Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.086
Cevap
41
Favori
85.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O yıl için açılamaz anlamında yazmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakura71 kullanıcısına yanıt

Hangi yıl içerisinde?

• K.chaLi kullanıcısına yanıt

Yav arkadaşım bunu anlamayacak ne var artış istenen kira dönenini bir yıl öteler işte.

5.yılın dolmasına 30 günden daha az kalmış ise kira artış davası 7.yıl için açılmış olur.

Tespit davası açamaz demişsin yukarıda. Kira tespit davası her zaman açılabilir. En geç 30 gün önceden ihtar veya dava şartı, belirlenen kira bedelinin ne zamandan itibaren geçerli olacağı ile alakalı. Ki her durumda 30 gün öncede dava veya ihtar şartı aranmaz. Örneğin sözleşmede artışa dair hüküm olması hali.

Merhaba mağdur arkadaşlar. Bende 2022 yılı Mart ayında kiracıyı gereksinim nedeni ile mahkemeye verdim. Niyetim 2021 yılında evi satmaktı . Fakat kiracıyla görüşüp mutabık kalmamıza rağmen eve müşteri falan sokmadı. Ev alacağım diyordu . Bende alacaksan düzenini hiç bozma bu evi al dedim. Kabul etmedi. Yaptığının suç olduğu avukatım tarafından söylense'de kaale almadı. Geçen yıl eve ihtiyaç hasıl oldu. (ev eşimin adına bu arada . ) Eşimin madde bağımlısı kardeşi var. Annesi ile birlikte yaşıyor. Kadına bir sürü şiddet falan uyguladı. Tahliye taahütnamesi ,Hastane raporları , kayınvalideme kiralık ev tuttuk ayırdık. kira kontratı gibi evrakları mahkemeye delil olarak sunduk. Bende mahkemede tanık olarak dinlendim. Gereksinimimiz mahkemece samimi bulundu ve Dava 16.11.2023 tarihinde lehimize sonuçlandı. Kısa karada istinafa açık yazıyordu fakat 30 gün sonra çıkan kesin kararda istinafa kapalı olarak karar çıktı. Avukatımız ilamlı icra takibi başlattı. Kiracı ise 1 yıllık kira tutarının kesinlik sınırı üzerinde kaldığını beyan ederek avukatı aracılığıyla istinaf ve icranın geri bırakılması için bölge adliye mahkemesine başvurdu. 2021 yılında 1.225 tl ye oturuyordu. istinaf kesinlik sınırı 2023 yılı için 17.830 tl görünüyor. Fakat 2022 ve 2023 yılları için ben sözleşme yapmayacağımı tebliğ ettim sözleşme yapılmadı Mahkeme 2022/2023 yılları arasında sözleşmeleri istedi . bende hakime sözleme yapmaya yanaşmadığı için sözleşme yapılmadı dedim. Kiracı ise 1950 tl olarak yatırdığı kira dekotnlarını istinaf kesinlik sınırı için delil olarak sunmuş. Mahkemede doğal olarak 2021 yılının sözleşmesini baz almış. . kiracı devletin artış oranında zam yapıp ptt aracılığı ile kirayı gönderdi. güncel kira değeri 18.000 tl olan evde su an 1950 tl ye oturuyor. .doğal olarak 1950 tl x12 =23.400 tl yapıyor. Bunu gerekçe göstererek istinaf ve icrayı geri bırakma davası açmış. Ve sürekli benim kendisinden fahiş kira istediğimi beyan etmiş. Allah yukarıda şahittir , kendisinden böyle bir talebim olmadı. devletin belirlemiş olduğu orana hep sadık kaldım. Allah korkusu olmayan terbiyesiz bir adam. İlk zaman garip kedi gibi boynunu büküyordu karşımda. Pandemi zamanında bile imkanın yoksa 3/4 ay bana kira verme dedim. Karşılığı bu oldu. Siz siz olun acımayın arkadaşlar . Yoksa acınacak duruma düşersiniz. Ben davamı İhtiyaç nedeni ile açtım. Benim bir evim var. eşimin 1 evi var kayınvalidemin evi ve malı yok. mahkeme tapudan sorguladı ve lehimize karar verdi. Her neyse; istinaf kabul olur ,olmaz bilemiyorum ama sonucu burada sizinle paylaşacağım.

• earworm E kullanıcısına yanıt

Evet doğru. 2023 yılı kesinlik sınırı 17.830 tl imiş. bir yıllık kira bedeli bu miktarın altında kalırsa istinafa gidemiyor. Ama bu tutar sulh hukuk ve iş mahkemeleri içinmiş. icra mahkemesi 41.800 tl sınırı.

• İmza incelemesi yapıldı. İmza karşı tarafa ait olduğu belirlendi. 30’unda 2. Celse görülecek bakalım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt

ne kadar sürdü peki imza incelemesi hocam ?

• Mesadi M kullanıcısına yanıt
    Normalde hakim 2 aylık süre vermişti b. Kişiye. Süre bitmeye yakın geldi

Ama b. Kişiler bu süreye uymuyorlar bilginiz olsun.

bilirkişi süreyi aşmamız. En azından ordan vakit kaybetmemişsiniz çok.

• Mesadi M kullanıcısına yanıt
    Valla araya birilerini soktuk da öyle hızlı bitti yoksa 4 aydan önce gelmezdi

İmza karşı tarafa ait

Yalan beyan ettiği için kiracıya yaptırım var mı?

Yoksa yalan söylediği ile mi kalacak?

• Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Yaptırım yok maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: edebiyatci76

Valla araya birilerini soktuk da öyle hızlı bitti yoksa 4 aydan önce gelmezdi

İmza incelemesinin bilirkişiye gitmesi ilk duruşma görülmeden mi oluyor? Yoksa hakim ilk duruşmadan sonra imza inkarı varsa bilirkişiye mi yönlendiriyor?

• dava noldu hocam tahliye kararı çıktı mı

• ozzyken kullanıcısına yanıt
    Unuttum yazmayı. Tahliye verdi hakim

• Namussuz kiracı istinafa gideceğini söylemiş. Bedava mal bulmuş sonuna kadar götürme derdinde. Ne yapıp ne edip istinaf erken bitmesi gerek

gözünüz aydın hocam bakalım toplam süre ne kadar olacak

• ozzyken kullanıcısına yanıt
    Valla araya herkesi sokacağım gerekirse gidip kapılarında bekleyeceğim ama evime geçeceğim

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.