Bu tesis tamamlandığında 50 GWh lityum batarya ihtiyacını karşılayacak üretimi yapıyor olacak. Tesla bu projeyle ilgili şöyle diyor: “Bu yatırım, hem dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonumuz açısından kritik önem taşıyor hem de Kuzey Amerika'daki batarya tipi lityum hidroksit tedarikini hızla artırmaya yönelik çabalarımızı temsil ediyor.”
Tesla tarafından yapılan bu açıklamada da dikkat çekildiği üzrere bu aslında lityum üretimini Çin'den Batı'ya kaydırmak için yapılan atılımın bir parçası. HemABD hem de Avrupa ülkeleri lityum konusunda Çin'e bağımlılığını azaltmak istiyor. Şu anda dünyanın lityum üretiminin üçte ikisini Çin karşılıyor. Ancak bu yatırımlar sürerse yakın bir gelecekte bu durum değişmeye başlayabilir.
Tesla Bu Tesiste Kendi Geliştirdiği Lityum İşleme Metodunu Kullanacak
İlk olarak 2020'de duyurduğu bu lityum işleme tesisinden para basma makinesi olarak söz eden Elon Musk, ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan lityum madenlerine de önemli yatırımlar yaptı. Bu bölgedeki maden çıkarma haklarını alan Musk, şimdi Teksas'ta da bir rafineri kurarak lityum üretim sürecinin baştan sona ABD'de gerçekleşmesinin yolunu açmış oldu.
Üretim üstünün kesinlikle Çin'de olmasını istemiyorum. Çin çok bencil, kendi Sadece mal satayım istiyor Ama hiçbir şekilde Çine mal satılmasını istemiyor. Ülkemiz de irili ufaklı bir sürü üretici var, ben ufak bir üreticiyim, ürettiğim ürünleri abd avrupa Avustralya vs sorgusuz satabiliyorum, ama ne çinden bir doğru dürüst bir sipariş geliyor, sipariş gelse de ufacık bir üründe de gümrüklerde takılıyor. Dışa tam kapalı bir pazar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 24 Aralık 2024; 21:54:0 >
Nüfus inanılmaz artıyor. Kaynakları inanılmaz hızla tüketiyoruz. Çevreyi inanılmaz hızla kirletiyoruz. Bu işin sonu Mad Max filmine doğru gidiyor.
Pilli araba işi ilerde kalkıp farklı bir teknolojiye dönebilir. Pilli arabaları pilden dolayı sevemedim .
Piller bildiğin nükler bomba.
İstan34bul
kullanıcısına yanıt
Abi herşeye tamam okey ama nükleer santral işi biraz abartı olmamış mı :)