Şimdi Ara

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.386
Cevap
12
Favori
31.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sırf aradaki fark çok olmasın diye oyumu bu yönde kullanıyorum, yoksa Helstar'ın alacağı belli. Ancak buradaki farkın bu kadar olmasını kesinlikle zevk farkına bağlıyorum, çünkü albümler arasında bence kalite farkı yok Bu arada da toward the unknown sonunda böyle çığlıklı işleri hala sevdiğimi farktım, halbuki bıkmışımdır diye düşünüyordum

Helstar: 3
    Black Label Society : 1
  • Yeni dinleme şansı buldum. Helstar bariz bence.

Helstar: 4
    BLS: 1
  • Arkadaşlar Ben de yarışmaya juri olarak katılmak istiyorum. Ancak bir sorum var. Yarışma hangi albüm daha çok heavy metal mi, hangi albümü daha çok beğendiniz yarışması mı ? Hangi albümü daha çok beğendiniz yarışması ise katılmayı gerçekten çok isterim
  • Loner Gun kullanıcısına yanıt
    Daha çok beğendiniz yarışması. Düzenli oy kullanacağınızı taahhüt ederseniz buyrun gelin tabii.
  • Sonic Brew olsaydı düşünmeden BLS derdim ama Helstar karşısında şansı yok gibi.

Helstar: 5
    Black Label Society: 1
  • Okey o zaman. Yarışmaya sonraki albüm eşleşmesi ile başlıyorum.
  • Helstar: 5
    Black Label Society: 2

tamam helstar iyi ama aradaki fark bu kadar çok olmamalıydı bence
  • Vengeful Ghoul'un Timeless Warfare albümünü edinebilirseniz bir sonraki yarışmada o kapışacaktır, herkes hazır olduğu anda o kapışmaya girecektir.

Ayrıca Loner Gun, hoşgeldin hocam

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/

Heaven's Gate - Livin' in Hysteria (1991)

VS

Venom - Welcome To Hell (1981)
     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 24 Ekim 2015; 17:06:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bobafett

Açık ara farkla Helstar !

Helstar'ın ilk 3 albümünü gerçekten başarılı buluyorum. Bu başlangıç albümleri olan Burning Star harika bir klasik power metal albümü ama bence bir sonraki albümleri Remnants of War daha iyi. Enfes sololara sahip bu albüm,
    James Rivera'nın vokalleri ile kayaları delip şelale olmuş. Açılış parçası, Run With The Pack, Towards The Unknown ve Dracula's Castle parçaları epey güzeller.

Helstar 3
    BLS 0

Aynen öyle; şekilcilik olandan bahsediliyor. Motörhead RW'den daha popüler bir grup olabilir, keza bu durum her zaman X grubun dinleyici sayısıyla doğru orantılı değildir örnekteki gibi.
    Ayrıca, ufak bir ayrıntıyı da gözardı etmiş olmalısın ki yazarın gözüne sokarak yapmış olduğu mübalayı farketmemişsin.

Mübalağa kısmı nerede acaba ben mi gözden kaçırdım?Hocam burda direk bana ve 2 arkadaşa(direk bana olduğunu düşünsem de) etiket yapıştırmışsınız, sebep olarak da Motorhead karşısındaki yorumlarımı göstermişsiniz.Herkesin düşüncesi kendine olmalı bence, daha yarışmanın başında marjinal fikirlere sahip olabileceğimi söylemiştim bazı konularda.He eğer siz o anlamda söylememiş de gerçekten bir mübalağa ya da geyik muhabbetiyse durum ben sizden özür diliyorum yanlış anladığım için.Cidden böyle küçük konulardan polemiğe girmeyi hiç istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi öncelikle bir üstümdeki mesaja atıfla girmek istiyorum. Arkadaşlar, thrash turnuvasından gelmeyenler bilmez, başta da bir kere ayrı düştüğümüz gibi bobafetle ayrı düşmediğimiz eşleşme çok azdır. Hele o thrash için old schoolcu ben daha arayışlar ve dallanmalar peşinde adam olunca neredeyse ortak paydamız yoktu ama bu kesinlikle kötü bir şey değil, zenginlik. Bu yarışmada da mesela ilk mercyful fate kapışmasında yaşandı mevzu, ben King Diamond'un Rob Halford'tan daha iyi olmayan vokaline laf söylediğim zaman bazı yanlış ve ayıp içinde bulunan jüri üyeleri bana karşı çıktı, neymiş efendim, King Diamond daha iyiymiş Kısacası bu zevk farkı, ama mesela sonraki oylamada da Mercyful Fate'e oy verdim. Keza aynı şekilde, Motörhead'lerin elenmesine şaşıran biri de bendim, hala söylüyorum, ama gittim Orgasmatron'u eledim mesela. Ya da Black Label Society'ler daha baştan elendiler ama ben onları en azından son 64te görüyordum. Ama işte mukadderat, kırılmadan kırmadan fikirlerimizi paylaşıyoruz burada (Papa ayrı, papa Rob Halford'a King Diamond'dan kötü diyerek, hem de kurban bayramı gibi mübarek günde, bilemiyorum) Üstelik de Yarkın ( @Yolgezer761 ) gerçek hayatta arkadaşım mesela, bu kadar farklı zevkler olamaz (çünkü onda zevk yok) ama yine de paylaşımlarımız keyifli, çünkü olması gereken o.

Eminim ki @bobafett @Rotting Christ birbirinizi kıracak bir imada bulunmadınız, en azından ben okurken öyle bir şey sezmedim.

Bu mevzuyu başkanınız olarak çözdüğüme göre asıl eşleşmenin yorumlarına geçiyorum:

Heaven's Gate ilk dinlediğim albüm oldu. Belki siz de farketmişsinizdir başta yanlışlıkla nereden gördüysem albüm zamanına 2013 yazdım, ve albümü dinlerken dedim ki "vay be kalmış mıydı böyle gruplar". Albüm kapağındaki o doğu ezgilerini incelerken farkettim sonra başka bir zamana ait olduğunu (limb music yayınlanma tarihi 2003müş, herhalde onu yanlış okudum) ve o yanlış tarih okumasından sonra anladım aslında değerlendirmemin doğru olduğunu. Çünkü tam bir eski zaman ezgileri taşıyan albüm. Böyle ballad'ında piyano kullanmalar, bassla riffler falan. Bilmiyorum, albüm beni özellikle basslarını çok etkin ve önde kullanmasından dolayı sevdirdi. Hakeza diğer enstrümanlar ve zevkle çaldıklarını hissetmem ve bunun beni yerimde hareketlenmeye itmesi şu hasta anımda gayet hoş bir özellikleri. Arada rock tarzı girişler de yapmaları da ayrı hava katmış.

Venom'un albümü Welcome To Hell ise adının hakkını veriyor, kulaklarıma cehennemi yaşattı Prodüksiyonun dandikliğini geçtim (ki youtube yorumlarında temizlenmiş versiyonu bu diyorlar) özellikle ilk şarkıları çalışlarında bile bir "gariplik" söz konusu. Yok ben bu adamları hiç bir yönleriyle bu yarışmada yarışacak şekilde görmedim, bir bu bir de Tyrant albümü. Sevene de lafım olmaz ama (galiba bobafett seviyor)

Heaven's Gate: 1
    Venom: 0

• Cronos'un hak ettiği ilgiyi göremediğini düşünen birisiyim. Venom hastasıyım. Lemmy kadar iyi bir müzik adamı olan Cronos'un en efsanevi Venom albümüyle bu oylamadan alnının akıyla çıkması gerekiyor.

Heaven's Gate: 1
    Venom: 1
  • Papa'nın yorumları benim için de geçerli, babalara saygıyı bir tarafa koyup albümün bunca seneye rağmen çok iyi yıllanmış olduğunun aksini heralde kimse söyleyemez. Venom'un ilk iki albümünün yeri bende bir ayrıdır. Yeryüzünü böyle yaracak albümler sayılı gelmiştir. Venom'un 1981 çıkışlı Welcome to Hell albümü de dinlediğim en iyi NWOBHM albümlerinden biridir kesinlikle. Sayısız gruba ilham kaynağı olan bu albümü kenar mahalle albümüyle kıyaslamak bile saygısızlık Cronos ve ekibine.

Heavens Gate'i daha önce de dinlemiştim, tek bir öne çıkan parçası yok, hepsi aynı banellikte gidiyor. Melodik power metal; Dragonforce 90'larda var olsaydısı gibi daha çok.

Heaven's Gate 1
    Venom 2

Not:https://www.youtube.com/watch?v=MV7Cu6HRxaE Şu linktekini koyarsan daha gerçekçi olacaktır çok kötü bir ripmiş senin seçtiğin başkan.

Düşüncelerimi iyi tercüman olmuş pelerinli, buradan teşekkürlerimi iletmek isterim başkana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Ekim 2015; 16:11:12 >

• bobafett kullanıcısına yanıt
    değiştirdim linki. Ben seçmedim, aramada baktım o vardı üstlerde, altta da yorumlarda temizlenmişi bu diye okuyunca dedim bari temizi diye bunu koyayım.

Ayrıca bak gene ayrı düştük, gözünü seveyim şu livin' in hysteria'ya kenar mahalle albümü demek nedir
  • Şahsen bir power/heavy sever olarak heaven's gate kulağıma daha hoş geldi.Melodik bir sound var.Dolayısıyla oyum heaven's gate'e

Heaven's Gate 2
    Venom 2

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heaven's Gate: 3
    Venom: 2

Venom'un efsane albümlerinden birisi bu ancak Heaven's sevdiğim bir türü icra ettiği için oyum onlara gidiyor.
  • İki albümde güzel albümler.Ama bir black metal dinleyicisi olarak oyumun gideceği yer belli.Venom'a veriyorum.

Heaven's Gate:3
    Venom: 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Che. -- 24 Ekim 2015; 21:05:16 >
  • Venom 3 olmuş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotting Christ

İki albümde güzel albümler.Ama bir black metal dinleyicisi olarak oyumun gideceği yer belli.Venom'a veriyorum.

Heaven's Gate:3
    Venom: 3

Düzeltelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Venom 3 olmuş oluyor

@Papa Emeritus III

Kusura bakmayın arkadaşlar kafam allak bullak ya
  • Bir power dinleyicisi olarak oyun heavens gate'e

Heavens Gate:4
    Venom:3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.