Şimdi Ara

IIS ASP.NET Sunucu Hatalarına Çözüm! Denendi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
15.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • IIS'ten ASP.NET yayını yapmaya çalışıyorum. 2 gündür ömrümden ömür gitti. Her seferinde farklı bir hata karşıladı beni.

Modem ve Windows Güvenlik Duvarından 80 TCP portunu açtım. IIS'e girebiliyordum ama
    Localhost'ta sorunsuzca çalışan sitem Web Server'dan çalıştırınca hata veriyordu.

Nihayet Çözebildim! Şimdi yaptığım adımları ve son öldürücü vuruşu sizinle paylaşacağım. Çünkü çözümü hakkında Türkçe kaynak bulamadım. Yabancı kaynaklardan da 2 günlük araştırma sonucunda bulabildim.

Öncelikle Denetim Masası -> Program Kaldır -> Sol Pencerede Windows Özellikleri Ekle/Kaldır bölümünde
    .NET Framework ve Internet Information Services (IIS) ile ilgili her özelliğin eklenmiş olduğundan emin olun. (Windows 7)
    Eklenmemiş varsa ekleyin ve windows'u yeniden başlatın.

1. Visual Studio'da hazırladığınız siteyi Debug ettikten sonra, IIS'e eklemeden kesinlikle şunu yapın

ASP.NET sitenizin Web.Config dosyasına not defteri ile girin, ve "debug"ın karşısına "true" yerine "false" yazın kaydedin.

2) Şimdi IIS'e Yeni Web Sitesi deyin ve ASP.NET sitenizin klasörünü ekleyin.

3) Eğer "500 İç Sunucu hatası" vb bir hata alıyorsanız yapacağınız ilk şey

a) IIS Penceresinde Uygulama Havuzları'na (Application Pools) girip eklediğiniz Sitenizin karşısında doğru .NET framework sürümünün yazıp yazmadığını onaylamak ve yanlışsa Gelişmiş ayarlar'dan doğru olanı seçmek

b) Eğer bende olduğu gibi hâlâ "500 İç Sunucu hatası" vb bir hata alıyorsanız işte size öldürücü vuruş:

Başlat -> Çalıştır (Windows+R tuşu)

32Bit Windows için bu kodu çalıştırın.
    %windir%\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\SetupCache\Client\setup.exe /repair /x86 /x64 /ia64 /parameterfolder Client /q /norestart
    64Bit Windows için bu kodu çalıştırın.
    %windir%\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\SetupCache\Client\setup.exe /repair /x86 /x64 /ia64 /parameterfolder Client /q /norestart

10dk kadar sessiz kurulumun bitmesini bekleyin. Ve Dtunnel / Google translate gibi sitelerden kendi IP'nizi yazın ve ASP.NET Anasayfanızı görün.

SORUNUN ANA NEDENİ: .NET Framework'ün Uygulama havuzuna kayıtlı olmaması. Bu da Windows'a IIS özelliğini .NET Framework'ü yükledikten sonra eklediğimizi gösteriyor.

HATALAR:
    1) Web Tarayıcı: "HTTP 500 İç Sunucu Hatası"
    2) Visual Studio 2010 "ASP.NET 4.0 has not been registered on the Web server. You need to manually configure your Web server for ASP.NET 4.0 in order for your site to run correctly, Press F1 for more details."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 20 Mart 2011; 21:03:34 >

• bende işe yaramadı hocam hala hata veriyor

IIS ASP.NET Sunucu Hatalarına Çözüm! Denendi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 5 Şubat 2014; 0:22:32 >
  • Karşılaştığım hatalardan biriydi. Onu da C:\Windows\Temp klasörüne

Özellikler -> Güvenlik -> Düzenle -> Ekle -> IIS_IUSRS Eklemen gerekiyor. Okuma izni sağlamalısın.
    Ayrıca yoksa şunları da ekle
    SYSTEM -> Tam Yetki
    Administartors -> Tam Yetki

IIS Users izni sağla. Hata ortadan kalkar. UAC (User Account Control) açıksa kapatman gerekebilir. Hatayla boğuşurken en son kapatmıştım onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 23 Mart 2011; 22:43:08 >
  • sonunda düzeldi

Thank You

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 5 Şubat 2014; 0:21:17 >
  • hocam bu konuda sana bi sorum var ben bu olayı araştırdım ve bu siteden söylenenleri yaptım ama şöyle bir sorunla karşılaştım

nedir The requested URL '/NEXT' was not found on the RomPager server. bu ne anlama geliyor.bide bu sitede website ekle dediğimizde url girilecek yere nasıl bir urlden bahsediyor.bu urlye site ismine nasıl sahip olacağız.var olan bi site adını girsem olurmu.ben bu domain olayını pek anlayamadım.biraz bu konuyuda açarmısın.ben şöyle bişe bekliyorum bir dosyamı hostta paylaşacam ve bu ıss de bir url olarak arkadaşıma iletecem.

ayrıca modem ve biyerdaha demiştin 80 portu açacan diye onu tam olarak nası yapacaz.modem nat bölümünde olması lazım galiba.bu konuyu detaylı bişekilde açarsan sevinirim.amacım bir host kurarak bir dosya paylaşmak.bunun daha basit ve daha kullanışlı bi yolu varmıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.