Şimdi Ara

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 2015-2016 Girişliler (Ana Konu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
18
Favori
9.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yds'den 87.5 almış olarak hazırlığı atlayarak bilkent ctis'e giriyorum bu arada zorunlu tarih dersine ilber ortaylı geliyor mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekleyin hocam bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitusta9

Yds'den 87.5 almış olarak hazırlığı atlayarak bilkent ctis'e giriyorum bu arada zorunlu tarih dersine ilber ortaylı geliyor mu

asdafsdf hayır tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aleksasantic13

1-Hazırlıkta nasıl bir çalışma stilimiz olmalı. Ben büyük ihtimal pre-int. olacağım. (Belki İnt. de olabilirim; ama çok küçük bir ihtimal)
    2-Doğu Kampüsü anlatabilir misin?
    3-Yemeğin en ucuz olduğu yer neresi ve yemekleri nasıl? Sen yemek işini nasıl hallediyorsun?
    4-Hangi kulüpler çok aktif? (işletme, mühendislik öprencilerinin çoğunluğu oluşturmadığı bir yer istiyorum)
    5-Ben Ankara'yı hiç tanımıyorum. Otogara indikten sonra okula nasıl ulaşabilirim? (dolmuş, belediye otobüsü veyahut başka ucuz vasıta)
    6-Fitness, halı saha,... beleş mi?
    7-Doğu Kampüsü'nde bir erkek için en iyi yurt hangisi?
    8-Doğu Kampüs ve Merkez Kampüs arası yürüme mesafesi ne kadar?
    9-Siyasi olay oluyor mu kampüsün içinde?
    10-Ankara'yı anlatır mısın 3 kelimeyle?
    11-Halil İnalcık lisans öğrencilerine hiç mi ders vermiyor? (3.-4. sınıflara açar mı ki ders? Şu adam ölmeden dersine girmem lazım. )
    12-Benim sigaram, alkolüm yok. 610 lira burs 1 ay bana yeter mi? (yemek, ulaşım(şehiriçi),... vs. temel yaşam masrafları çerçevesinde)
    13-Kyk'ya burs için başvursam çıkma ihtimali var mı? (Vakıf üniversitesindeyiz sonuçta, ekstradan okul da 610 verince sorayım dedim.)

Doğu kampüs güzel bir kampüs değil, gittiğinizde görürsünüz zaten.

Yemek marmara'da (yemekhane) en ucuzdur, fiks menü 3 lira falandı yanlış hatırlamıyorsam. Marmara genelde kalabalık oluyor öğlen saatlerinde bayağı, Kıraç-Mozart-Inn gibi yerler biraz daha pahalı olmasına rağmen bolca tercih edilir.

Bolca klüp var, politik olarak sosyalist düşünce-milliyetçi düşünce-islamcılar falan bayağı aktifler. Son iki yıldır okul ciddi politikleşti; bunun haricinde zaten Odeon'daki oryantasyonun birinci gününde görürsünüz klüplerin hepsini.

Aşti'den Bilkent'e taksi 25 lira civarı; taksi yerine Aşti'nin üst katından Konya yoluna çıkıp Armada'ya kadar yürürseniz, Bilkent minibüslerine binebilir ya da saatte bir gelen ringleri yakalayabilirsiniz. Ama genel olarak ulaşım sorunludur, ringleri bolca ezberleyin.

Spor alanları tamamen ücretsiz, ancak tenis kortları ve yüzme havuzu için yer ayırtmanız gerekiyor önceden telefonla.

Doğu ile merkez arası 20 dakika falan.

Halil İnalcık lisans dersi vermez, hatta master dersi falan da verdiğini zannetmiyorum, tamamen araştırmaya yoğunlaşmış bir hoca.

Eğer marmara'da yersen 3 öğün, yemek giderin 300-350 lira civarı olur, ama Bilkent biraz boş bir öğrenci ortamına sahip, erkekler bile sürekli giyim kuşam derdinde çoğunlukla. Dolayısıyla 610 lira biraz zorlayacak, hazır ol.

KYK bursu alan arkadaşlarım var okulda, hiç olmadı kredi alırsın Bilkent'te ihtiyacın olur, başvur yani.

Bilkent için özel tavsiyem: kütüphane ve spor olanaklarını size bu ülkede başka hiçbir okul sağlayamaz, kullanın. Bilkent akademik yönünüzü geliştirmeye uğraşan bir okul, eğer derslere ilginiz varsa hocalardan her türlü teşviği görürsünüz.

• Bilgisayar Mühendisliği beni de ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theİntersect

Bilgisayar Mühendisliği beni de ekle

Forumumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz
  • elektrik elektronik
  • bilgisayar müh. nasıl ekleniyoruz ??
  • Arkadaşlar kayıt randevusu alabilen var mı? Ne zaman açılır ki?

• Whatsapp grubu çok kişi oldu pm atın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle kaptan bilgisayar mühendisliği
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
  • Arkadaslar oncelikle hepiniz aramiza hosgeldiniz Bilgisayar muhendisligi kazananlara ayri bir selam gönderiyorum

• Elektrik elektronik geldi

• Muhendislikte 1. Sinifta tarih turkCe falan var mi?

• büyüklerimiz cope sınavlarını ve hazırlık eğitimini anlatabilir mi?
    ilk sınav testmiş sanırım. bunu geçmek için kaç net yapmak gerekir? int ya da pre int olurum herhalde. sınava kadar nasıl çalışayım? geçen yılların sorularının arşivi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaygiziroglu

Muhendislikte 1. Sinifta tarih turkCe falan var mi?

http://catalog.bilkent.edu.tr/current/dep/d12.html
  • Arkadaşalr benim de bir kaç (gereksiz) sorum var:
    -Yurt internetinde Steam engeli vb. bir şey var mı?
    -2 kişilik odalarda kalmayı planlıyorum,PC kasası götürebilirsin dediler ama şansımı zorlayıp LED monitör ile PS4 götürsem sıkıntı çıkar mı sizce? Hırsızlık olayları falan olmaz diye düşünüyorum sonuçta özel yurt.
    -Kampüs içinde ne tür sosyal etkinlikler oluyor yıl içinde?
    -Kulüplerin hepsi aktif olarak çalışıyor mu?
    -Sigaram yok alkol sık tüketmem ama arada içerim.Sizce 1k ile rahat geçinebilir miyim aylık? Dışarıdan sürekli yemek yerim ama
    -Kampüs içinde bisiklet sürmek için alan var mı? Günde en az 1-1.5 saat bisiklet kullanan biriyim.

Cevaplayabilecek herkese teşekkürler

• bilgisayar muhendisligi ekle gardaş

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocket Raccoon

Arkadaşalr benim de bir kaç (gereksiz) sorum var:
    -Yurt internetinde Steam engeli vb. bir şey var mı?
    -2 kişilik odalarda kalmayı planlıyorum,PC kasası götürebilirsin dediler ama şansımı zorlayıp LED monitör ile PS4 götürsem sıkıntı çıkar mı sizce? Hırsızlık olayları falan olmaz diye düşünüyorum sonuçta özel yurt.
    -Kampüs içinde ne tür sosyal etkinlikler oluyor yıl içinde?
    -Kulüplerin hepsi aktif olarak çalışıyor mu?
    -Sigaram yok alkol sık tüketmem ama arada içerim.Sizce 1k ile rahat geçinebilir miyim aylık? Dışarıdan sürekli yemek yerim ama
    -Kampüs içinde bisiklet sürmek için alan var mı? Günde en az 1-1.5 saat bisiklet kullanan biriyim.

Cevaplayabilecek herkese teşekkürler

1- hic bi engel yok. hatta ttnetin yasakladıgı cogu site bilkentte acık. ve 300 mbit ortalama hız var.
    2- pc kasası götürebilirsin ama ilk yıldan sıkıntı olur. oda arkadasına vs rahatsızlık verebilir. az okula alışana kdr laptop tavsiye ederim.
    3- sosyal etkinlikleri pek bilmiyorum gitmedigimden ama her türlü parti, spor vs etkinliği bulunur
    4- 1k ile geçinilir. ben yaklasık her gün yemeksepetinden söylüyorum sigara alkol yok 800 fazlasıyla yetiyor.
    5- asfalt yol işte :D sürülür heralde. ama kampüs biraz egimli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 24 Temmuz 2015; 17:26:07 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.