sevencity arkadaşım her ihtimale karşi yedek filtre bulundurursan iyi olur gibime geliyor yanılmıyorsam 12 adet filtre 55 tl idi stok yapmakta zarar yok s filterqueen i güle güle kullanın bende dyson kullanıyorum bende dyson dan memnunum kurutma makinasına gelince ben bosh ekologic7 wtw86560 kurutma makinasını kullanıyorum son derece memnunum artı olarak a sınıfından yüzde kırık daha enerji tasarruflu fakat fiyat olarak biraz pahalı kurutma makinasında a enerji olmasında fayda var ben arçeliğin kurutma makinasını tavsiye edemeyeceğim diğer çıkardığı makinalar iyi kurutma makinasını tavsiye edemem ben çok araştırıp bosh markasıda karar kıldım kesinlikle tavsiye ediyorum şimdilik hoşçakal
Alıntıları Göster
www.lura.lt Libelle'nin özelliklerine buradan bakabilirsiniz.Aynı ürün Litvanya'da da satılıyor.Araştırırken tesadüfen buldum.Bir de kısa video var.
quote:
Orijinalden alıntı: egenin_efesi
www.lura.lt Libelle'nin özelliklerine buradan bakabilirsiniz.Aynı ürün Litvanya'da da satılıyor.Araştırırken tesadüfen buldum.Bir de kısa video var.
Alıntıları Göster
Arkadaşlar aura cleanmax markalı temizlik robotumuz hakkında yapılan olumsuz yorumların hepsine katılmıyorum robotumuzun çok kaliteli ve aynı kalitede satılan temizlik robotlarına göre daha ucuz olduğuna inanıyorum ve bütün yazılan olumsuz yazılara rağmen güvenerek ve isteyerek satmaya devam ediyorum.İzmir ve çevresinde oturupta temizlik robotu sahip olmak isteyenler için numaram 0506 291 94 82
quote:
Orijinalden alıntı: Cüneyt Akkul
Arkadaşlar aura cleanmax markalı temizlik robotumuz hakkında yapılan olumsuz yorumların hepsine katılmıyorum robotumuzun çok kaliteli ve aynı kalitede satılan temizlik robotlarına göre daha ucuz olduğuna inanıyorum ve bütün yazılan olumsuz yazılara rağmen güvenerek ve isteyerek satmaya devam ediyorum.İzmir ve çevresinde oturupta temizlik robotu sahip olmak isteyenler için numaram 0506 291 94 82
Alıntıları Göster
Güncel fiyatı nedir. Bizde var ilk çıktığında almıştık memnunuz fiyatına göre akrabalarımda almak istemekte. Satıcı arkadaşlar bana pm atarsa sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: invisible
Güncel fiyatı nedir. Bizde var ilk çıktığında almıştık memnunuz fiyatına göre akrabalarımda almak istemekte. Satıcı arkadaşlar bana pm atarsa sevinirim.
Alıntıları Göster
bence ihlas robota o kadar para vermeye gerek yok. bir sürü aparatı var sonuçta işi süpürme. endede ihlas robot var geçenlerde arızalandı. tamire gönderdim 165 tl. masraf varmış. bende tamir ettirmedim. 193 TL. 12 ay taksitlewww.hızlıal.com dan arnica bora aldım çok memnunum. sorarsanız ihlas robıt aldığımdan beri 1 kere halı yıkadık. allama pullama bir sürü gereksiz ayrıntı. parası çok olana bir şey diyemem.
quote:
Orijinalden alıntı: gece_yolcusu
bence ihlas robota o kadar para vermeye gerek yok. bir sürü aparatı var sonuçta işi süpürme. endede ihlas robot var geçenlerde arızalandı. tamire gönderdim 165 tl. masraf varmış. bende tamir ettirmedim. 193 TL. 12 ay taksitlewww.hızlıal.com dan arnica bora aldım çok memnunum. sorarsanız ihlas robıt aldığımdan beri 1 kere halı yıkadık. allama pullama bir sürü gereksiz ayrıntı. parası çok olana bir şey diyemem.
Alıntıları Göster
yorumların hepsını okudum bende biraz aarastırmaya karar verdım .. izninizle arastırmalarımı sızınle paylasmak ısterım... temizlik robotu .sulu sıstem supurgeler.. toz torbalı supurgeler.. ve kuru sıstem supurgeler.. hangıssı ve hangı marka daha ıyı ve hangısı daha kullanıslı ayrıntılı olarak ogrendım.. oncelıkle toz torbalı supurgelerın ve kuru sıstem supurgelerın hava gırıs .fılıtre ve hava cıkıs sıstemlerıne bakacak olursak .. ne kadar kuvvetlı cekeerse ceksın yada ne kadar guclu emıs gucu olursa olsun bu sadece temızlık yapmak olmadıgı kannatıne vardım.. cunku sadece gırıs degıl temızlık ıcın cıkısda cok onemlı bır konu.. nedenı:bu tur supurgeler yada temızlık aracları fılıtre sıstemı ıle calıstıkları ıcın ve ıcerısıne aldıkları bu guclu hava akımını dısarı cıkarmak zorunda oldukları ıcın fılıtrelerın sadece bellı bır mıktar gorev yaptıklarını ayrıca cok kısa bır zamanda yapması gereken gorevın sadece %10 kadar dusurduklerını anlamıs bulunuyorum.. yanı bu durumda yaaa o fılıtreler cok kısa zamanda degısıp cok kısa bır temızlık yapılarak kullanılacak yada benım gorusumce hıc kullanmayacaksın..
Sulu sıstem supurgelerde ıse vakumlama dırek suyun ıcerısıne havayı malesef tam olarak gommee ıslemı yapamıyor oda fılıtrelı klasık supurgeler gıb sadece kaba pıslıgı alabılıyor..
ve bu tur kaullanımlarda daha tehlıkelı bır durum ortaya cıkıyor kı malesef o ınce toz ve ıcerısınde olan akarla mıteler dıye adlandırılan zararlı bakterılerın uzunca bır sure havada kalmasını ve bunları dırek olarak cıgerlerımıze kabul etmemızı saglıyor..
BURADAN SU DUSUNCE CIKIYOR ELEKTIRIK SUPURGELERI KESINLIKLE KULLANILABILECEK BIR URUN DEGILDIR..
bunun sonucunda bu benı dıger alternatıf urunlere yonelmemı sagladılar..
evet temızlık robotları. nedır ne ıse yararlar..
yaklasık olarak bu ıslerı yapan 5 cıhazı yakından ızleme ve arastırma yapma kararı aldım..
cok guclu emıs gucu olan bu sıstemlerın en guzel ozellıgı ıse supurge dedgımız zararlı urunlere gore ınanılmaaz bır hava emıs gucu olmasına ragmen dısarı ınce toz(gozle goremedıklerımız) vermemesıdır.. Bu tur sıtemler havayı dırek suya gomerek suyu fılıtre olarak kullanıyor.. ayrıca hava ve suyu ayrıstırma ozellıgıne sahıp motor haznesınde ozel (speretor) dedıgımız parca ıle ozellıkle ınce tozların da dahıl olmak uzere suda kalmasını ve ayrıca fılıtre gıbı ılk kullanımda tıkanma ozellıgının olmaması cıkısında sıfır kırlı hava olarak tertemız bır havayı dısarı verebılmesı mukkemmel sonuc olarak nıtelendırıyor..
markalara gelırsek : bu ısın aga babası :raınbow amaaaa... malesef arkadaslarımızın dedıgı gıbı pıyasadakı degerı ınanılmaz fıyatlarda 5 bın tl arasında degısebılıyor.. normal bır aaılenın yada ust gelırlı Bır aılenın dahı bunu alıp sadece supurge gıbı dusunmesı ve kullanması akla ve mantıgada dogru gelmez kı ben zaten almam ama suda varkı kesınlıkle bu adamlkar bu aletı gercekten cok saglam ve gercekten ısının ehlı bır sey yapması ıcın cıkarmıslar..
ıkıncı en ıyı marka : cleanmax pıyasada raınbow ıle karsılastırıldıgında 1700 tl cıvarında gıdıyor
farkını arastırdım : calısma sıstemı ıyı sankı raınbowdan kopya edılmıs bır sıstem gıbı aynı gorevlerı yapabılıyor.. bızımkıler bu ısı bıraz daha ılerı goturmusler govde ve seffaf su haznesını polıper gıbı kırılmaz bır markadan yapmıslar ve ozellıkle hortum sıstemı son cıkan durumunda ıse harıka bır sekılde dızayn ve saglamlık katmıslar.. bunun yanında uzaktan kumandalı otomatık ve 5 devırlı sıstemı ıse dahada sık bır kullanım sunmuslar..
dıger markaları da test ettım (OLUMSUZKLUK TESKIL ETMEMESI ACISINDAN ISIM VERMIYECEGIM )ancak bundan daha sonrakı markalar sadece calısma prensıbı bunlar gıbı olmasına ragmen hammaddesınde kullandıkları malzemeler malesef cok zayıf ve fıyat acısından cok az bır fıyat farkı ıle satılmaktadır ve kullanım surelerı bu ıkı marka ıle kıyaslandıgında. sadece en fazla 1 yıl sonra dagılmaya baslıyorlar..
Tabıkı bunun yanında servıs hızmetlerı ve yedek parca hızmetlerınıde arastırmak gerekıyor.. bu ıkı markanın teknık garantı ve servıs hızmetlerı guclu dıgerlerı ıse sadece satısda kalıyor Burada dıger markaları kotulemek amacı ıle degıl bu yazdıklarım (belkı yetısemıyorlar belkıde ıyı bır organızasyon yapamadıklarından olabılır) Arkadaslar son soz olarak sunu demek ıstıyorum .. eger gercekten temızlık dersek KESINLIKLE TEMIZLIK ROBOTU
VE GUCUN YETIYORSA RAINBOW YETMIYORSA CLEANMAX DERIM..
(YAZILARIMDA IMLA HATALARI OLABILIR ACELE BIR SEKILDE GECE 2.5 GIBI YAZDIM KUSURMA BAKMAYINIZ LUTFEN) DAHA AYRINTILI YAZMAK ISTERDIM TABIKI :)
quote:
Orijinalden alıntı: napolyonneron
yorumların hepsını okudum bende biraz aarastırmaya karar verdım .. izninizle arastırmalarımı sızınle paylasmak ısterım... temizlik robotu .sulu sıstem supurgeler.. toz torbalı supurgeler.. ve kuru sıstem supurgeler.. hangıssı ve hangı marka daha ıyı ve hangısı daha kullanıslı ayrıntılı olarak ogrendım.. oncelıkle toz torbalı supurgelerın ve kuru sıstem supurgelerın hava gırıs .fılıtre ve hava cıkıs sıstemlerıne bakacak olursak .. ne kadar kuvvetlı cekeerse ceksın yada ne kadar guclu emıs gucu olursa olsun bu sadece temızlık yapmak olmadıgı kannatıne vardım.. cunku sadece gırıs degıl temızlık ıcın cıkısda cok onemlı bır konu.. nedenı:bu tur supurgeler yada temızlık aracları fılıtre sıstemı ıle calıstıkları ıcın ve ıcerısıne aldıkları bu guclu hava akımını dısarı cıkarmak zorunda oldukları ıcın fılıtrelerın sadece bellı bır mıktar gorev yaptıklarını ayrıca cok kısa bır zamanda yapması gereken gorevın sadece %10 kadar dusurduklerını anlamıs bulunuyorum.. yanı bu durumda yaaa o fılıtreler cok kısa zamanda degısıp cok kısa bır temızlık yapılarak kullanılacak yada benım gorusumce hıc kullanmayacaksın..
Sulu sıstem supurgelerde ıse vakumlama dırek suyun ıcerısıne havayı malesef tam olarak gommee ıslemı yapamıyor oda fılıtrelı klasık supurgeler gıb sadece kaba pıslıgı alabılıyor..
ve bu tur kaullanımlarda daha tehlıkelı bır durum ortaya cıkıyor kı malesef o ınce toz ve ıcerısınde olan akarla mıteler dıye adlandırılan zararlı bakterılerın uzunca bır sure havada kalmasını ve bunları dırek olarak cıgerlerımıze kabul etmemızı saglıyor..
BURADAN SU DUSUNCE CIKIYOR ELEKTIRIK SUPURGELERI KESINLIKLE KULLANILABILECEK BIR URUN DEGILDIR..
bunun sonucunda bu benı dıger alternatıf urunlere yonelmemı sagladılar..
evet temızlık robotları. nedır ne ıse yararlar..
yaklasık olarak bu ıslerı yapan 5 cıhazı yakından ızleme ve arastırma yapma kararı aldım..
cok guclu emıs gucu olan bu sıstemlerın en guzel ozellıgı ıse supurge dedgımız zararlı urunlere gore ınanılmaaz bır hava emıs gucu olmasına ragmen dısarı ınce toz(gozle goremedıklerımız) vermemesıdır.. Bu tur sıtemler havayı dırek suya gomerek suyu fılıtre olarak kullanıyor.. ayrıca hava ve suyu ayrıstırma ozellıgıne sahıp motor haznesınde ozel (speretor) dedıgımız parca ıle ozellıkle ınce tozların da dahıl olmak uzere suda kalmasını ve ayrıca fılıtre gıbı ılk kullanımda tıkanma ozellıgının olmaması cıkısında sıfır kırlı hava olarak tertemız bır havayı dısarı verebılmesı mukkemmel sonuc olarak nıtelendırıyor..
markalara gelırsek : bu ısın aga babası :raınbow amaaaa... malesef arkadaslarımızın dedıgı gıbı pıyasadakı degerı ınanılmaz fıyatlarda 5 bın tl arasında degısebılıyor.. normal bır aaılenın yada ust gelırlı Bır aılenın dahı bunu alıp sadece supurge gıbı dusunmesı ve kullanması akla ve mantıgada dogru gelmez kı ben zaten almam ama suda varkı kesınlıkle bu adamlkar bu aletı gercekten cok saglam ve gercekten ısının ehlı bır sey yapması ıcın cıkarmıslar..
ıkıncı en ıyı marka : cleanmax pıyasada raınbow ıle karsılastırıldıgında 1700 tl cıvarında gıdıyor
farkını arastırdım : calısma sıstemı ıyı sankı raınbowdan kopya edılmıs bır sıstem gıbı aynı gorevlerı yapabılıyor.. bızımkıler bu ısı bıraz daha ılerı goturmusler govde ve seffaf su haznesını polıper gıbı kırılmaz bır markadan yapmıslar ve ozellıkle hortum sıstemı son cıkan durumunda ıse harıka bır sekılde dızayn ve saglamlık katmıslar.. bunun yanında uzaktan kumandalı otomatık ve 5 devırlı sıstemı ıse dahada sık bır kullanım sunmuslar..
dıger markaları da test ettım (OLUMSUZKLUK TESKIL ETMEMESI ACISINDAN ISIM VERMIYECEGIM )ancak bundan daha sonrakı markalar sadece calısma prensıbı bunlar gıbı olmasına ragmen hammaddesınde kullandıkları malzemeler malesef cok zayıf ve fıyat acısından cok az bır fıyat farkı ıle satılmaktadır ve kullanım surelerı bu ıkı marka ıle kıyaslandıgında. sadece en fazla 1 yıl sonra dagılmaya baslıyorlar..
Tabıkı bunun yanında servıs hızmetlerı ve yedek parca hızmetlerınıde arastırmak gerekıyor.. bu ıkı markanın teknık garantı ve servıs hızmetlerı guclu dıgerlerı ıse sadece satısda kalıyor Burada dıger markaları kotulemek amacı ıle degıl bu yazdıklarım (belkı yetısemıyorlar belkıde ıyı bır organızasyon yapamadıklarından olabılır) Arkadaslar son soz olarak sunu demek ıstıyorum .. eger gercekten temızlık dersek KESINLIKLE TEMIZLIK ROBOTU
VE GUCUN YETIYORSA RAINBOW YETMIYORSA CLEANMAX DERIM..
(YAZILARIMDA IMLA HATALARI OLABILIR ACELE BIR SEKILDE GECE 2.5 GIBI YAZDIM KUSURMA BAKMAYINIZ LUTFEN) DAHA AYRINTILI YAZMAK ISTERDIM TABIKI :)
Alıntıları Göster
2006 yılında aldık. Yıkma fonkisyonu elektronik olduğu için çok zor su vermesi ve kesmesi zaman alıyor. Su haznesini doldur ve boşalt ve temizlik uzun iş, hergün kullanılacak bir makine değil. Bu makinenizden varsa mutlaka günlük temizlik için kolay bir makineniz olmalı ama mutlaka hepa filtresi olsun.
Suya alması falan iyi ama şu zaman bir çok suya alan makine olduğu için tonla para vermeye gerek yok. Bizde 2500 watt fakir halı yıkama makinesi var ve 10 senelik hemen hemen yemin ediyorum çekim gücü kat ve kat iyi. Kullanımıda kolay süpür ve bırak kenarı. Onun dışında bide black and decker 12v el süpürgesi var günlük ufak temizlik için. İkiside çok rahat yetiyor. İhlası kutusuna kaldırdık duruyor öyle açmaya kullanmaya üşeniyoruz vallaha.
Amacım marka kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama biraz hantal bir makine. Aradan 4 sene geçti şu anda ne durumdadır bu makineler bilmiyorum belki kendileirni yenilemişlerdir ama bizdeki makine gerçekten çok hantal kullanması zor.
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
2006 yılında aldık. Yıkma fonkisyonu elektronik olduğu için çok zor su vermesi ve kesmesi zaman alıyor. Su haznesini doldur ve boşalt ve temizlik uzun iş, hergün kullanılacak bir makine değil. Bu makinenizden varsa mutlaka günlük temizlik için kolay bir makineniz olmalı ama mutlaka hepa filtresi olsun.
Suya alması falan iyi ama şu zaman bir çok suya alan makine olduğu için tonla para vermeye gerek yok. Bizde 2500 watt fakir halı yıkama makinesi var ve 10 senelik hemen hemen yemin ediyorum çekim gücü kat ve kat iyi. Kullanımıda kolay süpür ve bırak kenarı. Onun dışında bide black and decker 12v el süpürgesi var günlük ufak temizlik için. İkiside çok rahat yetiyor. İhlası kutusuna kaldırdık duruyor öyle açmaya kullanmaya üşeniyoruz vallaha.
Amacım marka kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama biraz hantal bir makine. Aradan 4 sene geçti şu anda ne durumdadır bu makineler bilmiyorum belki kendileirni yenilemişlerdir ama bizdeki makine gerçekten çok hantal kullanması zor.
Alıntıları Göster
Astım ve alerji hastalarının , temizlik konusunda titiz davrananların mutlaka görmesi gereken bir temizlik sistemi var. İsmi veya fiyatı şu aşamada çok önemli değil. O yüzden yazmıyorum. Ancak gördüğünüz zaman anlayabilirsiniz. Görmeden başka bir makine alırsanız çok yazık olur. Çünkü hakikaten çok farklı bir teknolojiye sahip.Elektrik tüketimi de çok düşük. Yani watt ne kadar yüksekse o kadar iyi çeker diye bir inanış var ve yanlış. Mutlaka görmelisiniz.Çok şaşıracaksınız. Lütfen görmek için randevu alın. Sadece İstanbul: 538 331 33 87
quote:
Orijinalden alıntı: slowrabbit
Astım ve alerji hastalarının , temizlik konusunda titiz davrananların mutlaka görmesi gereken bir temizlik sistemi var. İsmi veya fiyatı şu aşamada çok önemli değil. O yüzden yazmıyorum. Ancak gördüğünüz zaman anlayabilirsiniz. Görmeden başka bir makine alırsanız çok yazık olur. Çünkü hakikaten çok farklı bir teknolojiye sahip.Elektrik tüketimi de çok düşük. Yani watt ne kadar yüksekse o kadar iyi çeker diye bir inanış var ve yanlış. Mutlaka görmelisiniz.Çok şaşıracaksınız. Lütfen görmek için randevu alın. Sadece İstanbul: 538 331 33 87
Alıntıları Göster
bende aldım çok memnunuz. olumusuz yorumlara aldanmayın. tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: htopuz83
bende aldım çok memnunuz. olumusuz yorumlara aldanmayın. tavsiye ederim.
Alıntıları Göster
Bir yıldır aura cleanmax kullanıyorum. Alerjik astım hastasıyım ve iğnelerle, haplarla tedavi görüyorum. Bu robotu kullanmadan önce boğazımdan kan gelecek kadar kaşıntı ve öksürük oluyodu, bi senedirse binde bir burnum kaşınıyo o kadar. Çünkü haftada sadece bir kez temizlik yapıyorum. Torbalı süpürgelerle temizlik yaparken sürekli bi öksürme ve kaşıntı durumu olurdu, bu makinede asla olmuyor. Miteları nası hapsettiğini buradan anladım zaten. En önemlisi de bu akarları suya çektikten sonra özel bi sistemi sayesinde öldürebilmesi. Makinede kötü koku oluşması kaçınılmaz bi gerçek. Bunun için bir sefer bile boşaltmayı unutmayacaksınız. Ben unuttum, resmen içeriye kötü koku yayıldı. Bu aşamada bi müddet açık havada, çalışır durumda makineyi bekletmek geldi aklıma; işe de yaradı. Filtresini 2-3 ayda bir temizlemek yeterli. Ömür boyu değiştirmeden kullanabilirsiniz. Tek memnun kalmadığım yanı, makine gerçekten çok hantal ama sadece kaldırırken; süpürürken kendi kendine gidiyo zaten, yormuyo kişiyi. Oldukça da sesli çalışıyo. Elektriği az yaktığına şahidim, buradan tolere ediyor benim için eksi yanlarını. Yorumlarınızı okudum arkadaşlar. Aklıma şöyle bi soru takıldı. 1500-2000 TL bi elektrik süpürgesi için verilir mi deniyo. Bi buzdolabı, ankastre fırın, davlumbaz, klima için veriliyo da sağlığımız için 1. kural olan temizliğin sağlanmasında neden abartı bulunuyo? Hem hızlı emiş gücü, hem halı yıkama, hem bulunduğu ortamın havasını hijyenik bi duruma sokma gibi özellikleri sayesinde ben herkese bu robotu tavsiye ediyorum. Umarım memnuniyetimi bozacak bi durumla karşılaşmam; öyle olursa hemen gelip buradan paylaşırım. Bu arada ürünün garantisi 5 yıl; parçaları da yurtiçinden temin edilebildiği için çok ucuz olur diye düşünmekteyim. İnşallah hiçbi yerini yenilemek durumunda kalmam ve parça fiyatlarını hiç öğrenmem :)
quote:
Orijinalden alıntı: aceyildiz
Bir yıldır aura cleanmax kullanıyorum. Alerjik astım hastasıyım ve iğnelerle, haplarla tedavi görüyorum. Bu robotu kullanmadan önce boğazımdan kan gelecek kadar kaşıntı ve öksürük oluyodu, bi senedirse binde bir burnum kaşınıyo o kadar. Çünkü haftada sadece bir kez temizlik yapıyorum. Torbalı süpürgelerle temizlik yaparken sürekli bi öksürme ve kaşıntı durumu olurdu, bu makinede asla olmuyor. Miteları nası hapsettiğini buradan anladım zaten. En önemlisi de bu akarları suya çektikten sonra özel bi sistemi sayesinde öldürebilmesi. Makinede kötü koku oluşması kaçınılmaz bi gerçek. Bunun için bir sefer bile boşaltmayı unutmayacaksınız. Ben unuttum, resmen içeriye kötü koku yayıldı. Bu aşamada bi müddet açık havada, çalışır durumda makineyi bekletmek geldi aklıma; işe de yaradı. Filtresini 2-3 ayda bir temizlemek yeterli. Ömür boyu değiştirmeden kullanabilirsiniz. Tek memnun kalmadığım yanı, makine gerçekten çok hantal ama sadece kaldırırken; süpürürken kendi kendine gidiyo zaten, yormuyo kişiyi. Oldukça da sesli çalışıyo. Elektriği az yaktığına şahidim, buradan tolere ediyor benim için eksi yanlarını. Yorumlarınızı okudum arkadaşlar. Aklıma şöyle bi soru takıldı. 1500-2000 TL bi elektrik süpürgesi için verilir mi deniyo. Bi buzdolabı, ankastre fırın, davlumbaz, klima için veriliyo da sağlığımız için 1. kural olan temizliğin sağlanmasında neden abartı bulunuyo? Hem hızlı emiş gücü, hem halı yıkama, hem bulunduğu ortamın havasını hijyenik bi duruma sokma gibi özellikleri sayesinde ben herkese bu robotu tavsiye ediyorum. Umarım memnuniyetimi bozacak bi durumla karşılaşmam; öyle olursa hemen gelip buradan paylaşırım. Bu arada ürünün garantisi 5 yıl; parçaları da yurtiçinden temin edilebildiği için çok ucuz olur diye düşünmekteyim. İnşallah hiçbi yerini yenilemek durumunda kalmam ve parça fiyatlarını hiç öğrenmem :)
Alıntıları Göster
Merhaba arkadaşlar biz aura cleanmax bir temizlik robotu almıştık. annemin toza karşı alerjisi var bu yüzden.bu makineyi almadan once annem supurge yapamazdı.şimdi ise çok rahat supuruyor ve cok memnunuz.tabi diğer makineleri kullanmadığımız için karşılaştırma yapamayacağım(yalnız torbalılar bir zaman kullanmıştık ona göre 1 milyon kat daha iyi) 3 yıldırda sorunsuz kullanıyorduk. fakat şimdi halı dövücü halı üzerinde 1 2 defa ileri geri yaptığımızda kendiliğinden duruyor. acaba sorun neyden kaynaklı olduğunu bilen var mı?. bide aldığımızda istanbulda oturuyorduk. şimdi mersine taşındık. mersinde servis var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: polkol
Merhaba arkadaşlar biz aura cleanmax bir temizlik robotu almıştık. annemin toza karşı alerjisi var bu yüzden.bu makineyi almadan once annem supurge yapamazdı.şimdi ise çok rahat supuruyor ve cok memnunuz.tabi diğer makineleri kullanmadığımız için karşılaştırma yapamayacağım(yalnız torbalılar bir zaman kullanmıştık ona göre 1 milyon kat daha iyi) 3 yıldırda sorunsuz kullanıyorduk. fakat şimdi halı dövücü halı üzerinde 1 2 defa ileri geri yaptığımızda kendiliğinden duruyor. acaba sorun neyden kaynaklı olduğunu bilen var mı?. bide aldığımızda istanbulda oturuyorduk. şimdi mersine taşındık. mersinde servis var mı ?
Alıntıları Göster
arkadaşlar servise götürdüm. çok iyi karşıladılar. sorunun tetikten kaynaklandığını söylediler. tetikten bir parça değiştirdiler 5 tl. inanamadım... şu an makinadan çok memnunuz...
öncelikle şunu söyleyebilirim.aura clean max sağlık ve temizlik açısından bulunmaz bir üründür. fiyat konusunda pahalı olduğundan bahseden arkadaşlar var onlara sormak istıyorum özelliklee neye göre pahalı...çoluğunun çocuğunun ve ailesinn sağlığından daha mı önemli.havayı arıtıyo ve bu sayede astım bronşit nefes darlığı ve toz alerjisi gibi rahatsızlıkları ortadan kaldırıyo.temizlik konusuna gelince kullanan arkadaşlar bilir sulu bi sistemdr ve tek bi tozun kaçma olasılığı yok koltuk ve halılardakı tozları emip içine hapseder ve temizlk bittiğinde lavaboya dökerken resmen çamur döküosunuz...evet arkadaşlar birebir kullanıcısıyım oldukça memnunum sağlığım için 1500 tl hiç bişey.....bayanlar yıllardr evde temizlik yapar yorulur masraf eder ve gerıde baktıgımız zamn toz yıne var ve yıne kirli havayı soluyoruz bunlardan kurtulmann yolu bir....kullanımı zor dıyenler olmuş hayr değil sadece aparatı çok olduğu için zor görünüyo..arkadaşlar neticede basit bi süpürge değil yedi sekiz makına birleşimi bir robot bu bırakalımda o kadar olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: arabaci72
quote:
Orijinalden alıntı: hassan01
Parçaları bu kadar ucuza geliyorsa parça parça alıp kendimiz toplasak daha ucuza gelmez mi?:)))Su filtreli, döner fırçalı vs diye bu tür cihazlar sanki uzaydan gelmiş gibi çok pahalı bir fiyata millete satılıyor.Ortalama insanımızın alım gücü malum.Bu aletler hiç bir şekilde bu parayı hak etmez.Aletin bir parçası 27.000 devirde dönüyor diye pahalıysa devrini biraz düşürsünler, tabii fiyatını da.
Uyanın yurdumun güzel insanları.. yediğiniz kazıklar yetmedimi. Ben 1 tane yedim.. 2. sini yemeye hiç niyetm yooooooookkkkkk
Alıntıları Göster
beyfendi siz bence bu kanaldan acilen çıkın saçmalyıp meşgul etmekten başka bişe yapmıosunuzzzz.....
quote:
Orijinalden alıntı: ayshe yavuz
beyfendi siz bence bu kanaldan acilen çıkın saçmalyıp meşgul etmekten başka bişe yapmıosunuzzzz.....
Alıntıları Göster
Bu bölümde görüş bildiren arkadaşların mesaj sayılarına bakıldığında sanki ihlas firmasının satış elamanı gibi cevap yazmışlar gibi görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
Halı yıkama makinelerinin yaptığı temizlik bence hafife alınmamalı.İyice süpürülmüş koltuğu yıkadığınızda çıkan suyu görünce bu fikrinizin değişeceğinden eminim.Bu konuda Siemens halı yıkama makinemden çok memnunum.
Alıntıları Göster
Bu sitede bu süpürgenin Alman malı olduğu yazıyor. Acaba doğru mu? Bir de kullananlardan öğrenmek lazım.
dün akşam evimde tanıtımı yapıldı aslında oldukça etkilenip almayıda düşündüm biraz aratırma yapayım deyip buraya göz attım şimdi almadığıma memnunm arkadaşlarımın isimlerini verdiğim için pişmanım hala çekiş gücünün kaç watt olduğunu okadar satıcı ve müdür olduğunu idda eden kişi arasından biri bile yanıtlayamamış bu nekadar ezberci ve seviyesisz kişilerin görev aldığını gösteriyor yazık firmanın hali içler acısı üzüldüm! buarada ben söyleeyeyim emiş gücünü o çok bilen elemanlar yalanlasın sade ve sadece 150 watt emiş gücü var benim philips home hero hepa filtreli 300 tl lik süpürgemin gücü tam 400 watt.
quote:
Orijinalden alıntı: atillaserin
bence hanımefendı dogru soyluyor ben evımde ıhlas temızlık robotu kullanıyorum ve 1700 ytle aldım fakat co memnumum 4 ayda bır bakıma gelıyorlar ve sorunlarınızla ılgılenıyorlar ve sımdı 1000 ytleye su arıtıcısı alıcam alttakı yazıyı okuyun harbı ıhlas guzel dersınız bence ıhlas super
şu anki model biraz daha iyi ve kullanışlı sanırım. temizlemesi kolay ama çok pahalı. 1600 ytlye almam desem de bir kuruş bile indirim yaptırmadan aldım. güzel mi çok güzel. pişman mıyım asla. ama dedim ya çok pahalı. evde astım rahatsızlığı varsa parayı düşünemiyorsunuz tabi.
heyo philips pek kullanışlı olmuyo be.ihlası pek sevmem ama iyi temizliyo velet
valla bizi ihlasın adı ilgilendirmiyor. bu durumu ben de ifade ettim gelen kişiye. ihlasla ilgisi olan herşey kalsın istemem dedim ama dendiği gibi olmadı. bir gelsinler temizliği görün hayran kalıyorsunuz. ben bile zevk alıyorum evin o robotla temizlenmesinden...
neden illa ihlas demiş. çünkü onlar aradı ısrarla tanıtım için. başka duyduğum bildiğim gördüğüm yoktu. Ne oldu derseniz 1600 ytlye 8 taksitte aldım. çok da memnun oldum. tabi fiyatından değil.
bunlar ıhlasa yapılan bazı yorumlar googleden arastırın zaten bır tane kotu yorum yapan yoktur ben turkum turk malı kullanırım ve 100 100 kalıtelı dıyebılırım dedıgım gıbı adamlar zorla bakıma gelıyor sankı hemde alalı 1.5 sene oldu fakat ıhlasın tek sorunu temızlemesı syu bosalt felan dıyenler oluyor ama sunu unutmayalım evımızde o kadar pıslıkle yasamaktansa suyu dokup makıneyı temızlerım BENCE....
ihlas su arıtıcısı
1. ilk başlarda tek filitrelileri vardı daha sonraları 3 filitrelileri çıktı.filitreler ay da bir tuzda bekletilirdi ölüm gibiydi.daha sonraları osmos sistemleri çıktıktan sonra pabuçları dama atılmıştır.filitreleri her bakımdan sonra suyun tadını güzelleştirmekte ancak temizlenmesse düşünülebileceği gibi mikrop yuvası olmaktadır.daha sonraları ultra viole ışıklıları çıktı güya mikropları bu ışın öldürüyordu.
2. damacana suların fiyatlarının artması ile bir dönem özellikle dar gelirli kesimde tutulmuş olan makina. ihlas holding'in pek prezantabl pazarlamacıları bunları satabilmek için damacana sular hakkında bol keseden iddialar atar, damacana sularının sağlıksız olduklarını ifade ederlerdi. türkiye'de su sektörünün ciddi anlamda genişlemesi ihlas ev aletleri'nin bu ürününün pazarını yok etmiştir.
bence ihlas holding bu gelişmelerden çekinmesin. damacana suları ile hayatımıza girmiş olan plastik pompaların yerini artık sebiller aldı. sebil işine girerlerse en az su arıtıcısı kadar başarılı olma şansları mevcut. (dünyayı kurtaran adam, 03.02.2009 17:31 ~ 17:44) @3069104 [k] 3. piyasada 13-14 farklı markayla satılan su arıtma cihazlarının, ihlas pazarlama tarafından satılanı ve en ünlü olanı. asıl markası aura'dır. cihazın bir kısmı amerika'da üretilip, montajı da yurtdışında yapılmakta ve ihlas pazarlama tarafından türkiye'ye ithal edilerek satışı gerçekleştirilmektedir.
önceki modeller motorlu, motorsuz, ultraviyole lambalı v.b. olmak üzere çeşitlendirilmişken; günümüzde satılan versiyonu tüm diğer önceki modellerin bir araya toplanarak daha da geliştirilmesiyle ortaya çıkmıştır ve rakiplerine göre önemli avantajlar içermektedir. bu avantajları da, piyasada uzun yıllardır bulunan bir firma olarak kendi bünyesinde gerçekleştirmiş olduğu araştırma-geliştirme çalışmalarının eseri olarak kullandığı yüksek teknolojiden ileri gelmektedir.
cihazın yapısından temel olarak bahsetmek gerekirse; 5 ayrı filtre, su basıncı düştüğünde devreye giren bir elektrikli pompa ve 10 litrelik tanktan oluşur. bahsi geçen filtrelerin 4 tanesinin içinde doğal bitkisel malzemeler bulunur. çeşitli bitki kökleri ve mükemmel bir doğal filtre olan hindistancevizi kabuklarının farklı yöntemlerle birbirine kaynaştırılıp sıkıştırılmasıyla; her biri farklı maddeleri süzen, farklı gözenek boyutlarına sahip 4 farklı filtre ortaya çıkartılmıştır. bu gözeneklerin boyutları laboratuvar ortamında 5 mikron, 1 mikron ve 10 angstrom şeklinde ölçülmektedir. insan gözünün görebileceği en küçük değerin 70 mikron civarında (bir saç telinin ucu) olduğu düşünüldüğünde; filtrelerdeki gözeneklerin ne kadar küçük olduğu hakkında bir fikir sahibi olunabilir.
cihazın kalbi ise; nasa tarafından geliştirilmiş olan, ters ozmoz yöntemiyle suyun içindeki kimyasalları ayrıştıran membran filtredir. bu filtre; ilk olarak 1970'li yıllarda, insanlı uzay araçlarının tasarımı sırasında fark edilen bir aksiliğin giderilmesi amacıyla geliştirilmiştir. bir uzay mekiğinin dünyadan fırlatılması esnasında, fazladan her bir gram ağırlık için ekstradan birkaç kilogram yakıta ihtiyaç vardır. astronotların görev boyunca ihtiyaç duyacakları suyun tamamının mekiğe yüklenmesi durumunda, maliyet o kadar artacaktı ki görevin iptal edilmesi gündeme gelecekti. bu sorunu çözmek için nasa mühendisleri daha önce keşfedilmiş olan membran filtreyi alıp geliştirdiler ve boyutunu da oldukça küçülttüler. bu sayede astronotlar, aynı suyu defalarca arıtıp tekrar tekrar kullanma imkanına sahip oldu. hatta kendi idrarlarını bile bu cihazla arıtıp, gayet temiz ve sağlıklı bir içme suyu elde etmeleri mümkün oldu; fakat görevleri beklenenden uzun sürmediği sürece böyle bir yola başvurmaları tabii ki doğru bulunmadı. sonuçta arıtılan su ne kadar temiz de olsa, psikolojik faktörlerin önüne geçmek o kadar kolay değil. aynı karbonfiber gibi; nasa'nın geliştirdiği bir çok icatla birlikte membran filtre de günümüzde farklı alanlarda kullanılmaktadır. buna örnek olarak diyaliz makinelerini ve deniz suyundan içme suyu elde eden arıtma cihazlarını verebiliriz. ayrıca turkuaz su da, içinde membran filtrelerin olduğu devasa tesislerde arıtılmış sudan başka bir şey değildir. dikkat edilirse; turkuaz su şişesinin üzerinde "doğal kaynak suyu değil de, "işlenmiş içme suyu" yazdığı görülür. suyun işlenmesinden kasıt, arıtmadır.
günümüzde musluk sularının içilemez olduğunu hepimiz biliyoruz. bunun en büyük sebebi, bu suların yeterince arıtılmamasıdır. hepimiz artık evimizde içme suyu olarak, damacanalarda satılan kaynak sularını kullanıyoruz. fakat maalesef bu da yeterli olmamaktadır... musluk suyuyla yapılan temizlik, yıkanan meyve-sebzeler, demlenen çaylar ve yapılan yemekler de sağlığımız için ciddi bir tehlike oluşturmaktadır.
musluk sularındaki en bilindik sakıncalardan biri, yüzme havuzlarında da kullanılan klordur. başka bir deyişle, çamaşır suyunun ana maddesi... bu madde suyun içindeki canlı mikroorganizmaları öldürür, partikülleri bloke eder ve vücudumuza girdiğinde aynı sigara gibi yavaş yavaş biriken bir hasara yol açarak yıllar sonra ciddi sağlık sorunlarına yol açar. bu sağlık sorunlarına bir örnek olarak kanseri verebiliriz. arıtma tesislerinde suya klor katan işçiler korucuyu elbiseler giyerek vücutlarının klor gazına maruz kalmasına engel olurlar. fakat biz ev kullanıcıları, aynı kloru barındıran suyu her işimizde kullanırız ve maalesef ne kadar büyük bir tehlike içinde olduğumuzun farkında bile olmayız...
klorun zararı gözle görülmez, yıllar içinde açığa çıkar. fakat musluk sularında yoğun olarak bulunup, zararı da gözle görülebilen bir madde daha vardır ki o da kireçtir. calgon firması, sadece suyun içindeki kireç sayesinde zengin olmuştur. aslında tüm kaliteli deterjanlarda kireç önleyici madde vardır, yani calgon'a gerek yoktur. yine de şu da bir gerçektir; bu kireç önleyiciler olmasaydı o çamaşır makineleri, bulaşık makineleri calgon reklamlarında gösterilen hale kesinlikle gelecekti. zaten kirecin rahatlıkla görülebilen başka bir kanıtı da vardır: içinde su kaynattığımız çaydanlıklar, cezveler, kettle'lar zamanla içlerinde biriken kireçten dolayı iş yapamaz hale gelirler. fakat ilginçtir; aynı çaydanlığın demlik kısmında veya içinde yemek pişirilen tencerelerde kirece rastlanmaz. bu konuya daha sonra dönmek üzere; tam da bu noktada kirecin vücuttaki zararlarından bahsetmekte oldukça fayda var. kireç molekülleri vücutta parçalanmaz, aksine biriktirilir. biriken kireç zamanla damar tıkanıklığı, sinir sistemi bozuklukları (felç, alzheimer, duyu kaybı), deride sertleşme, saç tellerinde kırılmalar gibi hasarlara yol açar. kirecin insan vücuduna fiziksel ve psikolojik olmak üzere daha bir çok zararı olduğu, günümüze kadar yapılmış bilimsel araştırmalarda defalarca kez tespit edilmiştir. tencerelerin ve demliklerin neden kireç tutmadığı konusuna dönecek olursak; bilindiği üzere bitkiler topraktan suyu çekerek tüm bünyesine dağıtan canlılardır. bu özellikleri, yapılarında lif içermelerinden ileri gelir ve lifler öldükten sonra da görevlerini yerine getirirler. dolayısıyla kireçli ve klorlu suların temas ettiği her bitki, bu maddeleri olduğu gibi emer. yapılan deneylerde; klorun sarı renk almasını sağlayan bir maddenin damlatıldığı 1 bardak suya batırılan herhangi bir meyvenin, suyun rengini 1 saniyeden kısa sürede tekrar berrak yaptığı ortaya çıkmıştır. bu meyvenin yenmeden önce gürül gürül akan suyun altında, iyice ovalanarak yıkandığını düşünürsek; meyveye geçen zararlı madde miktarının ne kadar fazla olduğunu kolayca anlayabiliriz.
maalesef musluk suyunun içindeki zararlı maddeler, kireç ve klorla da sınırlı değildir. yıllardır var olup da yakın bir zamanda belediye başkanları arasındaki karalama kampanyaları sayesinde yeni ortaya çıkartılmış bir başka zararlı madde kategorisi de, suya karışan zehirli kimyasal maddelerdir. bunların arasındaki en ünlü madde, gündemi takip eden her vatandaşımızın bileceği üzere arseniktir. (bkz: arsenik) başlığından da görülebileceği üzere; fare zehiri icat edilmeden önce en popüler zehir olan, rivayetlere göre napolyon ve hitler'in ölümüne sebep olan, duyu organlarımızla algılamamızın imkansız olduğu bir maddeden söz ediyoruz. sadece arsenik değil; tarım ilaçları, sanayi atıkları, tıbbi atıklar ve daha niceleri yıllardır musluklarımızdan akmaktadır. tüm bunların nasıl olup da evimizdeki musluğa kadar geldiğine daha sonra değineceğiz. tüm bu atıkların önü kesildiği takdirde; en iyimser hesaplamalara göre suların tamamen temizlenmesi 30 yıl sürecektir. kısacası kendimiz, çocuğumuz ve belki de torunlarımız bu kimyasal maddelere maruz kalacaktır.
tüm bu maddelerin nasıl olup da evimize kadar geldiği ise şöyle açıklanabilir: çoğumuzun bildiği üzere, şehirlerin su ihtiyacı akarsulara kurulan barajlardan ve doğal göllerden karşılanır. bir önceki paragrafta bahsedilen kimyasallar da işte bu akarsulara ve göllere, sanayi tesislerinden bırakılmaktadır. ayrıca tarım ilaçları da topraktan geçerek barajlara ulaşır. havaya karışıp atmosferin üst tabakalarına ulaşan başka zehirli kimyasallar da, yağmur suyuyla birlikte yeryüzüne geri döner ve yine barajlarda birikir. şehir sularının arıtma sistemlerinde bu kimyasallar dikkate alınmaz, çünkü onca kimyasalı arıtmanın maliyeti çok yüksektir. arıtma tesislerindeki işlemler çok basittir: önce su dinlendirilir ve içindeki gözle görülür partiküllerin dibe çökmesi sağlanır. daha sonra büyük gözenekli filtrelerden geçirilir, son olarak içine klor basılır ve o halde şebekeye yollanır. aslında bu arıtma yarım kalmanın da ötesinde; henüz başlangıç aşamasındayken bitirilmiştir. böylece suyun içinde önceden var olan zararlı kimyasallar ve kirecin üstüne, bir de klor eklenmiş olur. fakat su berrak göründüğü için arıtılmış kabul edilir, vatandaşlar o suyu evlerinde güvenle kullanırlar.
kaynak suları ise biraz daha farklıdır. onları içilebilir kılan; yeraltından gelmeleridir. yağmur suları topraktaki bitki kökleri ve bir takım dokular sayesinde mükemmele yakın bir şekilde arıtılarak yer altındaki boşluklarda birikir. burada mağmanın sıcaklığıyla ısınır ve kayaların arasından kendisine yol bularak, yüksek bölgelerde yüzeye çıkar. bu kaynak suları zamanla yeryüzünde kendisine yatak açarak akarsuları meydana getirir. toprağa zararlı kimyasalların karışmadığı yerlerdeki kaynak suları, doğadaki en temiz sulardır. kaynak suyu satan firmalar da bu kaynakları bularak hemen yanında dolum tesisi kurarlar ve suyu kaynağından çıktığı gibi, el değmeden şişeleyip kamyonlara yükleyerek satış yerlerine sevk ederler. ideal koşullar sağlandığında bu sular dünyanın en temiz sularıdır; fakat maalesef bu sektörde de para uğruna çeşitli oyunlar ve ihmaller dönmektedir...
bu oyunlardan ilki, suların tek bir kaynaktan gelmemesidir. yıllardır aşırı şekilde artmış olan kaynak suyu talebini karşılamak için, artık hiç bir kaynak tek başına yeterli gelmemektedir. bu nedenle su firmaları, dolum yaptıkları kaynağın civarındaki bazı köy arazilerini satın alarak buralara açtıkları kuyulardan yeraltı sularını daha hızlı çekmektedir. bahsi geçen kuyuların suyu elbette asıl kaynağın suyu kadar kaliteli değildir. su şişelerinin ve damacanaların üzerinde suyla ilgili değerler bulunur; bu değerler asıl kaynak suyuna aittir ve yanıltıcıdır. gerçekte o suya kuyu suları da karıştırılmıştır, şişenin içindeki suya ait gerçek değerler içilebilirlik sınırındadır ya da o sınırı geçmiştir. örneğin; eskişehir'de oldukça rağbet gören kalabak suyunun damacanasında "sertlik değeri: 1.8" yazar. suyun içilebilir olması için bu değerin en fazla 2.5 olması gerekir; ne var ki herhangi bir kalabak damacanasından alınan suyun sertliği ölçüldüğünde 4.4 çıkmaktadır.
suyu saklamak için en ideal ambalaj cam şişedir, ne var ki cam pahalı ve kırılgan bir malzemedir. bu yüzden; camın yerine ekonomik ve sağlam olan polikarbon malzeme, damacanalarda kullanılmaktadır. polikarbon nefes alan bir malzemedir ve içindeki suyla dış ortam arasında sürekli gaz geçişi sağlamaktadır. bu sayede; damacananın içindeki tertemiz suyun içine her an havadaki her türlü zararlı gaz girmektedir. bu maddeler havada kaldıkları sürece bizim için neredeyse zararsızdır; çünkü akciğerlerimizde onları harika bir şekilde süzen bir yapı mevcuttur. fakat suya karıştıkları takdirde bağırsaklarımızda emilerek kanımıza karışır ve aynı kireç gibi, vücudumuzda birikmeye başlar. polikarbonun bir başka özelliği de, kuru olduğu zamanlarda havadaki maddeleri gözeneklerinde biriktirmesidir. böylece boş bir damacana şişe; tuvalette, balkonda, bir sanayi tesisinde beklerken sürekli ortamdaki tozu, toprağı, mikrobu, zararlı kimyasalları bünyesinde depolar ve tekrar doldurulduğunda bu maddeleri içindeki suya aktarır. damacanalar dolumdan önce yıkanmaktadır; fakat kullanılan yıkama tekniği, her ne kadar yeterli olduğu iddia edilse de tüm bu mikropları, kimyasal maddeleri temizleyemeyeceği net olarak ortadadır. evimize aldığımız damacana şişesinin; bizden önce kaç farklı yerde, ne koşullar altında kullanıldığını asla bilemeyiz. tüm bu sayılanlar, damacanaların dış etkenlere bağlı olan zararlarıydı. polikarbonun başka bir zararı ise; 30-40 kullanımdan sonra suda çözünmeye başlaması ve direkt olarak vücudumuza girerek kanserojen madde haline gelmesidir. bu nedenle her bir damacana şişesinin seri numarasından takip edilip, en fazla 40 kullanımdan sonra imha edilmesi gerekir. ortamdaki tozu toprağı, mikrobu, kimyasal maddeleri de düşünürsek; bu rakamın 20'ye düşürülmesi oldukça yerinde olacaktır. fakat su firmaları, damacanaların ömrünü 60 kullanım olarak belirleyen raporlar düzenleterek sınırları sonuna kadar zorlamaktadır. bununla da yetinmeyerek; damacanaların hiç bir kurum tarafından denetlenmemesini de fırsat bilip 60 kullanımdan sonra bile değiştirmemektedir. böylece hem havadaki her türlü zararlı maddeyi, hem de bizzat kendi malzemesini suya karıştıran damacanalar yüzünden güzelim kaynak suları bile bize ulaşana kadar kirlenmektedir. bir de damacanaların dolaylı yoldan çıkardığı sorunlara değinecek olursak; taşınması, su bittiğinde sucu yolu gözlenmesi, pompayla tam bir bardak su doldurmanın ustalık gerektirmesi, ayrıca yine pompaların bir musluktan çok daha fazla efor gerektirmesi, v.b.
su arıtma cihazlarının geçmişinde; başta suyun kendisiyle ilgili olmak üzere bir çok bilimsel araştırma bulunmaktadır. bu araştırmaların vardığı en önemli sonuç; içilebilir suyun içinde 700 çeşit organik ve inorganik maddenin bulunmasıdır. bu maddelerden tamamen arındırılmış suya saf su denir, akülerde kullanılır ve zehirlidir. bir suyun içilebilir olması için, o suyun içinde bahsi geçen maddelerin belirli bir miktarda bulunması gerekir. az bulunması saf su etkisi yapar, fazla bulunması halinde ise vücutta birikerek yine zararlı hale gelir. ayrıca bu araştırmalar sırasında başka bir enteresan sonuca daha rastlanmıştır; o da bekletilen suların içindeki maddelerin zamanla artmasıdır. bu konuda yapılan ölçümlerde; suyun ömrü 2 gün olarak belirlenmiştir. daha fazla bekleyen ve özellikle de direkt güneş ışığına ya da sıcağa maruz kalan sularda, kısa süre içinde çok büyük miktarda mikroorganizma ürediği saptanmıştır. 60 yıl yaşayan ortalama bir insan, hayatı boyunca 50 ton su içer. bunca suyun içinde fazla olan, ya da hiç bulunmaması gereken maddeler vücutta birikerek ilerleyen yaşlarda daha önce bahsedilmiş olan kanser, damar tıkanıklığı, sinirsel rahatsızlıklar, deride ve saçlarda bozulmalar gibi bir çok ciddi soruna yol açar. suya maddi açıdan bakıldığında ise; türkiye'de 4 kişilik ortalama bir ailenin sadece içme suyuna yılda 900, 10 yılda 9000 tl ödediği ortaya çıkmaktadır. özellikle yaz aylarında ve kalabalık ailelerde, bu rakamların 2-3 katını da geçen tüketimler söz konusu olmaktadır.
ev tipi su arıtma cihazlarının ilk örneği, bundan yaklaşık 20 yıl önce kullanıma sunulmuştur. nasıl ki ilk bilgisayar bir oda büyüklüğünde olup da çalıştırıldığında şehrin yarısının elektriğini harcarken, günümüzde laptop'larda aklımıza gelen her şeyi yapabiliyorsak; geçen 20 yılda su arıtma cihazlarında da büyük ilerleme kaydedilerek mükemmele ulaşılmıştır. amacına uygun üretilmiş, kaliteli bir su arıtma cihazından beklenen bir takım özellikler vardır. bunlara kısaca değinecek olursak; cihaz, suyun içindeki gözle görülmeyen partikülleri, zararlı mikroorganizmaları, kireci, ve diğer zararlı maddeleri tamamen sudan uzaklaştırmalıdır. kimyasal maddelerin tamamını arıtmalı ve bu maddeleri filtrelerinde biriktirmeden, ayrı bir hortumla gider borusuna vermelidir. aynı zamanda, suyun içinde vücuda faydası olan maddelerin de gerektiği kadarını suda bırakmalıdır. depolama tankı mevcutsa, burada bekleyen suyun bayatlaması ihtimaline karşılık depo çıkışında da bir adet filtre bulundurarak suyu musluğa vermeden önce son kez arıtmalıdır. ihlas (aura) su arıtma cihazı, piyasadaki diğer rakiplerinin aksine bu özelliklerin tamamına sahiptir. cihazdan çıkan suyun tadı erikli suyundan bile güzeldir, ayrıca yapılan ölçümlerde de her zaman ideal değerlerle neredeyse aynı sonuçlar elde edilmektedir. bu da göstermektedir ki; ihlas su arıtıcısından çıkan su, dünya üzerindeki içilebilir sular arasında mükemmele en yakın sulardan biridir.
sonuç itibariyle; söz konusu cihaz yaygın inanışın aksine kesinlikle göz boyamak ya da insanları kandırmak için zorla satılmaya uğraşılmamaktadır. pazarlama yöntemlerinin yetersiz kalmasından dolayı piyasada hak ettiği değeri görememektedir. müşterilerle daha iyi bir iletişim sağlandığı takdirde çok daha fazla satılması kaçınılmazdır. kendi sağlığına önem veren, ailesinin diğer fertlerini de düşünen, hayatı boyunca sadece içme suyuna bir araba parası ödemeye niyeti olmayan her insan bu cihazı kendiliğinden satın alır. yeter ki kendisini nelerden koruyacağını bilsin... (janny, 26.03.2009 20:28 ~ 31.03.2009 00:32) @3261361 [k] 4. bir zamanlar bir çok kişinin evinde bulunan belli bir zaman sonra kaybolup giden cihaz,işe yararmıydı , pek zannetmiyorum.
itü sözlük, içeriği dünyanın değişik noktalarında bulunan yazarlarca oluşturulan bağımsız bir platformdur. itü sözlük içeriği herhangi bir ön denetimden geçmeksizin yayınlanmakta ve doğruluğu garanti edilememektedir. bu web sitesinde yaratabileceği hukuki sakıncalar başta olmak üzere olumsuz bir durumla karşılaştığınızı düşünüyorsanız lütfen iletişim bölümünden itü sözlük ekibi ile irtibata geçiniz. itü sözlük dahilindeki her türlü içerik creative commons by-nc-nd koşulları altında lisanslanmıştır. içerik, kaynağı belirtilmek ve üzerinde değişiklik yapmamak koşuluyla ticari olmayan amaçlarla kullanılabilir.
Alıntıları Göster
ihlas aura cleanmax temizlik robotu şuanda son cıkan plus modeliyle diyer aynı fonksinel rakiplerinde daha üstün bir hala gelmiştir rainbow markalı üründen daha uygun fiyatının olmasının sebebi makinanın bir kaç parçası hariç tüm foksion ve parçalrı beylikdüzündeki fabrikada üretilmesinden dir diyer ürün ün direkt dışardan gelmesi sebebi ile gümrük masrafının da ürünün üstüne ilave edilmesindendir İHLAS CLEANMAX ROBOT ALMAK YADA TANITIM GÖRMEK İSTEYEN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM . İLETİŞİM İÇİN NUMARAM tel:0 537 427 1726
quote:
Orijinalden alıntı: ihlas_fatih
ihlas aura cleanmax temizlik robotu şuanda son cıkan plus modeliyle diyer aynı fonksinel rakiplerinde daha üstün bir hala gelmiştir rainbow markalı üründen daha uygun fiyatının olmasının sebebi makinanın bir kaç parçası hariç tüm foksion ve parçalrı beylikdüzündeki fabrikada üretilmesinden dir diyer ürün ün direkt dışardan gelmesi sebebi ile gümrük masrafının da ürünün üstüne ilave edilmesindendir İHLAS CLEANMAX ROBOT ALMAK YADA TANITIM GÖRMEK İSTEYEN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM . İLETİŞİM İÇİN NUMARAM tel:0 537 427 1726
Alıntıları Göster
bu ürünü robot haline getiren hangi özelliğidir ve neden emiş gücünü satış temsilcileri veya müdürleri bilmemektedir? fiyatı sadece reinbow a göre ucuz peki 1900 tl edecek hangi özellikleri var sonuçta bir elektrikli süpürge değilmi
quote:
Orijinalden alıntı: woloahl
bu ürünü robot haline getiren hangi özelliğidir ve neden emiş gücünü satış temsilcileri veya müdürleri bilmemektedir? fiyatı sadece reinbow a göre ucuz peki 1900 tl edecek hangi özellikleri var sonuçta bir elektrikli süpürge değilmi
Alıntıları Göster
Vallaha pahalı yapan malzemesi ve şoşartılması. Bunun dışında robot olacak çokta bir özelliği yok. Sanırım dijital göstergeli falan diye abartılıyor. Yukarıda da yazdım halı yıkama fonksiyonu tam bir faciya. Amacım marka kötülemek değil ama F/P ürünü değil daha uygun fiyatlı olsa düşünülebilir rekabet de edebilir ama bunun dışında evlere gelip iki ışık numarası milleti kandırmaktan başka bişey değil.
Bende yukarıda yazdım alıyorsunuz, halınızı temizleyin 3 ay sonrada yıkama fonkisyonunu gösterecez diyorlar. Ne gelen var ne giden bunu geçtim ilk tanıtımda yıkama fonkisyonunu göstermiş olsalar zaten millet o zorluğu gördüğünde almaktan vaz geçer yada biraz daha oturur düşünürler. Kuru kullanacaksanız iyi ama şu anda piyasada çok daha kaliteli ve suya tozu hapseden hatta daha kaliteli filtrelendirme sistemleri olan makineleride göz önüne alırsak bu fiyat çok fazla.
2400 watt lık fakir var bizde toz torbalı diye ve ozamanlar sulu makine piyasada yok diye gittik bunu aldık ama pişmanız. Kullanımı zor zahmetli açıkcası, makineyi sök suyu doldur makineyi tekrar topla sonra suyu içined unutma kokuyor vs vs. Şimdi yeni sistemlerin çoğu sürahi tipli ve hiç uğraştırmıyor. Acaba yenisi nasıl bakmak lazım görmedim hiç. Kutusuna kaldırdık duruyor öyle köşede eski makinemizi kullanıyoruz.
O kaç senelik alman malı FAKIR halı yıkama makinesi bizdeki ihlas'a göre 10 kat daha güçlü diyebirim, diyebilirim değil bariz derecede güçlü.
Yani elbette satış için süslü püslü laflar kullanır satıcılar hep, allar pullar malını hiç kötülemez ama birazda insaflı olmalı satıcı. Satış kanallarındaki gibi çakma ve içinde daha 3g bile bulunmayan gprs var diye öve öve bitirilmeyen çakma çin malı telefonlarını satmaya çalışan satıcılar gibi davranılmamalı. İhlas'ın hiç değilse bir adı sanı var böyle şoşartarak insanlara satılıyor ve çoğu kişi bu paraya bunu mu aldım diyiyor. O yüzden daha F/P (fiyat performans) ağırlıklı satış yapılmalı ve rekabet edilmeli.
Ayrıca bizim zamanımızda ev ev dolaşıp satabilmek için bin bir takla atan ve sattıkları mal üzerinden prim kazanan satıcılar vardı. Halen devam etmektemi acaba bu satış usülü. Bizede en büyük kazığı tanıdığımız atmıştı vallaha.
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
Vallaha pahalı yapan malzemesi ve şoşartılması. Bunun dışında robot olacak çokta bir özelliği yok. Sanırım dijital göstergeli falan diye abartılıyor. Yukarıda da yazdım halı yıkama fonksiyonu tam bir faciya. Amacım marka kötülemek değil ama F/P ürünü değil daha uygun fiyatlı olsa düşünülebilir rekabet de edebilir ama bunun dışında evlere gelip iki ışık numarası milleti kandırmaktan başka bişey değil.
Bende yukarıda yazdım alıyorsunuz, halınızı temizleyin 3 ay sonrada yıkama fonkisyonunu gösterecez diyorlar. Ne gelen var ne giden bunu geçtim ilk tanıtımda yıkama fonkisyonunu göstermiş olsalar zaten millet o zorluğu gördüğünde almaktan vaz geçer yada biraz daha oturur düşünürler. Kuru kullanacaksanız iyi ama şu anda piyasada çok daha kaliteli ve suya tozu hapseden hatta daha kaliteli filtrelendirme sistemleri olan makineleride göz önüne alırsak bu fiyat çok fazla.
2400 watt lık fakir var bizde toz torbalı diye ve ozamanlar sulu makine piyasada yok diye gittik bunu aldık ama pişmanız. Kullanımı zor zahmetli açıkcası, makineyi sök suyu doldur makineyi tekrar topla sonra suyu içined unutma kokuyor vs vs. Şimdi yeni sistemlerin çoğu sürahi tipli ve hiç uğraştırmıyor. Acaba yenisi nasıl bakmak lazım görmedim hiç. Kutusuna kaldırdık duruyor öyle köşede eski makinemizi kullanıyoruz.
O kaç senelik alman malı FAKIR halı yıkama makinesi bizdeki ihlas'a göre 10 kat daha güçlü diyebirim, diyebilirim değil bariz derecede güçlü.
Yani elbette satış için süslü püslü laflar kullanır satıcılar hep, allar pullar malını hiç kötülemez ama birazda insaflı olmalı satıcı. Satış kanallarındaki gibi çakma ve içinde daha 3g bile bulunmayan gprs var diye öve öve bitirilmeyen çakma çin malı telefonlarını satmaya çalışan satıcılar gibi davranılmamalı. İhlas'ın hiç değilse bir adı sanı var böyle şoşartarak insanlara satılıyor ve çoğu kişi bu paraya bunu mu aldım diyiyor. O yüzden daha F/P (fiyat performans) ağırlıklı satış yapılmalı ve rekabet edilmeli.
Ayrıca bizim zamanımızda ev ev dolaşıp satabilmek için bin bir takla atan ve sattıkları mal üzerinden prim kazanan satıcılar vardı. Halen devam etmektemi acaba bu satış usülü. Bizede en büyük kazığı tanıdığımız atmıştı vallaha.
Alıntıları Göster
hepsi fasa fiso zamanında alırken baya küfrettiğimiz (1992 de 3000$ olan) Rainbow dan kralını görmedim açıkçası. 120watt ama mükemmel bir alet diğerleri gibi garantisibitince çöpe atılan wattıyla övünmeyen tek marka. hala da canavar gibi çalışır ilkgünkü gibi. R2D2 mübarek