< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (10. sayfa)
-
-
Hocam ankara istanbula göre çok hızlıdır. Eğer doğuda bir ilde olsaydık hemen çözülürdü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ist'da 100bin olmamış mı ki hala
-
Valla mahkemeler kilit durumda. Devletin büyük hatası var. İstinaf kira davalarında olmamalı. Yahu neyin istinafı bu ? Hakimin verdiği karara inanıp güvenmiyor mu devletimiz? Bence çok saçma ve adaletli uygulama değil.
tahliye davası açacakken uzun süreceği için emsal davası da açayım diyordum ancak avukatım önermiyor. Karşı tarafın ilk kullanacağı şey olur diyor. Hakim, hani sen ihtiyaçtan istiyordun, amacın kira mı der vs. diyor. Red verilmek için en ufak her şey değerlendiriliyormuş. Kararsızım ben de.
-
Ben de onu düşündüm o sebeple hiç bulaşmadım
işin kötü tarafı 5 yılı doluyor ve kontratta herhangi bir artırım maddesi yok.
-
Avukatınızın dediğine sadık kalacaksınız
şöyle bir şey öğrendim ne kadar doğru bilmiyorum... yıllık kira bedeli istinaf sınırı altında ise istinafa başvuru yapamıyormuş. mesela yıllık kira bedeli 12 tl, istinaf sınırı 15 tl. bu durumda istinaf başvurusu usulen geçersiz oluyormuş. Var mı bu konuda bilgisi olan
-
Bilgi doğrudur. Ama istinaf sınırı düşük genelde. 50 bin civarında. Eğer hükümet istesin bunu 200 bin yapar. Mahkemelerdeki iş yükü çok hafifler ama yapmak istemiyorlar
50 bin olsa çok iyi, benim kiracı 2500tl veriyor, yıllık 30.000tl yapıyor. Ama 2023 yılı için istinaf sınırı 17.830 tl imiş. Acaba 2024 için ne olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earworm -- 5 Aralık 2023; 21:54:42 > -
50 bin olsa çok iyi, benim kiracı 2500tl veriyor, yıllık 30.000tl yapıyor. Ama 2023 yılı için istinaf sınırı 17.830 tl imiş. Acaba 2024 için ne olur
edit: öğrendiğime göre 1ocak 2024 yılı itibariyle 31.000 tl imiş.
-
Böyle salaklık nası olur ya. Devlet kime hşzmet ediyor anlamak mümkün değil. Evim var kendim kiralarda sürünüyorum. Fırsatçı namussuz 30 binlik evde bedava oturuyor. Yani insanlar neden katil oluyor şimdi daha iyi anlıyorum.
O zaman siz yırttınız bu işlerden.
benim kiracım şuan 2500 tl veriyor ve 5. yılı 30 nisan'da doluyor ve 1 mayıs'ta ilk tahliye davasını açıyoruz. Kontratımızda herhangi bir kira artırım maddesi de yok. 6.yıldan itibaren de 2500 tl verirse yıllık 30 bin tl yapacağı için istinafa başvuramaz öyleyse. bu seferde 2500 tl'den fazla vermemesi için temenni de bulunmam lazım :D şaka gibi. kiracı kendi kendine 6. yıldan itibaren zam yapabilir mi ya da ben zam yapmayacağım diyerek önünü alabilir miyim
-
Keşke avukat olsaydım da bunları yanıtlasaydım
istinaf edebilmesi için yıllık kira bedelinin teminat yatırılması gerek eğer cimri bir kiracınız varsa rahat olun
-
3 kira bedelini depo etmesi lazım ama yıllık kira bedeli 31 bin tl'nin altındaysa istinafa başvuramıyor benim anladığım.
-
3 aylık kira bedeli yatırıyor, yıllık değil. Ayrıca o bedel istinaf için değil. İstinafın cüzi bir harcı var onu yatırıp dilekçe vermesi yeter. 3 aylık kira bedeli tehir-i icra kararı getirmek için İcra mahkemesinden aldığı mehil vesikası için yatırılan para.
İcra dairesine 3 aylık kirayı yatırır ise icra dairesi 90 gün süre veriyor kiracıya, icra mahkemesinden karar getirmesi için. Ayrıca 90 gün sonunda ek süre veriyor icra dairesi(30 gün ya da 60 gün).
-
benim demek istediğim dava değeri olan 12 aylık kira bedeli istinaf sınırından düşük ise istinafa gidemiyor yanlışsam düzeltin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X