Şimdi Ara

İhtiyardan Anime-Manga-Manhwa-Webtoon Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: YouAreSoDumb

quote:

Orijinalden alıntı: Urasawa Gen

@SPAWN-TheUndead haklı.Tepki gösterdiğin Admin'in şu ana kadar açtığı konular ile burada yazdığın kıyaslanamaz bile.Şurada ki konuyu örnek verebilirim.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40609588&p=1#40609588
    Ki bu attığım link de sadece bir ana konu başlığıdır.Eğer inceleme ya da tavsiye gibi konular açacaksan bu yazıyı örnek almanı önerebilirim.Onun dışında insabların tavsiye istemek değilde bu tarz inceleme/tavsiye konuları açabilmesinden yanayım."Bana ... tarzı animeler önerin tarzı konular gibi bölümü çöplüğe çevirmez.Aksine fazlası ile yararlı olur.

12 bölümlük seriye 1 sayfa açıklama, hmmmm... o yazıyı okurken 1. bölümün ortalarına gelir seriyi kavrarsın,göz ucuyla bile bakıldığında "her bölümde ölümler ve aşırı şiddet içeren sahneler karşımıza" gibi bir bilgi öğrenip ilk başta gördüğün olaya şaşırmaz ileride öyle olacağını bilerek izlersin...

benim tavrım bu tarz bir konunun bile ana konu denen çöplüğe taşınmak istenmesi, kaç kişi yazıyor ki bu lanet bölüme? kaç kişi çıkıp böyle bir konu açacak ki? 5 bilemedin 10 kişiyi geçmez, imkani yok, buna rağmen gelip "en sevdiğiniz bilmem ne" tarzı konuları gelip örnek veriyor, hadi diyelim verdiği örnek doğru olsun, ne problemi var o konunun? her anime forumunda en sevdiğiniz karakter şeklinde konular var ve altında tartışmalar dönüyor ki gerekçeleri ile tartışınca güzel oluyor, veya en beğendiğiniz yetenek, en güçlü karakter vs vs, bunlar ana konu altında tartışılınca karışan kaybolan şeyler, yazan çok kişi olmasa bile konu bütünlüğü bozulduğu için dışarıdan birilerinin dahil olması çok zor...

O yazıda serinin tam olarak nasıl bir yapım olduğunu,ne tip temalar anlattığını,ve nasıl bir dimağa hitap ettiğini çıkarabilirsin.Öte yandan yazan arkadaşın belli bir kültür birikimi olduğunu,bu öneriyi ciddiye alman gerektiğini çıkarabilirsin.Ona göre seriyi izleyip izlememem gerektiğini düşünürüm.Ancak öyle dikkatimi çekebilir.Bir kaç cümle maalesef ki izlemek için yeterli bir sebep değil.Zaten izlemem gerektiğini düşündüğüm yığınla yapım var.Onlar arasına bunları katacaksam dövüş ve işleniş iyiden fazlasını bilmem gerek.

"her bölümde ölümler ve aşırı şiddet içeren sahneler karşımıza" cümlesinde ciddi bir spoiler içeren bilgi olduğunu düşünmesem de seri için spoiler olabilecek tek cümle o benim gözümde.Diğerleri sadece yapımın barındırdığı temalar ve seri hakkında genel bilgilendirmeydi.

"12 bölümlük seriye 1 sayfa açıklama, hmmmm..."

Bu düşüncenize kesinlikle katılmıyorum.Bir serinin kısa olması az içerik barındırdığı anlamına gelmez ki birçoğu uzun yapımlardan daha fazla şey anlatır.

Son dediğinize katılıyorum.Bu tarz inceleme/öneri yazılarından ciddi bir zarar gelmez.Aksine yararlı olur.

Son olarak ileride böyle yazılar yazmaya devam edecekseniz size hayırlı işler.Umarım bu dediğimi şahsi bir eleştiri olarak görüp dikkate alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YouAreSoDumb Y kullanıcısına yanıt
    quote:

40-50 bölümlük serilerin karakter tahlillerini okuyup, içeriğini tamamen açıkladığım bir mangayı okuyup başladığında zevk alacak mısın?
    Çok fazla okunmayan, belli başlı serilerin haricinde tavsiye verip kısa bir şekilde başlamanıza sebep belirtmem yeterli değil mi?
    Misal manga ile bir süredir haşır neşir ve manga'nın türevlerine hakim olmayan birisi için noblesse, god of high school, sun ken rock gibi seriler gayet güzel tavsiyeler.

Sanırım yanlış algılandı yazdıklarım, serinin içeriğinde ne varsa yazın, önümüze dökün tarzında dememiştim onları. :)
    Demeye çalıştığım basitçe tavsiyeler olacaksa, herkesin bu şekilde kendi başlığını açması yanlış olur görüşüydü.
    Yani her şeyi yazın da izlememize gerek kalmasın demiyorum orada aslında :D

Serinin merak uyandıracak şekilde bilgilerini vermeniz de mümkün, ucundan deyinmek gerekirse... özelliklerini ve kendisine has birkaç kısmını, içerdiği mekanları(tokyodaki bir sokağın aynı şekilde seriye yansıtılmış olması gibi) yahut seslendirici kadrosu(kodroda bulunan isimlerin önceki çalışmaları ve seslendirdiği başka bir karakter gibi) Bu tarz birtakım merak yaratacak alanlardan yazıya serpiştirilmesi geniş bir çalışma yürütmenizi mümkün kılacaktır ki böylece seriyi tabir ettiğiniz gibi tamamen yazmamış olursunuz.
    Bu sekilde emekçi bir tavsiye veren benim için de değerli olur.

Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

Not: Bunun dışında tekrar değiniyorum yeni bir tavsiye başlığı gerekiyorsa, bu doğrultuda bir istek varsa, kullanıcı arkadaşlar gerekli konuşma ve yorumlarda bulunarak bunu dile getirsinler. Sorumlu kullanıcı da gerekli görüyorsa düzenlemeler yapılır diye düşünüyorum, umut ediyorum. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 31 Ekim 2015; 1:51:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

quote:

quote:

Admin eğer buraya dokunmazsa ben de bu tarz inceleme-tanıtım tarzı bir konu açabilirim.Güzel konsept bu site için.Hatta ayrı bir kısım açılabilir bu alan için forumda.

üstünde emek harcanacak şeyler için Ana konu tamamen şaçmalık, 1 sayfa geçtiği anda kimse geri dönüp birşeyler var mı diye aramaz, orası sohbetin havasında konuşmalar içeren bir yer.

Ben anime bölümüne ilk girdiğimde (5-6 yıl rahat oldu) @Akuma_Blade burayı diktatörlükle yönetiyordu hala öyle, değişeceğinide sanmam. Zaten öyle yönetmese LoL bölümünden hallice olurdu herhalde :D

Ben 8 senedir burdayım @Akuma_Blade 8 senedir yönetici de benim mi haberim yok acaba?
    Bu arada konuyu açan arkadaş yaşının forum ortalamasının üstünde olduğunu iddia etmiş. Yazım tarzına bakarsam 17 yaş bile diyemem ki?
    Zaten ilk cümlede kaybetmiş yıllardır anime izleyen birisi bu yazdığın serileri harddiskinden yer vermeye bile tenezzül etmez, ,izlenmesi gerektiğini hiç saymıyorum bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madao -- 31 Ekim 2015; 20:42:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Madao

quote:

quote:

quote:

Admin eğer buraya dokunmazsa ben de bu tarz inceleme-tanıtım tarzı bir konu açabilirim.Güzel konsept bu site için.Hatta ayrı bir kısım açılabilir bu alan için forumda.

üstünde emek harcanacak şeyler için Ana konu tamamen şaçmalık, 1 sayfa geçtiği anda kimse geri dönüp birşeyler var mı diye aramaz, orası sohbetin havasında konuşmalar içeren bir yer.

Ben anime bölümüne ilk girdiğimde (5-6 yıl rahat oldu) @Akuma_Blade burayı diktatörlükle yönetiyordu hala öyle, değişeceğinide sanmam. Zaten öyle yönetmese LoL bölümünden hallice olurdu herhalde :D

Ben 8 senedir burdayım @Akuma_Blade 8 senedir yönetici de benim mi haberim yok acaba?
    Bu arada konuyu açan arkadaş yaşının forum ortalamasının üstünde olduğunu iddia etmiş. Yazım tarzına bakarsam 17 yaş bile diyemem ki?
    Zaten ilk cümlede kaybetmiş yıllardır anime izleyen birisi bu yazdığın serileri harddiskinden yer vermeye bile tenezzül etmez, ,izlenmesi gerektiğini hiç saymıyorum bak.

Çok net hatırlıyorum ben, en azından 6 yıldır yönetici olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu açana katılmasam da(Zira burası bir blog değil, forum) öneri başlığının çok kullanışsız olduğunu söyleyenlere katılıyorum. Her şey bir yana DH'nin teknik altyapısı o kadar kütük ki adam gibi arama bile yapamıyoruz. Fikrim şudur ki ya eski sisteme dönülmeli, ya da yepisyeni bir öneri sistemi kurulmalı.

Diktatörlük muhabbetine gelince, standart bir anime temalı Türk forumunu ya da Facebook grubunu görmüş ve belli bir anime manga kültürü olan biri bilir ki, Akuma'nın yaptığı en olumsuz tabirle "anlaşılabilir"dir.
  • Başlık biraz amacından saptı gibi sanki.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok net hatırlıyorum ben, en azından 6 yıldır yönetici olması lazım.

Şaka mısın arkadaşım sen? Eski anime cafe konusunda 2 yıl önce o kadar rica ettik Akuma'nın yöneticiliği için en sonunda rds görüşüp bölüm yöneticisi oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu başlığını "Akuma Blade kaç yıllık yönetici" diye değiştirsek mi acaba?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

öyle demeyin hocam ya nanatsu no taizai i beğendim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Wasurenai

quote:

quote:

quote:

quote:

öyle demeyin hocam ya nanatsu no taizai i beğendim ben

Kuroko no Basuke yi görünce gaza geldim ben

• Bitirmeden önce şunu net şekilde ifade etmek istiyorum: Forumun genel yapısı gerğei benim zaten yetkim haricindeki hususlar (sayfa yapısı vs) dışında yapıcı her tür öneriye açığım ve post kasma amaçlı olmayan her tür başlığın önüne takoz koyma gibi bir amacım olmadı, olamaz da. Konu zaten off topic başladı, fi tarihinden beri beri diktatörlük yaptığıma kadar gitti, troll'ü daha fazla beslememek açısından konuyu kilitliyorum ama bir daha sırf beni kışkırtıp beni moderasyon kullanmaya zorlayıp sonra beni suçlamak için konu açmaya çalışacak olan olursa gereğini yaparım, bu böyle bilinsin. Herkes bu grubun bir bilgi edinme ve bilgi paylaşma platformu olduğunu lütfen hatırlasın istiyorum. Post kasmaktır, ayar çekmektir, mainstream propogandası yapmaktır vs bunlar o kadar küçük mevzular ki 15-16 yıldır Anime konusunda yazıp çizen birisi olarak artık bunun asıl mesele olması gerektiğini anlamamız gerektiğini sanıyordum. Dilerim forumun olması gereken misyon ileride daha iyi anlaşılabilir. Saygılarımla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.