Şimdi Ara

İhtiyardan Anime-Manga-Manhwa-Webtoon Tavsiyeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konunun güvenliği ve amacı için ;

Yöneticiye Not : Konuyu " anime tartışmaları ve tavsiyeleri " şeklinde ana konuya taşıma, bak tekrar söylüyorum taşıma, sayfalar arasında kaybolup gitmesi için o kadar yazı yazmak ile uğraşamam, aklıma geldikte bu konuya eklemeler yapıp kendi alanım gibi kullanacağım

İzlediğim anime sayısı,okuduğum manga, manhwa, webtoon sayısını hatırlamıyorum fakat sitelere girdiğinizde "popular" bölümündeki görebileceğiniz salt olarak " dram, aşk, gay ilişkisi " barındıranlar hariç neredeyse hepsini okumuş, izlemiş, iyi kötü fikir sahibi edinmiş birisiyim. ara ara aklıma geldikçe burada paylaşım yapıp kısa açıklamalar ile tavsiyelerde bulunacağım...

Manga İçerikler Hakkında Not : Manga-tr sitesinden okuyacak iseniz okuma türünü webtoon olarak şeçerek tek sayfada açılan seriyi daha rahat ve hızlı biçimde okuyabilirsiniz.

Önce netflix'in youtube sayfasında denk geldiğim bir anime ile başlayayım ;

Nanatsu no Taizai ( The Seven Deadly Sins )

Konusu: İnsan ve insan dışı varlıkların bir arada yaşadığı bir dönemde Liones Krallığı kutsal şövalyeler tarafından korunmaktadır. Birçok kişinin saygı duyduğu ve krallığı layıkıyla koruduğuna inandığı bu kutsal şövalyeler söylenenlere göre kendi içlerinden bir grup şövalye tarafından ihanete uğramış ve birçoğu “Yedi Ölümcül Günah (Nanatsu no Taizai)” olarak adlandırılan bu grup tarafından katledilmiştir. Bu olayın üstünden 10 yıl geçer, bu grubun üyelerinin akıbeti ile ilgili kimisi ölü, kimisi diri, kimisi yakalanmış gibi çeşitli söylentiler vardır. Bu sırada da Kral hastalanır ve Kutsal Şövalyeler ülkeyi zalimce yönetmeye başlamıştır. Kralın kızı olan Elizabeth ise krallığı geri almak için 7 Ölümcül Günah’ı bulmak ister ve her yerde onları aramaya çıkar.

Yorum: 24 Bölümlük ilk sezonu biten animenin ikinci sezonu hazırlanıyor. İçinde aksiyon ve dövüş sanatları barındıran animelerin çoğunu bitirmiş iken nette denk geldiğim ve cidden bir sonraki bölümü merak edip başından kolay kolay kalkamadığım güzel bir anime. Karakterlerin eğlenceli olması aksiyonun olmadığı zamanlarda sizi animede tutmayı başarıyor. Kaliteli bir yapım, izleyecek yeni bir dövüş içerikli anime arıyorsanız güzel bir şeçenek.

İzlemek İçin Link :http://www.animez.tv/nanatsu-no-taizai-1-bolum/

Anime tavsiyesinin ardından meşhur bir manhwa tavsiyesi verelim...

Noblesse

Konusu: Cadis Etrama Di Raizel (Rai) yaşadığı dönemden 820 yıl sonra, günümüz Kore’sinde gözlerini açar. 820 yıl boyunca bir tabutta uyuyan Rai hiç bilmediği yeni dünyayı tanımak için gözlem yapar. İlk gözüne ilişen okula giden öğrenciler olur ve öğrencilerin giydiği kıyafetle birlikte onları takip etmeye başlar. Okula vardığında ise herkes onu transfer öğrenci sanır. Bir şekilde Han Shinwoo adlı öğrenciye Rai ile ilgilenme sorumluluğu verilerek müdürün yanına götürülmesi istenir. Rai, müdürün yüzyıllar boyunca aradığı kayıp efendisidir. Artık efendisini bulan müdür yani Frankenstein efendisini kaçıran ve bunca zaman alıkoyanları araştırmaya başlayacaktır. Bu sırada Rai ise liseli hayatı benimseyerek arkadaşlar edinir ve modern dünyanın yaşam tarzını öğrenmeye çalışır.

Yorum:Şuan 377. Bölümde olan ve Birçok sitede 3 büyüklerin ardından gelen bir manga, daha doğrusu korean manhwa. DHde bir ara konusu açılmış fakat ilgi görmemiş bir seri.Renkli çizimleri, sürekli yüksek temposu ile takip edilesi bir seri. zaten aldığı puanlar ve okunma sayılarına bakıldığında bir anormallik olduğu göze çarpıyor. Serinin bence tek problemi baş karakterin baya bir overpower olması, karşısına kimin çıktığının pek önemi yok, fakat sürekli yan karakterlerin aksiyonlarda yer alması ile bu sorunun üstesinden gelmişler.

Okumak için Link :http://oku.mangaframe.com/read/noblesse/tr/0/1/page/1

Animeler kısıtlı olduğu ve çoğu kişinin türkçe çevirilmiş serileri sağ baştan başlayarak hatim ettiği için manga türevlerinden devam edelim...

FENG SHEN JI

Konusu: Büyük Shang hanedanlığı yıllardır hüküm sürmektedir ancak Tanrılar yeni imparatordan memnun değillerdir. Tanrıların emirlerine uymak yerine, onların gücüne son vermeye ve insanları hür bırakmaya çalışmaktadır. Tanrılar Shang hanedanını yok etmek için, Zhou imparatorunu kullanırlar ve onun üzerine sürerler. Shang hanedanının son veliahtının mücadelesini konu alan bu seri 16. yüzyıl Çin epic hikayesi olan Fengshen Bang'dan esinlenilmiştir ve tanrılar, ilahlar ve ruhların olduğu renkli, detaylı ve oldukça başarılı olan bir seridir.

Yorum: Kore Manhwa'sından sonra Çin Manhua'sı tavsiye edelim. Mangaları takip ettiğim 2-3 sitenin birinde üst başlık olarak kendisine özel alanı bulunduğu için merak edip başladığım tek oturuşta 100+ bölüm okuduğum bir seri. Uzun soluklu sürekli yeni karakterlerin eklendiği hızlı gelişen bir seri. En sevdiğim yanı Narutonun 30-40 bölüm sadece 2 kişinin şavaşını anlatan şaçma düzeni yerine 30-40bölüm süren savaşlarda en az 10 farklı dövüş içermesinden ötürü bıkkınlık getirmiyor oluşu.

Okuma Linkleri :

Feng Shen Jİ :http://www.manga-tr.com/manga-feng-shen-ji.html
    Feng Shen Jİ 2:http://www.manga-tr.com/manga-feng-shen-ji-2.html
    Feng Shen Jİ 3:http://www.manga-tr.com/manga-feng-shen-ji-3.html

Şimdiki tavsiye aslında bilinen bir seri, fakat animeye dahil olmayan büyük ihtimalle Ova olarak çevrilmez ise hiçbir zaman konu ile bağlantısı olmayacak bir seri

Kuroko no Basuke - Extra Game

Konusu : Amerikan takımı Japonya'ya gelir ve japonların takımını ezici bir üstünlükle mağluk edip yetmezmiş gibi Japonlara ağır hakaretlerde bulunur.Peki Japonlar gibi bir millete edilen hakaret kar olarak kalır mı?

Yorum : Hala devam eden toplam 7 bölümü çıkmış, 5 bölümü çevrilmiş bir seri. Japonyanın en iyilerinin bir araya getirildiği "Dream Team" için bile göz atmaya değer.

Okuma Linki :http://www.manga-tr.com/manga-kuroko-no-basuke-extra-game.html

Bir tanede işinize yarayacak, bilinçlendirici bir seri tavsiyesi vereyim...

Dr. Frost

Konusu:Profesyonellere paramızı emanet ederiz. Ayrıca bedenlerimizi de. Hatta evlerimizin dekorasyonu ve çocuklarımızın eğitimi gibi titizlik gerektiren işlerimizi de. Evlilik kararlarımızı bile. Bir çok şeyi profesyonellere emanet edebiliriz. Peki ya zihinlerimizi?

Yorum: Farklı teknikleri ile bir psikolog hikayesi. Ana karakterin farklı davranışları sizi içine çekiyor, okurken insan psikolojisi hakkında bir kaç fikir edinmek açısından güzel bir seri.

Okumak İçin:http://www.manga-tr.com/manga-dr.-frost.html

Devam Edecek...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İhtiyarlara Özel Anime-Manga-Manhwa-Webtoon Tavsiyeleri

Yaşınız ilerledikçe, anime ve manga dünyasında gezinmek zor olabilir. İşte bu noktada devreye giriyoruz. Size, olgun izleyiciler için uygun, ilgi çekici ve düşündürücü animeler, mangalar, manhwalar ve webtoonlar öneriyoruz.

Anime Tavsiyeleri:

• Mushishi: Gizemli orman yaratıklarını araştıran bir gezginin maceralarını konu alan bu anime, doğaüstü ve ruhsal temaları işler.
    • Barakamon: Şehir hayatından uzaklaşan bir kaligrafi ustasının kırsal bir köydeki yeni hayatını anlatan bu komedi-drama, rahatlatıcı ve düşündürücüdür.
    • Violet Evergarden: Savaştan dönen bir askerin, "Auto Memory Doll" olarak duyguları ifade etme sanatını öğrenmesini konu alan bu duygu yüklü anime, sevgi, kayıp ve özveri temalarını araştırır.

Manga Tavsiyeleri:

• Vagabond: 16. yüzyıl Japonya'sında bir savaşçının gerçekleşme yolculuğunu anlatan bu tarihi manga, samuray kültürü ve felsefi konuları derinlemesine inceler.
    • Berserk: Karanlık ve şiddetli bir fantezi mangası olan Berserk, savaş, kader ve insan doğası konularını ele alır.
    • Vinland Saga: Viking Çağı'nda geçen bu tarihi manga, onur, aile ve intikam temalarını işler.

Manhwa Önerileri:

• Tower of God: Üç dünyayı birbirine bağlayan bir kuleyi tırmanma mücadelesini konu alan bu fantastik manhwa, karmaşık karakterleri ve ilgi çekici olay örgüsüyle öne çıkar.
    • Noblesse: Bir vampir soyundan gelen gizemli bir gencin insan dünyasını keşfetmesini anlatan bu aksiyon manhwa'sı, doğaüstü güçler ve arkadaşlık temalarını işler.
    • Solo Leveling: Normal bir avcıyken dünyayı kurtaran bir avcıyı konu alan bu aksiyon manhwa'sı, güç, büyüme ve fedakarlık temalarını ele alır.

Webtoon Tavsiyeleri:

• The God of High School: Farklı dövüş sanatı stillerini birleştiren bir lise öğrencisinin dünyanın en iyi dövüşçüsü olma yolculuğunu anlatan bu aksiyon webtoon'u, heyecan verici dövüş sahneleri ve ilham verici bir hikaye sunar.
    • Bastard: Bir iblisi çağıran genç bir kadın ve onu durdurmaya çalışan bir rahibin maceralarını konu alan bu karanlık fantezi webtoon'u, doğaüstü yaratıklar ve dini temaları işler.
    • Sweet Home: Canavarlara dönüşen insanlarla dolu bir apartmanda mahsur kalan bir grup insanın mücadelesini konu alan bu korku webtoon'u, hayatta kalma, umut ve insan doğası konularını araştırır.

Bu öneriler, anime, manga, manhwa ve webtoon dünyasına dalmak için mükemmel bir başlangıç noktası sağlayacaktır. İhtiyarlar olarak sizlerin de bu ilgi çekici ve düşündürücü hikayelerin keyfini çıkaracağınıza inanıyoruz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Elinize sağlık hocam. Devamını bekliyoruz. Anime-Manga öneri başlığı pek iplenmiyor. Öneriler kaybolup gidiyor. Admin bunu dikkate almalı artık. Dizi önerileri, film tavsiyeleri kısmı varsa anime içinde böyle bir forum olmalı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Admin eğer buraya dokunmazsa ben de bu tarz inceleme-tanıtım tarzı bir konu açabilirim.Güzel konsept bu site için.Hatta ayrı bir kısım açılabilir bu alan için forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasawa Gen -- 29 Ekim 2015; 1:00:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Elinize sağlık hocam. Devamını bekliyoruz. Anime-Manga öneri başlığı pek iplenmiyor. Öneriler kaybolup gidiyor. Admin bunu dikkate almalı artık. Dizi önerileri, film tavsiyeleri kısmı varsa anime içinde böyle bir forum olmalı..

aynen öyle hocam, ana konu altında 15-20 mesaj sonra kaybolup gider, kaybolup gittiğinde kimseye faydası dokunmayacağına göre yazmama gerek yok...
    alışılmış serilerin hepsini tükettiğim için farklı seriler okuyan birisiyim, okulda falan tanıdığım insanlara faydalı oluyorum, buradakilere de biraz faydam olabilir diye düşündüm... paylaştıklarım okumuş olduklarımın sadece bir bölümü, merak edilen seriler varsa onlarada bir göz atabilirim, okumamış isem ve güzel ise zaten 1-2 günde biteceği için gene düzgün bir cevap alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Urasawa Gen

Admin eğer buraya dokunmazsa ben de bu tarz inceleme-tanıtım tarzı bir konu açabilirim.Güzel konsept bu site için.Hatta ayrı bir kısım açılabilir bu alan için forumda.

üstünde emek harcanacak şeyler için Ana konu tamamen şaçmalık, 1 sayfa geçtiği anda kimse geri dönüp birşeyler var mı diye aramaz, orası sohbetin havasında konuşmalar içeren bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouAreSoDumb

quote:

Admin eğer buraya dokunmazsa ben de bu tarz inceleme-tanıtım tarzı bir konu açabilirim.Güzel konsept bu site için.Hatta ayrı bir kısım açılabilir bu alan için forumda.

üstünde emek harcanacak şeyler için Ana konu tamamen şaçmalık, 1 sayfa geçtiği anda kimse geri dönüp birşeyler var mı diye aramaz, orası sohbetin havasında konuşmalar içeren bir yer.

Benim kast ettiğim yine bölümde direk gözükeceği gibi aynı zamanda film bölümünde ki ayrı tavsiyeler,Yerli Sinema başlıklar gibi ayrı alanlarda konuların gruplandırılması.Bunun bir engel olacağını düşünmüyırum pek.

• quote:

quote:

Ben anime bölümüne ilk girdiğimde (5-6 yıl rahat oldu) @Akuma_Blade burayı diktatörlükle yönetiyordu hala öyle, değişeceğinide sanmam. Zaten öyle yönetmese LoL bölümünden hallice olurdu herhalde :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BLEACH MANGA
    10 ay önce açıldı
    Ecchi/Harem Animesi Öneri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

quote:

quote:

Ben anime bölümüne ilk girdiğimde (5-6 yıl rahat oldu) @Akuma_Blade burayı diktatörlükle yönetiyordu hala öyle, değişeceğinide sanmam. Zaten öyle yönetmese LoL bölümünden hallice olurdu herhalde :D

diktatörlüğünü bildiğim için yazıldı o not ;

"Yöneticiye Not : Konuyu " anime tartışmaları ve tavsiyeleri " şeklinde ana konuya taşıma, bak tekrar söylüyorum taşıma, sayfalar arasında kaybolup gitmesi için o kadar yazı yazmak ile uğraşamam, aklıma geldikte bu konuya eklemeler yapıp kendi alanım gibi kullanacağım, zaten bir işe yaradığınız yok arada birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz onu da yapmayın... Elleme burayı... "

haaaa illa bu konuyu veya benzeri emek harcanan, bireysel yardım amaçlı açılan konuları baltalayıp ana konuya taşıyacak ise taşımasının karşılığı olarak adam ise aynı şekilde insanlara yardım edip forumdan kaçırdığı kişilerin eksikliğini gidermesi lazım, gidermeyecekse o şaçma şaçma işlere kullandığı yetkilerine başvurmayıp elini sürmeyecek, bu kadar basit... şu foruma bu yöneticilerin yerine twitchteki moobot'u getirsek 10 kat iyi yönetir.

• quote:

Eh o zaman ben başlık açayım Akuma_Blade'den öneriler diye, Deisara Sanji gitsin Deidara_Sanji'den öneriler diye... Yüzlerce konu açılsın böyle dğeil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Deidara Sanji

Öncelikle moderasyonum daha yeni başladığını, 5-6 yıl önce sizin gibi sıradan üye olduğumu söylemem lazım. O dönemdeki diktatörlükle (?) probleminiz varsa o ayrı konu tabii.

quote:

"Yöneticiye Not : Konuyu " anime tartışmaları ve tavsiyeleri " şeklinde ana konuya taşıma, bak tekrar söylüyorum taşıma, sayfalar arasında kaybolup gitmesi için o kadar yazı yazmak ile uğraşamam, aklıma geldikte bu konuya eklemeler yapıp kendi alanım gibi kullanacağım, zaten bir işe yaradığınız yok arada birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz onu da yapmayın... Elleme burayı... "

haaaa illa bu konuyu veya benzeri emek harcanan, bireysel yardım amaçlı açılan konuları baltalayıp ana konuya taşıyacak ise taşımasının karşılığı olarak adam ise aynı şekilde insanlara yardım edip forumdan kaçırdığı kişilerin eksikliğini gidermesi lazım, gidermeyecekse o şaçma şaçma işlere kullandığı yetkilerine başvurmayıp elini sürmeyecek, bu kadar basit... şu foruma bu yöneticilerin yerine twitchteki moobot'u getirsek 10 kat iyi yönetir.

Yani diyorsun ki annesinin geçen hafta beyin kanaması geçirdiği kısım haricinde de, tamamen forumla ilgi ve alakasız bir yönetim var. Aramaya inanmadan bile açılan Off topic konulardan yada "herkes en moe kızı paylaşsın" tarzı zaten 1-2 kelimeden daha fazlasının yazılmadığı post kasma başlıklarından bahsetmiyorsunuz, tıpkı "forumdan kaçırdığı insanlar" (?!) diyerek bu bölümdeki insanlara yardım etmek için kendimi paraladığımı, binlerce DVD hibe ettiğimi, atılan hiçbir mesajı yada soruyu cevapsız bırakmadığımı görmezden gelip tamamen paralel evrenden bir manzara sunduğunuzdan da bahsetmiyorsunuz. Şunu da hatırlamanızı öneririm: Foruma darbe yaparak mod olmadım, oy çoğunluğu bu yöndeydi, elimi taşın altına koydum, geldim. Eğer benimle ilgili bir sorununuz varsa, yanlışımı filan görürseniz ya özel mesajla yazar "abi şu şu şu konular hakkında şöyle şöyle şöyle yapabilir misin?" dersen sanki yanıt vermeyecek miyim? Forumda bu güne kadar 30-40 kere sorulan sorulara bile ana konudan sorulması durumunda hiç erinmeden cevap yazmıyor muyum? Konuyu saptırmak konusunda bahane olan asıl derdinizi söyleyin, ben özelden o şekilde cevap vereyim size.

quote:

zaten bir işe yaradığınız yok arada birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz onu da yapmayın... Elleme burayı...

Araya da bu cümleyi sıkıştırmaya çalışıp forumdan ne kadar bihaber olduğunuzu ve seviyenizi de ispat etmiş oluyorsunuz. Konuyu silmememin tek sebebi derdinizin ne olduğunu görmekti, maalesef görüyorum ki bel altı vurmak dışında bir derdiniz yokmuş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

quote:

Eh o zaman ben başlık açayım Akuma_Blade'den öneriler diye, Deisara Sanji gitsin Deidara_Sanji'den öneriler diye... Yüzlerce konu açılsın böyle dğeil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Deidara Sanji

Öncelikle moderasyonum daha yeni başladığını, 5-6 yıl önce sizin gibi sıradan üye olduğumu söylemem lazım. O dönemdeki diktatörlükle (?) probleminiz varsa o ayrı konu tabii.

quote:

Yani diyorsun ki annesinin geçen hafta beyin kanaması geçirdiği kısım haricinde de, tamamen forumla ilgi ve alakasız bir yönetim var. Aramaya inanmadan bile açılan Off topic konulardan yada "herkes en moe kızı paylaşsın" tarzı zaten 1-2 kelimeden daha fazlasının yazılmadığı post kasma başlıklarından bahsetmiyorsunuz, tıpkı "forumdan kaçırdığı insanlar" (?!) diyerek bu bölümdeki insanlara yardım etmek için kendimi paraladığımı, binlerce DVD hibe ettiğimi, atılan hiçbir mesajı yada soruyu cevapsız bırakmadığımı görmezden gelip tamamen paralel evrenden bir manzara sunduğunuzdan da bahsetmiyorsunuz. Şunu da hatırlamanızı öneririm: Foruma darbe yaparak mod olmadım, oy çoğunluğu bu yöndeydi, elimi taşın altına koydum, geldim. Eğer benimle ilgili bir sorununuz varsa, yanlışımı filan görürseniz ya özel mesajla yazar "abi şu şu şu konular hakkında şöyle şöyle şöyle yapabilir misin?" dersen sanki yanıt vermeyecek miyim? Forumda bu güne kadar 30-40 kere sorulan sorulara bile ana konudan sorulması durumunda hiç erinmeden cevap yazmıyor muyum? Konuyu saptırmak konusunda bahane olan asıl derdinizi söyleyin, ben özelden o şekilde cevap vereyim size.

quote:

zaten bir işe yaradığınız yok arada birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz onu da yapmayın... Elleme burayı...

Araya da bu cümleyi sıkıştırmaya çalışıp forumdan ne kadar bihaber olduğunuzu ve seviyenizi de ispat etmiş oluyorsunuz. Konuyu silmememin tek sebebi derdinizin ne olduğunu görmekti, maalesef görüyorum ki bel altı vurmak dışında bir derdiniz yokmuş.

Bireysel olarak sayfada soru soranlarla ilgilenecekse açsın, ne zararı var, sanki günde 10000 kişinin girip yazdığı bir bölüm de abartarak yüzlerce konu açılsın diyorsun, işiniz gücünüz kolpa...
    Kime kaç tane DVD hibe ettiğin, ne yaptığın gram umrumda değil, bana bir faydan var mı yok, faydanın olduğu kişiler nerede mehçul, o zaman boşa uğraşmışsın.Ana konuya bakmam bile, 1-2 defa göz ucuyla ne var ne yok dedim çoğu gereksiz şeylerle doluydu, açarım konumu paylaşacağım varsa yazarım, sorusu olan varsa cevaplar ilgilenirim geri kalan bölümün ne olduğu senin ne yaptığın gibi umrumda değil.

Birde "Konuyu silmememin tek sebebi derdinizin ne olduğunu görmekti, maalesef görüyorum ki bel altı vurmak dışında bir derdiniz yokmuş. " demişsiniz, pardon ama sen kimsin? hasbelkader görev aldığını iddia eden birisine göre fazla abartılı bir cümle değil mi? Konuyu keyfine göre silme yetkisini kendinde nasıl görebiliyorsun, haaa silersin konuyu eyvallah zaten silinmiş silinmemiş gram umrumda değil, yabancı sitelerden farklı mangalar okuduğumdan belki merak eden olur diye ara sıra birşeyler paylaşıyorum, böyle bir yönetim durumu üzerine ne haliniz varsa görün deyip çekip giderim.

Klasik DH moderatörü, ikinci el bölümünde dolandırıcılık yapan, insanları kandırmaya çalışana "Lan sanada 2. versiyon diye 1. versiyon mu kitlediler de sende birilerine itelemeye çalışıyorsun?" şeklinde soru sorduğum için uyarı almış birisiyim, ne bekliyorum ki sizin yönetiminizden...bu arada şanşın varmış anket ile sana denk gelmiş yönetim, moobot aday olsa 5'e katlarmış seni büyük ihtimal

• Ben bu konuyu takip etmek istiyordum ama sanırım artık mümkün değil.
  •  İhtiyardan Anime-Manga-Manhwa-Webtoon Tavsiyeleri

Başlığın kitlenmesine kalan süre 10 9 8 7 6 5 4 3...
  • Hmm meğersem ilginç şeyler dönüyormuş buralarda da haberimiz yokmuş yav :D

Valla onu bunu bilmiyorum, kimin kim olduğu da umurumda değil. Genel olarak gördüğüm şekilde kendi fikrimi ve görüşümü yazayım arkadaşlar.

Başlık 'İhtiyardan Anime-Manga-Manhwa-Webtoon Tavsiyeleri' şeklinde, iyi güzel tavsiyelerini versin arkadaşımız, birikimleri varsa aktarsın ki herkes yararlansın ama şimdi yazdıklarına da bakıyorum, basit bir konusu nedir olayı ve birkaç cümle ile de izleyin okuyun tavsiyesi içeriyor. Hadi sayfalarca seri açılımı, manga çözümü beklemiyorum (ki bunu yapanlar gerçekten iyi işlerde bulunuyorlar) ama allah aşkına yani bu ne emeğimiş de sayfalar sonra yazılarımın geride kalmasını istemiyorum, öyle olacaksa hiç yazmam egosu hayu :D
    Bence böyle basit yazılarla tavsiye olacaksa gerçekten de genel tavsiye başlığından fazlasını hak etmeyecektir diye düşünüyorum. Ayrı başlık olmasını gerektiren olgusu nedir?
    Bunun dışında yeni bir tavsiye başlığı gerekiyorsa, bu şekilde görülüyorsa varsın bunun için ayarlamalar isteyin.

Görevli olan arkadaş kime ne yaptı bilmiyorum, o yüzden kendisi hakkında pek bir şey diyemeyeceğim. Ama bildiğim bir şey varsa o da kendisinin uzun yıllardır gerek çevirileriyle gerek yazılarıyla türkiyede bizler gibi animeye önem ve emek vermiş olmasıdır.

(şimdi beni de çarmıha gerebilirsiniz) XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 30 Ekim 2015; 19:50:13 >

• @SPAWN-TheUndead haklı.Tepki gösterdiğin Admin'in şu ana kadar açtığı konular ile burada yazdığın kıyaslanamaz bile.Şurada ki konuyu örnek verebilirim.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40609588&p=1#40609588
    Ki bu attığım link de sadece bir ana konu başlığıdır.Eğer inceleme ya da tavsiye gibi konular açacaksan bu yazıyı örnek almanı önerebilirim.Onun dışında insabların tavsiye istemek değilde bu tarz inceleme/tavsiye konuları açabilmesinden yanayım."Bana ... tarzı animeler önerin tarzı konular gibi bölümü çöplüğe çevirmez.Aksine fazlası ile yararlı olur.

• Her şey bir yana neden başlık "İhtiyardan tavsiyeler" diye açılmış anlamadım. Başlığı açan kişi 40 yaşında filan mı yoksa? Pek sanmıyorum ama neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 30 Ekim 2015; 21:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metroid

Her şey bir yana neden başlık "İhtiyardan tavsiyeler" diye açılmış anlamadım. Başlığı açan kişi 40 yaşında filan mı yoksa? Pek sanmıyorum ama neyse.

Çok okudum anlamında herhalde.

• quote:

Her şey bir yana neden başlık "İhtiyardan tavsiyeler" diye açılmış anlamadım. Başlığı açan kişi 40 yaşında filan mı yoksa? Pek sanmıyorum ama neyse.

Düz tavsiyeler şeklinde açamazdım, şaçma dururdu, nicki yazınca senin gibi tipleri çekiyor, yaşımın forum ortalamasından baya yüksek olmasından ötürü ihtiyardan yazdım, zoruna mı gitti?
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt
    40-50 bölümlük serilerin karakter tahlillerini okuyup, içeriğini tamamen açıkladığım bir mangayı okuyup başladığında zevk alacak mısın? Çok fazla okunmayan, belli başlı serilerin haricinde tavsiye verip kısa bir şekilde başlamanıza sebep belirtmem yeterli değil mi? Misal manga ile bir süredir haşır neşir ve manga'nın türevlerine hakim olmayan birisi için noblesse, god of high school, sun ken rock gibi seriler gayet güzel tavsiyeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouAreSoDumb -- 31 Ekim 2015; 0:24:55 >
  • quote:

@SPAWN-TheUndead haklı.Tepki gösterdiğin Admin'in şu ana kadar açtığı konular ile burada yazdığın kıyaslanamaz bile.Şurada ki konuyu örnek verebilirim.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40609588&p=1#40609588
    Ki bu attığım link de sadece bir ana konu başlığıdır.Eğer inceleme ya da tavsiye gibi konular açacaksan bu yazıyı örnek almanı önerebilirim.Onun dışında insabların tavsiye istemek değilde bu tarz inceleme/tavsiye konuları açabilmesinden yanayım."Bana ... tarzı animeler önerin tarzı konular gibi bölümü çöplüğe çevirmez.Aksine fazlası ile yararlı olur.

12 bölümlük seriye 1 sayfa açıklama, hmmmm... o yazıyı okurken 1. bölümün ortalarına gelir seriyi kavrarsın,göz ucuyla bile bakıldığında "her bölümde ölümler ve aşırı şiddet içeren sahneler karşımıza" gibi bir bilgi öğrenip ilk başta gördüğün olaya şaşırmaz ileride öyle olacağını bilerek izlersin...

benim tavrım bu tarz bir konunun bile ana konu denen çöplüğe taşınmak istenmesi, kaç kişi yazıyor ki bu lanet bölüme? kaç kişi çıkıp böyle bir konu açacak ki? 5 bilemedin 10 kişiyi geçmez, imkani yok, buna rağmen gelip "en sevdiğiniz bilmem ne" tarzı konuları gelip örnek veriyor, hadi diyelim verdiği örnek doğru olsun, ne problemi var o konunun? her anime forumunda en sevdiğiniz karakter şeklinde konular var ve altında tartışmalar dönüyor ki gerekçeleri ile tartışınca güzel oluyor, veya en beğendiğiniz yetenek, en güçlü karakter vs vs, bunlar ana konu altında tartışılınca karışan kaybolan şeyler, yazan çok kişi olmasa bile konu bütünlüğü bozulduğu için dışarıdan birilerinin dahil olması çok zor...

• quote:

quote:

Düz tavsiyeler şeklinde açamazdım, şaçma dururdu, nicki yazınca senin gibi tipleri çekiyor, yaşımın forum ortalamasından baya yüksek olmasından ötürü ihtiyardan yazdım, zoruna mı gitti?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.