Şimdi Ara

IKEA Billy Kitaplık & Kitaplık Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu kitaplığı almak istiyorum 119 TL + 22 TL Nakliye

http://www.ikea.com.tr/urundetay/83688210/billy_kitaplik.aspx

Raflarının ayarlanabilmesi de güzel bir özellik

Kulanan var mı acaba yorum yapsa?

Birçok siteye baktım ama fazla çeşit yok olanlar da küçük, sizin tavsiye edeceğiniz bir model var mı?

Özellikleri:

Malzeme
    Kitaplık:
    Ana malzeme/ Yan panel: Sunta, Lamine, ABS plastik

Kaide ön yüz: Sunta, Lamine

Arka kısım: Mukavva pano, Lamine

Kapak:
    Turnike kapaklar: Sıkıştırılmış liflerden yapılmış tahta, Lamine, Lamine

Kapak paneli: Polipropilen plastik

Ebatlar
    Genişlik: 80 cm
    Derinlik: 28 cm
    Yükseklik: 202 cm

• Kimsenin tavsiyesi yok mu arkadaşlar sepete attım bekliyorum
  • Hepsiburada'ya baktınız mı? Sanki fiyatlar orada daha uygun gibime geldi.
  • Biz evimizde Billy serisini kullanıyoruz ve memnunuz. Rafların ayarlanmasından, kitaplığın hafifliğinden memnunuz. Bir de ileride bir kitaplık daha gerekirse yine Billy ile tamamlayabiliyorsunuz, bu özelliği de güzel.
  • Eğer gerçek bir tavsiye istiyorsanız, hiç bu hazır ürünlere bakmayın. Plastik kapaklı sunta bir kitaplık için bu fiyat fazla.

Varsa bulunduğunuz yerde bir ahşap ustası, alın ölçüleri tarif edin veya istediğiniz modeli söyleyin, o yapsın. Hem daha kaliteli olur hem de o ürün sadece sizin evinizde bulunur, dünyada başka eşi olmaz.

Bir başka tavsiyem de, yaptırabiliyorsanız cam kapaklı yaptırmanız. Kitapların çürümesini ve tozlanmasını geciktirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kitaplık

Biz evimizde Billy serisini kullanıyoruz ve memnunuz. Rafların ayarlanmasından, kitaplığın hafifliğinden memnunuz. Bir de ileride bir kitaplık daha gerekirse yine Billy ile tamamlayabiliyorsunuz, bu özelliği de güzel.

Çok teşekkürler ben de beğendim de yine de bir sorayım dedim özellikle rafların ayarlanabilmesi çok güzel bir özellik

quote:

Orijinalden alıntı: blackqueen

Hepsiburada'ya baktınız mı? Sanki fiyatlar orada daha uygun gibime geldi.

Baktım, birçok siteye baktım da aradığım özelliklerde bir ürün bulamadım, HB'de bir tek şu model var o da küçük Billy'e göre:

Adore Kitaplık

Bir de Koçtaş da şu ürün var ama o da daha küçük ve daha pahalı:
    http://www.koctas.com.tr/kitapliklar/daisy-kitaplik/8202-13636/

• quote:

Orijinalden alıntı: karafeneri

Eğer gerçek bir tavsiye istiyorsanız, hiç bu hazır ürünlere bakmayın. Plastik kapaklı sunta bir kitaplık için bu fiyat fazla.

Varsa bulunduğunuz yerde bir ahşap ustası, alın ölçüleri tarif edin veya istediğiniz modeli söyleyin, o yapsın. Hem daha kaliteli olur hem de o ürün sadece sizin evinizde bulunur, dünyada başka eşi olmaz.

Bir başka tavsiyem de, yaptırabiliyorsanız cam kapaklı yaptırmanız. Kitapların çürümesini ve tozlanmasını geciktirir.

Karafeneri aslında doğru söylüyor.
    Biz kiracıyız diye Billy tercih ettik; taşınması, kutulması kolay, farklı boyutları farklı dizayn ederek her eve ve duvara uygun olabiliyor diye.

Plastik kapaklı sunta bir kitaplık olduğunu da gerçekten gözden kaçırmamak gerek.

Ev kendinizin ise bir ustaya kendi belirlediğiniz ölçülerde güzel bir kitaplık yaptırmak daha mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer gerçek bir tavsiye istiyorsanız, hiç bu hazır ürünlere bakmayın. Plastik kapaklı sunta bir kitaplık için bu fiyat fazla.

Öneri için teşekkürler bunu aslında başta ben de düşündüm de uğraşmak istemedim istediğim gibi yapmaz falan diye bir de tabii Billy'nin özellikleri nedeniyle vazgeçtim
  • Hazır kitaplık yerine karafener'in dediği gibi yapmanız çok daha mantıklı. Ahşap ustası bulursunuz eğer biraz soruşturursanız. Kendimden biliyorum daha ucuza çok daha kaliteli bir ürün elde edersiniz. Hazır da kullandım el yapımı da bir daha kitaplık ihtiyacım var ve onun da el yapımı olmasını istiyorum. Hazır ürünlerde istediğiniz kaliteyi bulamama ihtimaliniz yüksek.
    Tabi yine de son karar sizin, kitaplığınızın uzun ömürlü olması dileğiyle.
  • Decortie diye bir marka var bakmanı tavsiye ederim ancak biraz pahalı gelebilir .
  • Billy alacaksanız rafları taşıma kapasitesinden fazla doldurmayınız çünkü bir süre sonra yamuluyor.
    Ben Ikea'dan Lack kullanıyorum. Görünüş olarak çok hoşuma gidiyor. Taşıma kapasitesini aştığım için 2 sene
    sonra hafif yamuldu. Ters çevirdim ve yeniden düzenledim. Şimdi daha kendine geldi gibi.

Ama arkadaşım Expedit almıştı, fırsat reyonun çok iyi bir fiyata. Raflar çok daha sağlam. Taşıma kapasitesinden
    fazla kitap koydu, hala da koymaya devam ediyor. Ama 4 senedir ne bir yamulma, ne de başka bir şey oldu. Bu
    yüzden Lack yerine, Expedit almayı düşünüyorum.
  • Odam biraz daha geniş olsa cam kapaklı alırdım.Bugün kitapların tozunu aldım abartısız 2 saat sürdü.Rafları silmek, kitapların tek tek tozunu almak zor iş ve bunu 2 haftada bir yapmalısın çünkü açıkta durunca hemen tozlanıyor.
  • Adore ürünleri fiyat olarak daha uygundur bakabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Physio_

Decortie diye bir marka var bakmanı tavsiye ederim ancak biraz pahalı gelebilir .

Çok güzeller, ama bir o kadar da işlevsiz.
  • kitaplık mümkünse çınar, gürgen veya kayın masif ahşap, cam veya akrilik kapalı ve hava geçirmez olmalı. İçine nem-sıcaklık kontrollü bir alette koyduk mu senelerce mis gibi nadide kitaplarınızı saklayabilirsiniz.
  • Ben de bu ürünü kullanıyorum alırken 2 adet almıstım kargo ile geldiler lakin birisinin ucu taşıma esnasında kırılmıstı yerine yerleştirmeme ragmen birleşme yeri bariz ortada maalesef. kargoda cok kolay zarar görebiliyor . Kargoyu alırken de kontrol edememiştiim şehir dısına cıkmamdan 5 dk once geldi kargo eve koydum gittim. gelince nahoş süpriz le karsılastık. Umarım kimse böyle bir olayla karsılasmaz.
  • Asıl kitaplık bu :http://www.decoropia.com/kitapliklar/rox-kitaplik
    Yok eğer bu pahalı diyorsan, bir de buna bak :http://www.decoropia.com/kitapliklar/force-kitaplik-ceviz-beyaz . Bu kitaplıkta arkalık olduğu için, kemik gibi... Sallanmıyor..

• quote:

Katılıyorum. Kitaplığa bu kadar para vermek... Yazık olur bence. Ucuzunu ve daha kalitelisini yaptırabilirsiniz arkadaşın dediği gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.