Merhaba Bilgisayarıma iki monitör bağlamak istiyorum.Aslında ikinci bir kasa daha var ama ben onu işin içine sokmadan tek bir kasaya iki monitör,iki klavye-mouse bağlıyarak monitörlerin her birinde ayrı ayrı işlem yapmak istiyorum.Böyle birşey mümkün müdür? Eğer oluru varsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Bir kasaya iki monitör bağlamak mümkün ama ikisinde ayrı işlem yapmak malesef mümkün değil. Çünkü monitörde sadece görüntü var yani monitör hiçbir işlem yapmıyor. İki monitörü ve iki klavye-mouse bağladığında mouseları aynı anda kullanmayı dene göreceksin ki heriki monitörde de aynı görüntü oluşacak. Zaten heriki monitörde bir kasayla ayrı ayrı işlem yapmak mümkün olsaydı ne güzel herkesin iki bilgisayarı olacaktı.
Aslında düşününce böyle bir şey mümkün gibi gözüküyor.Ancak kasanın güçlü olması lazım.Mesela bilgisayarı iki ayrı oturumla açıp oturumları ekranlara ayrı ayrı göndermek mümkün olabilir/mi ?
bence ilerki senelerde bu dedikleriniz mümkün olabilir...Arkadaşında dediği gibi 2 kasayı 1 monitöre verebilirsin...Ama 1 kasayla 2 görüntü vermesi imkansız gibi şuan...
O zaman ikinci kasayı da çalıştırmak zorunda kalıcam.
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: madde48
Merhaba Bilgisayarıma iki monitör bağlamak istiyorum.Aslında ikinci bir kasa daha var ama ben onu işin içine sokmadan tek bir kasaya iki monitör,iki klavye-mouse bağlıyarak monitörlerin her birinde ayrı ayrı işlem yapmak istiyorum.Böyle birşey mümkün müdür? Eğer oluru varsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Arkadaşım bir iş yaptığım firmada senin bahsettiğin sistem vardı yani bir normal kasaya 2 monitör iki klavye 2 mause bağlıydı ve 2adet kullanıcı hesabı vardı iki monitördede farklı kullanıcı hesapları açıktı ve şuanda tekrar bu sistemi kurmam gerekiyor ama nasıl olduğunu daha çözemedim..
Konu biraz hort olmuş ama bende merak ettim.Çözüme giden yollardan biri bu olabilir mi acaba?
konuyu ben de hortlatmış oldum; bahsi geçen bu işi yaptığını iddaa eden, resmini 4-5 yıl önce gördüğüm, kasaya usb den takılan, üzerinde klavye, mouse ve vga çıkışları olan aspirin kutusu kadar büyüklükte bir alet vardı, fakat daha sonra lazım olduğu için araştırmama rağmen ben de bulamadım bu cihazı.
böyle birşey var ama dönüştürücü lazım bizim okulda tek kasa üzerinden 100 monitör çalışıyor ece mi neydi adı 2.5 hdd büyüklüğünde ağ girişi monitör girişi ve mause klavye girişi vardır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme