Şimdi Ara

Türk mühendislerin geliştirdiği elektrikli otonom otobüs ABD'de hizmete girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk mühendislerin geliştirdiği elektrikli otonom otobüs ABD'de hizmete girdi
    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Adastec'in geliştirdiği teknolojilerle entegre edilen sürücüsüz otobüslerin dünyanın birçok ülkesinde bu teknolojiyi kullanan ilk proje olarak hayata geçirildiğini belirtti.

Abd'deki ilk seviye-4 elektrikli otonom otobüs hizmete sunuldu

Adastec'in Türkiye'de Bilişim Vadisi'nde ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK Teknopark'ta Ar-Ge Merkezi bulduğuna dikkati çeken Kacır, Adastec'in başarısını şu sözlerle dile getirdi: "Türk mühendisler tarafından kurulan ve Bakanlığımızca desteklenen ADASTEC'in geliştirdiği teknolojilerle entegre edilen sürücüsüz otobüsler, dünyanın birçok ülkesinde bu teknolojiyi kullanan ilk proje olarak hayata geçiriliyor." dedi.

Ayrıca Bkz.Bakan Uraloğlu duyurdu: İnternet abone sayısı Türkiye nüfusunu aştı

Türkiye'de Bilişim Vadisi'nde Test Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK teknoparkta Ar-Ge Merkezi olan ADASTEC, Amerika’daki ilk Seviye-4 otonom otobüsü kullanıma sundu.

Avrupa'nın ilk Seviye-4 otonom/elektrikli otobüslerini Norveç'in Stavanger ve Finlandiya’nın Tampere şehirlerinde uygulamaya geçiren ADASTEC; Almanya, Hollanda ve İsviçre’de yakın zamanda kazandığı projeleri de önümüzdeki günlerde hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Seviye-4 otonom araçlar, otomatik sürüş sistemlerinin gelişmişlik seviyelerini tanımlayan SAE (Society of Automotive Engineers) standardına göre belirlenmiş bir derecelendirme sisteminin parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Bu sistem, seviye 0'dan seviye 5'e kadar uzanıyor ve her seviye, otomasyonun derecesini gösteriyor. Seviye-4, yüksek otomasyon anlamına geliyor. Tam otonom sürüş sunan 4. seviye araçlar, sahip oldukları özel donanımları ve yazılımları sayesinde kendi kendilerine hareket edebiliyor. Ancak güvenlik amacıyla sürücünün bazı durumlarda müdahale etmesi gerekiyor.

• Peki bu araçlar TR'de hizmete sunulacak mı?

Yoksa yine "para" mı yok?

• Güleryüz Cobra kasası kullanmışlar

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Ben bi ara jest in minibüsüne baktım i, bmw pilli felan. Çok acayip paralardı, bizim 20tl ile olmaz o işler, satsınlar dışarı, biz 10 sene sonra ayağa düşünce anca bineriz 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk mühendisler yapıyor ama türkiye yararlanamıyor. şaka gibi ülke.

• Ne kadar güzel ,depremde insanları taşımak için kullanılacaktır, tıpkı mobil sinyal şebekeleri gibi

• 339 Ege mahallesi olmuş bu

• Bizim yollar:)

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Az binip gazi üniversitesi ne gitmedik 😂😂

• En kalitelileri yurtdışına ihraç edilir meyve sebzede öyle ... Başka sektörlerde de öyle ... Meziyet bu nimetlerden vatandaş hatta turist bile faydalanabiliyor mudadır ...

• Türkiye için çok zor olur şartlar hele İstanbul gibi sorunlu şehirlerde. Sinirlenip önünü kesip saldırmaya filan çalışırlar.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Öyle tabi.Herkes hakettiğini yaşar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

@Sucre Maricruz

Yaptıkları her şey damlaya damlaya hakkettiği gibi yaşara dönüyor... . Vatandaş tan bahsediyorum ...

• Firma türk olsa bile kesinlikle türkiyeye satış yapmazdım bulgaristana gürcistana yunanistana satardım size yook derdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.