Şimdi Ara

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9, Londra'da dünya vitrinine çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9, Londra'da dünya vitrinine çıkacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) geliştirilen yüzde 100 elektrikli otomobil Günsel, ilk modeli B9’u dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. 14-16 Aralık tarihlerinde Londra’da düzenlenecek elektrikli otomobil fuarı “London EV Show”da boy gösterecek olan Günsel B9 yola çıktı.

KKTC’de Yakın Doğu Oluşumu’nun girişimi ile kurulan Günsel’in ilk modeli B9’un ilk lansmanı 20 Şubat 2020’de KKTC, Girne’de yapıldı. 18-21 Kasım 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı’na katılarak ilk kez Kıbrıs dışına çıkan Günsel B9, London EV Show ile 14-16 Aralık’ta Londra’da dünya vitrinine çıkacak.

Günsel’i seri üretime hazır hale getirmek için 250 tasarımcı, mühendis ve tekniker çalışmalarına devam ediyor. AR-GE merkezi ve üretim tesislerinin ilk faz yatırımını 2019’da tamamlayan Günsel’in üretim tesislerinin ikinci faz inşaatı da Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünün bulunduğu alanda tamamlanmak üzere.

Ayrıca Bkz.SERES, Huawei donanımlı elektrikli SUV üretecek

Ürettiği kalp kırmızısı, ada mavisi, kumsal sarısı, gökyüzü mavisi, taş grisi prototipleri ile son bir yılda 2 binin üzerinde test sürüşü yapılan Günsel, 2022’nin sonunda seri üretime başlayarak 2027’de 40 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Günsel B9 öne çıkan özellikleri:

• 140 kW (188 hp) güç

• 1420 kg ağırlık

• 7.7 saniye 0-100 km/s

• 150 km/s azami hız

• 52.5 kWsa batarya

• 350 km sürüş menzili

• 30 dk şarj süresi (DC hızlı şarj)

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Tasarım ve kalite anlamında yorum yapmayacağım ama Togg'a göre bu arabayı ülke koşulları açısından daha gerçekçi buluyorum. Hatta sadece ülkemiz için değil; gelişmiş ülkelerdeki elektrikli araç satışlarına bakılırsa kompakt araçların piyasa egemenliği olduğu görülecektir. Elektrkli araç alan birisi bu aracı şehir içi kullanım için tercih edecektir, yani daha kompakt olması onu daha tercih edilesi yapar. Ayrıca Togg bu araca göre daha premium olma çabasında ki bu da direk olarak fiyatına yansıyacaktır. Ülkemizde C sınıfı elektrikli suv alabilecek insan sayısı çok kısıtlı olsa gerek. Ortaya çıkan araba daha güzel bile olsa yatırımın karşılığını alabilmesi lazım yoksa ölü yatırım olur.
  • Tasarım ve kalite anlamında yorum yapmayacağım ama Togg'a göre bu arabayı ülke koşulları açısından daha gerçekçi buluyorum. Hatta sadece ülkemiz için değil; gelişmiş ülkelerdeki elektrikli araç satışlarına bakılırsa kompakt araçların piyasa egemenliği olduğu görülecektir. Elektrkli araç alan birisi bu aracı şehir içi kullanım için tercih edecektir, yani daha kompakt olması onu daha tercih edilesi yapar. Ayrıca Togg bu araca göre daha premium olma çabasında ki bu da direk olarak fiyatına yansıyacaktır. Ülkemizde C sınıfı elektrikli suv alabilecek insan sayısı çok kısıtlı olsa gerek. Ortaya çıkan araba daha güzel bile olsa yatırımın karşılığını alabilmesi lazım yoksa ölü yatırım olur.

• Günsel umarım başarılı olur lakin bu iş nasıl olacak aklım almıyor. KKTC ile TC aradında bile gümrük birliği yok. KKTC de elekttik, işçilik pahalı. Tüm malzemeler gümrüğe tabi olarak KKTC ye gelecek ve montajlanıp nereye nasıl uygun fiyatlı olarak satılacak? Bana Günsel'in başarılı olabilme ihtimali pek olası gelmiyor. Bu işin içinde bir iş var yakında görürüz kim haklı çıkacak. Umarım yanılıyorumdur.

• adı sanı reklamı yapıyoruz ediyoruz duyulmadan adamlar yapmışlar. helal olsun.

• Kapibara’ya benzemiş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, KKTC nin ülkemize ürün gönderimi konusunda sorunları var , belirttiğiniz gibi elektrik vs pahalı olsa dahi ülkemiz tamamı ile Show üzerine çalıştığı için ve vergilerle birlikte zaten sadece inat uğruna yapıldığı aşikar bir araç, Günsel e izin verip ülkemizde üretime izin verseler dahi TOGG/devlet zoru ile üretilen aracın gerisinde bırakılmak için engel olunacaktır, şuan ki araç piyasasınin( yerli üretimler için diyorum) ayda 3-4 kez zamlanmasinin TOGG un daha uygun fiyatlı görünmesi için yapılmış bir plan bile olduğunu düşünmeden edemiyorum ( dünyada zam olduğunu iddia eden arkadaşlara da zam oranlarını kontrol ertesini öneririm)

• Bizim TOGG'dan çok daha yerli, milli ve gerçekçi bir araba. Sonuna kadar desteklenesi. 2027'de 40 bin adet üretim kapasitesinden bahsedilmiş. Yani bilmiyorum kapasite bana oldukça az göründü. Talep nasıl olacak acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Aralık 2021; 1:37:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Renault zoe ve pug 208 ile rekabet edebılırse satar. menzıl falan guzel gozukuyor ama garantı?

• Togg'dan daha ümit verici ama... Yıllardır geliştirme aşamasında. En son web sitesinde tişört satıyorlardı 100 küsür liraya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.