Şimdi Ara

İki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki farklı operatörü birleştirerek, galiba 100+100 olarak totalde 200 megabit internet kullanımından faydalanbiliyormuşsun. Benim altyapımda şu an Vodafone (SOL ile ortak) ve SOL'un kendi altyapısı var. Bu ikisine 90'ar liralık olmak üzere; toplamda 170-180 TL ödesem olur mu? Yoksa birisini farklı operatörden mi almalıyım? Yani illa birini TTNET'den falan mı almak zorundayım böyle bir şeyin olması için? Yoksa ikisi de sol paketi olsa olur mu?

• Bildiğim kadarıyla birleştirilmiyor baya bi araştırdım yapılabiliyor ama bazı pahalı teknik cihazlar lazım var belirli kısımlarda kullanılabiliyor olduğu yazıyordu net bilgim yok örnek veriyoum mesela indirme işleminde birleşmiyor uploadda birleşiyor bunlar farazi bir örnek buna benzer birşeydi.Bu çileyi çekene kadar superbox sınırsız almanızı öneririm 279 TL 375 MPS üst limiti var bölgenizde iyi çekiyorsa 200 mps üstünü çok rahat alırsınız.
  • 2 adet wan girişi olan ve teaming yapabilen bir router ile yapabilirsiniz
  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    Hocam bir tane router oneriis yapabilir misiniz?
  • Fly Teknoloji Maduru F kullanıcısına yanıt
    o tip bir router kullanmıyorum o yüzden model önerisi yapamam
  • Uygulama ile mümkün:

İki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmakİki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmak

• vidoları incele aynı iss den olmaz hat vermezler sol mileni vdf çeşitli olacak tabi binada boş port varsa (24daire olsun altaki kutuda 25tane yoksa sana 2 hattı vermezler)

burdada Pfsense adsl birleştiren olmuş.

https://forum.donanimhaber.com/pfsense-ile-dual-wan-conf-birden-cok-hatti-birlestirme--64008603

https://www.youtube.com/results?search_query=dual+wan+router

network uzmanı birinden destek almalısın kafaya yattıysa.

superbox da bir incele ama bunda ping derdi var baz istasyonu da önemli tabi. oyun içinde fiber hat alırsın ping için.

• Türktelekom ve millenicom hattım var tp link loadbalancer üzerinden hatları birleştirip yüksek hızda kullanıyorum.(linkteki) Özellikle yüksek upload isteyenler için müthiş bir çözüm. Uygulama için pc açık kalmak zorunda her zaman verimli olurmu bilmiyorum loadbalance router kullanmak en iyisi.

• Fiber diyorsan olmaz galiba sol ve vodafone aktif bende aynı fiber kablo üzerinden veriyor ikiside modemi değiştirince sol-vodafone arası geçiş yapıyorum aynı kablo üzerinden.
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Hocam daha ucuza yok mu? Bu aşırı pahalı şu an beni aşıyor

• Load balancing ile channel bonding aynı şeyler değil . Load balancing çoklu istekler için optimizasyon yapar. Yani torrent, idm vs gibi uygulamalarda işe yarar ama video izlerken ya da herhangi bir vpn'e bağlanırken işe yaramaz.

İkinci önemli husus. Biliyorsunuz ki iss'ler yurt dışı çıkışlar için çoğu zaman kısıtlama yapıyorlar. Load balancer kullandığınızda bu kısıtlamaya maruz kalırken, uygulama kullandığınızda bağlı olduğunuz sunucu için bu kısıtlamalar olmadığı ve 10 gbps üzeri bir bandwidth olduğu için sizin maks hızınız ne ise onu alıyorsunuz. Uygulama aynı zamanda VPN olarak da çalışıyor.
    Uygulama hem bigisayar hem de telefonunuzda çalışıyor. Nereye giderseniz gidin elinizin altında.

Ben de bunların hepsini araştırarak uygulama kullanmaya karar verdim. Artısını eksisini yazdım. Okuyanlar ona göre değerlendirir.

Artı not: Wifi üzerinden telefondaki 4G bağlantısını da ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badboy2006 -- 29 Aralık 2018; 13:30:41 >
    belirttiğiniz cihazın portları 100mbps e kadar destekli 50+50mbps hat için yeterli olur fakat 100+100 için gigabit network olması şart lokal ağın hızı darboğaz oluşturmamalı. Bu nedenle gigabit destekli bir loadbalance router almalısınız. Fiyat konusunda maalesef bu düzeyde..
    İki aynı operatör üstünden 200 Megabit kullanmak

100+100 hat ile TP-LINK TL-ER5120 Gigabit Load Balance Broadband Router kullanıyorum 7/24 açık yaklaşık 15-20 aygıt erişim alıyor 4 tb a yakın veri akışı mevcud.

Hat genelde 180+ mbps üzerinde hızı stabil sağlıyor eş zamanlı kullanımda küçük bir miktar hız düşüyor ama kesinlikle 100 mbps in üzerinde erişim oluyor daima.

Steam vs indirmelerde 27 MB sn de görüyorum anında tüm içerikler inmiş oluyor. Netlix / youtube 4k açılıyor video tamamen yükleniyor.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hat ev için değildir heralde? bu masrafa değmez.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Tamamen keyfi olarak kullanıyorum ev içinde :)

Gereksiz olduğunun farkındayım ama deneyimlemek için yaptım 2019'daki fiyatlandırma ile bu şekilde devam edeceğimi bilemiyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.