Şimdi Ara

III.Vlad ile Vladimir Hakkında Bir Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • III. Vlad bilindiği üzere tarihte yaşamış gerçek bir kişiliktir. Filmlere konu olmuştur ve LoL'de de Vladimir karakteri için bu kişiden ilham alınmıştır.

III. Vlad düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir. Sonradan Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmlerine konu olmuştur.

III. Vlad rakiplerini çeşitli yöntemlerle cezalandırdı ve idam etti; bu yöntemler arasında en ünlüsü olan "kazığa geçirme", ölümünden sonra kendisine "Kazıklı Vlad" (Vlad Ţepeş) adının verilmesine neden olacaktı.(Kazığa geçirilenlerin kanlarını fıçılarda toplatıp şarap gibi içtiğine dair söylentiler daha sonra onun bir vampir olduğu efsanesine neden oldu.)

1459 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu'na vergi ödemeyi reddetti ve Macaristan Krallığı'yla ittifak yaptı. 1460-1461 yılları arasında Tuna nehrini geçerek Sırbistan'a ve Karadeniz kıyısına kadar ilerledi. Kendi ifadesiyle 23.884 Türk ve Bulgar'ı öldürdü. 20.000 Osmanlı savaş esirini kazığa geçirdi

Osmanlı ordusu 1462 yılında padişah II. Mehmet komutasında Eflak voyvodasına karşı sefere çıktı. Mahmut Paşa'nın hatıratına göre çok uzun mesafeler boyunca Osmanlı askerleri içilecek bir damla bile su bulamadı. Sıcak dayanılır gibi değildi. Türk askeri Eflak'ın başkenti Târgovişte'ye ulaştığında Fatih Sultan Mehmet'in gördüğü manzara yaklaşık 5 kilometre boyunca kazıklarla dizili bir alandan geçiyordu. Alan yaklaşık üç kilometre boyunda bir kilometre enindeydi. Yerde uzun kazıklar dikiliydi. Yaklaşık 20 bin kadar insan erkek, kadın ve çocuk olmak üzere kazığa geçirilmiş durumdaydı. Bu kadar çok insanı kazıkta gören Osmanlı askerinin moralleri bozuldu, aklını kaçıracak duruma geldi. Ancak Osmanlı ordusu 4 Haziran 1462'de Târgovişte kalesini aldı. Vlad, II. Mehmet'e başarısız bir suikast girişiminde bulunduktan sonra kaçtı ancak bulunduğu yerde taş üstünde taş bırakmadı, terk ettiği topraklardaki kuyuları zehirledi, ekinleri yaktı, tüm hayvanları bile öldürttü. Hapishanelerdeki mahkumları, cüzzamlı ve vebalıları salıverdi ve Türklerin arasına karışmaya teşvik etti. Bu şekilde vebalıları salma yöntemini kullanarak, daha önce başvurulmamış bir taktik kullanmıştır.

Sonu Nasıl Bitti
    1462 yılında III. Vlad'ın ordularının yenilmesiyle Eflak yeniden Osmanlı Devleti'ne bağlanmıştı. Vlad Macaristan'a bağlı bir beylik olan Erdel'e kaçarak Macaristan kralı Matthias Corvinus'tan yardım istedi. Ancak Eflak'taki Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı yeni yönetimi tanımış olan Macaristan, yardım talebini kabul etmedi. Vlad Matthias Corvinus'un emriyle 1462 yılında tutuklandı ve Budin'e getirildi. Önce hapsedilen Vlad, daha sonra kral ve ailesiyle iyi ilişkiler kurdu. 1474 yılında sürgün dönemi sona erdi. Bu tarihten itibaren Eflak'ı yeniden ele geçirme planları yaptı. 1476 yılında kuzeni Stefan Cel Mare (Büyük Stefan) ile birlikte Eflak'a döndü ve voyvoda ilan edildi. Aynı yıl 300 askeriyle birlikte yeniden Osmanlı ordularına yenildi. Esir alınan askerleri kazıklara oturtuldu. Öldürülen III. Vlad'ın kesilen başı öldürüldüğünü ispat etmek için İstanbul'a II. Mehmet'e gönderildi. Vlad'ın bir vampir olduğu rivayeti Almanya, Macaristan ve Rusya'da yayıldı. Buna rağmen Romen halkı onu bir kahraman olarak görmeye devam etti.

Meşhur Resmi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBirisi -- 5 Mart 2014; 14:19:12 >

• Aydinlattin bizi tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir konu açmışsın. Bilgilendirdiğin için teşekkürler

• Gördüğüm yerde kaçıyorum sağol
  • Sonunu yazmamışsınız fatih bunun kellesini alıyor askerlerinide kazıklara oturtuyor. O yüzden fatih trynda bunun counteridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirli Muhasebeci -- 5 Mart 2014; 14:16:44 >
  • 3. Vlad = dracula = vladimir çokda şaşılacak bi esinlenme değil

• Da Vinci's Demons izleyenler bilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAP Hakkında Bir Soru?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Löl

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

Sonunu yazmamışsınız fatih bunun kellesini alıyor askerlerinide kazıklara oturtuyor. O yüzden fatih trynda bunun counteridir.

Evet, doğru dediniz sonunuda ekledim.
  • Buda hikayenin sonu;

1462 yılında III. Vlad'ın ordularının yenilmesiyle Eflak yeniden Osmanlı Devleti'ne bağlanmıştı. Vlad Macaristan'a bağlı bir beylik olan Erdel'e kaçarak Macaristan kralı Matthias Corvinus'tan yardım istedi. Ancak Eflak'taki Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı yeni yönetimi tanımış olan Macaristan, yardım talebini kabul etmedi. Vlad Matthias Corvinus'un emriyle 1462 yılında tutuklandı ve Budin'e getirildi. Önce hapsedilen Vlad, daha sonra kral ve ailesiyle iyi ilişkiler kurdu. 1474 yılında sürgün dönemi sona erdi. Bu tarihten itibaren Eflak'ı yeniden ele geçirme planları yaptı. 1476 yılında kuzeni Stefan Cel Mare (Büyük Stefan) ile birlikte Eflak'a döndü ve voyvoda ilan edildi. Aynı yıl 300 askeriyle birlikte yeniden Osmanlı ordularına yenildi. Esir alınan askerleri kazıklara oturtuldu. Öldürülen III. Vlad'ın kesilen başı öldürüldüğünü ispat etmek için İstanbul'a II. Mehmet'e gönderildi. Vlad'ın bir vampir olduğu rivayeti Almanya, Macaristan ve Rusya'da yayıldı. Buna rağmen Romen halkı onu bir kahraman olarak görmeye devam etti.

Isik hizinda edit: arkadas yukarida sonunu eklemis, pardon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fAxeswOw -- 5 Mart 2014; 14:24:10 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fAxeswOw

Buda hikayenin sonu;

Teşekkürler Hikaye olmadığını vurgulayalım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: MertBirisi

quote:

Orijinalden alıntı: fAxeswOw

Buda hikayenin sonu;

Teşekkürler Hikaye olmadığını vurgulayalım ama

Hikaye dedigim anladin iste pasam ayni anda eklemisiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Duymuştum hatta osmanlıda eğitim almış gibi şeylerde okumuştum şu an hatırlamasamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0D049777 -- 5 Mart 2014; 14:34:25 >
  • 4. Murat' ın emri ile 2. Mehmet ile birlikte büyümüştür.
  • 2.mehmet ile birlikte büyümüştür.Osmanlı savaş taktiklerinide çok iyi öğrendiği için savaşlarda osmanlıya çok zorluk çıkarmıştır.
  • Tarihi çok severim böyle şeyleri forumda görmek beni mutlu ediyor ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persheid1903

Da Vinci's Demons izleyenler bilir.

Bir öldüremediler adamı

• Bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.