ihlasın elektrikli şofbenini kullanıyorum eve 6 ay önce taşındım şofbeni buattan çekdiğim kablo ile kullanıyor idim ancak dün ne olduysa şofben komitatörünü çevirdiğimde hiçbir ışık yanmıyor ve su ısınmıyor bende sonda yapacağımı başta yaparak şofbeni söktüm switch-resistans- komitatörü ölçtüm hepsi sağlam sonra elektriği ölçmek geldi aklıma ölçtüm buatta yaklaşık 15 volt gerilim var arkadaşlar niçin böyle olabilir
yanlış yapmışsınız. elektriği buattan değil, doğrudan sigorta kutusundan 3x4mm NYM kablo ile taşımalısınız.
banyo ile sigorta arası yaklaşık 20 metre o kabloyu oraya çekmek bayağı bir iş ayrıca sanırım buata gelen faz yada nötr kablosu zarar görmüş bu kablo tekrar çeklebilir mi
sigorta kutusundan buatlara 2.5 lik kablo gider. 2.5 kablo 7000 watt altında ısınır yangın tehlikesi bile var.
Sn.command_4 size katılıyorum.
bende katılıyorum buaataki faz kablosu gitmiş evde kaçak akım rolesi olmasına rağmen 6 aydır şofben sigortası hiç atmamıştı demekki kablo yavaş yavaş eridi ve koptu
quote:
Orijinalden alıntı: ares0106
bende katılıyorum buaataki faz kablosu gitmiş evde kaçak akım rolesi olmasına rağmen 6 aydır şofben sigortası hiç atmamıştı demekki kablo yavaş yavaş eridi ve koptu
kardeş bende evimde yıllar ca sorunsuz kullandığım ihlas şofbeni doğal gaz gelince söküp kayın pederimin evine taktım tüplü den kurtulsunlar diye ama takarken bir baktım evin şebekesi eski 72 yılında yapılmıl kablolar 1mm lik ve faz nötr var toprak yok bağlamak istemedim bana bağla bişey olmaz dediler ben inat ettim bu sigorta attırır dedim yinde ısrarla bağlattılar hemde buat değil prizden,
sonra aradan 1 hafta geçti çatt sigortalar atıyor bir baktım buatta bağlantılar kavrulmuş aynı senin konu.. mutlaka kalın kablo ile sigorta kutusuna kadar özel kablo çek ve onuda 32 amperlik sigorta ile bağlat yoksa bu dertten kurtulmak zor..
sigorta kutusundan buatlara 2.5 lik kablo gider. 2.5 kablo 7000 watt altında ısınır yangın tehlikesi bile var.
ihlas aura elektrikli şofben bağlattık ama havalar soğuyunca baktık yeterli ısıtmıyor, ilk açılışta iyi ısıtıyor, 2 dakika sonra yeterli ısıtmamaya başlıyor, ancak suyu çok çok az açıkca ısıtma yapıyor ama okadar suyla da banyo yaparken çok zor oluyor, neyse servis çağırdık baktı normal demezmi? voltaj düşmesi vs dedi ama ilk başta iyi ısıtıp sonradan ısıtmaması bana hiç normal gelmedi? uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme