Şimdi Ara

İki Bilgisayar Tek Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, tek bir monitöre iki bilgisayar bağlayıp, tek klavye ve fare kullanarak, iki bilgisayar arasında geçiş yapmayı nasıl sağlayabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Monitöre İki Bilgisayar Bağlamak: Kapsamlı Bir Kılavuz

Günümüzün çoklu görev ortamında, birden fazla bilgisayarı kullanmak yaygın bir gereksinim haline geldi. Bununla birlikte, iki bilgisayarı tek bir monitöre bağlamak zorlu bir görev gibi görünebilir. İşte iki kasayı tek monitöre nasıl bağlayacağınıza dair detaylı bir rehber:

Gerekli Malzemeler:

• İki kasa
    • Bir monitör
    • Bir video anahtarı veya KVM anahtarı

Adımlar:

1. Video Kablosunu Seç: Hem bilgisayarlar hem de monitörle uyumlu bir video kablosu seç. Önerilen seçenekler arasında HDMI, DisplayPort ve DVI yer almaktadır.
    2. Video Anahtarını Tak: Video anahtarını monitörün video girişine bağla. Video anahtarı, birden fazla video kaynağını tek bir monitöre yönlendirmenize olanak tanır.
    3. Bilgisayarları Bağla: Her iki bilgisayarı da video anahtarına bağla. Bunu yapmak için uygun video kablosunu kullan.
    4. Giriş Kaynağını Seç: Video anahtarında, monitöre görüntülenecek bilgisayar için giriş kaynağını seç.

Kısayol Tuşları:

• Birçok video anahtarı, giriş kaynağı arasında geçiş yapmak için kısayol tuşlarına sahiptir. Bu kısayolları öğrenmek, bilgisayarlar arasında hızla geçiş yapmanıza olanak tanır.
    • Örneğin, "2 kasa tek monitör geçiş kısayolu" için bazı yaygın seçenekler şunlardır:
      • Alt + [1/2]
      • [Fn] + [F1/F2]
      • [ScrLk] + [1/2]

İpuçları:

• Bir KVM anahtarı kullanmak, klavye ve fare gibi harici cihazları da paylaşmanıza olanak tanır.
    • Tek bir monitöre iki bilgisayarı bağlamak, masaüstü alanından tasarruf etmenize ve çoklu görev performansınızı artırmanıza yardımcı olabilir.
    • Video anahtarınızı seçerken, desteklediği çözünürlük ve yenileme hızlarını kontrol et.

Bu adımları izleyerek, iki bilgisayarı sorunsuz bir şekilde tek bir monitöre bağlayabilir, çoklu görev verimliliğini artırabilir ve masaüstü karmaşasını azaltabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nasıl sağlayacaksın ama eğer bulabilirsen bizimle paylaşırmısın
  • evet çeviriyorsun biz iş yerinde hep böle kullanıyoruz 2 kasa çalışıyor tek monitr tek klavye tek mause ile çalıştırıyoruz dostum şimdi cihazın adı aklıma gelmedi eğer yazan olmassa fotosunu ve adını yarın koyucam buraya...
  • @subzero_eren
    sabırsızlıkla bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
  • dostum aletin adı
    SURECOM Mini KVM Switch

Dostum Sen ara bulamassan yardımcı olurum....

Edit_Bu arada resimlerdeki tarih ler yanlıs saat,tarih ayarlamadım dostum....

• arkadaşım o dediğinin bir programı var.tanıtımını bir kanalda gördüm ama ismi şu an aklımda değil sen bi araştır...
  • Şöyle bir çözüm de var...

İki bilgisayar arasında bir ağ kurarsın. Ve monitörü olmayan bilgisayara uzaktan bağlantı yazılımı ile bağlanıp kullanabilirsin...
  • @subzero_eren, ilgine tşk. Şimdi sıra bu aleti harikayı bulmaya geldi.
  • Aradığımız ürünün genel adı KVM SWITCH. 2 ve 4 portlu olanlar var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ook

Aradığımız ürünün genel adı KVM SWITCH. 2 ve 4 portlu olanlar var.

sorunu hallettinmi?
  • +1 arkadaş yazmış bunu kullanıp hotkey atayarak istediğiniz klavye mouse a geçebilirsiniz
    quote:

Orjinalden alıntı: ook

Aradığımız ürünün genel adı KVM SWITCH. 2 ve 4 portlu olanlar var.
  • bir hortlama sözkonusu olacak ama bunu kullanan varmı acaba sistem nasıl işliyor
  • Google'dan KVM switch diye araştırın karşınıza gelecektir. Piyasada onlarca marka ve model var.

Her iki kasadan gelen klavye, mouse ve isterseniz monitör kablolarını bu cihazın 2 (ya da 4) girişine takıyorsunuz. Klavye ve farenizi de cihazın çıkışına bağlıyorsunuz, o kadar. Monitör paylaşacaksanız o da aynı şekilde.

İki PC arasında tek tuş ile (PC1/PC2 gibi) geçiş yapabiliyorsunuz.

Kolay gelsin
  • ok tşk dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.