyor. Bana kalırsa zaten türkiye bu felaketi yaşamalı. geri kalanlar da buna göre bir plan yapmalı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.